Stellar Data Recovery for Mac (REVIEW)

Alle har opplevd tap av data på et tidspunkt. Kanskje du ved et uhell slettet et bilde, eller den eksterne harddisken ble ødelagt. Uansett kan det virke ganske håpløst å miste filene dine. Men i over 21 år har Stellar Data Recovery hjulpet millioner av brukere å hente inn tapene sine og hente tapte filer.

I disse dager hjelper Stellar flere mennesker enn noen gang. Takket være en overraskende robust gratisversjon av dataprogramvaren som er tilgjengelig for en rekke av de vanligste plattformene, kan absolutt hvem som helst avhjelpe en fatal datafeil på kort tid. Og den beste delen? Det krever ikke avansert teknisk kunnskap for å gjøre effektiv bruk av.

I dag ser vi nærmere på Gratis versjon av Stellar Data Recovery for MacOS. Du vil lære hvor enkelt det er å bruke, hvor effektivt det innfrir løftene, og får perspektiv på hvordan det er sammenlignet med de betalte nivåene.

Om Stellar Data Recovery

Mens de fleste SaaS-tilbud eksisterer innenfor konteksten av et bredere marked, har Stellar nesten på egenhånd definert kommersiell datagjenoppretting. Stellar ble lansert i april 2000 og har gjennomgått en rekke iterasjoner, hver av dem har forbedret tidligere funksjoner og lagt til nye.

I dag består FoU-teamet deres av godt over 100 ingeniører for å betjene behovene til over 3 millioner kunder. Disse spenner fra individuelle forbrukere til formue 500 selskaper, inkludert Google, Amazon, Coca Cola og Microsoft, i over 190 land.

Å si at Stellar er allestedsnærværende er en underdrivelse.

Stellar Free Edition – Nøkkelfunksjoner

Mens Stellar tilbyr tre betalte nivåer, vil de aller fleste finne Free Edition mer enn dekker deres behov. Her gjennomgår vi de viktigste funksjonene til denne essensielle datagjenopprettingsløsningen.

Gjenopprett filer fra hvilken som helst disk

De fleste lagrer filene sine på en kombinasjon av Macs oppstartsdisk og én eller flere eksterne stasjoner. Når det blir trangt om plass, er det selvfølgelig vanlig praksis å slette ting for å få mer plass. Du kan klikke og dra individuelle filer, eller sende hele kataloger til papirkurven. Det er da en enkel sak å høyreklikke for å tømme papirkurven, selv om avanserte brukere kan velge å hoppe over det irriterende «Er du sikker …?» dialog med bruk ⌥ + ⌘ + ⇧ + Slett hurtigtast.

Men så inntreffer katastrofen når det går opp for deg at blant søppelet var det et kritisk dokument, nå tilsynelatende tapt for alltid. Ikke få panikk ennå, Stellar Data Recovery er tilgjengelig gratis, og installeres på bare noen få minutter. Det vil sannsynligvis ta deg enda mindre tid å finne ut hvordan du bruker den.

Det beste av alt er at du kan gjenopprette data fra alle typer disker. Dette inkluderer:

Mac-ens oppstartsdisk
Solid state eksterne stasjoner
Harddiskstasjoner
Hopp stasjoner
SD- og Micro SD-kort

Dessuten vil du ikke bli straffet for å bruke bestemte formater. Stellar kan skanne, lese og gjenopprette fra APFS-, HFS-, HFS+-, ex-FAT- og NTFS-formater med samme effektivitet.

Om stasjonen din kobles til via USB-C, Thunderbolt eller eldre grensesnitt er uvesentlig for Stellar. Dessuten spiller det ingen rolle hvor stor eller liten stasjonen din er; Stellar kan analysere hule, multi-TB-harddisker like enkelt som en 8 GB flash-stasjon.

Men hva om du ikke slettet en fil, men formaterte en diskpartisjon helt? Fortsatt ikke nok til å stoppe Stellar fra å hente den tapte filen – den vil til og med vise hvor den gamle filen gjemmer seg!

Selv disker som ikke vil monteres er en kakegang for Stellar – spesielt nyttig for utslitte eller skadede eksterne stasjoner.

  Vil du overleve ransomware? Slik beskytter du PC-en din

Grundig kompatibilitet med Apples økosystem

Apple er kjent for å gjøre enhetene sine utrolig sikre, selv om dette forårsaker noen problemer med tredjeparts databehandlingsapper. Stellar er imidlertid fullt kompatibel med MacOS, og i stand til å gjenopprette data som normalt er bevoktet i Apples «befestede hage».

Nei, Stellar tvinger seg ikke gjennom Macs FileVault-krypteringsmetode; I stedet ber den om tillatelse til å gjøre endringer, noe som gir deg total kontroll for å tillate eller tilbakekalle tilgang til dine dyrebare data. Tross alt går data og tillit hånd i hånd.

Det fungerer til og med hvis du har laget eller kjøpt en Fusion-stasjon for Mac-en. Stellar viker ikke for den ekstra kompleksiteten, skanning og gjenoppretting av data like enkelt som en standard HDD eller SSD.

Og kanskje mest imponerende, Stellar kan til og med grave gjennom Time Machine-disken din for å gjenopprette tapte filer. Nok en gang er det maskinvare- og formatagnostisk, og lar deg få tilgang til data som kan ha blitt slettet manuelt av deg, eller automatisk av Time Machine for å rydde opp plass.

Hver MacOS-versjon fra El Capitan til Big Sur deler full kompatibilitet med Stellar Data Recovery.

Bredt utvalg av utvinnbare filtyper

Selv om den manglende filen din er et slags eldre format som ikke har vært i utstrakt bruk på mange år, har Stellar ryggen din. Faktisk, etter to tiår med drift, har Stellar samlet en liste over hundrevis av utvinnbare filtyper.

Dette inkluderer selvfølgelig også alle de vanlige mistenkte for dagens mest populære Mac-apper. Det inkluderer iMovie, GarageBand, Excel, PowerPoint, Word, Mail og så mange flere. Det er noen hull her og der for proprietære eller nisjeformater, som .stl-filer for 3D-modellering, men disse unntakene er få og langt mellom.

Som en tommelfingerregel kan alle tradisjonelle medieformater – enten video, lyd eller tekst – gjenopprettes av Stellar. Dette gir en utrolig trygghet, siden du vet at svært få filer vil forsvinne for godt hvis du ved et uhell kaster dem.

Hvis du har det travelt, kan du til og med begrense Stellars skanninger til diskrete kategorier av filtyper (mer om dette senere.)

Intuitivt visuelt grensesnitt

Datagjenoppretting er en utrolig teknisk prosess, og du kan bli tilgitt for å anta at det krever avansert kunnskap om dataarkitektur for å utføre. Og vel, du har rett, bortsett fra det faktum at folkene hos Stellar har destillert ekspertisen sin til en brukervennlig Mac-app.

Faktisk er den vanskeligste delen av å bruke stellar installasjon og administrasjon av tillatelser – men selv det har blitt grundig strømlinjeformet for enkelhets skyld.

Stellar passer ikke helt for en innebygd Mac-app, men det er langt på vei. Faktisk var den tydelig designet for å speile funksjonaliteten og brukergrensesnittlogikken til Finder. Skannede filer vises i organiserte lister i venstre sidefelt, organisert i kataloger akkurat som du er vant til.

Bare en advarsel: Stellar markedsfører dette som et filforhåndsvisningssystem, men det er ganske annerledes enn hva Mac-brukere sannsynligvis vil ha i tankene. Hvis du trykker på mellomromstasten, kan du ikke raskt se innholdet i en fil, men vil raskt velge/fjerne valget av filen for gjenoppretting. Det er en liten språkforskjell, men det er verdt å nevne.

Når du har funnet og valgt den(e) manglende filen(e), trenger du bare klikke på den knallblå «Gjenopprett»-knappen nederst til høyre, velge en destinasjon og la Stellar gjøre resten. Seriøst, det er så enkelt å gjøre det dataeksperter trener i årevis for å oppnå manuelt – ingen koding eller terminalerfaring kreves.

Lagre skanningene dine til senere

Selv om Stellar ikke er noen ytelsessluker, kan det fortsatt ta lang tid før en dyp skanning av et stort lagringsvolum er fullført. Dessuten kan det ta litt arbeid å gre gjennom dataene, selv om det er gjort så enkelt som mulig av Stellar.

Hvis du finner ut at du trenger å fullføre datagjenopprettingen på et senere tidspunkt, så frykt ikke for bortkastede skanneresultater! Stellar gir deg muligheten til å lagre skanneresultatene dine for å analysere når det passer best for deg. Nok en gang trenger du en ekstra stasjon tilgjengelig; du kan ikke lagre skanninger på den samme disken du skannet, da dette risikerer tap av data.

  Photolamus ekte artister lager fantastiske karikaturer av deg

Slik gjenoppretter du filene dine med Stellar

Vi har fortalt deg hvor enkelt Stellar er å bruke, men nå skal vi vise deg hvor enkelt det er. Fordi dette er en anmeldelse av gratisutgaven, kommer vi til å anta at du nettopp hadde et «oopsie»-øyeblikk der du slettet en viktig fil, googlet rundt etter en løsning og fant denne siden.

Installasjon

Som med alle apper, må du først laste ned og installere Stellar. Klikk på denne linken, som tar deg til nettstedet deres. Klikk på den store grønne «Gratis nedlasting»-knappen, og den begynner umiddelbart å laste ned. Nei, du trenger ikke registrere deg for noe først; det blir rett til det du kom for.

Når du er ferdig, finn zip-mappen i nedlastingsmappen, pakk den ut og monter diskbildet. Dra Stellar-ikonet til Applications-mappen din, og naviger deretter til den. Høyreklikk på Stellar-appen, og klikk Åpne (ellers blir du stengt på grunn av at dette er tredjepartsprogramvare).

Avhengig av din MacOS-versjon, kan det hende du må la systemet laste inn en utvidelse som gir Stellar tillatelse til å administrere filer på datamaskinen din. Det er en sikkerhetsting, men Apple anerkjenner Stellars utviklere som pålitelige, så fortsett og følg instruksjonene på skjermen for å «tillate» denne tillatelsen.

Nå som det er ute av veien, er du klar! La oss komme i gang med datagjenoppretting nå…

Skanner etter slettede filer

Før Stellar kan hente en tapt fil, må den finne den først. Det første valget du må ta er enkelt; Hvis du vet hva slags fil det er du søker etter, kan du tilpasse (også øke hastigheten) skanningen ved å begrense Stellars søk til en hvilken som helst kombinasjon av dokumenter, e-poster, videoer, lyd eller bilder. Ellers klikker du bare på «Gjenopprett alt».

Klikk deretter på stasjonen med de manglende dataene. Siden vi søker etter en slettet fil, sørg for å slå på «Deep Scan» nederst til venstre. Ellers vil du ganske enkelt se hva som for øyeblikket er lesbart på stasjonen – noe som fortsatt er ekstremt nyttig for å gjenopprette data fra en ekstern stasjon som ikke vil monteres.

Avhengig av størrelsen på disken din og hvor mange filer av den angitte typen som er (eller var) til stede, kan selve skanningen ta en stund. Det kan ta godt over en time – ikke bekymre deg, det er ikke ødelagt hvis du ser lange ventetider. Stellar legger ikke ned systemprosessoren din, så du kan fortsatt bruke Mac-en mens dette foregår i bakgrunnen.

Gjenoppretter filene dine

Når du er ferdig, får du en popup-dialog som viser hvor mange filer som er funnet. Stellar-ikonet hopper opp i Dock for å fange oppmerksomheten din også. Til venstre ser du et sidefelt som har tre faner: Klassisk liste, Filliste og Slettet liste. De to første alternativene er forskjellige måter å vise de samme resultatene på, mens den slettede listen er der den «døde» filen din vil løses – klikk på den.

Herfra er den enkleste tingen å gjøre for å begrense den enorme listen over filer å bruke søkefeltet øverst til høyre (selv om det også kan være nyttig å bytte mellom ikon-, liste-, kolonne- og gallerivisninger.

Nå, den gode delen: Sørg for at filen eller filene dine er valgt, og klikk deretter på «Gjenopprett» nederst til høyre. Velg hvor du vil at filen skal gå når den er gjenopprettet, og len deg tilbake og klapp deg selv på skulderen for å unngå katastrofe!

En viktig merknad: Du kan ikke gjenopprette en fil til den samme stasjonen der den ble tapt. Så hvis du slettet en fil fra en ekstern stasjon, må du lagre den på en separat stasjon eller Mac-ens oppstartsdisk og omvendt. Grunnen til dette er å forhindre ytterligere tap av data.

Begrensninger for Stellar Free Edition

Kjernefunksjonaliteten til Stellar er helt intakt med Free-utgaven, men det er egentlig bare toppen av isfjellet. Og dessuten, husk at når du har gjenopprettet 1 GB med data, må du oppgradere for å fortsette å bruke Stellar.

  Hvordan spare penger på iCloud-lagring

Stellar Professional raskt blikk

Oppgradering til Stellar Professional forlenger ikke bare lengden på tjenesten, den tilbyr også mye mer funksjonalitet over Free-laget. Mens fokuset for denne Stellar-gjennomgangen for datagjenoppretting er på gratisversjonen, er her en sniktitt på hva du kan gjøre med en beskjeden investering på $79,99:

Gjenopprett data fra en Mac som ikke starter opp. Det fungerer ved å bruke Stellar til å lage et oppstartbart diskbilde på en flash-stasjon, og deretter koble det til Mac-en. Den starter deretter Mac-en, slik at du kan se de fangede filene og gjenopprette dem som normalt.
Finn tapte partisjoner på grunn av skade, korrupsjon eller andre feil.
Gjenopprett data fra fysiske medier, inkludert DVDer, CDer, Blu-Ray og noen eldre formater.
Tillater enkel og sikker kloning av diskene dine.
Overvåker helsen til stasjonene dine slik at du kan redusere risikoen for korrupsjon før det blir et problem.

Utover Professional tilbyr Stellar flere nivåer med løsninger på bedriftsnivå, samt lisenser for teknikere som utfører gjenoppretting internt eller på kontraktsbasis. Og kanskje kulest av alt, Stellar har et faktisk laboratorium hvor du kan sende dine fysiske disker for avansert gjenoppretting.

Likevel vil de aller fleste mennesker være helt fornøyd med funksjonaliteten til Free og Professional-lagene. (Windows-brukere, ikke glem at det er gratis og premium Stellar-programvare for deg også!)

Støtte når du trenger hjelp med Stellar

Som med ethvert godt SaaS-produkt, tilbyr Stellar flere måter å hjelpe deg på hvis du skulle støte på en ulempe eller har spørsmål om datagjenoppretting.

Først og fremst er det omfattende Stellar brukerveiledning, som leder deg gjennom hver funksjon på hvert nivå. Undervisningsfilosofien her bruker skjermbilder og sekvensielle trinn for å holde hånden din gjennom enhver datagjenopprettingsprosess.

Men hvis du ikke kan gjøre DIY en løsning på problemet ditt, ikke bekymre deg for det. Stellar er tilgjengelig på telefon, eller du kan sende inn en billett som støtteteamet deres kan takle. For å få tilgang til denne funksjonen, må du registrere deg for en konto hos Stellar, noe du kan gjøre på nettsiden deres. (Og nei, kontooppretting er IKKE automatisk når du først installerer og konfigurerer Stellar på din Mac.)

Å sende inn en billett kan være så enkelt eller så involvert som du vil at det skal være, med flere valgfrie felt å fylle ut som kan hjelpe deg med å identifisere og løse problemet ditt. Du kan til og med be om en spesifikk agent du har jobbet med før for å fremskynde prosessen enda mer – fin touch, Stellar!

Stellar Data Recover for Mac Review – Dom

Hos wdzwdz er vi ganske krevende av enhver app eller tjeneste som lover å administrere våre dyrebare personlige data, og Stellar er intet unntak. Vi vil imidlertid ikke la deg være i spenning, siden det er ganske åpenbart at vi på det varmeste anbefaler Stellar for din Mac.

Faktisk var dette en enkel anmeldelse å skrive, siden teamet vårt har brukt Stellar i årevis for å beskytte dataene våre mot tap. I de fleste tilfeller var gratisversjonen den perfekte motgiften mot problemet vårt, og vil fungere for de fleste vanlige brukstilfellene. Bare vær oppmerksom på at det er en hard datagrense på 1 GB, så noe mer enn det vil kreve at du betaler ut litt penger.

Men å gjøre det bringer med seg enda flere flotte funksjoner, så det er ikke bare en grunnleggende utvidelse av tjenesten. Stellar er den typen selskap som ser ut til å ønske å gi kundene sine så mye verdi som mulig. Og vi er villige til å satse første gang du redder en fil fra glemselen, vil du vurdere den som uvurderlig uansett hvor mye du har investert.

Dessuten bekjemper ikke gratisversjonen deg med et kastrert brukergrensesnitt, og den plager deg heller ikke med mersalg mens du freaking out etter å ha slettet morgendagens rapport eller bryllupsbildene dine. Det hele er utrolig intuitivt for alle Mac-brukere, og fungerer som annonsert så lenge filformatet er et som Stellar støtter.

Har du noen gang brukt Stellar til å gjenopprette data fra søppelet eller en ødelagt harddisk? Vil du dele noen skrekkhistorier om å ha mistet en viktig fil? Lyd av i kommentarfeltet nedenfor!