Slik tar du med deg smarthjemmet ditt utenfor

Når du tenker på et smarthjem, ser du kanskje for deg interiøret med fargeskiftende lys, smarte plugger og stemmeassistenter, men ikke glem hagen og terrassen din. Du kan ta med deg smarthjemmet utendørs på noen morsomme og nyttige måter.

Utelivet kan også bli smartere

Når du først har konfigurert hjemmets smartenheter, opplært stemmeassistenter og opprettet automatisering, er det enda mer du kan gjøre. Smarthjemmet ditt trenger ikke å være ute – det kan utvide seg til hagen din, enten du leker i bakgården, arrangerer en cookout eller setter opp julepynt. Med plugger, lys og batteritillegg kan utendørsområdet ditt være like smart som innsiden av hjemmet ditt.

Utendørs smartplugger er en enkel måte å automatisere mange ting på

Enten du trenger å koble til jule- og halloweenpynt eller lys, er en smart utendørsplugg en fin måte å legge til intelligens til alt du måtte koble til utenfor. Utendørs smarte plugger kommer i flere varianter, enten det betyr Z-wave, Homekit eller Wi-Fi.

  Hvordan ta opp en telefonsamtale på iPhone

Det du bør være oppmerksom på er om støpselet har ett eller to uttak. Hvis den har to, vil du alltid dobbeltsjekke om begge er smarte. Med noen utendørs uttak er den andre porten bare gjennomstrømming. Det er faktisk det samme som alle andre uttak i hjemmet ditt, og du kan ikke kontrollere eller automatisere det.

Hvis du har en fontene, et bassengfiltreringssystem eller en landskapsbelysning som du ønsker å legge til automatisering til, er utendørs smarte plugger også ideelle, delvis fordi de er vannavstøtende. Bare husk at det du kobler til en smart stikkontakt må være «på» til enhver tid for å fungere bra. Du slår av enheten ved å slå av stikkontakten.

Utendørslys gir farge for alle nettene dine

Du bør ikke ta en hvilken som helst hue-pære og stikke den i verandalyset. Men selskaper som Philips gjør det smarte lys beregnet for utendørs bruk. Fordelen er at du får automatikk (som å slå på ved solnedgang og av ved soloppgang), og avhengig av hvilken pære du velger, farger som endrer seg. Det er praktisk å ha lys som slår seg av eller på avhengig av tid på dagen eller skifter farge med været.

  Slik importerer du data fra et annet Google-ark

Smarte pærer vil live opp en utendørs fest som går over natten, forutsatt at naboene dine ikke har noe imot musikken og lysshowet. Et utendørs stripelys, som den som tilbys av Philipskan lyse opp gangveien din og være nøkkelen til tid og bevegelse.

Ta med deg assistenten med et batteritillegg

Annet enn Amazon trykk (som Amazon nå bare selger i renovert form), er Google- og Alexa-enheter designet for innendørs bruk først, inkludert å koble dem til en plugg. Men hvis du ikke vil kjøpe en Tap for å supplere de eksisterende enhetene dine, kan du vurdere batteripakker som høyttalerne du har. Batteripakker finnes for begge Google- og Alexa-enheterog når du kobler dem til og lader dem, kan du ta med deg Google Home eller Echo utenfor.

Hvis du tar med to eller tre, kan du dra nytte av multi-roms høyttalerfunksjoner for å legge til det totale volumet. I tillegg til musikk har du alle dine vanlige talekommandoer for å kontrollere smartenhetene dine, inkludert smartpluggene og lysene du har utenfor.

Bruk Mesh for å styrke Smarthome-nettverket ditt utenfor

Wi-Fi-nettverk kan ha kort rekkevidde, spesielt de som opererer på 5 GHz-området. Hvis du har problemer med å koble til stemmeassistenten og Wi-Fi-smartenheter utenfor, bør du kanskje vurdere å bytte til et Mesh Wi-Fi-system.

  Lag måltidsplaner og finn oppskrifter som matcher dem

Mesh Wi-Fi-systemer fungerer omtrent som Wi-Fi-repeatere for å utvide det trådløse nettverket ytterligere, men de er designet for å fungere sømløst. Når du beveger deg rundt i huset og utenfor huset, vil nettverket automatisk bestemme hvilken Mesh-enhet som er nærmest deg og utføre en overlevering. Den gjør alt dette mens den viser én enkelt SSID, for å øke brukervennligheten.

Hvis du bruker Z-Wave- og Zigbee-enheter, danner de et mesh-nettverk for å utvide rekkevidden også. Hvis du har problemer med en bestemt enhet i ytterkanten av huset ditt, eller utenfor, kan det hjelpe om du legger til en Z-Wave- eller Zigbee-enhet et sted mellom den plagsomme enheten og huben.

Hvis du tilfeldigvis er en Smartthings-bruker, kan du vurdere å bytte til Samsung SmarThings Wifi Mesh-rutere. Disse ruterne fungerer som SmartThings-huber, noe som gir deg både mesh Wi-Fi-rekkevidde, men også utvider Z-Wave- og Zigbee-rekkevidden din. Hvis du for eksempel plasserer en av disse hubene så nær bakgården som mulig, vil du utvide både internett og Z-Wave/Zigbee-nettverket utenfor.

Vær oppmerksom på været hver gang du tar elektronikk ut. Hvis en enhet først ble designet for utendørs bruk, burde du ha det bra. Men hvis det er ment for innendørs, må du ta det inn når det regner eller snør. Eller finn en metode for å beskytte den mot været.