Den nye måten å bli ansatt i det konkurranseutsatte markedet

Det nåværende IT-markedet er uforutsigbart. Hvis du er ny på markedet, blir det vanskelig å få oppmerksomheten til selskaper eller startups. Sesongtalenter kan finne det vanskelig å få en ny jobb 💼, spesielt når de prøver å få en ekstern stilling.

Det er flere årsaker bak dette, inkludert bruken av kunstig intelligens-modeller som GPT-4 eller økt konkurranse på grunn av markedsdynamikk.

Hvordan øker du sjansene dine for å bli ansatt? Vel, du kan bruke åpen kildekode til din fordel. Åpen kildekode hjelper deg med å åpne opp nye muligheter og få nye ferdigheter.

I denne veiledningen lærer vi hvordan du kan bruke åpen kildekode for å forbedre dine jobbsøkingsmuligheter. La oss komme i gang.

Hva er åpen kildekode-programvare?

«Åpen kildekode» refererer til alt offentlig tilgjengelig som kan endre og dele designet. Ettersom vi engasjerer oss i tekniske aspekter ved åpen kildekode, er vi mer interessert i «åpen kildekodeprogramvare.»

Derfor refererer åpen kildekode-programvare til offentlig tilgjengelig kildekode som alle kan endre, forbedre eller inspisere for læring. Kildekoden er det som gjør at programvaren fungerer slik den er ment. Den generelle brukeren ser imidlertid aldri koden og vet sannsynligvis ikke om den er der i utgangspunktet.

Som programmerer er kildekoden det du er interessert i. Ved å modifisere, legge til eller fikse den, kan du endre hvordan applikasjonen eller programmet oppfører seg, med sikte på å gjøre det bedre for sluttbrukerne.

Mange selskaper følger åpen kildekode-modellen. På denne måten gjør de det mulig for fellesskapet å tilføre verdi til prosjektet. Det åpner også veien for jobbjegere som deg for å få sjansen til å jobbe med kildekoden.

Open Source Jobs Statistical Outlook

Før vi går i dybden på hvordan du kan bruke åpen kildekode for å få en jobb, la oss se på noen få statistikker.

Ifølge 2022 Åpen kildekode jobbrapport, ser ting egnet ut for bidragsytere med åpen kildekode. Den bemerkelsesverdige statistikken i rapporten inkluderer følgende:

  • 86 % av lederne vil ha åpen kildekode-talent i teamet sitt.
  • Nesten 46 % av lederne ønsker å øke ansettelsen med åpen kildekode.
  • 93 % av ansettelseslederne synes det er vanskelig å tilegne seg kandidater med åpen kildekode-erfaring.
  Hvordan fikse "En feil oppstod under forberedelsen av installasjonen" på Mac

Disse statistikkene sier mye om hvor viktige jobber med åpen kildekode har blitt. Ved å lære å åpne kildekode, forbedrer du sjansene dine for å bli ansatt.

Åpen kildekode-jobber er jobbene som tilbys av åpen kildekode-prosjekter. Disse prosjektene ønsker å distribuere utviklere som er godt bevandret med åpen kildekode-arbeidsflyt, inkludert finjustering, forbedring eller opprettelse av ny funksjonalitet eller programvare for organisasjonen han ansatt.

Fordeler med åpen kildekode under jobbjakt

Åpen kildekode-programvare er til fordel for organisasjoner, inkludert fellesskapsdrevet støtte, mer fleksibel iterasjon, enklere lisensadministrasjon og lavere kostnader.

Men hva har det for deg, spesielt når du søker jobb?

Bidrag med åpen kildekode tilbyr en enkel måte å oppgradere i relevante teknologier med etterspørsel fra markedet.

Ta for eksempel Web3. Det er spioneringen som fremtiden til internett. Og du finner tonnevis av unike Web3 open source-prosjekter på GitHub. Hvis du er interessert i Web3-teknologier, kan du starte med prosjekter som Solidity, Truffle, Metamask og Solana. Bortsett fra disse, kan du også gå for andre Web3-prosjekter som du synes er interessante. På samme måte kan du finne åpen kildekode-prosjekter relatert til andre teknologier.

Når du begynner å bidra, vil prosjektledere med åpen kildekode legge merke til deg. Ettersom de står bak prosjektledelsen, kan de også se hvordan kodeendringene dine påvirket prosjektet. Dessuten vil de legge merke til hvor raskt du lærer uten deres hjelp, dvs. din evne til å lære ting med minimal veiledning.

Hvis du ikke er interessert i koding, kan du også bidra annerledes. Du kan for eksempel sjekke ut disse prosjektenes tekniske dokumentasjon hvis du liker å skrive. Du kan også bidra gjennom blogger, og hjelpe selskapet du ønsker å bli ansatt med å se ferdighetene dine.

Den viktigste fordelen med åpen kildekode-bidrag er eksterne posisjoner. Fjernarbeid ble veldig populært under pandemien; men med alt avgjort, flyttet selskaper til kontorer. Siden åpen kildekode-prosjekter hovedsakelig er fjerntliggende, har du større sjanser for å få en ekstern jobb med denne tilnærmingen. Du får også fordelen av bedre inntjening og varierte muligheter.

Søker eller blir invitert

Fantastisk! Du begynte å bidra til åpen kildekode-prosjekter. Herfra har du forskjellige måter å bli lagt merke til.

➡️ Fortsett å bidra til noen fra prosjektteamet kontakter deg for et potensielt intervju.

➡️ Søk på de ledige stillingene oppført av selskapet. Når du søker, sørg for at du nevner bidragene dine eksplisitt slik at de vet hva du kan gjøre for dem.

  8 JavaScript ORM-plattformer for effektiv koding

➡️ Til slutt, hvis det ikke er noen ledige stillinger, kontakt dem via e-post, sosiale medier eller andre medier du finner passende.

Hvis bidragene dine er eksepsjonelle, vil du fange oppmerksomheten til utviklerne umiddelbart. De ser lidenskapen din for prosjektet og evnen til å gjøre omfattende endringer med minimal hjelp. Dessuten, hvis innvirkningen din ligner på en heltidsutvikler eller bedre, øker sjansene for at du blir ansatt mange ganger. I disse tilfellene kontakter de deg og prøver å få deg ombord.

Harikirat Singh, en YouTuber og åpen kildekode-bidragsyter, fikk jobben sin ved å følge denne metoden. Han ville være med Ryggsekk, et Web3-selskap som nylig hentet inn store investeringer. Han fikk imidlertid ingen spor for å bli med dem.

Harikirat fikk imidlertid sin sjanse da Backpack gikk fra lukket til åpen kildekode. Han begynte å bidra til prosjektet. Med noen få bidrag på veien la Amrani Ferrante, administrerende direktør i Backpack, merke til ham. Amrani tok kontakt med Harkirat, og etter en liten prat ga han Harikirat en fjernarbeidskontrakt. For å lære mer om det, sjekk ut historien hans her.

En annen casestudie du kan lese er av Josh Wulf; du velger åpen kildekode-sti til fremme karrieren.

Hvordan bidra til åpen kildekode?

Å bidra til åpen kildekode krever ingen spesialiserte ferdigheter. Det krever imidlertid å forstå noen få konsepter og plattformer.

Det første trinnet er å lære GitHub-plattformen. For det må du opprette en GitHub-konto. Her finner du tonnevis av åpen kildekode-prosjekter. Til å begynne med kan du starte depotene du synes er interessante.

Deretter må du lære hvordan et åpen kildekode-prosjekt fungerer. Dens nøkkelelementer inkluderer:

✅ Åpen kildekode-anatomi inkluderer prosjektets hovedforfattere, vedlikeholdere, eiere, bidragsytere og fellesskapsmedlemmer.

✅ Lær om prosjektlisenstyper.

✅ Ethvert åpen kildekode-prosjekt inneholder en README-fil som du må lese for å kjenne prosjektet. Den inneholder vanligvis instruksjoner for sluttbrukerne, men du kan også finne nyttig informasjon som bidragsyter. Mange åpen kildekode-prosjekter har også en CONTRIBUTING-fil dedikert til bidragsytere som deltar i prosjektet. CONTRIBUTING-filen viser trinnene som trengs for å begynne å bidra til prosjektet.

✅ Til slutt, sjekk ut CODE_OF_CONDUCT som tilbyr kritiske punkter på prosjektets deltakeres oppførsel.

  Slik sletter du apper på en Chromebook (6 metoder)

Bortsett fra disse, sjekk ut prosjektdokumentasjonen. Det vil gi deg tilgang til gjennomganger, veiledninger og andre veiledninger.

Du må også lære viktige åpen kildekodekonsepter, inkludert Issue Tracker, Pull Requests, Mailing Lists eller Diskusjonsfora, og Synchronous chat-kanaler.

Når du er kjent med alt det ovennevnte, må du nå finne et prosjekt du brenner for. Helst må det være for firmaet du ønsker ansatt for. Det kan imidlertid bare noen ganger være tilfelle. Mange åpen kildekode-prosjekter kan fange oppmerksomheten din. Hvis et åpen kildekode-prosjekt gjør det, fortsett og bidra til det.

Det kan også være lurt å filtrere prosjekter basert på teknologien du ønsker å jobbe med, prosjektene du føler vil ha en betydelig innvirkning. Det er mange måter du kan søke etter åpen kildekode-prosjekter på. Disse inkluderer GitHub Explore, Kun førstegangsbrukere, Åpen kildekode fredagetc.

Nøkkelferdigheter du lærer når du gir åpen kildekodebidrag

Det er mange ferdigheter du lærer når du gir åpen kildekode-bidrag. Disse inkluderer:

  • Forbedre eksisterende ferdigheter: Når du begynner å bidra, lærer du mye mer. Dette forbedrer eksisterende ferdigheter, enten det er teknisk skriving, koding eller spesifikke tekniske ferdigheter.
  • Forbedre nettverksferdighetene dine: Åpen kildekode lar deg jobbe med forskjellige mennesker. Det gir deg også nettverksmuligheter når du møter interessante mennesker med lignende interesser.
  • Dele kunnskap: Med åpen kildekode lærer du og lærer andre. Når du har blitt erfaren, kan du veilede andre veilede dem om hvordan de kan lykkes med åpen kildekode.
  • Lær folks ferdigheter: Å samhandle med lokalsamfunn lærer deg forskjellige ferdigheter som ledelse, konfliktløsning osv.

Siste ord

Å bidra til åpen kildekode er en av de beste måtene å bli lagt merke til. Fører det til å bli ansatt? Vel, det gjør det. Det kan imidlertid være forskjellig for alle der ute.

Den beste tilnærmingen er å se dette som å åpne nye nettverksmuligheter som kan føre til intervjuer eller chatter. Nå er det opp til deg hvordan du konverterer dette nettverket til kontrakter eller heltidsjobber.

Etter å ha gitt noen bidrag, vil du også føle deg trygg. Så ikke slutt å bidra; du vil snart få drømmejobben din. Og du gjør også verden til et bedre sted!

Til syvende og sist vil du ha et konkurransefortrinn i forhold til folk som ikke gir åpen kildekode-bidrag. Den lærer deg nøkkelferdigheter, både tekniske og mellommenneskelige ferdigheter. Du lærer også å samarbeide med fremmede og jobbe i smidige miljøer, hvor endringer skjer raskt.

Deretter kan du sjekke ut tips for å ansette en WordPress-utvikler for virksomheten din.