Strømbryter for optimal gravering og skjæring

De iKier K1 Pro Max har som mål å tilby en alt-i-ett-pakke for de som ønsker å komme i gang eller oppgradere lasergravering og -skjæring. Med nyttige brukervennlighetsfunksjoner og et luftassistansesystem, presenterer den et spennende inngangspunkt for de som ønsker å vokse en virksomhet eller utvide materialutforskningen.

iKier K1 Pro Max

For de som leter etter et robust sett med alternativer fra lasergraveren, tilbyr iKier K1 Pro Max funksjoner for å strømlinjeforme arbeidsflyten din. Med et 32-bits hovedkort, en ombytbar 24W eller 48W lasereffekt og en inkludert luftassistanse, er det rikelig med kontroll når du velger hvordan du best skal tilnærme deg en gravering eller laserjobb. For å hjelpe med å posisjonere alt optimalt, tilbyr K1 Pro Max også en motorisert Z-akse, infrarød kryssposisjonering og muligheten til å fokusere automatisk. Lineære lagre bidrar også til å støtte raskere graveringshastigheter, med iKier K1 Pro Max som treffer opptil 900 mm/s. I tillegg tilbyr iKier en rekke sikkerhetsfunksjoner som henger rundt sikkerhetslåsen, gyroskopet, grensebryterne og flammedeteksjon.

Merke iKier

Laser Power Switchable (24/48W)

Arbeidsområde 410 x 410 mm (~16,1 x 16,1 tommer)

Skjerm 4,3-tommers berøringsskjerm

Programvare Lightburn, LaserGRBL, iKier app

Plassering av kamera Ingen

Fordeler

  • En rekke sikkerhetsfunksjoner
  • Automatisk fokusering
  • Inkludert luftassistanse gir bedre kontroll og sikkerhet
  • Byttbar skjærekraft
  • Infrarødt trådkors hjelper med posisjonering
  • Automatisk synkende skjæring

Ulemper

  • Magnetisk berøringsskjerm festes ikke alltid sterkt
  • Ingen målinger på enheten for kryssreferanser
  • Sporadiske feil og feil med programvare
  • Offline gravering er ikke optimalt

Sette opp iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Som en dyrere lasergraver krever iKier K1 Pro Max litt montering, men det er ikke så tyngende og kan vanligvis fullføres på under en time. Dette gir også god tid til å sette opp valgfrie tilbehør, for eksempel en honeycomb-laserseng eller iKiers beskyttelsesboks.

På grunn av maskinstørrelsen på 25,6 x 29,5 x 8,7 tommer (650 x 750 x 222 mm), vil du sannsynligvis ha litt hjelp til prosessen, sammen med tilstrekkelig bordplass for oppsett.

Den medfølgende håndboken vil tjene som den mest nøyaktige veiledningen, men den tilknyttede installasjonsvideoen er god å kryssreferanse. Selv om det generelt er enkelt, må du visuelt sjekke hva som allerede er gjort for deg sammenlignet med videoen. Men alt i alt, når du har satt opp X-akseskinnen og installert lasermodulen, er mesteparten av arbeidet gjort.

James Hirtz / MakeUseOf

Et annet sett med hender vil bidra til å gjøre den endelige ledningen litt jevnere; du klarer deg med litt fikling. Når du setter opp og installerer luftassistansesystemet, viser den tilknyttede videoen seg uvurderlig.

iKier K1 Pro Max tekniske spesifikasjoner

James Hirtz / MakeUseOf

iKier K1 Pro Max har et stort graveringsområde på 16,1 x 16,1 tommer (410 x 410 mm). Men det som er mer interessant er den justerbare lasereffekten, som kan byttes mellom 24W og 48W via en bryter på lasermodulen. Avhengig av gjeldende modus vil laserpunktstørrelsen justeres til enten 0,08 x 0,1 mm ved 24 W eller 0,1 x 0,15 mm ved 48 W effekt, slik at du kan optimere for større detaljer eller høyere effekt.

  Java gRPC fra bunnen av

For skjæreformål kan K1 Pro Max bruke automatisk synkende skjæring, som kan øke skjæredybden med opptil 25 %. I tillegg tillater de lineære lagrene og bevegelsesalgoritmene gravering med hastigheter på opptil 900 mm per sekund. Med hensyn til funksjonaliteten bruker de lineære lagrene en glidende design for X-aksen og en skruedesign for Y-aksen.

James Hirtz / MakeUseOf

Et 32-bits hovedkort driver enheten og dens offline gravering gjennom den vedlagte 4,3-tommers berøringsskjermen. Det medfølgende luftassistansesystemet kan styres via Lightburn, og strømmen kan justeres via strømningsreguleringsbryteren. I tillegg tilbyr den motoriserte Z-aksen muligheten til å trykke på en enkelt-knapps autofokus ved å la laseren bedømme avstanden fra materialet.

Øyebeskyttelse og sikkerhet

James Hirtz / MakeUseOf

Utover det mer standard beskyttende akrylskjoldet rundt laseren, kommer iKier K1 Pro Max med en rekke sikkerhetsfunksjoner for å redusere fare under drift. Hvis du velger iKiers lasergraverkabinett (ikke inkludert i vår gjennomgangsmodell), er det ytterligere støv- og brannsikring sammen med en avtrekksvifte for å lufte ut lukt og røyk raskt. For å kartlegge fremgangen har den også flere visningsvinduer, slik at du kan beskytte øynene dine og ikke bruke laserbriller.

For de som går med den grunnleggende K1 Pro Max-pakken, er laserbriller inkludert, men det vil fortsatt anbefales å kjøpe noen mer komfortable OD5+-briller siden de inkluderte kan legge ekstra press på ørene, noe som blir merkbart etter flere jobber eller langvarig bruk .

James Hirtz / MakeUseOf

Med det medfølgende luftassistansesystemet reduseres sjansene for at en flamme dukker opp betraktelig, spesielt når den brukes riktig med den innstilte lasereffektprosenten. iKier anbefaler å holde luftassistenten flytende på 80 % kraft eller lavere for å maksimere levetiden. Hvis en flamme vises under laserhodet, vil flammedeteksjon utløses når den er aktivert; laseren vil gå tilbake til opprinnelsen og avgi en alarm.

I tillegg til visningsbeskyttelse kommer iKier med tilleggsfunksjoner for å begrense fare. Hvis det vippes, vil gyroskopet på enheten varsle enheten, stoppe driften og aktivere alarmen. Grensebrytere forhindrer overrekkevidde, så nye brukere trenger ikke å bekymre seg for å slå laserhodet inn i sidene når de forhåndsviser designet.

I tillegg har enheten en sikkerhetslås med en fysisk nøkkel for å hindre drift.

Bruke iKier K1 Pro Touch Screen Controller

James Hirtz / MakeUseOf

K1 Pro Max kan betjenes uavhengig av en datamaskin takket være offline-betjening via den 4,3-tommers berøringsskjermen. Ved å sette inn en USB-stasjon med støttede kutte- eller graveringsfiler, kan du fortsette med jobben etter noen mindre oppsett, for eksempel fokusjusteringer. Inntil du har øvd med filen på forhånd, er det fortsatt tilrådelig å prøve den ut først via skrivebordsprogramvare, siden kontrollene er mye mer begrenset for offline-modus og mangler de ekstra bitene av visuell referanse.

Berøringsskjermen tilbyr et grunnleggende sett med kontroller med et flertall av oppsettkommandoer til venstre, mens bevegelseskontroller sitter på høyre side av skjermen. Hvis du planlegger å gravere på objekter med uregelmessig størrelse, anbefales det å bruke den medfølgende faste fokusblokken i stedet for å velge autofokus. Når du har startet jobben, er det en grunnleggende fullføringsprosesslinje og en stor pause- eller stoppknapp.

  7 beste meldinger med bots-plattform for salg og markedsføring

James Hirtz / MakeUseOf

Mindre justeringer kan også gjøres på kraften eller hastigheten på skjermen under prosessen. Men hvis du støter på store problemer, er det sannsynligvis best å trykke på strømknappen på grunn av mangelen på nødstoppknapp. Ellers en liten forsinkelse i å stoppe jobben via berøringsskjermen direkte.

Hvis du støter på strømbrudd under en operasjon, kan K1 Pro Maxs CV-graveringsalternativ kun brukes når du jobber offline eller via appen. Du må bare sørge for at det ikke er noen bevegelse av gravøren eller graveringsoverflaten hvis det skjer for å unngå feil når du fortsetter. I tillegg må du sørge for at auto-hjem ved oppstart ikke er aktivert.

Programvare og app-hensyn

James Hirtz / MakeUseOf

iKier K1 Pro Max er kompatibel med enten LaserGRBL eller Lightburn. Hvis du bruker macOS, er Lightburn det eneste alternativet. Mens Lightburn kommer med en gratis prøveversjon, må du kjøpe en lisens etter denne perioden for å fortsette å bruke K1 Pro Max, så ta med kostnadene i avgjørelsen din. Lisensen koster $60 og gir oppdateringer i et år (den vil fortsatt fungere etter et år; du vil bare ikke få flere oppdateringer).

Mens programvarevalget ditt kommer ned til preferanse og operativsystemet ditt, tilbyr Lightburn et mer strømlinjeformet og brukervennlig alternativ for å sette opp jobbene dine og kontrollere mange av K1 Pro Maxs sekundære funksjoner. Du vil kunne aktivere autofokus, synkende skjæring og hjelpeposisjonering med noen få enkle trinn.

Med Lightburn kan du tilpasse et prosjekt via flere lagtyper som lar deg lage en mye mer kompleks gravering med minimale hikke. Og med det bryterbaserte systemet for laserkraften kan du enkelt bytte strøm under en flertrinnsjobb som blander gravering og skjæring.

Noen ganger vil det oppstå rare feil angående tilkobling eller plassering av K1 Pro Max, men disse kan vanligvis løses ved å starte enheten på nytt eller sende laseren hjem.

James Hirtz / MakeUseOf

Totalt sett, hvis du bruker så mye på den dyrere K1 Pro Max, er det fornuftig å dra nytte av integrasjonen med Lightburn. Det vil også gjøre det enklere å produsere filer for offline gravering.

Hvis du våger å prøve iKier-smarttelefonappen, kan tilkoblingsproblemer og feil også oppstå avhengig av telefonen din. Selv på en nyere telefon mislyktes systemoppgraderingen via appen til tross for en etablert tilkobling. Jeg var faktisk ikke i stand til å teste en utskrift fra appen, på grunn av en feil som ville dukke opp ved det siste eksportstadiet tilbake til K1 Pro Max. Imidlertid oppdaget den driften av enheten og varslingsvarsler dukket opp.

Som med de fleste smarttelefongraveringsapper, er det et veldig minimalt grensesnitt å jobbe med og en liten mengde bilderedigering også.

Gravering med iKier K1 Pro Max

James Hirtz / MakeUseOf

Når det gjelder kvalitet, har iKier K1 Pro Max en graveringsnøyaktighet på 0,01 mm, og tilbyr et lite lyspunkt med 2K oppløsning når du bruker 24W laserkraft. Avhengig av programvareintegrasjonen din, kan bildegraveringsalternativene finjusteres for å få ønsket effekt og finish.

Du må eksperimentere når du først arbeider med et bilde, siden mørkere bilder eller de med mer svart kan ende opp som mer subtile relieffer. Prøv forskjellige bildeforhåndsinnstillinger og -innstillinger, spesielt når du arbeider med forskjellige materialer.

  Hva er Me.com e-postadresse?

James Hirtz / MakeUseOf

Når du bruker 24W laserkraft og tynnere tre, kan du vanligvis kutte ut designet uten å bytte til 48W strøm. Disse kombinerte graveringsjobbene varierer vanligvis mellom tjue minutter til en time, avhengig av detaljnivået.

James Hirtz / MakeUseOf

Når du har dimensjonert opp, tok et 10 x 10 tommers bilde med en hastighet på 1700 mm per minutt iKier K1 Pro Max rundt to og en halv time. Til sammenligning tok et bilde på omtrent 11 x 11 tommer med et lignende kompleksitetsnivå rundt tre timer med 2000 mm per minutt.

Kuttkraft på K1 Pro Max

For å teste skjærestyrken til K1 Pro Max, trakk jeg fra to forskjellige størrelser av bartre med forskjellige tykkelser (3/8 tommer og 11/16 tommer) ved å bruke 48W lasereffektmodus. Hvis du har tenkt å skjære dypere enn det som vanligvis passer for en honeycomb-laserseng, bør du heve K1 Pro Max. Bena er ikke justerbare, så du må heve hver av de fire føttene opp med noe lik høyde, men det er mulig.

James Hirtz / MakeUseOf

Ved 3/8 tommers tykkelse kunne den skjære gjennom med 6 passeringer ved 90 % laserkraft og 900 mm/minutt skjærehastighet på en honeycomb-seng. For 11/16 tommers tykkelse gikk det opp til 16 passeringer med samme 90 % laserkraft og 900 mm/minutt kuttehastighet. Ved 16 pasninger tok det litt krefter å presse ut det kuttede stykket, mens det ved 20 pasninger spratt ut av seg selv.

James Hirtz / MakeUseOf

Med den medfølgende luftassistenten ble forkullingen betydelig redusert, og det var ingen flammer. Hvis du jobber med de mer vanlige tretypene og tykkelsene (opptil 3 mm balsa eller MDF), kan K1 Pro Max enkelt skjære gjennom, spesielt med en honeycomb-seng.

Bør du kjøpe iKier K1 Pro Max?

James Hirtz / MakeUseOf

Til rundt $2000 er ikke iKier K1 Pro Max billig, men den bygger bro mellom diodelasere med lavere effekt og priser på CO2-modeller. Den tilbyr et større graveringsområde og tilleggsfunksjoner som tar sikte på å forenkle både oppsettet og arbeidsstilen. Men for de som ikke allerede er kjent med graveringsprogramvare og søker en forenklet brukeropplevelse, kan noen av fordelene vise seg å være unødvendige.

Men hvis du ønsker å finjustere eller masseprodusere med mer frekvens, gir premiumfunksjonene ekstra sikkerhet og kontroll. iKier K1 Pro Max vil appellere mer til erfarne lasergraverbrukere eller de som ser på mer omfattende brukssaker. Det er noen få problemer med prosessen, men det byttebare strømelementet til K1 Pro Max gjør det verdt å vurdere for de som leter etter mer fleksibilitet med diodelaseren.

iKier K1 Pro Max

For de som leter etter et robust sett med alternativer fra lasergraveren, tilbyr iKier K1 Pro Max funksjoner for å strømlinjeforme arbeidsflyten din. Med et 32-bits hovedkort, en ombytbar 24W eller 48W lasereffekt og en inkludert luftassistanse, er det rikelig med kontroll når du velger hvordan du best skal tilnærme deg en gravering eller laserjobb. For å hjelpe med å posisjonere alt optimalt, tilbyr K1 Pro Max også en motorisert Z-akse, infrarød kryssposisjonering og muligheten til å fokusere automatisk. Lineære lagre bidrar også til å støtte raskere graveringshastigheter, med iKier K1 Pro Max som treffer opptil 900 mm/s. I tillegg tilbyr iKier en rekke sikkerhetsfunksjoner som henger rundt sikkerhetslåsen, gyroskopet, grensebryterne og flammedeteksjon.