VMware Workstation 16 nedlasting og oppsett [Guide]

Trenger du å få VMware Workstation Pro 16 til å fungere på din Ubuntu PC, men vet ikke hvordan du gjør det? Vi kan hjelpe! Følg med denne veiledningen mens vi viser deg hvordan du installerer VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu.

Merk: VMware Workstation Pro 16 vil utløpe etter 30 dager med evaluering hvis du ikke kjøper en programvarelisens. For mer informasjon om hvordan du kjøper en programvarelisens for VMware Workstation Pro 16, klikk på denne lenken her.

Last ned VMware Workstation Pro 16

For å installere VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu, må du først laste den ned. Grunnen til at nedlasting er nødvendig er at appen ikke distribueres direkte av Ubuntu.

For å laste ned VMware Workstation Pro 16 på din Ubuntu PC, start med på vei over til «Last ned VMware Workstation Pro»-siden på VMware-nettstedet. Når du er på nettstedet, finner du «Workstation 16 Pro for Linux»-knappen.

Rett under «Workstation 16 Pro for Linux»-knappen, vil du se en «Last ned nå»-knapp. Klikk på den med musen. Når du klikker på denne knappen, vil VMware Workstation Pro 16-appen lastes ned til din Ubuntu-PC.

  Omgå alle restriksjoner for å laste ned app-APK-er direkte til enheten din

Len deg tilbake og la nedlastingen fullføre. Filen er omtrent 500 MB stor, så nedlastingsprosessen kan ta litt tid, spesielt for de som har en treg internettforbindelse.

Når nedlastingen er fullført, åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åpent, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i katalogen «Nedlastinger».

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen bruker du chmod-kommandoen til å oppdatere tillatelsene til den nylig nedlastede VMware Workstation Pro 16-installasjonsfilen. Tillatelser må oppdateres, ellers vil ikke appen kunne installeres riktig på Ubuntu.

chmod +x VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Når tillatelsene er oppdatert, er VMware Workstation Pro 16 klar til å installere på Ubuntu. For å starte installasjonen, gå videre til neste del av veiledningen.

Installere VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu

Installasjonen av VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu er forskjellig fra andre deler av programvaren. I motsetning til andre apper, kommer ikke VMware som en enkel å installere DEB-pakke, Snap eller Flatpak. I stedet må brukere installere en «pakke»-fil.

Bundle-filer er ikke så vanskelig å håndtere på Linux, men nye brukere kan bli skremt av den ukjente filtypen. Start installasjonen ved å starte opp installasjonsprogrammet. For å gjøre dette, kjør følgende kommando nedenfor.

sudo ./VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Når kommandoen ovenfor er kjørt, vil du se at terminalen begynner å installere VMware på datamaskinen din. Installasjonen skal være rask, men det er ikke det eneste du må gjøre for å få appen til å fungere på Ubuntu.

  Hvordan fortelle om noen leser meldingen din på LinkedIn

Etter å ha kjørt terminalinstallasjonsprogrammet, trykk på Win-tasten på tastaturet i Ubuntu for å åpne søkeboksen. I søkeboksen skriver du ut «VMware Workstation», og klikker på appen som vises med dette navnet.

Når du velger «VMware Workstation»-ikonet, vises et «Velkommen til VMware Workstation» GUI. I denne guiden vil du se en «Lisensavtale for sluttbrukere.» Finn «Jeg godtar vilkårene i lisensavtalen», og klikk på «Neste»-knappen for å fortsette.

Etter å ha godtatt den første avtalen, vil du se en annen avtale. Akkurat som før, finn alternativet «Jeg godtar vilkårene i lisensavtalen», og klikk på «Neste»-knappen for å fortsette til neste side.

Etter de to avtalene som VMware ber deg om å godta, vil du se «Vil du se etter produktoppdateringer ved oppstart?» Merk av i denne boksen hvis du vil se oppdateringer til VMware Workstation Pro 16 hver gang du starter appen på Ubuntu.

  Få WP 8.1 og Cortana til å lese opp sitater til deg

Etter produktoppdateringssiden vil VMware informere deg om deres «VMware Customer Experience Improvement Program». Hvis du ønsker å bli med i dette programmet, velg «Ja»-alternativet. Hvis ikke, velg «Nei» og klikk på «Neste» for å fortsette.

På den siste siden av installasjonsgrensesnittet for VMware Workstation Pro 16 vil du bli bedt om å angi en produktnøkkel. På dette tidspunktet, skriv inn VMware Workstation Pro 16-produktnøkkelen kjøpt på Vmware.com, og trykk på «Fullfør»-knappen for å avslutte installasjonsprogrammet.

Hvis du ikke har en produktnøkkel, ikke bekymre deg! Du kan fortsatt bruke VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu. Bare klikk på «Jeg vil prøve VMware Workstation 16 i 30 dager,» og klikk «Fullfør» for å lukke installasjonsprogrammet.

Når du klikker på «Fullfør»-knappen, vil Ubuntu be om passordet ditt. Skriv inn passordet ditt i ledeteksten og trykk på Enter-tasten for å fortsette.

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, åpnes VMware Workstation Pro 16-appen på Ubuntu-skrivebordet klar til bruk. Nyt!