Velge den beste strømmeenheten

Strømmeenheter har blitt en viktig del av underholdningsenheten vår, enten du er hjemme eller på kontoret. Når du velger mellom Google TV og Roku, kan det være tøft siden begge har noen kraftfulle funksjoner som du ikke kan ignorere.

Jeg har gravd i all informasjon om begge disse gadgetene og har gått gjennom tusenvis av anmeldelser over nettet. For å gjøre livet ditt enklere, har jeg laget denne detaljerte guiden som dekker alt du trenger å vite om begge disse strømmeplattformene.

Basert på faktorer som videokvalitet, tilgjengelige apper, brukergrensesnitt og pris, kan du bestemme hvilken som er best for deg.

Bli med oss ​​til slutten; dette blir interessant og informativt.

Google TV – en kort beskrivelse

Google TV er en strømmeenhet som har skapt mye buzz i strømmeverdenen. Med lanseringen i 2020, konkurrerer den med noen av de største navnene i bransjen, som Roku TV, Apple og Fire TV.

En av de fremtredende funksjonene jeg fant på Google TV er evnene for innholdsaggregering. Enheten samler innhold fra ulike strømmetjenester, noe som gjør det enkelt å finne og se favorittfilmene og TV-programmene mine. I tillegg gir Google TV personlige anbefalinger basert på seerhistorikk og preferanser.

Google TV inkorporerer sine stemmekontrollfunksjoner gjennom Google Assistant. Du kan bruke dette til å søke etter favoritt-TV-programmene dine, sanger på YouTube, bytte kanal og gjøre mye mer ved å spørre assistenten.

Videre tilbyr de over 10 000+ apper, inkludert Disney+, YouTube Music, Spotify, etc.

Roku- En kort

Roku er en av mine favoritter, med tanke på dets eksepsjonelle utvalg av funksjoner og dens dominans på markedet i flere tiår. Roku TV har Roku OS som har et ganske enkelt og brukervennlig grensesnitt. Det gir deg tilpasning til hendene der du kan bestemme på startskjermen.

Du kan velge å flytte rundt på dine favorittstrømmekanaler, endre bakgrunnsbilder og til og med ha tilgang til å lage din egen skjermsparer. Det viktigste faktum at brukere ofte foretrekker å gå med Roku TV er at du får umiddelbar tilgang til mer enn 350+ gratis live TV-kanaler på The Roku Channel.

En av de beste delene av Roku er dens enkelhet. Med noen få enkle klikk kan du sette opp alt på TV-en. Enten du setter opp en kabel eller bare håper å streame Netflix, har det guidede oppsettet deg dekket.

  Slik aktiverer du Gmails forhåndsvisningsrute for skjult e-post

Videre kommer de fleste Roku-strømmeenhetene i 4K-oppløsning. Du kan til og med kjøpe 8K Roku TV og nyte livsopplevelsen med å streame favorittprogrammene og -filmene dine.

Google TV vs. Roku

Vi vet nå en kort om både Google TV og Roku. Fra opprinnelsen til utvalget av enheter og funksjoner de har å tilby brukerne. Imidlertid kan det være en vanskelig oppgave å velge en av begge.

La oss se på tabellen nedenfor og forstå den betydelige forskjellen mellom Google TV og Roku.

FunksjonerGoogle TVRoku TVBrukergrensesnittModernt og intuitivt grensesnitt Enkelt og brukervennlig grensesnitt StemmekontrollJaJaHjemskjermPersonlig hjemmeskjerm med forslagPersonlig hjemmeskjerm med favorittkanalerInnhold Kvalitet Støtter 4K- og HDR-innhold Støtter 4K- og 8K-innholdKanalerStøtter direktesendinger TV-kanaler gratis TV-streaming-tjenester80+ store TV-strømmetjenester gratis 80+ TV-tjenester kanalerMobilappGir en mobil app for fjernkontroll Gir en mobilapp for fjernkontroll

Google TV vs. Roku- brukergrensesnitt

Mens både Google TV og Roku har flere sett med lignende funksjoner, støtter de begge stemmekontroll, mobilapper og mye mer. Det er imidlertid store forskjeller som gjør den ene bedre enn den andre.

Google TV tilbyr et mer intuitivt grensesnitt og fungerer problemfritt med Android TV, Chromecast og andre strømmeenheter. De har over 10 000 apper og kanaler tilgjengelig for bruk.

Tilsvarende har Roku TV et enklere, brukervennlig grensesnitt som ikke krever noen guide for å forstå. Du har alle appene rett på skjermen, og du kan klikke på dem for å begynne å strømme.

Google TV vs. Roku – Hjemmeskjerm

Google TV tilbyr deg en startskjerm hvor du kan sjekke ut flere anbefalinger fra Google selv gjennom flere apper som YouTube, Netflix, Prime, etc. Du kan sjekke ut bildene nedenfor der Google har tilbudt foretrukket.

Det samme settet med funksjoner er ingen steder å finne på Roku. Som nevnt ser alt ganske enkelt og sortert ut. Noen vil kanskje finne enkelheten tiltalende; men anbefalingene kommer godt med hvis du er en som meg som alltid er forvirret om hva du skal se.

Google TV vs. Roku – tilleggsfunksjoner

Vi snakket om de viktigste funksjonene vi kunne finne som nesten alle snakker om og sammenligner. Imidlertid er det visse tilleggsfunksjoner du må kjenne til.

Google TV er tilgjengelig på Chromecast, Smart TV og Android- og iOS-smarttelefoner.

  • Du kan bruke Google TV som bakgrunn på veggen. Når du er inaktiv på lang sikt, kan du legge til bilder fra galleriet ditt, Google Earth, kunstverk osv.
  • Cast hvilken som helst film, TV-serie, video osv. fra telefonen til TV-en.
  • Kontroller smarthjemenhetene dine og se dem på TV-en.
  • Bruk smarttelefonen som fjernkontroll.
  • Koble til et kamera og se videosamtalen på storskjerm.

Roku, på den annen side, er tilgjengelig på Roku TV, streamingspillere og til og med på mobiltelefonen. Her er noen ekstra funksjoner.

  Hvordan lage automatiseringer på en iPhone eller iPad

  • Cast bilder og videoer på TV ved hjelp av en mobilapp
  • Endre bakgrunn og hemmelige skjermsparere
  • Tilbyr automatiske programvareoppdateringer
  • Se gratis innhold på Roku Channel på tvers av alle enheter
  • Smart TV bygget av Roku som kjører Roku OS

Fordeler med å bruke Google TV

Google TV har innflytelse når det gjelder å velge mellom flere andre strømmetjenester. Du har et enormt bibliotek med apper og kanaler; den kan nås via mobilen din og andre strømmeenheter, og mye mer. Men dette er ikke alt.

Jeg har listet opp fordelene ved å bruke Google TV som kan gjøre ting mer klart.

Moderne og intuitivt grensesnitt

Google TV-grensesnittet er visuelt imponerende og ser svært intuitivt ut. Du kan enkelt navigere gjennom hundrevis av apper og innhold på skjermen via fjernkontrollen.

Det beste med å bruke Google TV er at basert på søkehistorikken og innholdsvisningen din, vil Google foreslå deg lignende programmer eller filmer direkte på skjermen.

Stemmekontroll

Stemmekontroll er veldig nyttig hvis du ønsker å ha en håndfri opplevelse mens du blar gjennom innhold.

Vel, du kan få tilgang til Google Assistant direkte via fjernkontrollen og bruke talekommandoer for å søke etter din foretrukne kanal, justere kontroller og gjøre mye mer.

Innholdskvalitet

Google TV støtter både 4K- og HDR-innhold. Det avhenger av enheten du streamer innholdet som avgjør kvaliteten. Hvis du bruker Chromecast (4K), kan du få opptil 4K-oppløsning på TV-serier, filmer osv.

På samme måte, hvis du bruker Chromecast (HDR), vil du bare kunne få tilgang til innhold opp til 1080p-oppløsninger. Totalt sett er det en vinn-vinn i begge ender med tanke på at begge er like fantastiske.

Kurserte anbefalinger

Bortsett fra det eksepsjonelle brukergrensesnittet, gir Google TV også dine utvalgte anbefalinger. Du kan fortsette å se favorittprogrammene og filmene dine uten å måtte åpne appen hver eneste gang.

Forhåndsvisningen av alle programmene du har sett er klare på startskjermen for alle streaming-apper og -plattformer. Den tilbyr personlig underholdning basert på det du har surfet på og sett på. Bare lag profilen din og få tilgang til den. Nå vil alt innholdet ditt være for deg. Det samme kan gjøres for barn også.

Bygg din overvåkningsliste

Jeg har for vane å gjøre et Google-søk for hvert eneste program jeg føler jeg trenger å se. Med Google TV har jeg laget min egen overvåkningsliste mens jeg surfer og undersøker på telefonen min.

Alt du trenger å gjøre er å velge Overvåkningsliste ved siden av informasjonen om det TV-programmet, og valgene dine vil bli synkronisert på tvers av alle plattformer, for eksempel mobilapper, TV og Google Søk.

Fordeler med å bruke Roku

Roku har vært her i flere tiår nå, og fordelene ved å bruke Roku TV er umålelige. Imidlertid har jeg listet opp noen av dem nedenfor basert på min erfaring. La oss se de største fordelene du kan få ved å bruke Roku.

  10 beste apper for å trene hundene dine til å adlyde deg

Enkelt og brukervennlig grensesnitt

Enkelhet får alt til å virke perfekt. Mens du velger det moderne grensesnittet som tilbys av Google, kan du aldri slå det brukervennlige grensesnittet på Roku.

Det er det enkleste, men likevel svært nyttig. Alle appene, kanalene og alt er direkte tilgjengelig på startskjermen. Bare klikk, og du kan komme i gang. Totalt sett er det enkelt, noe som gjør det til et flott alternativ for brukere som er nye innen streaming.

Innholdskvalitet

Roku TV bringer 4K-, HDR- og til og med 8K-innhold til strømmeplattformen din. Vel, det avhenger helt av hvilke kanaler eller streaming-apper som er kompatible med det samme. Roku TV hadde lansert selve den 8K-kompatible TV-en som gir den beste bildekvaliteten.

Gratis direktesendt TV

En av de viktigste funksjonene og fordelene ved å bruke Roku er den eksklusive listen over 350+ gratis live TV-kanaler. Alle disse er tilgjengelige på The Roku Channel, og du kan til og med legge til en lokal sending til HD-en din med en antenne og bla gjennom flere slike gratiskanaler.

Fremfor alt kan du til og med søke etter Live TV-innholdet du ønsker å se, og Roku TV vil anbefale plattformene du kan se på. Videre kan du til og med koble en 16 GB+ stasjon til TV-en eller HD-antennen og pause opptil 90 minutter med direktesendt TV.

Mobilapp

Roku-mobilappen er tilgjengelig for både Android- og Apple-brukere. Det gjør strømmeopplevelsen din mye bedre.

Når du ikke er i nærheten av Roku TV, kan du se alt på smarttelefonen din. Denne kan også brukes som fjernkontroll, hvor du kan styre alt, som å bytte kanal, velge riktig plattform med et klikk, med mer.

Privat lytting

En av de mest interessante funksjonene jeg elsket er privat lytting. Når alle har sovet i hjemmet ditt, og du trenger å se favorittfotballkampen din uten å vekke noen, kan du bruke øretelefonene til privat lytting.

Du kan ganske enkelt aktivere funksjonene gjennom de kompatible Roku-fjernkontrollene og Roku-mobilappen og koble til hodetelefonene dine. Du kan til og med invitere vennene dine og nyte kampen.

Forfatterens mening

Vel, hvis jeg må velge, blir det uten tvil Google TV. Nå er Roku mindre når det kommer til å ha kraftfulle funksjoner og gratis Live TV-kanaler.

Men som en person som elsker det moderne brukergrensesnittet og også anbefalingsskjermen på Google TV, er dette det som passer meg best. Roku TV har et ganske grunnleggende sett med funksjoner sammenlignet med Google TV.

Nå er stemmeassistenten for Google TV langt bedre enn Roku TV, og hele prosessen er ganske jevn totalt sett. Jeg trenger kanskje ikke å bruke live-tv-kanalene; derfor kan dette være en stor fordel; Jeg kan leve uten.

Totalt sett kommer alt ned til personlige preferanser og å ta den avgjørelsen som passer deg best. Hvis du fortsatt er uklar og forvirret, gi meg beskjed nedenfor, så hjelper jeg deg garantert.

Du kan også utforske noen VPN-er for smart-TV-er.