tipsbilk.net

Slik slår du av Sticky Keys

Hvis du noen gang har maset Shift-tasten nok ganger, har du møtt den irriterende Sticky Keys-pop-upen som spør deg om du vil slå den på. Så, hvordan slår du den av, og hva gjør Sticky Keys før de irriterer deg midt i spillet?

La oss utforske hvordan du slår av Sticky Keys, samt hvorfor det eksisterer i utgangspunktet.

Slik slår du av Sticky Keys

Du kan starte prosessen med å deaktivere Sticky Keys på en av to måter. Uansett vil du ta deg til Ease of Access-vinduet, hvor du kan finne alternativet for å deaktivere Sticky Keys.

For ditt første alternativ kan du trykke på Shift-tasten fem ganger raskt. Dette vil føre til at Sticky Keys-varselet dukker opp. Nederst i varselet klikker du Deaktiver denne tastatursnarveien i tastaturinnstillingene for brukervennlighet.

  Slik oppretter du kontaktgrupper på din Mac

Hvis du får dette til å fungere, eller hvis du vil vite hvordan du går tilbake til denne skjermen for å slå på Sticky Keys igjen, åpner du Start-menyen, skriver «sticky keys» og klikker på Lås Sticky Keys-modifikatoren når den trykkes to ganger i en rad.

Uansett hvilken rute du tar, finner du deg selv i Ease of Access-delen, hvor du kan tilpasse tastaturet.

Sett bryteren til Av under Bruk klebrige taster. Deretter fjerner du merket i boksen som sier Tillat snarveistasten å starte Sticky Keys.

Nå når du trykker Shift fem ganger, vil ikke vinduet dukke opp.

Hva er Sticky Keys-funksjonen og hvorfor eksisterer den?

Det er lett å anta at Sticky Keys kun er programmert til å irritere de som bruker Shift-tasten mye. Det er imidlertid et viktig verktøy for enkel tilgang som hjelper personer med reduserte motoriske ferdigheter.

  Hvordan endre papirstørrelsen i Microsoft Word

Du tenker nok ikke på det når du holder nede en tast mens du trykker på en annen. For eksempel, når du skriver en stor bokstav i begynnelsen av en setning, blinker fingrene dine sannsynligvis over Shift og en bokstavtast mens du skriver.

For noen er imidlertid handlingen med å holde Shift pluss en bokstav for anstrengende på hendene. For disse menneskene kommer Sticky Keys for å hjelpe.

Når du aktiverer Sticky Keys, kan du fortelle PC-en å late som om du holder nede en tast selv når du ikke gjør det. Det er derfor de er «klistre»; de fungerer som om de stikker ned etter at du trykker på dem.

For Shift-tasten er det forskjellige innstillinger du kan bruke for den når Sticky Keys er på. Du kan se hvilken modus den er i ved pipet du hører når du trykker på Shift.

  Hva er en god normal GPU-temp for spill?

Det er tre innstillinger for Shift-tasten; den kan fungere som om den ikke trykkes, når den trykkes og holdes nede (for å skrive store bokstaver eller mange symboler på tallraden), og når den bare trykkes ned for første tastetrykk (for å legge til store bokstaver i starten av setninger) .

Hvis du er interessert, kan du sjekke nybegynnerveiledningen til Windows» tilgjengelighetsverktøy for mer informasjon om hvordan du gjør en PC enklere å bruke. Eller du kan sjekke ut hvordan du konfigurerer tilgjengelighetsalternativer på Windows 11 for trinnvise instruksjoner.

Finjuster PC-en slik du vil ha den

Sticky Keys kan være irriterende, men de spiller en viktig rolle i å hjelpe andre med å bruke datamaskinene sine. Men hvis du ikke trenger dem, kan du enkelt slå dem av og komme tilbake til det du holdt på med.

x