Steam

Slik spiller du Steam-spill på din Meta Quest

Mens Meta Quest har et sterkt bibliotek med innfødte spill som du bare kan få tilgang til ved hjelp av headsettet, går du glipp av mer grafisk intensive Steam VR-spill som kan utnytte kraften til spill-PC-en din.

Hvis du vil spille Steam-spill på Meta Quest-headsettet ditt, er det en rekke måter å gjøre dette på, og vi viser deg hvordan.

Det er ingen måte å spille Steam-spill på Quest på, så alle disse metodene strømmer dem strengt tatt fra en vertsdatamaskin. Hvis du ikke allerede har Steam installert på skrivebordet, med spill installert og spillbare, installer Steam først.

Tre av de fire metodene her involverer trådløs streaming, noe som betyr at kvaliteten på opplevelsen din vil variere i henhold til hastigheten på Wi-Fi (ikke internett, bare det interne nettverket). For best resultat bør du sørge for:

 • Spill-PC-en din er koblet til ruteren via en Gigabit Ethernet-kabel eller raskere.
 • Du er fysisk i samme rom som Wi-Fi-ruteren eller tilgangspunktet når du bruker Quest til å spille. Den bør ideelt sett støtte Wi-Fi 6e eller 7.
 • Spill-PC-en og headsettet må være på samme LAN og kunne «se» hverandre. I noen tilfeller kan Wi-Fi-en din være isolert fra kablede enheter. Hvis dette er tilfelle, må du fordype deg i ruterinnstillingene dine for å løse problemet. Dette kan også være tilfelle hvis du har et stort hjem og velger å bruke mer enn én ruter.

Steam Link har alltid vært den enkleste måten å streame Steam-spillene dine til andre datamaskiner og mobiler – og nå er det en offisiell Steam Link-app for Meta Quest. Dette er den desidert enkleste måten å streame både flatskjerm- og VR-spill trådløst til Quest.

For å komme i gang, last ned offisiell Meta Steam Link-app. Du kan også enkelt finne dette i headsettet ditt ved å bruke Meta-butikken. Du må pare dette med din stasjonære spillmaskin, så åpne appen og klikk deg gjennom for å begynne å skanne etter en lokal maskin som kjører Steam.

Du vil se en feilmelding som sier Computer Not Found hvis datamaskinen din ikke er på samme nettverk (eller ikke er slått på i det hele tatt).

Hvis det lykkes med å finne datamaskinen din, klikker du på Koble til, og du vil bli gitt en firesifret kode du kan angi på Steam-siden. Du trenger bare å gjøre dette én gang.

  Slik installerer du et SD-kort på Steam-dekket

Du vil bli møtt med den vanlige «storskjerm» Steam-menyen og kan fortsette å bruke Steam VR som om du var på et skrivebord. Du kan hoppe rett inn i VR-spillene dine med full støtte for Quest-kontroller.

Selv om det er mulig å spille ikke-VR-flatskjerm-spill ved hjelp av Steam Link også, fant jeg ut at Meta Quest-kontrollerne ikke emuleres som en gamepad, og heller ikke vil Steam Link passere gjennom en gamepad som er koblet til din Quest via Bluetooth.

Det er heller ikke lett å bruke Quest-kontrolleren til å peke og klikke som en mus (det krever for eksempel å holde nede Steam-knappen samtidig og deretter trykke på avtrekkeren).

I stedet må du bruke en mus og et tastatur (eller en gamepad) koblet direkte til PC-en. Hvis du uansett er i samme rom som PC-en din, er ikke dette en stor avtale. Men det betyr at du for eksempel ikke kan nyte litt uformell spilling fra sengen.

Fordeler med Steam Link-appen:

 • Dette er den enkleste måten å hoppe inn i Steam VR-spill ved å bruke Meta Quest. Det er også gratis og offisielt.
 • Du trenger ikke å installere noen Oculus- eller Meta-programvare på din spill-PC.

Steam Link App Ulemper:

 • Metoden kan være vanskelig for ikke-VR-spill på grunn av mangel på kontrollerstøtte, Bluetooth-gjennomgang eller enkel museemulering.
 • Mange brukere rapporterer problemer med ytelsen.

Virtuelt skrivebord er min foretrukne tilkoblingsmetode, men det er en betalt applikasjon. Til $15 er det ikke akkurat dyrt, og det tilbyr den desidert mest funksjonsrike og pålitelige metoden for å strømme trådløst fra skrivebordet ditt.

Start med å laste ned strømmeprogramvaren til PC-en din ved å bruke Virtual Desktop-nettsted. Sørg for at den kjører (den sitter vanligvis stille på oppgavelinjen).

Standardalternativene er fine for de fleste – det vil automatisk optimalisere tilkoblingen din og etterligne en gamepad ved å bruke Quest-kontrollerne. Du må også kjøpe Virtual Desktop-app fra Meta-butikken eller fra headsettet ditt.

Start Virtual Desktop-appen på hodesettet ditt, gå deretter over til PC-en og klikk på Tillat-knappen i dialogboksen som kommer opp – det skal stå ditt Oculus-brukernavn. Derfra blir du automatisk koblet til.

  Fiks Steam Client Bootstrapper High CPU Usage på Windows 10

Du kan nå bruke Meta Quest-kontrollerne til å samhandle med skrivebordet ditt og åpne SteamVR eller en annen applikasjon som du ville gjort med en mus. Alternativt kan du trykke på venstre kontrollerknapp og velge Spill-fanen. Den viser alle Steam (og Oculus) VR-spill slik at du kan starte dem direkte.

Du kan også etterligne en standard gamepad ved å bruke Meta Quest-kontrollerne – selv om det kan ta litt tid å bli vant til. Virtual Desktop vil også passere gjennom en faktisk Bluetooth-gamepad, så hvis du ikke er i samme rom, kan du det koble en gamepad til Quest og bruk det til å spille.

Fordeler med virtuelle skrivebord:

 • Denne metoden lar deg streame Steam og andre applikasjoner. Du kan også streame fra et Mac-skrivebord.
 • Du kan også streame VR180 eller vanlige SBS 3D-videoer fra skrivebordet ditt.
 • Virtual Desktop støtter Bluetooth gamepads, mus og tastaturer.
 • Denne metoden gir den beste streamingkvaliteten.

Virtuelt skrivebord Ulemper:

 • Det koster $15.
 • Denne metoden krever at en serverapp er installert på PC-en din.

AirLink er den offisielle trådløse strømmeløsningen fra Meta som lar deg spille både stasjonære Meta/Oculus-spill og SteamVR.

Hovedkravet er at du trenger Oculus skrivebordsapp installert på din PC. Det er ingen ekstra apper som trengs på headsettet; bare åpne hurtiginnstillinger-menyen og klikk deretter på Quest Link-alternativet til høyre.

For trådløs tilkobling klikker du på alternativet Aktiver AirLink. Datamaskinen din skal da være oppført nedenfor. Klikk for å pare, og hvis dette er første gang, må du bekrefte sammenkoblingsforespørselen på PC-siden (en kode vises for å bekrefte fra headsettet, men du trenger ikke å notere den eller skrive den inn ).

Du må også hoppe tilbake til headsettet etter å ha gjort det og bekrefte igjen der.

Hvis alt går bra, vil du bli kastet inn i et skarpt Oculus-skrivebordsgrensesnitt, hvor du finner en rekke knapper på kontrollertipsene dine for Library – det er der du kan finne en lenke til SteamVR, så vel som din Oculus skrivebordsspill (hvis noen) – eller bare skrivebord.

Når du har åpnet en SteamVR-app, bør den også legges til i biblioteket for raskt å starte den igjen.

  Hvordan fikse Steam som ikke åpner seg (18 mulige løsninger)

Du skulle tro at en innebygd løsning ville være den beste, men dessverre har Meta-skrivebordsopplevelsen fått råtne de siste årene.

Meta har fokusert utelukkende på mobile headset som Quest og glemt den rent skrivebordsbaserte Rift – og dette vises i programvaren. Det fungerer stort sett, men jeg synes grensesnittet er klønete og ting har en tendens til å feile mye mer.

AirLink-fordeler:

 • Den er innebygd i Meta Quest.

AirLink Ulemper:

 • Det er den minst pålitelige metoden.
 • Den trenger Oculus-skrivebordsappen (også kjent som Meta Quest Link-appen), som kan legge til overhead og redusere ytelsen.
 • Den har et utdatert brukergrensesnitt og en frustrerende opplevelse.

Til slutt, for høyeste kvalitet, men mindre bekvemmelighet, kan du ganske enkelt koble Meta Quest direkte til spill-PC-en – forutsatt at du har en høyhastighets USB-port (USB-C eller A 3.1/3.2) og en passende kabel.

Meta selger en «offisiell» fiberoptisk femmeter Koblingskabel, men det er strengt tatt ikke nødvendig; Enhver kvalitetskabel designet for høye overføringshastigheter bør fungere (5m eller mindre).

Instruksjonene for å få dette til å fungere over en USB-kabel er de samme som AirLink-delen ovenfor, bortsett fra at du ikke trenger å aktivere AirLink-alternativet; det vil anta at du bruker en kabel, så bare klikk på koble til.

Meta Link Cable Pros:

 • Det spiller ingen rolle hvor dårlig Wi-Fi er.

Meta Link-kabel Ulemper:

 • Denne metoden er nesten like buggy som AirLink.
 • Du er koblet til PC-en din.

Hvis du er seriøs med å streame spill til Meta Quest, anbefaler jeg å kjøpe Virtual Desktop-appen. Det er det mest pålitelige alternativet og tilbyr det mest omfattende funksjonssettet som går langt utover Steam-spill. Du vil til og med kunne se nedlastede 3D-filmer.

Men hvis du er usikker på ideen og bare vil prøve deg på VR-spill fra Steam, er den offisielle Steam Link-appen enkel og gratis – så det er verdt å prøve det først.

x