tipsbilk.net

Slik rengjør du øreplugger og ørepropper på en sikker måte

Viktige takeaways

 • Rengjør ørepluggene og øretuppene dine regelmessig for å opprettholde lydkvaliteten og forhindre ørebetennelser.
 • Hyppigheten av rengjøring avhenger av hvor ofte du bruker øreproppene og aktivitetene du deltar i mens du bruker dem; hvis du bruker dem mer, bør du også rengjøre dem ofte.
 • Bruk de riktige rekvisitaene, for eksempel såpevann, mikrofiberklut, rødsprit, hermetisk luft og et verktøy for rengjøring av øreplugger, for å effektivt rense ørepluggene og øretuppene.

Oddsen er at du bruker øreproppene flere ganger hver dag. Mens øreproppene dine utvilsomt er en nødvendighet, kan de bli skitne på grunn av hvor ofte de brukes.

Dessverre er voks og støvopphopning på ørepluggene og øretuppene ikke bare et estetisk problem. Det kan også påvirke lydkvaliteten og senke volumet, og i verste fall kanskje til og med gi deg ørebetennelse. Gitt dette er det viktig at du lærer hvordan du rengjør ørepluggene og øreproppene dine trygt.

Hvor ofte bør du rengjøre øreproppene dine?

Det er ingen reell regel for hvor ofte du trenger å rengjøre ørepluggene og øretuppene. Frekvensen varierer basert på hvor ofte du bruker øreproppene og hvilken aktivitet du gjør mens du bruker dem.

Hvis du for eksempel bruker øreproppene dine i et par timer mens du jobber på kontoret med klimaanlegg, kan du slippe unna med å rengjøre dem sjelden. Men hvis du har på deg de trådløse ørepluggene mens du spiller sport eller trener, må de rengjøres oftere. I tillegg, hvis du bruker dem til trening, vil du kanskje også gjøre en grundig rengjøring hver måned.

  Apple Watch sitter fast på Apple-logoen? 9 måter å fikse det på!

Gitt at det er vanskelig å si hvor ofte du faktisk trenger å rengjøre øreproppene, er det beste du kan gjøre å holde øye med alt øreproppene dine. Hvis du begynner å legge merke til noen form for oppbygging, gi dem en tørking umiddelbart.

Ikke ta for vanen med å utsette å rengjøre dem til en annen gang fordi øreplugger og ørepropper med klissete opphopning bare vil tiltrekke seg mer rusk, noe som gjør det vanskeligere for deg å rengjøre dem til slutt.

Rekvisita du trenger for å rengjøre ørepluggene

Sørg for at du har alle nøkkelrekvisita for hånden før du starter rengjøringsprosessen. Du vil trenge:

 • Vann med litt oppvaskmiddel blandet i (unngå bruk av håndsåpe eller kroppsvask siden de kan ha tilsatt fuktighetskrem)
 • En bolle for såpeløsningen
 • Mikrofiberklut og litt bomull
 • Rødsprit
 • Et verktøy for rengjøring av øreplugger
 • Hermetisk luft
 • Sørg også for at hendene er rene før du begynner å rengjøre. Du vil ikke ved et uhell overføre mer smuss til øreproppene dine!

  5 trinn for å rengjøre ørepropper og ørepropper

  Før du begynner å rengjøre ørepluggene, husk å koble dem fra enhetene og fjerne dem fra ladeetuiet.

  1. Bløtlegg tipsene

  Enten øreproppene dine har skum- eller silikonørespisser, bør du vite at de også kan samle seg opp. For å rengjøre dem, ta en liten til middels stor bolle og bland noen dråper oppvaskmiddel med litt lunkent vann.

  Roter deretter og trekk øretuppene ut. Bløtlegg dem forsiktig i såpeløsningen i minst 30 minutter. Hvis oppbyggingen er gjenstridig, kan det hende du må legge øretuppene i varmt vann lenger.

    Hvordan lage en bok i Minecraft

  2. Tørk tuppene

  Fjern spissene fra løsningen og tørk av dem med en bomullspinne. La dem lufttørke helt før du bruker eller fest dem tilbake til øreproppene.

  3. Tørk av ørepluggene

  Hvis øreproppene dine ikke ser ut til å ha opphopet seg, tørk dem av med en mikrofiberklut. Du kan også bruke sprit til å tørke ned de harde plastdelene på øreproppene dine. Bare sørg for at du bruker den sparsomt og med forsiktighet, slik at du ikke skader høyttaleren, mikrofonhullene eller ladeportene.

  4. Bruk hermetisk luft

  Hvis du oppdager litt rusk i øreproppene dine, er den enkleste og raskeste tilnærmingen til å rengjøre dem ved å bruke hermetisk luft eller en rakettblåser.

  Når du bruker en blåser eller hermetisk luft, sørg for å peke høyttalergrillen bort fra ansiktet ditt for å forhindre at rusk flyr inn i øynene dine ved et uhell. Pek viften nedover og trykk eller klem forsiktig for å slippe ut luften.

  Hvis dette renser øreproppene dine, fortsett å tørke dem med en tørr mikrofiberklut. Fest deretter de tørre øretuppene til øreproppene, og du kan fortsette å bruke dem.

  5. Bruk et rengjøringsverktøy

  Hvis det har gått en stund siden du renset ørepluggene, kan det hende at et lite luftpust og en rask tørking ikke renser enheten godt nok. I dette tilfellet vil du bruke et renseverktøy for øreplugger for å bryte opp smuss og trekke ut oppbyggingen uten å skade selve enheten. Disse verktøyene er ofte rimelige, og noen avanserte modeller kan til og med følge med dem.

  Når du bruker et rengjøringsverktøy, bør du flytte verktøyet forsiktig nok til å øse ut ørevoks og rusk. Ikke klem tuppen av verktøyet inn i øreproppene, ellers kan du ende opp med å skyve skitten dypere inn i øreproppene og skade driverne.

  Når du har rengjort øreproppene med rengjøringsverktøyet, tørk dem grundig med en mikrofiberklut og fest øretuppene igjen.

    Hvordan beskytte Internett-personvernet ditt?

  Slik rengjør du ladedekselet til ørepluggene

  Har du noen gang følt at de sanne trådløse øreproppene dine har forferdelig batterilevetid? Sørg for å gi saken en god rengjøring. Trådløse ørepropper er lagret i et ladedeksel, som Apple AirPods eller Beats Fit Pro, som kan samle opp søppel. Når dette skjer, vil ikke kontaktene som letter ladingen fungere like godt.

  For å rengjøre ladeetuiet, bruk en tørr mikrofiberklut eller en bomullspinne. Tørk av innsiden og utsiden av dekselet, og sørg for at du også rengjør pinnene og metallputene inni.

  Husk at selv om det kan virke enklere å tørke av ørepluggene og ladedekselet med en fuktig klut eller under rennende vann, er det best å ikke gjøre dette siden vann kan skade enheten.

  3 måter å holde øreproppene rene på lenger

  Jo oftere du rengjør ørepluggene og øretuppene, desto mindre grundig må du gjøre det siden det er mindre opphopning å rengjøre. Her er noen andre ting du kan gjøre for å sikre at øreproppene dine forblir rene og varer så lenge som mulig.

  1. Bruk etuiet

  Enten du går ut av treningsstudioet eller avslutter et møte, ta deg tid til å plassere øreproppene tilbake i etuiet eller vesken. Å kaste dem i ryggsekken eller lommen kan føre til at de samler opp mye støv og lo.

  2. La dem tørke før du legger dem i etuiet

  Før du plasserer øreproppene i dekselet, sørg for at de er helt tørre. Dette forhindrer at fuktighet, eller klebrig oppbygging, samler seg.

  3. Lukk ladevesken når den ikke er i bruk

  Hvis du lader øreproppene dine, hold dekselet lukket. Ved å holde dem åpne vil støv legge seg på øreproppene eller på innsiden av ladevesken.

  Litt omsorg og forsiktighet kan lønne seg

  Selv om det kanskje ikke virker som en stor sak, er hygienen til ørepluggene og øretuppene dine direkte knyttet til lytteopplevelsen og levetiden til enheten din. Heldigvis kan litt forebyggende omsorg fra tid til annen få øreproppene til å høres bra ut og redusere sjansene for at du må bytte dem ofte.

  x