Start Internett-radiostasjonen [7 Broadcast and Hosting Services]

Radiostasjoner er fortsatt ganske relevante og har et massivt publikum i denne alderen til tross for introduksjonen av noen revolusjonerende teknologier, som musikkstrømmetjenester.

Så mange mennesker er fortsatt avhengige av radioen for å lytte til nye hitlåter eller til og med få siste nytt om media og andre sektorer. Det er klart at radiostasjoner brukes til mer enn bare musikk, og det faktum at vi nå har «online» radiostasjoner gjør ting spennende.

Men det som er mer spennende er at du enkelt kan starte nettradiostasjonen din og begynne å tjene penger på den samtidig som du oppretter en tilstedeværelse på nettet.

I dette innlegget vil jeg liste opp noen av de beste tjenestene som lar deg starte nettradioen din enkelt.

Hvordan tjene penger med en internettradiostasjon

Etter å ha startet en nettradiostasjon, hjelper den skyhøye tilstedeværelsen på nettet til å tiltrekke seg store merkevarer. Selv om det er mange måter å tjene penger på radioen din, er her bare noen av dem:

Bannerplasseringer

Flott å begynne med, bannerplasseringer er den enkleste (om ikke den enkleste) måten å tjene penger på internettradiostasjonen din. Konseptet er superenkelt; merkene betaler deg et visst beløp for å plassere bannerne sine på nettstedet ditt. Avhengig av størrelsen og varigheten av å ta den av, kan du lade tilsvarende og ganske pent.

Vert sponsede episoder

Når nettradioen din begynner å få gjennomslag, ønsker flere og flere merker å samarbeide og sponse showene dine. Vanligvis betyr sponsing av et show at du må nevne merkevarens produkt/tjeneste en eller flere ganger i løpet av episoden slik at seerne dine blir annonsert om det.

Markedsfør produkter som en affiliate

Tilknyttet markedsføring kommer alltid til å være en fantastisk måte å tjene penger på publikummet ditt, og det går ganske bra med nettradiostasjoner. Alt du gjør er å registrere deg med dine foretrukne tilknyttede programmer/nettverk og velge passende produkter å markedsføre. Du får betalt for hvert salg du refererer til det.

  Slik slår du av FaceTime på iPhone, iPad og Mac

Noen andre kule måter å tjene penger på inkluderer:

 • Selg varer 👕
 • Lanser medlemskapsplaner 👥
 • Start en blogg rundt det 🖱️
 • Ta imot donasjoner 💰

Med alt det sagt, la oss hoppe rett inn i listen over tjenester.

Shoutcast

Utstyrt med alt som kreves for å lage og kringkaste radiostasjonen din til verden, Shoutcast må være en av de mest kjente tjenestene på denne listen. Faktisk brukes de av over 50 000 radiostasjoner over hele verden.

Uavhengig av om du allerede har etablert deg eller bare er nybegynner, har denne plattformen tjenester spesielt utviklet for dine behov. På toppen av det er det ment å være enkelt å bruke for alle og har et forhåndsbygd alternativ for inntektsgenerering som kan aktiveres slik at du kan begynne å tjene penger på det.

Pass på å gå videre og få en 7-dagers gratis prøveperiode for å få en smakebit av hva tjenesten deres er i stand til.

CloudRadio

Fra så lite som $2 for 10 lyttere, CloudRadio er en rimelig, men likevel svært tilpassbar og robust tjeneste for å starte din egen nettradiostasjon. Den har en moderne konsoll og er fullpakket med flotte funksjoner for å støtte din bestrebelse, for eksempel:

 • 6 forskjellige steder for å distribuere radiostasjonen din
 • Statistikk og statistikk om lytterne dine
 • Overvåkingsalternativ for å holde kontroll på radioserveren din
 • Ubegrenset båndbredde og ingen tak på lyttetimer
 • Rask strømmeopplevelse

Som standard får du en HTTPS-aktivert spiller, slik at du ikke trenger å gå den ekstra milen for å gjøre det selv. Det er så mange flere funksjoner som vil gjøre prosessen sømløs, så sørg for å sjekke denne ut.

Airtime Pro

Airtime Pro er nok en strålende vertstjeneste for å starte din nettradiostasjon med største letthet. Den er fullpakket med viktige og kraftige funksjoner som gjør mer enn bare å «tjene formålet». Faktisk er det en alt-i-ett-løsning som har:

 • DJ-ledelse
 • Kalenderadministrasjon
 • Intelligent automatiseringssystem
 • Planlagte show
 • Oppretting av spillelister
 • Myke overganger mellom live og planlagt innhold
 • Lytterstatistikk
  12 beste selvvertsbaserte e-postserverplattformer å bruke [2022]

Dessuten har den mange automatiseringsverktøy, inkludert innebygd markedsføring i sosiale medier. Det er også et utmerket supportteam som du kan søke hjelp fra når som helst. Hvis du har et team med deg, kan du legge dem til systemet som ansatte og tildele dem roller for å gjøre hele prosessen sømløs.

Serverrom

Komme i gang med Serverrom er gratis, noe som betyr at du kan lage din internettradiostasjon med denne plattformen uten å betale noe. Sett opp i løpet av minutter og nå ut til lyttere over hele verden på flere plattformer og enheter.

Du kan begynne å kringkaste selv uten PC ved hjelp av en maskinvarekoder eller bruke en av deres gratis programvarekodere i stedet. Faktisk trenger du ikke engang å ha et nettsted.

Denne plattformen lar radiostasjonen din kjøre 24/7, selv når du sover, ved å bruke forhåndsinnspilt damping.

Serverrom lar deg bruke åpen kildekode-programvare kalt Mixxx, som kan ta strømmespillet ditt til et nytt nivå. Du kan bli proff ved å streame direkte fra flere enheter og bruke det sammen med apper som Skype. Best av alt? Det er helt gratis!

Radio.co

En intuitiv og kraftig plattform, Radio.co har alt for å sette opp nettradiostasjonen din uten å måtte føle deg overveldet. Den tar seg av alt det tekniske og kjedelige, slik at du kan fokusere på de morsomme tingene, som å utvide stasjonen din.

Du trenger ingen teknisk kunnskap for å begynne å kringkaste hvor som helst og nå verden. Du kan også holde den i gang 24/7 uten å måtte ha datamaskinen på.

Andre funksjoner inkluderer lytterinnsikt, sanntidsoversikt, innebygd innholdsoppretting og redigering, automatiseringsverktøy og enkel planlegging. Ved å gjøre ting et hakk høyere kan du legge til medlemmer og tildele spesifikke roller.

  Hvorfor du bør lære ReactJS og 12 beste ressurser å lære det fra

Live365

Siden 1999, Live365 har hjulpet med å sette opp tusenvis av kringkastere med sin nettradiostasjon, og du kan bli den neste som tar i bruk denne komplette løsningen. Faktisk kan du prøve det helt gratis ved å få en 7-dagers prøveversjon.

Denne tjenesten er fylt med mange fantastiske funksjoner, for eksempel:

 • Lovlig musikklisens
 • Inntektsgenerering via annonser
 • Nøyaktig sanntidsstatistikk
 • Kompatibel med alle automatiseringssystem og koder
 • Et enkelt grensesnitt for å administrere flere deler av radiostasjonen

Live365 gjør også hele prosessen ganske enkel. Du kan sette opp alt med noen få enkle trinn.

Radiomast

Med funksjoner som 99,99 % oppetid SLA, geoblokkering og lytterstatistikk, var det vanskelig å ignorere Radiomast fra denne listen. Deres robuste globale strømmenettverk lar deg streame radio direkte til verden sømløst til tross for eventuelle hikke som kan være forårsaket på grunn av maskinvarefeil.

Den har den beste kompatibiliteten i klassen, slik at du kan spille av på flere enheter, bruke forskjellige spillerwidgeter og til og med bruke forskjellige kodere. Dessuten kan du administrere flere strømmer og identifisere dine populære tidsluker for å ta bedre beslutninger.

Du kan begynne å strømme gratis med deres $5 kredittregistreringsbonus som ny bruker.

Konklusjon

Å starte internettradiostasjonen ved hjelp av disse tjenestene kan åpne en ny strøm av semi-passive inntekter for deg. Det faktum at det er superenkelt og enkelt gjør det til en rask beslutning for deg å komme i gang.

x