Topp Blockchain-programmeringsspråk for sikker utvikling

Med den økte populariteten til kryptovalutasystemer som Bitcoin, er det et stort behov for et teknologiverktøy som garanterer sikkerheten og desentraliseringen av alle transaksjonsposter.

Blockchains distribuerte natur passer perfekt til dagens teknologitrender for å tillate en enstemmig oppdatering av Blockchain-dataene på tvers av alle nodene i et datanettverk.

Blockchain passer best til denne rollen siden den opprettholder datasikkerhet som involverer en pålitelig tredjepart. I tillegg eliminerer det mulig dataduplisering siden Blockchain også sikrer integriteten til data med en enkelt kilde til sannhet. Dette bidrar ytterligere til Blockchains sikkerhetsfordel.

Etter å ha sett på hva som gjør Blockchain til et populært etterspurt teknologiverktøy, la oss intrikat dekke hva Blockchain er innen programmering.

Hva er Blockchain?

Blockchain refererer til en uforanderlig distribuert hovedbok som forenkler duplisering og deling av informasjon sikkert på tvers av nodene i et datanettverk. Data i Blockchain er delt opp i delte blokker. Det er flere eksisterende transaksjoner i hver datablokk.

Unike identifikatorer i form av kryptografiske hashes lenker sammen disse datablokkene.
I tilfelle nye datatransaksjoner i Blockchain, gjøres en lignende dataoppdatering på tvers av alle datanettverksnodene. Denne typen distribuert oppdatering er kjent som distribuert reskontroteknologi eller DLT.

Dataendring eller sletting i blokkene krever konsensus fra alle andre noder i datanettverket, noe som gjør Blockchain uforanderlig og egnet for forretningstransaksjoner som sporing av bestillinger og betalinger, blant andre transaksjoner.

Blockchain bruker innebygde mekanismer som bare tillater autoriserte transaksjonsoppføringer og også skaper en konsistent registrering av den delte informasjonen.

Topp Blockchain-plattformer

Blockchain-plattformer bruker sett med uforanderlige kryptografisk forseglede transaksjoner som deles av datanodene for å tilby en desentralisert mekanisme for å distribuere, spore og dokumentere verdioverføringer.

Hver post inneholder et tidsstempel og lenker til tidligere transaksjoner. Plattformen sporer derfor digitale eiendelers livssyklus og registrerer også transaksjoner i en distribuert hovedbok.

Forretningsløsninger som forsyningskjeder desentraliserte børser, kryptovalutaer og sentralbankpenger, blant mange andre, bruker Blockchain-plattformer for å tjene Blockchains hovedmål om sikker dataoverføring.

Nedenfor er de beste Blockchain-plattformene som Blockchain-eksperter anbefaler på det sterkeste.

#1. Ethereum

ETH, også Ethereum, er en populær plattform introdusert i 2013 av Vitalik som støtter DApps og Smart Contracts og effektivt gir skalerbarhet og jevnhet.

Denne plattformen er kjent for å utvikle skyspill, lommebøker og NFT-er, blant andre Blockchain-apper. Det eliminerer hovedsakelig datainnsamling og ytterligere finansiell instrumentell analyse fra tredjeparter.

#2. IBM Blockchain

IBM Blockchain er en tilpasningsdyktig og effektiv IBM-eid Blockchain-plattform som lar brukerne kombinere Blockchain-komponenter for å skape, utnytte og utvikle personlige Blockchain-nettverk ved å tilby en fullstack blockchain-as-a-service.

Det brukervennlige grensesnittet har også gjort operasjoner som oppsett og testing enklere og har også bidratt til rask utrulling av smarte kontrakter.

#3. Ripple

Ripple lar bedrifter effektivt spare på Blockchain-utvikling og grenseoverskridende transaksjonskostnader siden den validerer transaksjonene ved hjelp av konsensusmekanismen. Transaksjonshastigheten er relativt raskere, rundt 4-5 sekunder.

  Slik gjør du ditt dumme vindusklimaanlegg smart

#4. EOS

EOS er en sikker og skalerbar utvidelse av Ethereum og Bitcoin Blockchains som brukes til å utvikle og hoste DApps, tillater smarte kontrakter, og håndterer også virksomheters skalerbarhetsløsninger ved å gi dem desentralisert lagring.

#5. Stellar

Stellar er et offentlig eid desentralisert nettverk som lar deg spare og overføre penger. Den tilbyr transparente og sikre tjenester som hjelper brukerne med å skape finansielle eiendeler raske og sikre fintech-applikasjoner, digitale eiendeler og tokens.

Du kan også bruke stellar til å generere, handle og sende digitale representasjoner av penger som dollar, bitcoin, etc.

#6. Corda

Corda-plattformen er en tillatelse og svært allsidig plattform med peer-to-peer distribuert reskontroteknologi. Peer-to-peer-modellen gjør at Corda kan handle effektivt i sanntid.

Corda er nyttig for sin evne til å la ulike parter innenfor samme Blockchain-nettverk samarbeide og sømløst utvikle og distribuere smarte kontrakter. I tillegg gir det en sikker og effektiv måte å utføre operasjoner på.

#7. Hyperledger-stoff

Hyperledger Fabrics åpen kildekode-utviklingsplattform brukes til å utvikle high-end Blockchain-applikasjoner på sin modulære arkitektur. Denne plattformen kommer med ulike plug-and-play-komponenter og tilbyr ulike modulære og tilpasningsdyktige design som passer til mange industrielle brukstilfeller.

Hyperledger Fabric etablerer et nettverk av nettverk, og dette fungerer som hovedkarakteristikken.

#8. Klaytn

Klaytn har et modulært nettverk med en nettverksarkitektur som er tilpasningsdyktig. Dette er en offentlig plattform utviklet av Kakao.

Bedrifter drar nytte av sin modulære nettverksstruktur for konstruksjon og drift av serviceorienterte blokkjeder basert på Klaytn-rammeverket. Dens fleksibilitet og tilpasningsmuligheter gjør det mulig å lage hvilken som helst nettjeneste på den.

#9. Hyperledger sagtann

Hyperledger sawtooth er et åpen kildekode Blockchain-prosjekt av Linux Foundation og Hyperledger. Den bruker Proof of Elapsed Time, en ny stemmestrategi som bruker maskinvarebasert sikkerhetsteknologi.

På denne måten er et pålitelig utførelsesmiljø aktivert for utførelse av programkode i stabile høyborger og datamaskinminneplasseringer som er kryptert.

Blockchain Development: Programmeringsspråk

Blockchain-utviklere bruker forskjellige relevante programmeringsspråk som er spesifikke for den programmerbare Blockchains byggeklosser, som smarte kontrakter.

Hvert av disse språkene har spesifikke funksjoner som er relevante for deres implementering i den programmerbare delen av Blockchain.

Denne artikkelen har satt sammen en liste over disse språkene med en oversikt over hva de innebærer og hvor nyttige de er i Blockchain.

Soliditet

Solidity er et populært Blockchain-programmeringsspråk laget av Christian Reitwiessner. Den har en lignende syntaks som ECMAScripts syntaks, selv om syntaksen viser tilleggsfunksjoner, inkludert statisk skriving og variadisk returtyper.

Den brukes til å skrive smarte kontrakter og kjører dem på Ethereum Virtual Machine (EVM). Solidity bruker Ethereum-plattformen til å utvikle desentraliserte applikasjoner. Det er nødvendig å lære Solidity før du kan utvikle DApps.

Dens populære funksjoner som brukervennlig, presis nøyaktighet, tilgang til JavaSript-infrastrukturer og utviklervennlighet gjør Solidity egnet for utvikling av DApps eller ICO-er. Avalanche, CounterParty, Binance, Hedera, Tron og Smart Chain Tendermint er blant blokkjedene som bruker Solidity.

Python

Pythons enkle syntaks, åpen kildekode-støtte, de enorme ressursene og pluginene den gir, og allsidigheten på tvers av plattformer gjør den enda mer nyttig for Blockchain-utvikling.

Pythons tolkede natur kan forårsake noen problemer for Blockchains komplekse kryptografiske operasjoner. Python er objektorientert, men lar den administrere ulike ytelsesrelaterte kostnader.

  9 Node.js Logger-biblioteker du kan prøve for bedre logging

Python regnes som en ressurs i Blockchain-as-a-service-plattformen og anbefales sterkt for utvikling av DApps og Smart Contracts. Steem, NEO og Hyperledger Fabric er eksempler på Blockchain-løsninger Python ble brukt til å utvikle.

I tillegg tilbyr Python grafiske brukergrensesnittmoduler som PyQt5 og Tk som er essensielle i Blockchain-programmering.

C++

C++ er spesielt populært med kryptovalutaer som Bitcoin. Bitcoin er skrevet i C++.

Blockchain-utviklere bruker OOP-funksjoner i C++, inkludert funksjonsoverbelastning, avansert multi-threading og runtime polymorfisme, for å forme data og funksjoner i én modul. Denne formen ligner på hvordan Blockchain former dataene sine med kryptografiske kjeder.

C++ kan også brukes på EOS Blockchain for å utvikle smarte kontrakter og kryptovalutaer som Litecoin, Stellar, Ripple og Bitcoin.

Du kan bruke C++ for ytelseskritiske applikasjoner siden C++ effektivt kan bruke noen få ressurser til å kjøre store applikasjoner. C++ administrerer også CPU-en effektivt og gir minnekontroll. Det forbedrer ytelsen ved å gi kompileringstidspolymorfisme. C++ er også enkel å bruke og har en relativt raskere utførelsestid selv sammenlignet med Java.

Java

Java er kjent for å skrive Blockchain-plattformer som Ethereum, NEO, Hyperledger-stoff og mange flere, hvor funksjonene som API, portabilitet og OOP brukes mest.

I tillegg gjør Javas mange biblioteker og dens evne til å rense minnet med letthet det til et passende programmeringsspråk for å utvikle sofistikerte smarte kontrakter og DApps.

Java er også utviklervennlig, noe som gjør det enkelt å bruke. Den unngår å bruke eksplisitte pekere, og skaper dermed et sikkert grensesnitt som reduserer mulige sikkerhetstrusler. Takket være Javas dynamikk og flertrådede funksjoner, er oppnåelse av CPU-optimalisering mulig, og i det lange løp gjør Java fleksibel.

Vyper

Vyper er Blockchains nyeste programmeringsspråk som fungerer som Soliditys alternativ. Vyper er også avledet fra Python 3, med syntaksen ansett som gyldig Python 3-syntaks.

I likhet med Solidity brukes Vyper for Ethereum Virtual Machine (EVM). Vyper skiller seg imidlertid fra Solidity ved hvordan den håndterer sikkerheten, og den har også andre kontrollstrukturer enn Solidity.

Den har ikke funksjoner som OOP-funksjoner, modifikatorer og uendelige løkker, som fortsatt er tilgjengelige i Solidity. Å ikke ha disse funksjonene har gitt Vyper en sikkerhetsfordel og gjort det til et foretrukket alternativ for å skrive smarte kontrakter.

Dette er et raskt og effektivt programmeringsspråk som bygger Blockchain-systemer. Go lager også Hyperledger-stoffet, et fundament som brukes til å utvikle Blockchain-applikasjoner og Go-Ethereum.

Go er et statistisk skrevet og kompilert programmeringsspråk med funksjoner som generikk, konstruktører, klasser og arv. Disse funksjonene forbedrer ytelsen og gjør derfor Go til et passende språk for bruk i Blockchain. Go er også brukervennlig, fleksibel og svært skalerbar.

Rust

Rust er en nylig bruk innen Blockchain-teknologi. Det er en bedre preferanse for å bygge løsninger som er innovative, sikre og uforanderlige.

Det er nyttig for åpen kildekode Blockchain-utviklere å lage raske og effektive rammer. I tillegg gir Rust dem en mekanisme for å administrere mutbare tilstander, muligheter som er samtidighetsbaserte og utføre kodeoptimalisering. Bedre minnealternativer er også en ekstra fordel med Rust.

Å bygge smarte kontrakter på kjeder som Solana og NEAR er effektivt med Rust.

  Pause og gjenoppta store opplastinger når du overfører filer online

Enkelhet

Simplicity er et Blockchain-språk på høyt nivå basert på Ivy laget av Rachelle O’Connor.

Koding med Simplicity er enklere og mer effektivt på grunn av den Haskell-lignende syntaksen den fungerer med. Det er også en effektiv løsning for å utvikle Smart Contracts og andre Blockchain-løsninger som fungerer med Bitcoin og Ethereum Virtual-maskiner på grunn av dens matematiske natur.

Dette er også fordi Simplicitys kode er lesbar for mennesker, noe som reduserer kompleks og lavt nivå forståelse av Bitcoin-skriptet.

Enkelhet lar Blockchain-utviklere bruke funksjonene og funksjonene til å bygge sidekjeder på Elements, en åpen kildekode Blockchain-plattform som har sidekjedefunksjoner.

C#

C# eller C-sharp er et populært OOP-språk med åpen kildekode utviklet av Microsoft og er en erstatning for Microsoft-koding av Java.

Dette språket bruker et Extensible Markup-språk, som brukes i forskjellige Blockchain-programmering som IOTA, NEO og Stratis. C# er bærbar og lar derfor Blockchain-utviklere bygge applikasjoner med skrevet bærbar kode på tvers av plattformer.

C# bygger hovedsakelig DApps, smarte kontrakter og infrastruktur i et Blockchain-miljø.

Klarhet

Clarity er et smart kontraktsspråk som er Blockchain-stabelspesifikk. Klarhet kan bestemmes, noe som betyr at den ikke støtter uendelige løkker og også er Turing ufullstendig. Derfor er det en sikkerhet for at programkjøringen avsluttes på et tidspunkt.

Den andre funksjonen er forbud mot gjeninnreise. Reentrancy refererer til en smart kontrakt som ringer til en annen kontrakt, deretter kaller den tilbake til den opprinnelige kontrakten. Reentrancy kan forårsake sikkerhetstrusler mot smarte kontrakter. Derfor gjør Clarity forbud mot reentrance, Clarity svært sikker.

Jobbmuligheter tilgjengelig for Clarity-roller er høyere enn utviklerne. Dette bør fascinere din interesse for å begynne å lære det nå.

Rholang

Rholang bruker en funksjonell programmeringstilnærming i stedet for å gå den objektorienterte veien. I motsetning til språk som C og Python, evaluerer Rholang et program som en funksjon og løser disse funksjonene i sekvenser i stedet for å bruke variabler til å lagre data og endre variabelverdiene med tiden.

Rholang er et egnet språk for smart kontraktsutvikling. Kode skrevet med Rholang er rask på grunn av sin brukervennlige natur. Før distribusjon sjekker den for kodefeil ved hjelp av formell verifisering, og gjør det dermed til et sikkert og pålitelig programmeringsspråk.

La oss avslutte det😎

Med den nylige populariteten og økningen i Blockchain-muligheter, er det viktig å lære Blockchain og komponenter som dens plattformer og programmeringsspråk.

Ulike språk er egnet for utvikling av ulike sikre Blockchain-løsninger. Derfor kan du bestemme hvilket språk som vil være perfekt for deg å lære. Videre kan flere tilgjengelige nettkurs og ressurser hjelpe deg med å starte eller finpusse ferdighetene dine for å bli en bedre Blockchain-utvikler.

x