Ubuntu: slett apphistorikk [Guide]

Etter å ha brukt Ubuntu en stund, bygger apphistorikken seg opp, og bremser systemet. Heldigvis er det enkelt å tømme denne apphistorikken for å få fart på systemet ditt. I denne veiledningen viser vi deg hvordan.

Metode 1 – Bleachbit

Hvis du vil slette apphistorikk på Ubuntu, er den beste måten å gå på Bleachbit. Det er et fantastisk verktøy som kan gjøre en dyp skanning av systemet ditt og slette apphistorikk. Bleachbit er åpen kildekode og fungerer på alt fra nettleserapphistorikk til miniatyrbilder osv.

Installerer Bleachbit på Ubuntu

Dessverre er ikke Bleachbit-applikasjonen en standard Ubuntu-applikasjon og kommer ikke forhåndsinstallert. Av denne grunn må du installere det før du prøver å bruke det på systemet ditt.

For å starte installasjonen av Bleachbit, åpne Ubuntu Software Center. For å åpne Ubuntu Software Center, trykk Win på tastaturet, søk etter «Ubuntu Software» og åpne appen.

Når appen er åpen, finn søkeboksen, skriv inn «Bleachbit» og trykk Enter-tasten for å se søkeresultatene. Se gjennom søkeresultatene for «Bleachbit, og klikk på den med musen.

  Slik aktiverer du den sikre mappen på Samsung-telefoner

Etter å ha valgt «Bleachbit», se etter «Installer»-knappen og klikk på den med musen. Du vil da bli bedt om å skrive inn passordet ditt. Gjør det. Når passordet ditt er angitt, begynner Bleachbit å installere.

Klikk «Start» når du er ferdig for å åpne appen.

Terminalinstallasjon

Vil du ikke installere Bleachbit-applikasjonen på din Ubuntu-PC ved å bruke Ubuntu Software Center? Prøv å sette den opp med terminalen. For å starte, start et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet.

Når terminalvinduet er åpent, bruk apt install-kommandoen for å installere «bleachbit»-pakken på datamaskinen din.

sudo apt install bleachbit

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, vil Ubuntu be om passordet ditt. Skriv det ut og trykk Enter-tasten, og trykk deretter Y for å installere programvaren.

Slett apphistorikk med Bleachbit

For å slette apphistorikk på Ubuntu-PCen din med Bleachbit, start med å starte appen. Du kan starte appen ved å søke etter «Bleachbit» i Linux-skrivebordets programmeny.

Når Bleachbit-programmet er åpent, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: I Bleachbit, se til venstre sidefelt. En gang i sidefeltet, se etter apphistorikken du ønsker å slette. For å tømme Discord-apphistorikken, velg for eksempel boksen ved siden av «Discord», eller for Firefox, velg boksen ved siden av «Firefox» osv.

  Nei, smartmålere er ikke helsefarlige

Trinn 2: Etter å ha valgt alle appene du ønsker å fjerne, finn «Forhåndsvisning»-knappen i appens øverste venstre hjørne og klikk på den. Når du klikker på «Forhåndsvisning», vil Bleachbit beregne hvor mye plass som er lagret etter å ha slettet apphistorikken din.

Trinn 3: Finn «Rengjør»-knappen i øverste venstre hjørne av appen, og klikk på den. Ved å velge denne knappen vil Bleachbit forsøke å tømme alle appens historiefil(er) du valgte i trinn 1.

Husk at renseprosessen kan ta litt tid, spesielt hvis du har valgt apper med mange filer på din Linux-PC. For best resultat, vær tålmodig og len deg tilbake og vent til alt er fullført.

Når renseprosessen er fullført, vil Bleachbit vise deg hva som ble slettet i loggen på skjermen. Vennligst les den, og lukk deretter appen når prosessen er fullført.

Metode 2 – Stacer

En annen måte å tømme apphistorikk på Ubuntu er med Stacer. Det er en systemoptimalisering og et allsidig nyttig verktøy for Linux som mange i samfunnet sverger til. Den har en innebygd renseapp som brukere kan bruke til å tømme apphistorikk. Slik gjør du det.

  Hvordan forhindre at Hulu-feilkoden P-TS207 skjer

Installerer Stacer på Ubuntu

Før du prøver å bruke Stacer til å tømme apphistorikk på Ubuntu, må du installere den. Tidligere, på wdzwdz, har vi gått gjennom hvordan du installerer Stacer-applikasjonen. Følg denne veiledningen for å lære hvordan du får appen til å fungere på Ubuntu-systemet.

Når du har fått installert Stacer på Ubuntu-PCen, gå videre til neste del av veiledningen.

Slett apphistorikk med Stacer

For å tømme applikasjonshistorikk på Ubuntu med Stacer, åpne appen ved å søke etter den i appmenyen. Når Stacer-applikasjonen er åpen, følger du trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: I Stacer, se til venstre sidefelt i appen for kostikonet, og klikk på det. Kostikonet er Stacer «System Cleaner»-området.

Trinn 2: Inne i System Cleaner-området, merk av i boksen ved siden av «Application Cacher» og «Application Logs». Ved å velge disse alternativene, forteller du Stacer at du vil tømme apphistorikken din på Ubuntu.

Trinn 3: Klikk på det blå forstørrelsesglassikonet for å starte renseprosessen i Stacer. Derfra, sjekk både «Application Logs» og «Application Cacher» igjen. Trykk deretter på det blå kostikonet for å rense apphistorikken.

Når renseprosessen er fullført, vil du se grønn tekst som sier at filene dine er renset. Etter å ha lest teksten, lukk Stacer siden den ikke lenger er nødvendig.