tipsbilk.net

Slik sidelaster du apper på iPhone uten å jailbreake den

Apples policy om ikke å tillate sidelasting og tredjeparts app-butikker på sine plattformer har alltid vært kontroversiell, men EUs Digital Markets Act kan tvinge selskapet til å åpne opp økosystemet sitt for å tillate sideloading og tredjepartsbutikker for å installere apper.

Sideloading lar deg laste ned og installere apper fra tredjepartskilder og er en av de største grunnene til at noen mennesker foretrekker Android fremfor iOS.

Siden utgivelsen av iOS 13 i 2019 har det imidlertid vært mulig å sidelaste apper på iOS/iPadOS-enhetene dine, om enn med noen begrensninger.

Hva er sidelasting?

Sideloading er prosessen med å installere en applikasjon på en mobilenhet fra en annen kilde enn den offisielle appbutikken. Dette kan gjøres ved å laste ned appen fra en tredjeparts appbutikk eller en nettside og installere den manuelt.

Det er mange grunner til at du kanskje vil sidelaste apper. Du kan for eksempel installere en eldre versjon av en iOS-app som ikke er tilgjengelig lenger, eller installere emulatorer som ikke er tillatt i App Store. I tillegg gir sidelasting deg mer kontroll over enheten din, siden du strengt kan kontrollere kildene der du installerer apper.

  19 Node.js-pakker å vite som JavaScript-utvikler for produktivt og enkelt liv

Hvorfor du trenger en tredjeparts App Store som AltStore

AltStore er en gratis appbutikk som lar deg laste ned apper på iPhone eller iPad uten å jailbreake dem. Det er en pålitelig kilde for sidelasting av apper, og den tilbyr et bredt utvalg av apper, inkludert emulatorer, virtuell maskinprogramvare og andre apper som kanskje ikke er tilgjengelige på App Store.

Du kan også sidelaste apper fra dine egne kilder ved å bruke en IPA-fil, som er filformatet som iOS/iPadOS-apper er pakket i.

AltStore kompilerer apper på enheten din lokalt og signerer dem ved å bruke Apple ID-sertifikatet ditt som om du utviklet dem selv. Men det er også noen begrensninger med AltStore; for eksempel kan du bare installere opptil fem apper om gangen med mindre du har en betalt Apple-utviklerkonto som koster $99 årlig.

Slik installerer du AltStore på iPhone eller iPad

Du kan følge disse trinnene for å installere AltStore på iOS- eller iPadOS-enheten din:

 • Last ned og installer AltServer på din Mac eller PC.
 • Koble enheten til datamaskinen via en Lightning-kabel som støtter dataoverføring.
 • Aktiver Wi-Fi-synkronisering i iTunes (eller Finder på macOS Catalina eller nyere).
 • Start AltServer på datamaskinen og klikk Installer AltStore > iPhone (eller iPad) fra appens ikon i macOS-menylinjen eller systemstatusfeltet i Windows.
 • AltServer vil be deg om å angi Apple ID-legitimasjonen din for å autentisere kontoen din hos Apple. Hvis du er personvernbevisst, kan du opprette en brennerkonto for dette formålet.
 • Hvis du bruker en Mac, vil AltServer be deg om å installere Mail-plugin-modulen. Skriv inn Mac-passordet når du blir bedt om det. For å aktivere det, gå til Mail > Innstillinger fra menylinjen og klikk på Administrer plugin-moduler nederst i vinduet. Deretter merker du av i boksen ved siden av AltPlugin.mailbundle.
 • På iPhone eller iPad, naviger til Innstillinger > Generelt > VPN og enhetsbehandling, velg Apple-ID-en din og trykk på Trust for å la AltStore kjøre på enheten din.
 •   Hvordan kombinere bevegelsesbaner i Microsoft PowerPoint

  AltStore vil nå vises på startskjermen. Trykk på den for å starte appen.

  Hvordan installere apper fra AltStores kilder

  Når du åpner AltStore, kan du installere apper fra pålitelige kilder ved å følge disse trinnene:

 • Under Bla gjennom-delen trykker du på Kilder øverst til høyre.
 • Trykk på LEGG TIL ved siden av alle kildene her for å få tilgang til alle appene som er godkjent av AltStore.
 • Du kan nå laste ned og installere hvilken som helst app du ønsker ved å gå til Bla gjennom-delen av appen.
 • Etter installasjonen vil du kunne finne appen på startskjermen eller i delen Mine apper i AltStore-appen.

  Hvordan installere IPA-filer ved hjelp av AltStore

  Å installere apper kun fra AltStores repositories kan bli litt restriktiv. Dermed lar AltStore deg også sidelaste dine egne IPA-filer, som kan lastes ned og installeres fra internett ved å følge disse trinnene:

    Hvordan lage et hengende innrykk i Word og Google Docs

  Når du laster ned IPA-filer, er det viktig å sørge for at de er fra en pålitelig kilde. Siden du omgår App Stores og AltStores sikkerhetsbestemmelser, kan du ved et uhell installere skadevare hvis du ikke er forsiktig.

 • Last ned IPA-filen din fra en pålitelig kilde ved hjelp av Safari eller en annen nettleser, og lagre den et sted på enheten din ved hjelp av Filer-appen.
 • Naviger til delen Mine apper i AltStore.
 • Trykk på pluss-ikonet (+) i øverste venstre hjørne, som åpner Filer-appen på enheten din.
 • Bla gjennom og velg IPA-filen du vil installere.
 • Når du blir bedt om det, skriv inn Apple ID-legitimasjonen din.
 • Etter noen sekunder vil appen nå vises på startskjermen.

  Bryt deg fri fra begrensningene i App Store

  Sideloading er en fin måte å få apper som ikke er tilgjengelige på App Store og gir deg større frihet når det gjelder appvariasjon. Du kan sidelaste emulatorer, som lar deg spille klassiske spill fra andre plattformer på din iPhone.

  Du kan også sidelaste apper som har blitt modifisert eller tilpasset, noe som kan gi deg ekstra funksjoner eller funksjonalitet. Så få mest mulig ut av AltStore og installer apper du ikke kunne før.

  x