Slik installerer du Friday Night Funkin» på en Chromebook

Selv om spill ikke er en Chromebooks fort, har ting blitt bedre på denne fronten også. Google lanserte nylig Borealis-beholderen for Steam-spill for utvalgte Chromebooks. I tillegg kan du spille mange spill gjennom Linux-beholderen, inkludert Albion Online på Chromebook. For ikke å nevne, du kan nå til og med installere Minecraft Java Edition på ARM-drevne Chromebooks. Og hvis du mangler nye spill å spille, gir vi deg denne detaljerte veiledningen om hvordan du installerer og kjører det enormt populære rytmespillet – Friday Night Funkin» – på Chromebooken din. Spillet kan også spilles på skole-Chromebooks ved hjelp av Chrome-nettleseren. På det notatet, la oss gå videre og sjekke ut hvordan du installerer Friday Night Funkin» på en Chromebook.

Installer Friday Night Funkin» på en Chromebook (2022)

I denne opplæringen har vi nevnt to enkle måter å spille Friday Night Funkin» på Chromebooken din. Den første metoden lar deg kjøre FNF selv på skoleutstedte Chromebooks, mens den andre lar deg installere spillet på egen hånd. Utvid tabellen nedenfor for å flytte til hvilken som helst seksjon du ønsker.

Spill Friday Night Funkin» Using Browser på en Chromebook

Siden spillet er gratis og åpen kildekode, kan du spille Friday Night Funkin» i Chrome-nettleseren på Chromebooken din. Dette betyr at selv de med skole-Chromebook kan spille Friday Night Funkin» uten noen begrensninger med mindre skoleadministratoren din har satt noen ekstra begrensninger på nettinnhold. Med det sagt, la oss gå videre og lære hvordan du installerer og spiller FNF på en Chromebook.

  Liste over alle hurtigtaster på datamaskinen

1. Åpne Chrome-nettleseren på Chromebooken og gå over til denne itch.io link. Hvis itch.io-lenken ikke fungerer, kan du åpne et alternativ nettsted også.

Merk: Hvis spillnettsteder som itch.io eller dets alternativer blokkeres av skoleadministratoren din på Chromebooken din, må du søke etter ublokkerte FNF-nettsteder. Vi foreslår imidlertid at du ikke gjør det, siden noen av de ublokkerte nettstedene kan føre til at ondsinnede apper eller programmer installeres på datamaskinen din, og dermed stjele dine personlige data. Søk etter disse ublokkerte Friday Night Funkin»-sidene på egen risiko.

2. Nå klikker du ganske enkelt på «Kjør spill», og det vil begynne å laste inn alle ressursene for FNF i nettleseren din. Avhengig av internetthastigheten vil det ta mellom 1 og 2 minutter.

3. Nå kan du spille Friday Night Funkin» på Chromebooken din uten problemer. På min åttende generasjons Intel i5-drevne Chromebook var FPS rundt 61FPS, noe som er ganske bra. Hvis du vil installere spillet og spille det naturlig, gå til neste seksjon.

Installer Friday Night Funkin» på en Chromebook via Linux

Hvis du ikke vil spille spillet i en nettleser og ønsker bedre ytelse, kan du godt installere Friday Night Funkin» gjennom Linux-beholderen på Chromebooken din. Her er hvordan du går frem.

1. Åpne først denne lenken i Chrome-nettleseren og klikk på «Nei takk, bare ta meg til nedlastingene». Siden det er et donasjonsspill, kan du støtte utvikleren ved å donere på nettstedet.

  Slik får du en iPhone-lignende AirPods-opplevelse på en Mac

2. Last ned 64-bit Linux ZIP-filen på neste side.

3. Mens ZIP-filen lastes ned, fortsett og konfigurer Linux på Chromebook hvis du ikke allerede har gjort det.

4. Deretter åpner du Filer-appen på Chromebooken og flytter til mappen «Nedlastinger». Flytt nå FNF ZIP-filen til delen «Linux-filer».

5. Deretter åpner du Terminal-appen fra appskuffen. Her, kjør kommandoen nedenfor for å oppdatere Linux-beholderen til den siste versjonen. Du kan ganske enkelt kopiere kommandoen nedenfor og høyreklikke på Terminal-vinduet for å lime det inn raskt.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

6. Etter det, kjør kommandoen nedenfor for å pakke ut den nedlastede ZIP-filen.

unzip funkin-linux-64bit.zip

7. Deretter utfører du kommandoen nedenfor for å gi alle tillatelsene til spillet.

chmod 755 Funkin

8. Når du har gjort det, kjør kommandoen nedenfor for å åpne Friday Night Funkin» på Chromebooken. Hvis du har en kraftig Chromebook og vil kjøre spillet med en høyere FPS, kjør den andre kommandoen.

./Funkin

eller

./Funkin –disable-framerate-limit

Lag en snarvei for Friday Night Funkin» på Chromebook

Nå som du har installert Friday Night Funkin» på Chromebooken din, er det på tide å lage en snarvei for å enkelt åpne spillet uten å bruke Terminal-kommandoer. Følg trinnene nedenfor:

9. Åpne terminalen og kjør kommandoene nedenfor én etter én for å installere og åpne MenuLibre.

sudo apt install menulibre -y

menulibre

10. I MenuLibre-programmet klikker du på “+”-ikonet i den øverste menylinjen og velger “Add Launcher“.

11. Deretter klikker du på mappeikonet ved siden av «Kommando» under delen «Programdetaljer» i høyre rute.

  10 AI-plattformer for å bygge din moderne applikasjon

12. Et nytt vindu åpnes. Her, flytt til «Hjem» fra venstre sidefelt og velg «Funkin» i høyre rute. Klikk nå på «OK» øverst til høyre.

13. Klikk deretter på «New Launcher»-tekstboksen i høyre rute og skriv inn navnet på spillet for enklere identifikasjon. Jeg har skrevet inn «FNF» i stedet for Friday Night Funkin». Til slutt klikker du på «Lagre»-knappen i toppmenyen, og du er ferdig.

14. Lukk MenuLibre-vinduet og åpne appskuffen. Videre åpner du mappen «Linux apps», og her finner du FNF-snarveien du nettopp opprettet. Klikk på FNF-ikonet, og spillet åpnes på Chromebooken din umiddelbart.

Spill Friday Night Funkin» Even på skolens Chromebook

Så dette er de to måtene å installere og spille Friday Night Funkin» på Chromebooken din. Spillet kjører bra selv på en nettleser også, så det er en pålitelig måte å spille FNF på skoleutgitte Chromebooks. Dessuten, hvis du vil spille Roblox på en Chromebook, gå over til vår grundige veiledning. Men hvis du er interessert i sandkassespill som Minecraft, kan du også lære hvordan du installerer Minecraft på Chromebook. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x