Slik viser du utklippstavlehistorikk på Windows 11

Windows 11 kommer med en utklippstavlebehandling. Det kan holde en lang historie over elementene du har kopiert til utklippstavlen (tekst, bilde, filer). Historien kan synkroniseres mellom alle Windows-enhetene dine (Windows 10 og Windows 11).

Utklippstavlehistorikk på Windows 11

Som standard kan du kopiere ett element til utklippstavlen. Dette gjelder for alle enheter som har en kopier/lim inn-funksjon. Utklippstavlebehandlingen på Windows 11 er en annen funksjon som må aktiveres. Det vil fungere med standard utklippstavle. Den eneste forskjellen er at du vil kunne se en historikk over elementene du har kopiert, kopiere dem igjen med et enkelt klikk og lime dem inn.

  UVENTET BUTIKKUNNTAK Feil i Windows 10 (RETTET)

Aktiver utklippstavlehistorikk på Windows 11

Følg disse trinnene for å aktivere utklippstavlehistorikk på Windows 11.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til System-fanen fra kolonnen til venstre.
Velg Utklippstavle i ruten til høyre.
Slå på utklippstavlehistorikk-bryteren.
Du kan nå begynne å kopiere elementer, og de vil bli lagret.

Se utklippstavlehistorikk på Windows 11

Du kan hente frem flere elementer fra utklippstavlen din når du aktiverer den. For å hente frem listen over elementer du har kopiert, trykk på Win+V-tastatursnarveien. Utklippstavlens historie åpnes.

Du kan klikke på knappenålsikonet på et element, og det vil festes til toppen. Gjør dette for alt du trenger å lime inn ofte. Du kan lime inn elementer med den vanlige Ctrl+V-snarveien.

  Legg til en fullt tilpassbar OS X-dokk til Windows med Aqua Dock

Du kan fjerne/slette et element fra loggen ved å klikke på knappen for flere alternativer øverst til høyre på et element og klikke på sletteikonet.

Et ord av forsiktighet

Vi bør advare deg om tingene du kopierer til utklippstavlen når du har aktivert utklippstavleloggen. Normalt, hvis du kopierer sensitiv informasjon, f.eks. et kredittkortnummer, til utklippstavlen, kan du fjerne den ved å kopiere noe annet eller ved å tømme utklippstavlen. Med utklippstavlehistorikk vil ikke dette være nok. Du må manuelt gå inn i utklippstavlens historievindu og fjerne elementet, og du må være flittig med det.

Konklusjon

Hvis du velger å synkronisere utklippstavlehistorikken på tvers av enheter, må du koble en Microsoft-konto til systemet ditt og til systemet du vil synkronisere historikken til. Denne funksjonen er valgfri, så hvis du bruker en lokal konto, og du ikke vil synkronisere utklippstavlehistorikken, kan du hoppe over å legge til Microsoft-kontoen.

  Fix: Webkameraet mitt fungerer ikke på Windows 10

x