SmartClose fryser bakgrunnsapper i iOS for å forbedre batterilevetiden

Selv etter alle disse årene som profesjonelt har dekket mobilapper, justeringer, tips og triks, har jeg fortsatt ikke helt funnet et sikkert svar på spørsmålet: «Bør jeg manuelt lukke alle apper fra multitasking-appbytteren, eller la OS håndtere alt ?”

Det er to tankeretninger her. Den første – som jeg personlig tror mer på – er at Apple har lagt nok smarte funksjoner i iOS for å sikre at apper som kjører i bakgrunnen kjører effektivt, og at de som ikke oppfører seg, lukkes automatisk. Den andre skolen mener at manuell intervensjon er et must, ettersom utviklere ikke er så flinke til å lage ytelsesbevisste apper.

Finnes det en mellomting da? Den berømte iOS-jailbreak-tweaks-utvikleren Ryan Petrich mener det. Hans nylig utgitte tweak ringte SmartClose hevder å være den smartere måten å lukke apper som kjører i bakgrunnen.

  Moju lar deg lage og dele Gif-lignende animerte bilder [iOS]

Som standard har iOS-apper lov til å kjøre i bakgrunnen i opptil 10 minutter, eller mer hvis de bruker visse spesielle iOS-APIer. Når alt er sagt og gjort, blir disse appene «fryst» av iOS i sin siste tilstand. Når brukeren gjenopptar en frossen app – og dermed «tiner» den – tar det kortere tid enn å starte den fra bunnen av. iOS gjør alt dette av seg selv.

Hvis du er en leser av wdzwdz, må du ha sett oss dekke tweaks som SwitchSpring, som lar deg rett opp «avslutte» alle apper som kjører i bakgrunnen. Å slutte er langt mer brå; appen har ikke lov til å lagre sin siste tilstand eller fullføre gjenværende oppgaver. Som et resultat vil det å gjenoppta avsluttede apper kreve en relativt stor belastning på batterilevetiden din, ettersom iOS må laste appen helt på nytt.

  Googles Photo Sphere-kamera tar 360 graders bilder, laster opp til kart [iOS]

SmartClose setter kjørende apper direkte i frossen tilstand, etter å ha blitt lansert ved hjelp av en Activator-bevegelse. I tilfelle du ikke allerede vet, vedlikeholdes Activator også av Ryan Petrich. Du kan velge å binde oppstarten av en app, justere eller veksle mellom systeminnstillinger med dusinvis av forskjellige bevegelser som å trykke på låseknappen, sveipe opp fra bunnkanten osv. Petrich anbefaler å binde den med låseknappen, så apper som kjører i bakgrunnen fryses når du er ferdig med å bruke iOS-enheten.

På denne måten unngår du ikke bare å kjøre apper unødvendig i bakgrunnen, men sikrer også at når du restarter en nylig brukt app, er prosessen langt raskere, og påvirker ikke batteriet ditt så mye. En vinn-vinn-situasjon, i hvert fall på papiret.

  CameraTweak 2 legger til bevegelser, timer og mer til iOS 7-kameraappen

Fra det jeg har hørt på fellesskapssider som Reddit, har SmartClose en dramatisk positiv effekt på batterilevetiden. Med en aldrende iPhone 4S er jeg villig til å bytte fra «la iOS håndtere alt»-tankegangen til den andre, hvis bare SmartClose fungerer som den hevder. Det vil ta en dag eller to med testing for å bekrefte det.

SmartClose er tilgjengelig gratis på Cydia. Du må legge til Ryan Petrichs repo (https://rpetri.ch/repo) fra Administrer > Kilder > Rediger > Legg til før du kan laste den ned.

Gi oss beskjed om det fungerer bra for deg.