Trådløst tastatur Touchpad fungerer ikke (feilsøkingsveiledning)

Trådløse tastaturer har eksistert i lang tid, og de har endret seg ganske mye. Du finner de kommer i alle slags varianter avhengig av hvordan du bruker tastaturet.

Noen tastaturer har en innebygd pekeplate. Det er flott hvis du ønsker å bruke en pekeplate med en stasjonær datamaskin, men du ikke vil legge til en annen periferienhet til skrivebordet ditt.

Berøringsplaten for trådløst tastatur fungerer ikke

Logitech produserer noen av de beste tastaturene for datamaskiner. De fungerer utmerket med omtrent alle OS; macOS, Linux, og selvfølgelig Windows 10. Du vil sannsynligvis kunne få et Logitech-tastatur til å kjøre jevnere på et Windows-system, men det er alltid unntak.

  Hvordan gjøre nesten alle dumme apparater smart

Hvis du har koblet til et trådløst tastatur, det vil si eller ikke er et Logitech-tastatur, og du ikke kan få pekeplaten til å fungere, kan du prøve reparasjonene nedenfor.

1. Avinstaller og installer tastaturet på nytt

Når et tastatur ikke fungerer slik det gjør, dvs. pekeplaten ikke fungerer, kan du ofte løse problemet ved å avinstallere og installere enheten på nytt.

Åpne Enhetsbehandling.
Utvid tastaturer.
Høyreklikk på det trådløse tastaturet og velg Avinstaller enhet.
Fjern den trådløse dongelen som tastaturet bruker for å koble til systemet, eller koble den fra hvis det er en Bluetooth-enhet.
Start systemet på nytt.
Koble til dongelen igjen eller par tastaturet.
Enheten installeres automatisk og begynner å fungere.

2. Sjekk batteriene

Et trådløst tastatur går på batterier. Du kan bruke enkle engangstørrbatterier eller du kan bruke oppladbare. I begge tilfeller vil et lavt batteri eller et batteri som er svekket forhindre at tastaturet fungerer som det skal.

  Kan min iPhone eller iPad få virus?

Bytt batteri til tastaturet. Selv om du ser at det ikke er lavt, prøv å bytte ut batteriet for nye/ferske og prøv styreflaten.

3. Aktiver touchpad

Pekeplaten på tastaturet kan være deaktivert. Sjekk om det er en bryter på tastaturet som kan slå det på. Hvis ikke, prøv Fn+F8-tasten for å slå på styreplaten.

4. Installer proprietære drivere

Noen tastaturer, f.eks. Logitech-tastaturer, kommer ofte med egne apper og/eller drivere. Det kan være nødvendig å installere dem for å få tastaturet til å fungere.

Sjekk om det er drivere tilgjengelig. De kan komme på en disk med emballasjen til tastaturet, eller du kan sjekke online for å se om det er drivere tilgjengelig på tastaturprodusentens offisielle nettsted.

5. Kjør feilsøking for tastatur

Prøv å kjøre feilsøkingsprogrammet for tastaturet på Windows 10.

  Capsa er et omfattende nettverksanalyseverktøy for LAN og WLAN

Åpne Innstillinger-appen (Win+I hurtigtast).
Gå til Oppdatering og sikkerhet.
Velg Feilsøking.
Klikk på Flere feilsøkere.
Kjør feilsøkingsprogrammet for tastaturet.

6. Fjern andre eksterne enheter

Hvis tastaturet kobles til systemet via Bluetooth, kan du prøve å fjerne andre Bluetooth-tilkoblede enheter. Hvis tastaturet kobles til via en dongle, fjern andre enheter som er koblet til systemet via en USB-port, f.eks. en telefon, fjern den. Sørg for at tastaturet er koblet direkte til systemet og ikke via en USB-hub.

7. Rengjør styreflaten

Styreflater fungerer kanskje ikke like bra hvis de er skitne og skitt har en tendens til å bygge seg opp over tid ved bruk. Bruk en sikker rengjøringsløsning og rengjør styreflaten. Det kan hjelpe styreflaten til å fungere bedre.

Konklusjon

Styreflaten på et trådløst tastatur skal fungere hvis selve tastaturet fungerer. Styreflaten er ikke en vanskelig enhet å konfigurere. Faktisk er den i de fleste tilfeller like enkel å bruke som en mus. Reparasjonene ovenfor vil hjelpe deg med å få styreflaten til å begynne å fungere.