Slik kjører du Windows-applikasjoner på Mac OS X med vin [Guide]

Livslange fans/entusiaster vil være enige om at Mac OS X er funksjonell, har et flytende brukergrensesnitt, et utvidende bibliotek med apper, og rett og slett er nydelig. Apples OS X er vanligvis en one-stop-løsning for fagfolk som utviklere, grafiske designere, lyd- og videoredigerere og lignende. Imidlertid er det en håndfull scenarier der Windows-applikasjoner overgår alt som er tilgjengelig på OS X, med spill som kanskje det største eksemplet. Heldigvis kan du kjøre Windows-applikasjoner på flere plattformer som Linux-baserte operativsystemer og OS X, takket være Windows-emulering med Wine. I det følgende vil vi lede deg gjennom muttere og bolter om hvordan du bruker Wine for å kjøre Windows-applikasjoner på OS X.

Vin er en gratis programvare som lar deg kjøre Windows-applikasjoner på Linux og Mac OS X, og har eksistert siden Windows 3.x. Gjort populær blant massene av spillere for sin evne til å kjøre forskjellige Windows-spill på Linux og Mac, kan Wine også kjøre mange andre typer Windows-applikasjoner på disse plattformene feilfritt.

Versjonen av Wine vi skal bruke er Wineskin Winery, som fungerer ut av esken med små eller ingen komplikasjoner. Wineskin pakker inn Windows-applikasjonen du vil kjøre i en pakke som kan fungere som en Mac-applikasjon. Så Wineskin lager en innpakning for Windows-appene dine som kan kjøres i OS X.

  Hvordan tilpasse Windows 10s nyhetsapp

Vi skal eksperimentere ved å installere et spill kalt Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure – prosedyren er den samme for alle spill eller apper. Hvis du når som helst får en Finder-feil under prosessen, starter du bare Mac-en på nytt og fortsetter der du slapp.

For å komme i gang, last ned Wineskin Winery via lenken på slutten av dette innlegget, dra den nedlastede filen til Applications-mappen din (fungerer hvor som helst, men bedre å legge den i Applications), og åpne den. Trykk på oppdatering, og last ned alle tilgjengelige oppdateringer, siden utviklerne kommer med feilrettinger veldig ofte. Hvis du kjører den nyeste versjonen, vil oppdateringsboksen være nedtonet.

Det aller første trinnet er å laste ned en motor. For å gjøre det, klikk på +-tegnet under motorruten ved siden av «Ny motor(er) tilgjengelig», og du vil se et «Legg til motor»-vindu. Velg den siste oppførte motoren, klikk «Last ned og installer», og la prosedyren fullføre.

Du bør da kunne se den installerte motoren i hovedvinduet.

  Slik deaktiverer du Windows 10 Startup Delay

Deretter klikker du på «Create New Blank Wrapper», velg et navn for appen din og trykk OK. Det vil ta noen minutter å konfigurere, og ber deg installere Wine Mono-pakken for å kjøre .NET-applikasjoner, etterfulgt av Gecko-pakken for HTML-baserte apper. Hvis du planlegger å bruke en av disse, sørg for å installere deres respektive pakker; ellers kan du bare trykke på avbryt på begge.

Når den er ferdig behandlet, klikker du på «Se wrapper i Finder», og du vil bli ført til den opprettede appen.

Du kan dra appen din til applikasjoner hvis du vil, eller bare huske hvor den er plassert; standard plassering ../Users/[username]/applikasjoner/vinskinn . Du vil legge merke til at denne filen er betydelig stor selv om det ikke er noe i den, noe som er normalt.

Høyreklikk nå på den nyopprettede tomme innpakningen og klikk «Vis pakkeinnhold» fra kontekstmenyen. I pakkeinnholdet, gå til «drive_c» og kopier mappen som inneholder Windows-applikasjonen dit.

Gå deretter ett skritt tilbake og åpne «Wineskin»-appen.

Klikk «Avansert», etterfulgt av «Bla gjennom» på Avansert-skjermen som vises, finn den kopierte katalogen din og velg den kjørbare hovedfilen til appen eller spillet fra den. Du kan nå lukke alt og starte innpakningen; det vil gå alt fint. For autentisitet kan du også søke etter en ikonfil (.icns) her, og det vil ikke engang føles som om du bruker en wrapper når du kjører appen eller spillet.

  Sanntids ordbyggingsspill for Windows 8

I tillegg må apper som trenger DotNet-rammeverk og DirectX ha begge installert individuelt ved å bruke metoden som er angitt ovenfor fra samme innpakning. Det vil gjøre det.

Her er sluttresultatet – Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure kjører på min Macbook Pro.

I sjeldne tilfeller, hvis den valgte programvaren ikke fungerer til forventningene dine, kan det være lurt å se på å laste ned en annen motor. Det kan også hende at enkelte apper til tider ikke kjører perfekt, i så fall må du konfigurere Wineskin-innpakningen selv. For å gjøre det, bare gå til «Avansert» fra wrapper-starteren, og du vil kunne tilpasse og justere opplevelsen din. Det er ikke en enstemmig løsning for hvert scenario, så du må eksperimentere med hva som fungerer for deg. Selv om dette burde være svært sjeldent.

Last ned Wineskin Winery for Mac OS X