TimePIN Endrer automatisk PIN-koden for Android-låseskjermen etter gjeldende tid

Telefoner er mer enn bare kommunikasjonsenheter. For noen er de en trygg havn for personlige øyeblikk og minner, og man gjør det man kan for å beskytte dem mot uønskede øyne. Det finnes løsninger for å sikre visse funksjoner i telefonen, for eksempel AppLock eller for å begrense tilkobling via Internett-lås, listen fortsetter. Ny på denne listen er TimePIN, en gratis enhetssikkerhetsapp som bruker PIN-lås på en unik måte.

Som de fleste gode ideer stammer TimePIN fra enkelhet. Den bruker den opprinnelige Android PIN-låsefunksjonen med en vri på bakenden for å sikre enhetens sikkerhet, alt uten root-tilgang. PIN-koden din blir gjeldende klokkeslett. Så hvis du låser opp enheten klokken 8:45, blir PIN-koden din 0845, eller hvis du bruker 24-timers klokkeformat, vil 20:45 bli 2045. Så du trenger faktisk ikke huske PIN-koden da den vil bli skrevet akkurat der, mens alle som prøver å komme seg inn ikke vet hvor de skal begynne.

  Offisiell RAR-arkiveringsapp nå tilgjengelig for Android

Dessuten, hvis du noen gang må fortelle vennene dine gjeldende PIN-kode, trenger du ikke å endre den selv senere.

Når du starter appen for første gang, vil den be deg om administratorrettigheter og deretter om en standard PIN-kode. Sistnevnte vil fungere som en feilsikker i tilfelle du selv ikke er i stand til å låse opp enheten, og for å beskytte selve appen mot å bli tilgang eller avinstallert av noen andre. Hver gang du starter enheten på nytt, blir du bedt om standard PIN-kode. Når det er gjort, starter TimePIN.

Hvis du ønsker å endre innstillingene på TimePIN, igjen, må du angi standard PIN-kode.

  Automatiser veksling mellom egendefinerte profiler på Android med TF-profil

Appen tar det opp et hakk ved å legge til noen modifikatorer med en rask praktisk opplæring om hvordan du bruker dem. Du kan velge mer enn én modifikator hvis du vil; de vil bli utført i den rekkefølgen de er oppført i appen.

Den første av modifikatorene er forskyvnings-PIN-koden, som legger til et valgfritt nummer til gjeldende TimePIN, dvs. hvis forskyvningen er 10, vil 2045-PIN-en din bli 2055. Pass på at du ikke bruker en komplisert forskyvning med mindre du gjør det ikke tankene å måtte bruke en kalkulator hver gang du trenger å låse opp telefonen.

Et annet alternativ er Double Pin, som krever at du oppgir samme PIN-kode to ganger (2045 blir 20452045). Speil-PIN krever at du skriver den opprinnelige PIN-koden og deretter omvendt (2045 blir 20455402). Til slutt er det omvendt PIN, som krever at du oppgir PIN-koden i omvendt rekkefølge (2045 blir 5402). Bare den siste er tilgjengelig i gratisversjonen. For resten må du foreta et engangskjøp i appen.

  Slik kalibrerer du kompasset på Android for å forbedre enhetsplasseringsnøyaktigheten

Noen som prøver å få uautorisert tilgang til enheten din vil få 5 forsøk på å skrive inn passordet, hvoretter enheten vil begrense tilgangen i 30 sekunder – god tid til å få uønskede inntrengere til å tenke seg om to ganger.

Alt i alt er det en innovativ løsning. Hvis telefonens sikkerhet er din primære bekymring, er dette absolutt veien å gå, for selv om noen ser deg skrive inn PIN-koden din, vil den ikke være den samme senere.

Installer TimePIN fra Play Store