Sjekk hvorfor PC-en din ikke er kompatibel

Windows 11 forventes å komme senere i år. Denne tidslinjen kan være ekte eller ikke, men Microsoft har gitt ut minimumskravene til maskinvare for operativsystemet. De ga også ut, og fjernet deretter Health check-appen som sjekket et system for Windows 11-kompatibilitet.

Brukere som ønsker å kjøre Windows 11 på sitt nåværende system i stedet for å kjøpe et nytt har grunnkravene for å fortsette, eller de kan prøve å installere beta-bygget og det vil fortelle dem om systemet deres er kompatibelt med OS.

Hvorfor ikke Windows 11?

Minimumskrav til maskinvare og en kompatibilitetssjekk er begge nyttige, men mange brukere opplever at systemene deres fortsatt er flagget som inkompatible for det nye operativsystemet til tross for at de oppfyller de oppførte kravene.

  Slik bruker du Canonicals Livepatch-tjeneste på Ubuntu

Maskinvarekomponenten som gjør et system inkompatibelt med Windows 11 er aldri nevnt. Brukere må vanligvis finne ut av det på egen hånd, og det er her hvorfor ikke Windows 11 kommer inn.

Hvorfor ikke Windows 11 er et gratis åpen kildekode, tredjeparts helsesjekkingsskript som forteller deg komponentmessig hvorfor systemet ditt kanskje ikke er kompatibelt med Windows 11.

Bruk Hvorfor ikke Windows 11

Følg disse trinnene for å bruke Hvorfor ikke Windows 11.

Last ned hvorfor ikke Windows 11 fra Github.
Kjør EXE-filen.
La skriptet skanne systemet.
Maskinvarekomponenter som ikke er kompatible vil bli uthevet med grunn.

Hvorfor ikke Windows 11 krav og begrensninger

Hvorfor ikke Windows 11 har noen grunnleggende krav for at den skal kjøre.

  12 ting ut av esken Mac-er kan gjøre som PC-er ikke kan

Skriptet vil kjøre på Windows 8.1 og er kompatibelt med den nyeste Windows 10-bygget
Skriptet vil ikke kjøre på Windows 7.
På et Windows 8.1-system kan det hende det ikke er i stand til å se nøyaktig etter DirectX 12-støtte som er nødvendig for HDR-funksjonen, men som ikke er en blokkering når det gjelder å installere Windows 11.
På et Windows 10-system vil appen bare kjøre hvis systemet er et 64-bitssystem.
På et Windows 8.1-system vil appen kunne kjøre på et 32-bitssystem så vel som et 64-bitssystem.

Resultatnøyaktighet

Hvorfor ikke Windows 11 er ganske nøyaktig. Du bør vite at når Windows 11 forteller deg at et system ikke er kompatibelt under oppgraderingsprosessen, er det ikke alltid gitt at operativsystemet ikke vil kjøre på det. Den kan kanskje ikke kjøre alle Windows 11-funksjoner, men hvis du har noe nyere maskinvare, bør den kunne kjøres uten problemer.

  Slik ser du Netflix på en ikke-smart TV (full guide)

Ta eksemplet med skriptet som kjøres på et system som kjører Windows 11, og du vil se at CPU-en er flagget som en grunn til at systemet kanskje ikke er kompatibelt. Det er grunnen til at Windows 11 kan flagge det også, men som du kan se, kjører operativsystemet fint.

Konklusjon

Hvorfor ikke Windows 11 vil hjelpe deg med å finne ut hva som hindrer systemet ditt i å kjøre Windows 11. I noen tilfeller kan du kanskje fikse problemet, for eksempel hvis du har deaktivert sikker oppstart, kan du aktivere det og du vil kunne for å installere OS. I andre tilfeller kan det hende du må oppgradere maskinvare, for eksempel hvis du ikke har en TPM-brikke eller hvis TPM-brikken ikke er versjon 2.0 (eller nyere).