Slik legger du til emner på Instagram-hjulene dine

Det er viktig å sørge for at Instagram-hjulene dine når de rette personene. Dette kan oppnås på flere måter – og Instagrams emnefunksjon er en av dem.

Ikke helt kjent med Instagram-emner? Her er hvordan de skiller seg fra hashtags og hvordan du legger dem til på hjulene dine.

Hva er Instagram-emner?

Når du legger til emner på hjulene dine, klassifiserer Instagram dem deretter for å vise dem til folk som kan være interessert i dem.

Vi kan allerede høre deg spørre: «Er det ikke det hashtags gjør?».

Emner skiller seg fra hashtags på flere måter:

 • Du kan ikke søke etter emner på Instagram slik du kan med hashtags. Du vil ikke finne en liste over emner noe sted i appen, bortsett fra når du legger dem til på hjulene dine.
 • På samme måte kan du ikke bla gjennom innhold som er lagt ut under emner som du kan med hashtags. Du vil for eksempel ikke finne en Emner-fane i appen. Instagram bestemmer hvilke hjul som skal vise deg basert på interessene dine og emnene som er lagt til på hjul uten at du vet det.
 • Emner er begrenset til Reels, mens hashtags kan legges til et bredt spekter av innhold.
 • Du kan bare legge til et begrenset antall emner, mens du kan legge til så mange som 30 hashtags til et innlegg.
  Hvordan legge til flere bilder til en enkelt Instagram-historie

Appellen er at du er mer sannsynlig å nyte hjulene som vises til deg basert på emnene de ble kategorisert i. Med hashtags kan brukere legge til buzzwords og irrelevante fraser for å prøve å få innholdet deres sett av flere mennesker. Så du kan ende opp med å se innhold du faktisk ikke bryr deg om på grunn av søkeordstopping.

Emner tilbyr en mer fokusert tilnærming til å nå riktig målgruppe.

Slik legger du til emner på Instagram-hjulene dine

TikToks For You-side viser deg innhold du kan glede deg over basert på det du allerede liker. Det ligner på hvordan emner fungerer, så du vil legge til emner som vil lande deg på de riktige personenes feeder.

  Reparer Instagram Feedback påkrevd påloggingsfeil

Følg trinnene nedenfor for å legge til emner og øke sjansene dine for å lage virale Instagram-hjul:

 • Åpne Instagram-appen på mobiltelefonen og trykk på Last opp-knappen (+-ikonet).
 • Velg alternativet Reel.
 • Velg innhold du vil laste opp, og begynn å redigere det som normalt.
 • Når du kommer til den siste siden før publisering, trykker du på Legg til emner og velger maksimalt tre. Du kan velge emner fra forskjellige kategorier.
 • Trykk på Ferdig når du er ferdig, og trykk på Del-knappen for å publisere rullen.
 • Dine valgte emner vil ikke være synlige på hjulet ditt. Det er heller ingen direkte måte å sjekke effektiviteten til emnene du har lagt til, men det betyr ikke at du ikke kan prøve.

    Slik fjerner du Instagram-filter fra bilde

  Lek med forskjellige emner for å se hvor effektive de er. Start med å bruke de samme emnene i hjulene dine (sørg for at de er i samme nisje eller relaterte nisjer). Gjør dette en stund for å spore ytelsen deres, og prøv deretter et annet sett med emner og sammenlign resultatene. Legg merke til eventuelle endringer i profilbesøk, engasjementer og følger. Dette bør hjelpe deg med å måle hvilke emner og emnekombinasjoner som gir de beste resultatene.

  Hvis Instagram-hjulene dine ikke får visninger, kan inkorporering av emner hjelpe deg med å komme tilbake på sporet.

  Hjelp hjulene dine med å bli oppdaget på Instagram

  Du gjør sannsynligvis så godt du kan for å utvide Instagram-kontoen din. Kanskje du poster konsekvent, produserer innhold av høy kvalitet, og alt i mellom.

  Hvis du er interessert i Reels, bør du vurdere å legge til emner for å øke sjansene for å få dem sett av folk som faktisk bryr seg om dem. Bare sørg for at du er forsettlig med emnene du legger til hvis du vil se virkelige resultater.