Slik lukker du åpne vinduer på iPhone 11

Mobile operativsystemer ble utviklet etter at stasjonære datamaskiner ble mainstream. Da hadde de fleste brukere lært visse konsepter, f.eks. åpning og lukking av apper som er vanlige på et stasjonært operativsystem. De samme handlingene oversettes ikke nødvendigvis på samme måte på et mobilt OS.

Lukk åpne vinduer på iPhone 11

På mobile operativsystemer kjører apper i sitt eget «vindu», men operativsystemet presenterer dem ikke som et vindu. En app er sin egen beholder. Med apper som Chrome kan du åpne flere faner, men de åpnes alle i Chrome-appen og ikke i forskjellige vinduer. Til og med inkognitofaner i Chrome for iOS åpnes i samme app og ikke som et eget vindu.

  Slik legger du til gjeldende dato og klokkeslett i Google Sheets

Slik lukker du åpne vinduer på iPhone 11

Du kan åpne en app på iPhone 11, og med den logikken er det naturlig at du skal kunne lukke den. Dette er litt i nærheten av hva du kan gjøre. Når du bytter fra en app til en annen, går den andre appen inn i en noe suspendert tilstand. Det vil fortsette å oppdatere hvis det er den typen app det er, men det vil kjøre i bakgrunnen.

For å «lukke» denne åpne appen, må du avslutte den. På iPhone 11 kan du avslutte eller lukke en app;

  Hvordan lage skrivebordssnarveier på Ubuntu

Sveip opp og hold hjemmelinjen.
Du vil gå inn i multi-tasking-modus.
Sveip gjennom de åpne appene til du finner appen du vil lukke.
Sveip opp på appvinduet for å avslutte/lukke det.

Merk: Denne metoden fungerer på alle iPhone-modeller som ikke har en hjemknapp. For iPhone-modeller med Hjem-knapp, må du raskt trykke to ganger på Hjem-knappen for å gå inn i multi-tasking-modus. Denne metoden fungerer også på iPadOS.

Hva skjer når jeg lukker en app på iPhone 11

Når du lukker et appvindu på en iPhone, vil appen;

Forblir pålogget, med mindre den har en sikkerhetsfunksjon som logger ut brukeren, f.eks. bank- eller betalingsrelaterte apper.
Du vil fortsette å få varsler fra appen.
Du vil ikke miste noen «ulagrede» data, for eksempel hvis du skriver eller redigerer en fil i Numbers eller Excel.
Appen vil laste inn og oppdatere data neste gang du åpner den, f.eks. oppdaterer Facebook-appen feeden hvis du avslutter og åpner den på nytt.
Appen kan slutte å synkronisere data. det avhenger av apptypen. Google Maps og YouTube kan suspendere nedlastingen, men Google Drive og Dropbox vil fortsette å laste opp filer.

  Hvordan telle tomme eller tomme celler i Google Sheets

Konklusjon

Mobile operativsystemer er ikke laget for å fungere på samme måte som stasjonære operativsystemer. Forskjellen er ikke bare kosmetisk. Det er grunnleggende forskjell i hvordan apper og prosesser kjøres. Hvis du bruker en mobilenhet i noen dager, vil du raskt lære forskjellen mellom de to og hvorfor du vanligvis ikke kan lukke vinduer på et mobilt operativsystem.