Slik sporer du aksjer med Google Sheets

En av de mindre kjente funksjonene i Google Sheets er GOOGLEFINANCE, som lar deg spore gjeldende eller historiske verdipapirdata på aksjemarkedet. Slik bruker du den.

Hva er Google Finance?

Finance er Googles sanntidsverktøy som viser aktuell markedsinformasjon og samler forretningsnyheter. Den er for øyeblikket integrert med Google Søk, så hvis du slår opp ticker-symbolet til et spesifikt selskap på Google, for eksempel WMT for Walmart eller AAPL for Apple, vil du umiddelbart se gjeldende aksjekurs og historiske data for den sikkerheten. Du kan klikke på en av disse aksjene for å gå til et selskaps Google Finance-side, som viser selskapets økonomi, relaterte nyheter og lar deg sammenligne det med andre varer.

Mens det finnes andre, mer robuste verktøy du kan bruke til å spore verdipapirer, er Google Finance den eneste som effektivt kan integreres med Google Sheets. Enten du er en nybegynner på aksjer eller en erfaren handelsmann, er denne integrasjonen den enkleste måten å importere og overvåke aksjedata i et regneark.

Forresten, Google Finances arkintegrasjon er bare tilgjengelig på engelsk og inkluderer ikke de fleste internasjonale børser ennå. Så hvis du ønsker å handle på asiatiske eller europeiske børser, er dette kanskje ikke det beste alternativet for deg.

Google Finance-funksjonen

Funksjonen som henter aksjedata kalles «GOOGLEFINANCE.» Syntaksen til funksjonen er ganske enkel og bruker fem argumenter, hvorav fire er valgfrie.

  Bambuspapir går endelig på flere plattformer og vi tok det på tur

Det første argumentet er ticker-symbolet. Dette er koder som selskaper har når de er notert på aksjemarkedet, for eksempel GOOG for Google eller BAC for Bank of America. Du kan også spesifisere børsen som den valgte aksjen er notert på for å unngå avvik. Siden Bank of America er notert på New York Stock Exchange, skriver du «NYSE:BAC.»

For å få ticker-koder og utveksling av dine ønskede aksjer, må du gjøre litt research. Du kan se etter dem på Google Finance eller ditt valgte porteføljestyringsverktøy.

Det andre argumentet er attributtet du vil vise. Som standard er den satt til «pris» hvis du lar den stå tom. Her er noen av attributtene du kan trekke ut ved å bruke funksjonen:

pris: Prisen på den spesifikke aksjen i sanntid.
volum: Gjeldende handelsvolum.
høy: gjeldende eller valgte dags høye pris.
lav: Gjeldende eller valgte dags lave pris.
volumeavg: Gjennomsnittlig daglig handelsvolum.
pe: Forholdet mellom pris og inntjening.
eps: Resultatet per aksje.

Vær oppmerksom på at attributtene du kan vise varierer avhengig av om du bruker gjeldende eller historiske data. Her er en full liste over attributter som du kan bruke til argumentasjonen. Det er viktig å huske at gjeldende data oppdateres hvert 15. minutt, så det er ikke helt i sanntid.

Det tredje argumentet er startdatoen, som bare gjelder hvis du bruker historiske data. Du kan skrive «TODAY()» eller la det stå tomt for å vise sanntidsdata. Det fjerde argumentet spesifiserer enten sluttdatoen eller antall dager fra startdatoen. Hvis det står tomt, vil funksjonen returnere data fra en enkelt dag.

  Hvordan lage et spørreskjema i Microsoft Forms

Det siste argumentet er intervallet, som lar deg spesifisere frekvensen av dataene. Du kan sette den til «DAILY» eller «WEEKLY.»

En ting å merke seg er at Google Sheets behandler ticker-symbolet og attributt-argumentene som tekst, så sørg for å sette anførselstegn rundt dem, ellers får du en feil.

Aksjesporing i aksjon

For dette eksemplet, la oss si at du vil slå opp gjeldende pris på en aksje på Facebook. Facebook er notert på NASDAQ med tickerkoden FB. I dette tilfellet skriver du ned det første argumentet som «NASDAQ:FB» sammen med «pris» som attributt. Så formelen for dette vil være =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,”pris”).

Hvis du vil se de daglige sluttkursene for en bestemt uke, for eksempel uken 15. oktober 2018, spesifiserer du datoperioden i det tredje og fjerde argumentet. Koden for det blir =GOOGLEFINANCE(“NASDAQ:FB”,,”pris”,DATE(2018,10,15),DATE(2018,10,20)) . Vær oppmerksom på at visning av historiske data utvider den genererte informasjonen til matrisedata, som tar opp nærliggende celler.

Du kan også bruke funksjonen til å generere data for en liste over aksjer automatisk. Bare skriv ut tierne i en kolonne, og bruk deretter cellene i det første argumentet ditt. Siden tickerkoden vår er i celle C4, skriver du =GOOGLEFINANCE(C4,»pris»). Nedenfor er en liste over aksjer med tilhørende gjeldende priser.

  Slik selger du den bærbare datamaskinen, telefonen eller nettbrettet for topp dollar

Hvis du vil spore en liste over attributter, kan du skrive dem ut i separate celler som i bildet ovenfor. Deretter kan du koble det andre argumentet til cellen med attributtnavnet. For priscellen for NYSE:IBM i eksemplet nedenfor vil formelen være =GOOGLEFINANCE(C$2,$B5).

Maksimerer Google Sheets

Det beste med å ha aksjene dine på Google Sheets er at du kan bruke ulike datamanipulasjonsverktøy på dem.

La oss for eksempel si at du vil bruke Google Sheets for å holde styr på verdien av alle dine finansielle eiendeler, for eksempel aksjer, sparekontoer, tidsinnskudd og mer. Ved å bruke Finance vil prisen på aksjene dine oppdateres i sanntid, slik at du får et fullstendig bilde av posisjonen din til enhver tid.

Konvertering av valuta med ark

En annen flott funksjon med Google Sheets er at den kan konvertere valutaer i sanntid. Du kan gjøre dette ved å skrive aksjesymbolet «CURRENCY:» etterfulgt av kodene for de to valutaene du vil konvertere, for eksempel «USDGBP» eller «EURJPY.» Du kan også vise historiske valutadata ved å spesifisere en dato.

For eksempel, hvis du bor i Europa og ønsker å konvertere noen USD til Euro, skriver du =GOOGLEFINANCE(“CURRENCY:USDEUR”) og multipliserer det tallet med beløpet av USD du konverterer.

Dette har mange gode bruksområder i tillegg til valutahandel. Hvis du for eksempel jobber med å få betalt i en annen valuta, kan du sette opp en faktura som automatisk konverterer betalingene du mottar til din hjemmevaluta.