tipsbilk.net

Slik starter du din egen konsulentvirksomhet trinn for trinn

Konsulentbedrifter gir verdifull veiledning til andre bedrifter og enkeltpersoner for å løse deres problemer og hjelpe dem med å oppnå personlige og profesjonelle milepæler.

I dag er konsulentbransjen vitne til et raskt momentum de siste årene over hele verden.

Ifølge Statistable den globale konsulentindustrien estimert til å være 132 milliarder dollar innen 2020. Bare i USA jobbet nesten 2 millioner individer innenfor denne bransjen.

Det er mange startups, små bedrifter og til og med bedrifter som synes det er vanskelig å administrere visse områder som markedsføring, sikkerhet, compliance, drift, økonomi, etc.

På samme måte trenger studenter og andre individer noen som veileder dem i deres karrierer og personlige reiser. Dette er hva en konsulent kan gjøre for deg.

Så hvis du ønsker å starte din egen konsulentvirksomhet, les denne artikkelen.

La meg introdusere deg for konseptet med en konsulentvirksomhet, dens typer og hvordan du kan starte en konsulentvirksomhet på egenhånd.

Hva er en konsulentvirksomhet?

En konsulentvirksomhet er et firma eller en profesjonell tjenesteleverandør som gir veiledning, løsninger eller råd på ekspertnivå på et gitt felt til bedrifter og enkeltpersoner for å hjelpe dem med å nå sine personlige og profesjonelle mål.

Denne typen virksomhet kan være en oppstart (som GrowthGirls og Bain & Company), en SMB (som PixelPlex og Webtronic Labs), eller en bedrift (som Deloitte og PwC).

Du kan starte en konsulentvirksomhet innen forskjellige domener som markedsføring, HR, drift, økonomi, ingeniørfag, helsevesen, IT, juridisk og så videre. Du kan konsultere merkevarer innen produktutvikling, operasjonell forbedring, HR-praksis, bedriftsstrategi og markedsføring.

Enten en bedrift ønsker å forbedre sin generelle ytelse, lansere et produkt, administrere teamet eller mer, kan den søke hjelp fra en konsulent.

Dette bringer oss til dette spørsmålet – hvem er en konsulent?

Basert på arten og typen av en virksomhet, kan en konsulent hjelpe virksomheten ved å bruke ulike måter. Det kan være å få en oversikt over selskapet, analysere avdelingene, finne ut av problemer og de grunnleggende årsakene, og lage en strategi for å løse disse problemene.

Fra økende salgstall til å kutte kostnader og utvide virksomheten til nye markeder, en konsulentvirksomhet kan hjelpe deg hvert steg på veien. Det kan gi ny innsikt, meninger og løsninger for å hjelpe bedrifter med å eliminere hindringer.

Typer konsulentvirksomhet

#1. IT-konsulentvirksomhet

Denne virksomheten, også kjent som teknologirådgivning, innebærer å hjelpe andre selskaper med å unngå plagene med teknologi og programvare som kan påvirke produktiviteten. Hvis et selskap står overfor relaterte problemer, kan du anbefale løsninger som de kan implementere for å optimalisere driften og redusere risiko.

Eksempler: Teknologikonsulenter kan være programvareutviklings-/vedlikeholdskonsulenter, felttekniske konsulenter, etiske hackere, cybersikkerhetskonsulenter, etc.

Kriterier/erfaring: IT- eller teknologikonsulenter må ha relevant utdanningsbakgrunn og kunnskap om IT, teknologier, nye trusler, programvare, maskinvare mv.

#2. Finansiell konsulentvirksomhet

Finansiell konsulentvirksomhet er en av de mest ettertraktede og fordelaktige formene for konsulentvirksomhet. Alle i disse dager trenger å håndtere sin økonomi effektivt, men vet ikke hvor de skal begynne eller hva som er riktig. Du kan hjelpe bedrifter og enkeltpersoner med å ta bedre økonomiske valg for å forbedre fortjenestemarginer og sparing samtidig som du minimerer uønskede utgifter.

  Lurer du på hva er ChatGPT og hvordan det kan hjelpe deg?

Eksempler: Finansiell rådgivning kan ha form av økonomisk rådgivning, fundraising-rådgivning, investeringsrådgivning, etc.

Kriterier/erfaring: Ikke hvem som helst kan bli finansrådgiver. Dette feltet krever en relevant utdanningsbakgrunn som en mastergrad i finans, en CFA- eller CA-lisens, etc., som kan variere fra ett land til et annet.

#3. Driftskonsulentvirksomhet

Målet med denne konsulentvirksomheten er å effektivisere et selskaps operasjonelle effektivitet slik at det kan nå langsiktige og kortsiktige mål. For å forbedre den operasjonelle ytelsen kan du få oversikt over virksomheten til et selskap, utføre undersøkelser og foreslå strategier.

Eksempler: HR-driftsrådgivning, produksjonsrådgivning, distribusjonsrådgivning, salgs- og markedsrådgivning, etc.

Kriterier/erfaring: Personer med relevant utdanningsbakgrunn innen næringsliv, finans og økonomi er ideelle for denne virksomheten. Du kan også ha erfaring med å lede driften av flere selskaper eller etablere selskaper selv.

#4. Strategi Konsulentvirksomhet

Strategikonsulentvirksomhet innebærer å forholde seg til et selskaps direktører og toppledere og hjelpe dem med å ta bedre beslutninger.

Noen ganger trenger bedriftsledere noens hjelp til å veilede dem gjennom ulike aspekter av virksomheten som er avgjørende for deres vekst og næring i markedet. Disse områdene kan være økonomi, forretningsstrategi, lovlighet osv. Det er her du kan hjelpe dem med din ekspertise og tankegang på høyt nivå.

Eksempel: Ettersom strategirådgivning er en bred kategori, kan du etablere din konsulentvirksomhet innen spesialiteter som finansstrategirådgivning, forretningsstrategirådgivning osv.

Kriterier/erfaring: Dette er en stor rolle, så denne typen virksomhet krever at du ansetter fagfolk som har en grad i MBA eller en relevant utdanningsbakgrunn. I tillegg må du ha minst 5 års erfaring som strategikonsulent.

#5. HR-konsulentvirksomhet

Som Human Resource (HR)-konsulent kan du hjelpe bedrifter og enkeltpersoner med å håndtere arbeidsstokken deres. Du kan veilede dem om hvordan de kan ansette gode talenter, effektivisere deres onboarding og forbedre ferdighetene deres gjennom opplæring. I tillegg kan du fortelle dem effektive måter å øke ansattes produktivitet og tilfredshet på, slik at de blir mer lojale.

Eksempler: I HR-rådgivning kan du begrense din spesialitet og ta på deg roller som rekrutteringskonsulent, kompensasjonskonsulent, etc.

Kriterier/erfaring: Generelt oppnår HR-fagfolk i mange land en bachelor- eller mastergrad i administrasjon (BBA eller MBA). For enkelte roller ansetter bedrifter også HR-konsulenter uten relevant utdanningsbakgrunn dersom de har gjennomgått kurs og oppnådd sertifiseringer innen HR.

#6. Markedsføringskonsulentvirksomhet

Markedskonsulentvirksomhet er en populær forretningsform i disse dager. Med internett tilgjengelig i nesten hvert eneste hjørne av kloden, har markedsføring blitt enklere enten du retter deg mot en bestemt gruppe individer eller regioner.

Som markedskonsulent kan du tilby en rekke tjenester i form av organisk eller betalt markedsføring. Du kan hjelpe merkevarer med å øke salget og omdømmet med strategiene dine. Du kan produsere innholdsdeler for dem, kjøre annonser på forskjellige sosiale mediekanaler og så videre.

Eksempler: Innholdsmarkedsføringsrådgivning, e-postmarkedsføring, influencer-markedsføring, betalt markedsføringskonsulent, etc.

Kriterier/erfaring: Når du ansetter kandidater til markedsføring, kan du se etter personer med en bachelorgrad i markedsføring eller relevant erfaring innen dette feltet. Så hvis du har markedsføringserfaring med dokumenterte dokumenter, kan du starte denne virksomheten.

Små og mellomstore bedrifter trenger ofte en juridisk konsulent for å sikre at selskapet overholder lovene som gjelder i regionen der det opererer. Du kan også hjelpe dem med å forbli lovlige når de skalerer til andre regioner eller lager nye strategier.

Kriterier/erfaring: Som juridisk konsulent må du ha en juridisk grad. Det er også ønskelig å ha erfaring med juridisk rådgivning for å sikre at kundene dine alltid følger gjeldende lover. For dette må du også ha en dypere kunnskap om lovlighetene til forskjellige regioner og land, større fokus og forskningsevner for å tilby den beste løsningen.

#8. Compliance konsulentvirksomhet

Dette ligner på juridisk rådgivning. Med økende bekymringer om personvern over hele verden, må hver bedrift i dag overholde lokale og føderale lover. Det vil hjelpe dem å unngå straffer og tap av omdømme. Det er her compliance-konsulenter kommer inn for å redde virksomheter.

  7 Mobile CRM-verktøy for å hjelpe bedriften din på farten

Kriterier/erfaring: Du vil kreve en bachelorgrad i jus eller bedriftsøkonomi hvis du ønsker å utføre compliance-rådgivning. Det må også beslektede felt for å ha ren kunnskap om lover og forskrifter i forskjellige land og regioner.

#9. Konsulentvirksomhet for sosiale medier

Markedsføring i sosiale medier er en form for markedsføring som utnytter kraften til sosiale medier for å drive et selskaps markedsføringstiltak. Den har som mål å øke en bedrifts rekkevidde ved å skape en buzz for produktene deres på ulike sosiale medieplattformer som Instagram og Facebook (Meta), etc., som folk nå bruker mye.

Vi snakker om denne konsulentvirksomheten separat fordi det sannsynligvis er en av de mest effektive og mest brukte formene for markedsføring for tiden.

Kriterier/erfaring: Å ha erfaring på dette feltet er mer nyttig enn bare en ren grad. Du må vite hvordan du bruker forskjellige sosiale medieplattformer til deres fulle fordel og lage strategier for å hjelpe merkevarene med å vokse på dem.

#10. Salgskonsulentvirksomhet

I denne typen konsulentvirksomhet kan du bruke dine ekstraordinære salgsferdigheter til å øke salgstallene og inntektene til et selskap. Du kan analysere salgstallene, historien og andre aspekter ved virksomheten som kan påvirke salget og bidra til å optimalisere innsatsen med strategiene dine.

Bortsett fra kunder kan du lage strategier for ansatte. Du kan gi råd til bedrifter slik at de kan styrke salgsteamet sitt ved å lytte til problemene deres, løse dem, gi dem avanserte verktøy for produktivitet og belønne dem for prestasjoner.

Erfaring: Ferdigheter, erfaring og kommunikasjonskunst er langt over enhver grad innen salg. Du må også ha en iver etter å nå mål og være proaktiv i å håndtere kunder.

Bortsett fra det ovennevnte, er det mange andre typer konsulentvirksomheter – Fitness- og velværekonsulenter, bærekraftskonsulenter, growth hacking-konsulenter, karrierekonsulenter, designkonsulenter, produktutviklingskonsulenter, lederskapskonsulenter, SEO-konsulenter, PR-konsulenter og mer.

Fordeler og ulemper med konsulentvirksomhet

Fordeler

  • Færre investeringer: Du kan starte en konsulentvirksomhet med færre investeringer. Det beste er at du ikke engang trenger å sette opp en dedikert infrastruktur nødvendigvis.
  • Fleksibilitet: Rådgivningen tilbyr fleksibiliteten til hvordan du vil drive virksomheten din når det gjelder arbeid, beliggenhet, infrastruktur, type virksomhet du ønsker å forholde deg til, utgifter osv.
  • Større fortjenestemarginer: En konsulentvirksomhet kan gi høyere fortjenestemarginer hvis du investerer tid og krefter i riktig retning.
  • Enkelt skalerbar: En konsulentvirksomhet er lett skalerbar. Du kan jobbe som en uavhengig konsulent i utgangspunktet og deretter ansette andre konsulenter underveis etter hvert som du vokser.
  • Autoritet og erfaring: En konsulentvirksomhet vil gi deg mange muligheter til å møte nye mennesker og drive forretninger med dem. Jo flere prosjekter du jobber med, jo mer erfaring får du.

Ulemper

  • Ingen fordeler: Du vil ikke få fordeler som helseforsikring og andre godtgjørelser som ansatte får. Du må ta vare på dine forsikringer, pensjonsordninger og andre ordninger for å støtte livet ditt fremover.
  • Inkonsekvent arbeid og inntekt: Antall prosjekter du skal jobbe med vil svinge, og det samme vil inntekten din.
  • Høy konkurranse: Konsulentbedrifter har blitt svært konkurransedyktige. Så du må skille deg ut i mengden i din bransje ved å tilby eksepsjonelt arbeid.
  • Tidsstyring: I utgangspunktet vil du være den som administrerer alt, finner kunder, jobber for dem, administrerer fakturaer, tar vare på økonomi, løser problemer, sjekker ytelse osv.

Trinn for å starte konsulentvirksomheten din

#1. Selvvurdering

For å starte din egen konsulentvirksomhet må du få tilgang til dine ferdigheter, kunnskaper, styrker, ideer og mer. Du kan også forbedre kunnskapen din ved å ta lederkurs og få de nødvendige ferdighetene og sertifiseringene.

Hvis du for eksempel har erfaring eller kunnskap innen markedsføring, vil det være greit å starte en markedskonsulentvirksomhet.

  Hvordan lage vertikale videoer i DaVinci Resolve 18.5

I tillegg, for enhver konsulentvirksomhet du velger, er det noen vanlige ferdigheter du må ha – kommunikasjonsevner, kundehåndteringsferdigheter, teamhåndteringsferdigheter, idédugnadsideer, SEO-ferdigheter og mer.

#2. Velg en forretningsmodell

Forretningsmodellen er en avgjørende del av enhver virksomhet. Mens du velger en perfekt forretningsmodell, sikrer du at du har en full forståelse av de fremvoksende markedene og strategiene du må implementere.

Forretningsmodellen din inkluderer et sammendrag av oppdraget og visjonen din, en oversikt over konsulentselskapet ditt, en liste over bransjer du målretter mot, en plan for markedsføringsstrategiene dine, teamet du trenger og mer. I tillegg må du bestemme om du vil starte alene, registrere deg som et aksjeselskap (LLC), eller gå med et privat begrenset aksjeselskap.

#3. Undersøk grundig

Markedet endrer seg over tid, og derfor må du undersøke det nåværende markedet effektivt for å starte din konsulentvirksomhet. Det hjelper deg også å forstå hvor mye innsats du kan gjøre for å tiltrekke potensielle kunder.

Mens du gir konsultasjon, må du undersøke hvor problemet ligger, utføre undersøkelser, forstå kundens forventninger og lage en passende plan.

#4. Finansiell planlegging

Du må planlegge økonomien din klokt, fra å investere pengene til å nå økonomiske mål. Dette vil hjelpe deg med å håndtere fremtidige risikoer, gjeldsproblemer, utgifter, sparing osv. I tillegg lar det deg visualisere din nåværende økonomiske status og forutsi fremtidig økonomi.

Før du starter din konsulentvirksomhet, må du kjenne til gjeldende skatteregler og forskrifter i ditt land. Det avhenger også av virksomhetstypene du velger. I tillegg må du sjekke lisensene du trenger for tillatelse til å åpne en virksomhet lovlig i en gitt region.

#6. Sett opp SOP-er

Før du inviterer en klient, må du sette opp Standard Operating Procedures (SOPs) og en prismodell slik at kunden din på forhånd vet hva du kan tilby til hvilken pris.

Hvis du setter opp SOP-er riktig, vil kundene dine vite at du følger samme prosedyre for å levere konsistente resultater.

#7. Få et Office-oppsett

Du trenger et kontor for å drive virksomheten din – det kan være et hjemmekontor for å drive virksomheten eksternt eller i en dedikert bygning. For å gjøre dette må du estimere det nødvendige området avhengig av størrelsen på bedriften din, inkludere noen fasiliteter, vurdere budsjettet og kontorstrukturen din er klar.

#8. Sikker finansiering

Du trenger en sterk forretningsplan, en klar oversikt over hva du gjør i virksomheten din, en analyse av dagens markedskonkurranse og mer. Hvis du investerer midlene dine ved å bruke dine personlige sparepenger, lån, kredittkort og faste obligasjoner, må du sikre disse midlene med den rette tilnærmingen til dine mål.

Videre kan du samle inn penger ved å be folk over hele verden om å donere eller ta hjelp fra investorer ved å vise din klare vei til suksess.

#9. Utvikle merkevareidentitet

Å utvikle en merkevareidentitet er en viktig tilnærming for å tiltrekke potensielle kunder. For å utvikle, trenger du ulike markedsføringsmateriell som bedriftskontoer på sosiale medier, bedriftslogoer, personlige nettsider, kampanjer eller annonser og mer.

En merkeidentitet gir bevis på din eksistens. Det etterlater et godt inntrykk på kundene i lang tid. Dette betyr at kundene dine lagrer et bilde av merkevaren din i hodet og kommer tilbake når de trenger deg igjen.

#10. Skaler opp

Nå er alt klart, så du er klar til å starte din konsulentvirksomhet. Deretter jobber du med å skalere virksomheten din ved å utvide teamet ditt, bringe kunder fra hele verden og lære underveis. Fokuser på å gi de beste konsultasjonene og konsekvent utvikle ferdighetene dine for å fortsette å tiltrekke potensielle kunder.

Konklusjon

Konsulentvirksomheten vokser raskt, og bedrifter, spesielt små og mellomstore bedrifter, trenger ekspertråd på et bestemt felt for å oppnå større suksess. Hvis du har konsulenterfaring eller utdanningskvalifikasjoner som B.Tech, MBA, etc., kan du starte en konsulentvirksomhet i den nisjen og følge punktene jeg har gjort ovenfor for å vokse.

Deretter kan du også lese om renter på bedriftslån.

x