tipsbilk.net

Slik tvinger du avslutning av en app på din Mac

Viktige takeaways

  • Tvangsavslutning av en app på Mac-en kan bidra til å løse frysing eller manglende respons. Bruk dokken, menylinjen, hurtigtasten eller aktivitetsovervåkingen for å tvinge en app.
  • Hvis du fortsatt har problemer, bør du vurdere å tvinge omstart eller slå av Mac-en.
  • Utilstrekkelig RAM, appspesifikke problemer og inkompatible apper kan føre til at apper fryser eller slutter å svare. Begrens åpne apper, oppdater apper eller finn erstatninger for å løse disse problemene.

Fryste Mac-en din plutselig mens du brukte en app? Kanskje du prøvde å lukke eller avslutte den, men den svarte ikke. Heldigvis kan du tvinge til å avslutte en app på Mac-en og deretter åpne den på nytt for å fikse disse problemene.

De 4 beste måtene å tvinge avslutte en Mac-app

Hvis du har problemer med en app på Mac-en, kan tvungen avslutning bidra til å løse problemet. macOS gir deg mange forskjellige måter å gjøre dette på.

  Hvordan lage Python-pakker [2023]

Tving å avslutte en app fra dokken

Du kan enkelt avslutte en app på vanlig måte fra Mac-dokken ved å Ctrl-klikke og velge Avslutt. Men du kan også tvinge til å avslutte en app fra Dock.

Når du Ctrl-klikker på appen, holder du nede Tilvalg-tasten. Du vil se at Quit vil endres til Force Quit i hurtigmenyen.

Den neste enkleste måten å tvinge en app til å avslutte er ved å bruke menylinjen. Åpne Apple-menyen øverst til venstre på skjermen, og velg deretter Force Quit.

Dette åpner vinduet Force Quit Applications. Velg appen og klikk på Force Quit-knappen.

Tving å avslutte en app med en hurtigtast

I stedet for å bruke menylinjen, kan du bruke en hurtigtast for å åpne vinduet Force Quit Applications.

Trykk Cmd + Tilvalg + Escape. Velg appen og klikk Force Quit.

Tving å avslutte en app med aktivitetsmonitoren

Aktivitetsmonitoren på Macen viser prosessene som kjører på datamaskinen. Hvis du har brukt en Windows-maskin før, er Activity Monitor i macOS som Task Manager på Windows.

Søk og åpne Activity Monitor med Spotlight på Mac-en (Kommando + Space). Pass på at CPU-fanen er valgt øverst. Du vil se en liste over live-prosesser på Mac-en din, sammen med detaljene deres. Velg den aktuelle appen, klikk på Stopp (X)-knappen øverst, og velg deretter Force Quit.

  19 beste gratis GIF-editor

Tving omstart eller slå av Mac-en

Hvis du fortsatt har problemer med å avslutte appen, andre apper har også sluttet å reagere, eller Mac-en virker treg til å reagere totalt sett, kan det være best å tvinge avslutningen eller starte Mac-en på nytt.

Sjekk Mac-ens påloggingselementer

Du kan få visse apper til å åpne seg når du først logger på Mac-en. Men hvis en av disse plagsomme appene er på listen, kan dette forårsake problemer helt fra starten.

På grunn av dette kan du se en app krasjer rett etter at du har slått på enheten. For å fikse dette, fjern eller utsett oppstartsapper på Mac-en din ved å gå til Systeminnstillinger> Generelt> Påloggingselementer.

Hvorfor fryser eller slutter apper å svare?

Det er mange problemer som kan føre til at en Mac-app ikke reagerer. Her er bare noen få:

  • Utilstrekkelig RAM: Macen din har bare en begrenset mengde RAM for å lagre de åpne appene dine. Så hvis du har mange apper åpne samtidig, kan det bremse systemet og føre til at noen apper slutter å svare. Minimer antallet åpne apper eller start Mac-en på nytt for å tømme RAM-en. Hvis dette ser ut til å være et konsekvent problem, bør du vurdere å oppgradere RAM-en på Mac-en.
  • Appspesifikke problemer: Dessverre er ikke alle apper skapt like, og noen får feil som kan føre til at de ikke fungerer som de skal. Selv om det ikke er en garanti, kan du redusere situasjoner som dette ved å laste ned apper direkte fra Mac App Store i stedet for tredjeparts nettsteder.
  • Inkompatible apper: En app som ikke støttes kan fryse helt ved lansering eller nekte å åpne i det hele tatt. Den beste måten å unngå inkompatibilitetsproblemer på er å sørge for at du oppdaterer alle appene på Mac-en. Hvis utvikleren ikke har gitt ut en oppdatering på en stund, er det sannsynligvis på tide å finne en erstatning.
  9 beste serverløse databaser for moderne applikasjoner

Tving avslutning og start på nytt

Forhåpentligvis er det ikke noe du trenger å gjøre ofte å tvinge et program til å lukke. Men nå vet du i det minste noen forskjellige måter å tvinge avslutning av en app på Mac-en om nødvendig.

Hvis du ikke kan tvinge til å avslutte en app, bør du slå av eller starte Mac-en på nytt. Men hvis en app krasjer umiddelbart etter at du har slått på enheten, fjern den fra oppstartsappene. Hvis problemet vedvarer, finn en erstatning.

x