Slik slutter du å slå fra å bremse datamaskinen ned

En treg datamaskin kan gjøre den fantastiske dagen din til en frustrerende, og gjøre selv enkle oppgaver vanskelige å behandle.

Personlig er det et par ting jeg ikke ser frem til om morgenen, og en av dem bruker en treg datamaskin.

Selv om det er forskjellige grunner til at en datamaskin går tregere, skjer det vanligvis når det skjer tømming i operativsystemet.

For å si det med enklest mulige ord, er thrashing når sidefeilen, og bytte ofte skjer med en høyere hastighet, noe som tvinger OS til å bruke mer tid på å bytte disse sidene.

(Ingen swap blir brukt)

Og som et resultat av thrashing påvirkes ytelsen direkte, noe som gjør datamaskinen treg å håndtere.

Heldigvis er det flere måter å takle dette på. I dette innlegget lærer vi mer om thrashing og hvordan du stopper det fra å bremse datamaskinen din.

La oss hoppe rett inn.

Årsaker til tæring

Trasing kan skje av flere årsaker, og noen av dem er svært vanlige:

#1. For lite minne

En av de vanligste årsakene til utmatting er mangel på tilgjengelig minne på datamaskinen. Hvis du har et system som har lav RAM og må stole på virtuelt minne, er du mer utsatt for å bli utsatt for tømming fordi systemet ditt vil prøve å bytte ressursene mellom RAM og lagring, så vel som andre kilder.

Les også: Beste PC Benchmark-programvare

#2. Høy grad i programmering

Siden en av de mange jobbene til operativsystemet er å holde styr på CPU-utnyttelsen, hvis det finner ut at CPU-utnyttelsen er for lav, øker det graden av programmering (legger til flere prosesser til systemet).

  Tømmer Adobe Creative Cloud batteriet for raskt? Her er hva du skal gjøre

Forutsatt at den globale sideerstatningsalgoritmen vil bli brukt, vil den ganske enkelt erstatte en hvilken som helst side hvis det oppstår en sidefeil i systemet.

På grunn av det faktum at prosesser begynner å erstatte sider fra én til en annen, øker personsøkingskøen, mens klarkøen forblir tom.

Til syvende og sist fører dette til en nedgang i CPU-utnyttelsen. Nå kommer OS, ettersom det øker nivået av multiprogrammering og introduserer en ny prosess for å nivåere ting.

Selv om dette øker CPU-utnyttelsen, hvis nivået av multiprogrammering økes ytterligere, begynner ting å bli komplisert fordi det er for mye for systemet å håndtere.

Til slutt, som et resultat, oppstår tresk.

#3. Overbelastning av systemet

Hvis du eier en datamaskin som er ment for lett arbeid, men du prøver å bruke den som en tungvektsmaskin, overbelaster du den. Å holde for mange faner åpne, kjøre tung redigeringsprogramvare og spille avanserte spill er alle eksempler på overbelastning av systemet.

Dette vil resultere i hyppig bytte og tømming.

Effekter av thrashing

Det er ganske åpenbart at thrashing ikke er en god ting, og det er ikke ment å skje på datamaskinen din for ofte. Hvis systemet ditt ofte opplever tømming, kan det over tid ha negative effekter, som er som følger:

#1. Slitasje på harddisk

Når systemet ditt blir tvunget til å lese og skrive operasjoner ofte under thrashing, kan det legge mye stress på harddisken og kan også føre til maskinvarefeil, til slutt.

#2. Treghet

Den direkte effekten av thrashing på datamaskinen din gjør den ekstremt treg og ikke reagerer. Dette skjer fordi systemet ikke kan holde tritt med etterspørselen etter minneressurser etter å ha utnyttet alt som er tilgjengelig.

#3. Hyppige forsinkelser og krasj

Hvis du lar systemet komme til poenget med tømming nå og da, risikerer du i grunnen datamaskinens evne til å håndtere belastningen. Til slutt kan det begynne å fryse eller krasje helt, og det kan føre til tap av data så vel som andre problemer.

  10 CTA-er for å øke nettstedets konverteringer 2X

Siden thrashing har noen virkelig negative effekter på harddisken og den generelle systemytelsen, er det viktig å prøve å eliminere det. Her er noen av måtene.

Legg til SSD til systemet ditt

Hvis datamaskinen din ikke allerede bruker en SSD for lagring, er det på tide å legge den til. En solid-state-stasjon er en raskere lagringsenhet og vil bidra til å redusere tiden det tar å bytte data mellom minne og disk.

Til syvende og sist resulterer dette i redusert levebrød av tøsing. I tillegg kan du også øke RAM-en i datamaskinen din slik at den enkelt kan håndtere oppgaver.

Mer RAM i systemet betyr at datamaskinen din ikke trenger å jobbe for mye. Det er en flott langsiktig løsning på dette problemet.

Erstatt programmer som bruker flere ressurser

Det er stor mulighet for at datamaskinen din har programmer som opptar en stor del av lagringsplassen din, noe som gjør deg mer dårlig enn godt.

Hvis du tror du kan installere et lettvektsprogram som ligner og gjør jobben like bra, så vil jeg anbefale å gå videre og erstatte det.

Ikke bare vil det rydde opp plass for deg, men det vil også bidra til muligheten for å eliminere thrashing.

Begrens antall apper som kjører

La oss innse det: Hvis datamaskinen din ikke er ment for tungt arbeid, er det en forferdelig idé å bruke den som et kraftsenter. En datamaskin ment for lett arbeid bør behandles på den måten, og det er derfor du må begrense antall apper som kjører.

Å kjøre for mange apper betyr at systemet ditt må levere ressursene som etterspørres. Og hvis spesifikasjonen til systemet ditt ikke tillater det, er det garantert at thrashing vil forekomme.

En enkel løsning på dette ville være bare å åpne appene du bruker for øyeblikket, slik at de ekstra appene ikke bruker noen ressurser. Dessuten kan en begrenset mengde apper holde deg fokusert på det du ønsker å oppnå.

  Er The Forest på Xbox One?

Konfigurer Swap-filstørrelsen

Det er svært sannsynlig at størrelsen på systembyttefilen din kanskje ikke er riktig konfigurert, og dette kan føre til diskusjon. En byttefil, også kjent som en sidefil, er skjult i systemet som standard.

Når den er konfigurert riktig, kan den hjelpe til med å håndtere den ekstra belastningen med minneforbruk. Den får jobben gjort ved å bla ut ledige filer for å gi det nødvendige ekstra virtuelle minnet.

I tillegg er swap-filer avgjørende for å gi systemet pusterom i tilfeller av tung belastning. Dette er grunnen til at du må konfigurere swap-filstørrelsen riktig.

Tips for å forhindre masing

Nå som vi vet hvordan vi kan eliminere thrashing, er det også fornuftig å forstå hvordan vi kan forhindre at det skjer. Nedenfor er noen tips som vil være veldig nyttige:

#1. Overvåk systemytelse

Å holde et øye med systemytelsesmålingene dine, som CPU, minne og diskbruk, kan hjelpe massivt med å identifisere potensielle feil. Dette vil tillate deg å forhindre thrashing, siden du kan handle på ytelsesproblemet tidlig.

Som de sier, «Slå mens jernet er varmt». 🔨

#2. Prioriter oppgaver

Dette er et to-i-ett-tips fordi det hjelper deg med å forhindre knalling og holde deg produktiv. Når du prioriterer oppgaver som er avgjørende å fullføre først, gjør du en tjeneste for systemet ditt ved å ikke overbelaste det med unødvendige programmer.

Dette fortsetter å slå i sjakk fordi systemet er fokusert på bare en viss mengde kjørende apper i stedet for å bli bombardert.

#3. Optimaliser minnebruk

Du kan frigjøre minne fra unødvendige datakopier ved å redusere minneavtrykket til programmer og prosesser. Dette kan oppnås ved å bruke effektive datastrukturer.

Når du gjør dette, vil systemet frigjøre minne når visse datakopier ikke lenger er nødvendig.

Avsluttende tanker

Tresking kan alvorlig forringe ytelsen til systemet ditt og gjøre dine daglige oppgaver til en alvorlig smerte å håndtere.

Heldigvis er det en løsning for alt, og ved å følge tipsene og teknikkene ovenfor, vil du kunne redusere frekvensen av thrashing og drastisk forbedre den generelle systemytelsen.

Deretter kan du sjekke ut de beste PC-optimalisatorene for å øke hastigheten på den trege datamaskinen din.