q Slik søker du raskt på et nettsted ved hjelp av snarveier på iPhone og iPad - tipsbilk.net

Slik søker du raskt på et nettsted ved hjelp av snarveier på iPhone og iPad

Apples snarveier-app er så kraftig som du ønsker å lage den, og den kan gjøre noen utrolige ting hvis du vet hvordan du skal krangle. Du kan også bruke den til noen superenkle ting, som å søke etter tekst på et nettsted.

Hvis du trenger å søke etter noe på et nettsted regelmessig, er du uten tvil kjent med operatøren for nettstedsøk. Gå til Google – eller bruk adressefeltet – og skriv inn «site:nameofsite.com nøkkelord» for å søke på det nettstedet. Å søke på How-To Geek-nettstedet etter snarveier, for eksempel, vil kreve «site:wdzwdz.com-snarveier», og du vil bli belønnet med resultatene.

  Hva er AutoArchive i Outlook og hvordan fungerer det?

Det er ikke en komplisert prosess, men det er tungvint å skrive ut hver gang. Det bringer oss til snarveier. Og ikke bekymre deg, hvis du vil hoppe til slutten og laste ned snarveien, er det også greit.

Hvordan lage en snarvei for å søke på et nettsted

Som snarveier går, er denne ganske enkel. Den består av to variabler og en tekstboks, og den trenger bare fire handlinger for å fungere.

For å komme i gang, åpne snarveier og trykk på det lille «+»-ikonet øverst til høyre på skjermen.

Søk deretter etter «Spør om inndata» og trykk på den. Gjør dette to ganger for å lage to handlinger.

  Icecream Image Resizer er et bildestørrelsesverktøy med forhåndsinnstillinger for størrelse

Skriv inn litt tekst i de to nye handlingene. Dette vil være popup-vinduer som ber deg om nettstedet du vil søke på, og deretter søkeordene du skal bruke. Se skjermbildene for eksempler.

Deretter søker du etter en «tekst»-handling og trykker på den. Skriv inn «site:» og trykk deretter på den magiske variabelknappen.

Søk etter en

Velg den første av de to inndatahandlingene vi opprettet tidligere.

Skriv nå inn et mellomrom og velg en annen magisk variabel. Denne gangen velger du den andre teksten vi opprettet tidligere.

Til slutt, søk etter en «Søk på nettet»-handling og trykk på den.

  Slik legger du til venner på Google Stadia

Søk etter en

Og det er alt som skal til. Kjør snarveien din, og du vil bli overrasket. Det er som magi!

Du kan kjøre snarveien fra Snarveier-appen, få tilgang til den via en widget eller legge den til på startskjermen.

Alternativt kan du få tilgang til og laste ned den samme snarveien her. Gjør dette hvis du vil sammenligne snarveien du opprettet med originalen, spesielt hvis du har problemer.