Slik installerer du OnlyOffice 6.3 på din Linux-PC

OnlyOffice 6.3 er ute, og med den kommer nye spennende funksjoner. Disse funksjonene inkluderer nye lyse/mørke temaer, passordbeskyttede dokumenter, støtte for brøkskalering og mye mer. Slik får du det til å fungere på Linux-systemet ditt.

Installasjonsinstruksjoner for Ubuntu/Debian

Det er mange måter å installere OnlyOffice 6.3 på ditt Ubuntu-system. Når det er sagt, er den beste måten å gå for Ubuntu-brukere å laste ned den nyeste DEB-pakken fra den offisielle nettsiden.

Merk: hvis du bruker Debian, vil du også kunne installere OnlyOffice 6.3 med instruksjonene nedenfor.

For å begynne å laste ned OnlyOffice 6.3 på Ubuntu-systemet ditt, gå over til nedlastingssiden her. Når du er der, finn alternativet «Debian 8, Ubuntu 14.04 og høyere». Deretter klikker du på «LAST NED DEB»-knappen med musen.

Etter å ha valgt nedlastingsknappen, begynner OnlyOffice 6.3 for Ubuntu å laste ned til datamaskinen din. Når nedlastingen er fullført, åpner du et terminalvindu på skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, skriv inn CD-kommandoen for å flytte inn i mappen «Nedlastinger» på datamaskinen.

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-mappen, vil du kunne starte installasjonen av Only Office 6.3 ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install ./onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Alternativt, hvis du bruker en eldre versjon av Debian, må du kanskje sette opp pakken ved å bruke følgende dpkg-kommando i stedet.

sudo dpkg -i onlyoffice-desktopeditors_amd64.deb

Etter installasjonen av pakken, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonsprosessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux installasjonsinstruksjoner

På Arch Linux er det mulig å få OnlyOffice 6.3 til å fungere. Det offisielle nettstedet støtter imidlertid ikke det. I stedet, hvis du planlegger å bruke programvaren, må du bruke fellesskapets AUR-pakke.

Bruk pacman-kommandoen til å laste ned og installere både «git» og «base-devel»-pakkene for å komme i gang. Disse pakkene kreves for å bruke Trizen AUR-hjelpeverktøyet, som vil gjøre det mye enklere å sette opp OnlyOffice.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha installert de to pakkene på systemet ditt, er det på tide å bygge og sette opp Trizen AUR-hjelperen. For å komme i gang, last ned den nyeste versjonen av Trizen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Når Trizen er lastet ned, bruk makepkg-kommandoen til å installere verktøyet på Arch Linux-systemet.

cd trizen/

makepkg -sri

Bruk trizen -S-kommandoen for å installere OnlyOffice 6.3 på Arch Linux-systemet med alt installert.

trizen -S onlyoffice-bin

Fedora installasjonsinstruksjoner

Det er flere måter å installere OnlyOffice på Fedora på. Den beste måten å gjøre det på er imidlertid å laste ned RPM-pakken og installere den. Gå over til nedlastingssiden her for å få tak i den nyeste RPM-pakken for OnlyOffice.

Når du er på nedlastingssiden, rull ned og finn «For CentOS and RHEL»-området. Deretter velger du «Last ned RPM»-knappen for å starte nedlastingen. Når nedlastingen er fullført, åpne et terminalvindu på Fedora-skrivebordet.

Inne i terminalvinduet bruker du CD-kommandoen for å flytte inn i mappen «Nedlastinger». Bruk deretter kommandoen dnf install for å sette opp OnlyOffice 6.3 på ditt Fedora Linux-system.

cd ~/Downloads
sudo dnf install onlyoffice-desktopeditors.x86_64.rpm

OpenSUSE installasjonsinstruksjoner

OpenSUSE Linux er RPM-basert som Fedora. Fedora og RHEL/CentOS er imidlertid veldig like og OpenSUSE, mens den bruker RPM-pakker, er annerledes. Den beste måten å få OnlyOffice 6.3 på OpenSUSE-systemet på er å følge enten Snap- eller Flatpak-installasjonsinstruksjonene nedenfor.

Eller prøv å laste ned RPM-pakken på nedlastingssiden og installere den. Vi vil imidlertid ikke dekke den installasjonsmetoden her.

Snap installasjonsinstruksjoner

OnlyOffice 6.3 er lett tilgjengelig for alle Linux-brukere via Ubuntu Snap-pakkebutikken. Hvis du kjører et Linux OS som kan bruke Snaps, kan du se hvordan du får det til å fungere.

Merk: du må ha Snapd-runtime konfigurert og kjøre på din Linux-PC for at kommandoen nedenfor skal fungere.

For å få den siste utgaven av Only Office oppe og kjøre som en Snap-pakke på din Linux-PC, trenger du et terminalvindu åpent. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet.

Når terminalvinduet er åpent, bruk snap install-kommandoen nedenfor for å få OnlyOffice 6.3 opp og kjøre.

sudo snap install onlyoffice-desktopeditors

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

OnlyOffice 6.3 er tilgjengelig for Linux-brukere som en Flatpak i Flathub-appbutikken. Hvis du vil installere det på systemet ditt, må du først følge veiledningen vår for å sette opp Flatpak-runtime.

Når Flatpak-runtime er konfigurert på systemet ditt, vil du kunne sette opp den siste versjonen av OnlyOffice via Flatpak med de to kommandoene nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub org.onlyoffice.desktopeditors