Slik tørker du en iPhone ren (slett iPhone) før du selger

Det er mange grunner til at du ønsker å fjerne all data fra iPhone permanent, uten noen måte å gjenopprette den på. For eksempel kan det være lurt å selge enheten og du er bekymret for at private data faller i feil hender, og det er ikke slik at det aldri har skjedd før.

Heldigvis har alle moderne enheter denne funksjonen innebygd, selv om effektiviteten kan variere fra enhet til enhet. Men når det kommer til iPhones, kan du være trygg på at når dataene dine er slettet, er det ingen måte å gjenopprette dem når prosessen er over.

Slik tørker du en iPhone ren

iPhones har vært kjent for sitt intuitive brukergrensesnitt i lang tid, og de rocker fortsatt i samme stil år etter lanseringen av den første modellen. Derfor bør det være like enkelt å tørke av enheten som å sende en melding til moren din eller sjekke e-postene dine, ikke sant?

Vel, liksom. Hvis du er 100 % sikker på at du vil bli kvitt alle dataene dine, går du bare til den aktuelle delen, trykker på knappen og nyter at dataene dine går ned i et svart hull. Men hvis du bytter til en annen enhet, kan det være lurt å utføre noen ekstra trinn først, for å sikre at du ikke mister verdifull informasjon for alltid.

Med det i tankene, la oss se hvordan du kan tørke av iPhone trygt og uten betydelig innsats, samtidig som du sørger for at du ikke roter til prosessen og lagrer alt som er verdt å lagre på forhånd.

Hvordan slette iPhone før du selger?

1. Kjør forberedende trinn

Først og fremst må du bestemme deg for om du skal beholde enheten du tørker av eller om du oppgraderer til en annen. Hvis du beholder den, er det ikke nødvendig å kjøre disse operasjonene, siden du fortsatt vil ha ansvaret for enheten.

2. Deaktiver iMessage

Du vil bare deaktivere iMessage og FaceTime på iPhone hvis du planlegger å bytte til en ikke-Apple-telefon (Android, for eksempel). Grunnen til at du definitivt bør deaktivere iMessage før du flytter til en annen enhet er at du kanskje ikke kan motta SMS- eller MMS-meldinger på den nye telefonen hvis du ikke gjør det.

Når det er sagt, sørg for at du ikke fjernet SIM-kortet fra iPhone, og utfør deretter følgende trinn:

Bruke iPhone:

Lås opp iPhone
Åpne Innstillinger-appen
Gå til meldingsdelen
Trykk på den grønne iMessage-bryteren
Gå tilbake til Innstillinger-appen
Gå til FaceTime-delen
Slå av FaceTime

Det er det, du har nettopp deaktivert iMessage og FaceTime på iPhone og bør ikke oppleve noen problemer etter å ha flyttet SIM-kortet til den nye enheten. Men bare så du vet det, er det mulig å deaktivere iMessage hvis du ikke har tilgang til iPhone lenger. Her er hva du må gjøre:

  Slik bruker du Microsoft Teams-nettappen

Uten å bruke iPhone:

Start nettleseren du ønsker
Gå til Apples Avregistrer iMessage-nettsiden
Skriv inn telefonnummeret ditt i det første feltet
Klikk på Send kode-knappen
Vent til meldingen kommer på telefonen din
Skriv inn bekreftelseskoden i det andre feltet

Merk at du må skrive inn et telefonnummer knyttet til iMessage, og du må eie det telefonnummeret for å deaktivere tjenesten sentralt. Når du har tastet inn koden, vil telefonnummeret ditt ikke lenger være knyttet til iMessage, og SMS/MMS-meldinger vil fungere som vanlig.

3. Koble fra Apple Watch

Igjen, dette gjelder de av dere som planlegger å bli kvitt iPhonen sin, så hvis du bare tørker data på den av en annen grunn, kan du like gjerne hoppe over dette trinnet. Hvis du selger din iPhone, er en god idé å koble fra Apple Watch.

Sett iPhone og Apple Watch tett sammen
Lås opp iPhone
Start Apple Watch-appen
Gå til My Watch-fanen
Velg enheten din (et sted øverst på skjermen)
Trykk på «i»-knappen ved siden av Apple Watch
Velg alternativet Fjern paring av Apple Watch
Skriv inn Apple ID-passordet ditt
Trykk på Fjern paring-knappen igjen for å bekrefte handlingen

Merk at hvis du eier en GPS + Cellular Apple Watch, må du kanskje fjerne mobilabonnementet ditt. Hvis du skal sammenkoble Apple Watch med en iPhone, bør du beholde planen, men hvis du skal begynne å bruke en ikke-Apple-enhet, bør du definitivt fjerne planen. I tillegg kan det være lurt å kontakte operatøren din og be dem om å kansellere mobilabonnementet ditt om nødvendig.

Hvis du også planlegger å kvitte deg med Apple Watch, vil du sannsynligvis også slette dataene dine fra den. Slik kan du trygt slette all data fra Apple Watch uten betydelig innsats.

Sletting av Apple Watch:

Åpne Innstillinger-delen
Gå til kategorien Generelt
Gå til Tilbakestill-delen
Velg alternativet Slett alt innhold og innstillinger
Hvis du blir bedt om det, skriv inn passordet ditt
Som før, behold eller fjern mobilabonnementet ditt
Trykk på Slett alt-knappen for å bekrefte handlingen

Vær oppmerksom på at sletting av Apple Watch bare fjerner alle data, media og innstillinger fra enheten, men påvirker ikke aktiveringslås-funksjonen, som hindrer andre i å bruke klokken hvis du har mistet den eller den er blitt stjålet.

Derfor må du også koble fra Apple Watch for å fjerne aktiveringslåsen, som vi allerede har forklart i avsnittet ovenfor. Merk at Apple automatisk tar en sikkerhetskopi av klokkens innhold før den sletter data på den og lagrer den på iPhone.

4. Utfør en sikkerhetskopi av dataene dine

Vi burde ikke behøve å forklare hvorfor sikkerhetskopiering av dataene dine i en gitt situasjon er en smart ting å gjøre, spesielt hvis du utfører en operasjon som ikke enkelt (eller i det hele tatt) kan reverseres eller deltar i aktiviteter du har aldri gjort før.

Så hvis det er første gang du tørker en iPhone eller føler at du fortsatt trenger noen av dataene som er lagret på den, er det bare å ta en sikkerhetskopi et sted. Du vil mest sannsynlig ende opp med å takke dine heldige stjerner for at du gjorde det, så hvorfor ikke spare deg selv for bryet?

  Hvordan se videoer med raskere hastigheter

Dette gjelder spesielt hvis du planlegger å oppgradere til en nyere iPhone-modell og flytte gamle data til det kan være noe du vil gjøre. Heldigvis tenkte Apple på alt og gjorde det ganske enkelt å sikkerhetskopiere data på din iPhone, da du kan gå to veier om det.

Du kan enten sikkerhetskopiere dataene dine på nettet ved å bruke Apples iCloud, eller du kan være mer tradisjonell og velge standard iTunes + kabelmetode. Uansett hvilken vei du velger å gå, vil du på slutten ha all data på iPhone kopiert et trygt sted for deg å bruke senere, hvis nødvendig.

Bruke iCloud:

Lås opp iPhone
Sørg for at iPhone er koblet til et Wi-Fi-nettverk
Åpne Innstillinger-appen
Trykk på navnet ditt i listen
Velg iCloud og gå til iCloud Backup
Sørg for at iCloud Backup er slått på
Trykk på Sikkerhetskopier nå-knappen
Vent til sikkerhetskopieringsprosessen er ferdig, og ikke koble iPhone fra Wi-Fi
Sjekk under Sikkerhetskopier nå-knappen om prosessen ble fullført

Den store delen med iCloud-sikkerhetskopier er at de bare krever en Internett-tilkobling for å lagre uvurderlige data eller gjenopprette dem til en ny enhet. Alt fra Apple Pay-detaljer til Face ID-informasjon, innstillinger, dokumenter og kontoer lagres under en iCloud-sikkerhetskopi.

Ved å bruke iTunes +-kabelmetoden:

Koble iPhone til PC (eller Mac)
Start iTunes (det starter vanligvis automatisk)
Klikk på iPhone-ikonet i iTunes
Gå til Sammendrag-delen
Se etter alternativet Denne datamaskinen under kategorien Sikkerhetskopier
Klikk på Sikkerhetskopier nå-knappen
Valgfritt: velg Krypter lokal sikkerhetskopi, skriv inn et passord og klikk på Angi passord-knappen

Hvis alt er gjort riktig, bør iTunes begynne å sikkerhetskopiere data på iPhone, inkludert tekstmeldinger, appdata, bilder, videoer, dokumenter og musikk. Etter at prosessen er fullført, kan du koble fra iPhone og fortsette med datatørkingsprosessen.

5. Fjern tilleggsdata (valgfritt)

Du har sannsynligvis møtt iPhone-oppføringer på eBay, Amazon eller Craigslist som nevnte at enheten ikke er iCloud-låst og lurte på hva det dreide seg om. For å si det kort, du kan (og sannsynligvis gjorde det) låse enheten din på iCloud, for å forhindre at andre roter rundt med den hvis du mister den eller den blir stjålet.

Derfor, hvis du planlegger å selge enheten din eller gi den bort, vil det rette å gjøre å bryte alle dens virtuelle kjeder. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men ikke bekymre deg, det er derfor vi er her for.

Logg av iCloud:

Lås opp iPhone
Åpne Innstillinger-appen
Trykk på Logg ut-knappen
Skriv inn Apple ID-passordet ditt
Trykk på Slå av-knappen

Merk at disse trinnene bare fungerer for iPhones som kjører på iOS 10.3 eller nyere. Derfor, hvis du har en enhet som kjører på iOS 10.2 eller tidligere, bør du kanskje ta en titt på trinnene nedenfor.

Lås opp iPhone
Åpne Innstillinger-appen
Gå til iCloud-delen
Trykk på Logg av-knappen, og gjør det igjen for å bekrefte
Trykk på Slett-knappen under Min [your iPhone name] seksjon
Skriv inn Apple ID-passordet ditt når du blir bedt om det
Gå tilbake til hovedmenyen Innstillinger
Velg iTunes og App Store
Gå til Apple ID
Trykk på Logg ut-knappen

  10 raske trinn for å øke Mac-ytelsen

Selv om det kan være litt mer komplisert å koble fra iPhone fra eldre versjoner av iOS, er det fortsatt ganske håndterbart hvis du tok deg litt tid på å bli kjent med enheten din. Men vi er fortsatt ikke ferdige.

Igjen, disse siste trinnene gjelder bare hvis du planlegger å skille deg fra enheten din. Når det er sagt, bør du deaktivere Finn min iPhone-funksjonen, slik at den som ender opp med å eie enheten din kan bruke den. Apple installerte en failsafe i iPhone-ene sine slik at hvis du tørker en enhet, vil denne funksjonen forbli aktiv slik at den opprinnelige eieren av enheten enkelt kan finne den.

Deaktiver funksjonen Finn min iPhone:

Lås opp iPhone
Åpne Innstillinger-appen
Velg navnet ditt fra listen
Gå til iCloud-delen
Velg Finn min iPhone
Slå av funksjonen

Nå som du har koblet fra enheter, deaktivert sikkerhetstjenestene, koblet fra iPhone fra iCloud og sikkerhetskopiert dataene dine, kan vi starte tørkeprosessen som vil fjerne all data fra iPhone.

En siste ting: Bare som et sikkerhetstrinn kan det være lurt å fjerne SIM-kortet fra iPhone hvis du planlegger å selge det eller gi det bort til noen andre.

6. Hvordan tørke iPhone ren?

iPhone-tørkingsprosessen kalles faktisk en fabrikktilbakestilling, og det betyr å bringe enheten tilbake til den tilstanden den var da den forlot fabrikken der den ble satt sammen (aka splitter ny).

Hvis du har en jailbreaket iPhone og trenger å tørke data på den uten å miste jailbreaken, er det mulig å gjøre det, men husk at prosessen ikke akkurat er enkel, siden den er rettet mot avanserte iPhone-brukere. Heldigvis har vi forklart prosessen i vår omfattende veiledning.

Prosessen er ganske intuitiv og kan utføres ved å følge disse trinnene:

Som vanlig, lås opp iPhone
Åpne Innstillinger-appen
Gå til Generelt-delen
Rull ned og trykk på Tilbakestill-knappen
Trykk på Slett alt innhold og innstillinger-knappen
Skriv inn Apple ID-passordet ditt når du blir bedt om det, og bekreft avgjørelsen
Vent til tørkeprosessen er over

Det er det, etter at tørkeprosessen er fullført, bør iPhone starte på nytt helt nytt og uten noen av dine gamle data på den. Det er verdt å nevne at du også kan utløse tørkeprosessen eksternt fra en stasjonær datamaskin.

Hvis du er bekymret for at tredjepartsverktøy skal kunne gjenopprette data du har slettet, kan du være trygg; data på iOS-enheter er iboende beskyttet med 256-bits kryptering, og nøklene blir ødelagt når dataene dine er slettet fra enheten.

Derfor, selv om noen skulle være i stand til å gjenopprette dine gamle iPhone-data, ville de være utilgjengelige takket være krypteringen som ble brukt for å beskytte den.

Slett iPhone-veiledning – KONKLUSJON

For å oppsummere, selv om å tørke av iPhone i seg selv er en rask, intuitiv operasjon, er det mange ting du må ta i betraktning basert på hva du planlegger å gjøre med enheten du prøver å tørke.

Hvis du planlegger å selge enheten eller bare gi den bort, vil du fjerne alle personlige data som knytter deg til enheten, deaktivere eventuelle sikkerhetskomponenter som enhetslokalisatoren og iCloud, samt koble fra eventuelle ekstra enheter du har koblet til den.

På den annen side, hvis du planlegger å tørke enheten din bare fordi du vil ha en ny start og egentlig ikke bryr deg om dataene du er i ferd med å kaste i glemmeboken, kan du bare gå videre og utføre fabrikktilbakestillingen uten ekstra prosessen vi har beskrevet i veiledningen vår.