VPN-obfuskasjon forklart på 5 minutter eller mindre

En må-ha-funksjon å be om når du handler etter VPN-er, er serverobfuskasjon. La oss raskt lære om det og se hva fraværet betyr for deg.

VPN-er er ikke nisjeprodukter lenger. Folk distribuerer dem personlig og for deres virksomheter av mange grunner, inkludert personvern, geo-oppheving, sikkerhet, underholdning, etc.

Imidlertid er ikke alle VPN-er så personvernvennlige som de annonserer, og noen gratis er en total katastrofe for brukeranonymitet.

Og mens de fleste VPN-er deler et lignende spesifikasjonsark, setter serverobfuskasjon noen få foran resten.

VPN-serverobfuskasjon

Husker du hvorfor vi bruker VPN-er?

For å gjemme seg – fra myndigheter, Internett-leverandører, nettkriminelle osv. En VPN-bruker ønsker å bli stående alene uten snokeforsøk fra de nevnte aktørene.

Og VPN-er «prøver» å sikre slike personverntiltak med krypteringene deres. Imidlertid gir kryptering av data med noen få VPN-protokoller noen mønstre som skiller dem fra vanlig internetttrafikk.

Følgelig avslører den VPN-bruken, og sløser med en brukers intensjon om å være anonym. Når de blir utsatt, kan slike brukere møte unødvendig gransking, reduserte hastigheter, blokkeringer eller til og med juridiske problemer hvis landet deres har svartelistet VPN-bruk.

Likevel er det håp hvis du har serverobfuskasjon.

Hvordan virker det?

Betrakt VPN-tilsløring som et lag med kryptering som skjuler den faktiske VPN-krypteringen. Den randomiserer internettrafikken til å vises som «standard» for å hjelpe den med å passere gjennom VPN-brannmurene.

Det var det.

Mer teknisk sett kan en snooper bruke dyp pakkeinspeksjon ved å bruke verktøy som Wireshark for å kjenne til VPN-protokollen som ligger til grunn for tilkoblingen. Dette hjelper dem med å bekrefte VPN-bruk.

Men når noen bruker VPN-obfuskering sammen med den «standard» VPN-tilkoblingen, blander det sammen tilkoblingsmetadataene og hjelper det å passere som vanlig trafikk, vanligvis ved å bruke mange protokoller (HTTPS, UDP, TCP, etc.) samtidig.

  Er en VPN virkelig verdt det? 2023 (februar)

Disse generaliserte mønstrene maskerer den underliggende VPN, og gir ekte anonymitet.

Serverobfuskering oppnås ved forskjellige metoder, hvorav noen er:

  • Shadowsocks
  • Stunnel
  • XOR Scramble
  • Obfsproxy

#1. Shadowsocks

Opprinnelig utviklet av en kinesisk utvikler for å omgå The Great Firewall, er Shadowsocks en av de raskeste måtene å forfalske geolokasjonen din. Det er en nettproxy basert på SOCKS5-protokollen.

Når kombinert med VPN-kryptering, fjerner den de vanlige ulempene knyttet til standard proxyer og blir en av de beste løsningene for tilsløring, og skjuler VPN-trafikk som vanlige HTTPS-datapakker.

#2. Stunnel

Stunnel er en proxy-implementering som bruker OpenSSL-krypteringsbiblioteket og er kompatibel med alle algoritmer som bruker de samme protokollene.

Følgelig kan Stunnel jobbe hånd i hånd med OpenVPN, en mye brukt VPN-protokoll, for å maskere standard VPN-trafikk med TLS-kryptering.

#3. XOR Scramble

Denne obfuskeringsmetoden bruker en XOR-nøkkel via en tredjeparts patch og distribueres i forbindelse med OpenVPN for å snike seg gjennom VPN-blokker.

Spesielt fraråder OpenVPN-utviklere å bruke denne XOR-oppdateringen, med tanke på mangelen på streng testing. Imidlertid gjør noen VPN-leverandører det likevel med sine egne modifikasjoner, med henvisning til den enkle implementeringen.

#4. Obfsproxy

Obfsproxy er utviklet av Tor-fellesskapet og kan også brukes av andre VPN-protokoller, inkludert OpenVPN.

Selv om dette fungerer for dette formålet, kan det lide av at overrandomiserte data blir tatt på fersk gjerning. Likevel er dette et åpen kildekode-prosjekt og kan modifiseres for å tilsløre akkurat nok til å unngå deteksjonstester.

Så dette var noen av metodene VPN-leverandører bruker for å implementere serverobfuskering.

Det er imidlertid viktig å merke seg at uklarhet ikke er garantert å fungere 10 av 10 ganger.

Likevel er dette din beste innsats mot de beryktede brannmurene. La oss sjekke om noen få VPN-leverandører har denne premium-funksjonaliteten.

  Beste VPN-er å kjøpe med Bitcoin og andre kryptovalutaer

Vær oppmerksom på at jeg ikke vil gjenta noen få bransjestandardfunksjoner som AES-256-bits kryptering, delt tunnelering, osv. Du vil imidlertid bli varslet om spesielle spesialiteter som er verdt å merke seg, eller eventuelle store mangler.

NordVPN

NordVPN er en topprangert VPN som lar deg skjule gjennom internettbarrierer. Du kan bruke denne funksjonen ved å velge OpenVPN-protokoll og deretter velge hvilken som helst obfuskert server.

Selv om det kan være et problem for noen brukere siden tilsløring ikke er tilgjengelig med alle servere, er NordVPNs 30-dagers pengene-tilbake-garanti, som de fleste andre VPN-leverandører, der til unnsetning.

Dessuten er NordVPN et kraftfylt valg med en gigantisk brukerbase og blir ofte hyllet for å fjerne blokkering av strømmeplattformer.

Den lar deg koble til seks enheter per abonnement og kommer også med avanserte funksjoner som Tor over VPN, privat DNS, etc.

ProtonVPN

ProtonVPN er min personlige favoritt, med et vakkert brukergrensesnitt, en evig-fri versjon, lynraske hastigheter og massevis av personvern-respekterende funksjoner. Dessuten er det grunnlagt av noen av de beste personvernforkjemperne.

I dag introduserer vi Stealth, vår nye spesialbygde anti-sensurprotokoll for Proton VPN. Etter hvert som overvåkingen rundt om i verden har vokst, har vi bygget en helt ny protokoll som er i stand til å omgå internettsensur i autoritære regimer: https://t.co/VY1Bl5x2qW pic.twitter.com/QL09UJozZA

Proton VPN (@ProtonVPN) 11. oktober 2022

ProtonVPN har utviklet sin protokoll, Stealth, for å kjempe mot sensur. Så dette er superenkelt, og alt du trenger å gjøre er å velge Stealth i protokolldelen.

I tillegg til obfuskasjoner, kommer ProtonVPN lastet med Tor over VPN, dobbel VPN, en innebygd adblocker, privat DNS og mer, noe som gjør det til en toppkonkurranse i hele VPN-bransjen.

Til slutt tilbyr ProtonVPN en generøs grense på 10 enheter per abonnement.

  NordVPN hvordan få gratis (testet februar 2023)

Sjekk vår detaljerte ProtonVPN-gjennomgang.

Surfshark

Surfshark har slått sammen obfuskeringsløsningen sin med OpenVPN-protokollen, og brukerne kan dra nytte av det bare ved å bytte til det.

En annen høydepunktsfunksjon er dens opprinnelige annonseblokkering og ultimate ubegrensede enheter per abonnementspolicy.

Selv om du bare kan abonnere på denne VPN-en, er det en Surfshark One-pakke, inkludert et antivirus, en søkemotor og dens hack-varslingsmonitor.

ExpressVPN

Den underholdningstunge ExpressVPN er mer hemmelighetsfull om forvirringen enn de som er oppført ovenfor. Dette kommer med standard obfuskeringsfunksjoner, og du kan kontakte supporten hvis det ikke fungerer for deg.

ExpressVPN er kjent for sine eksepsjonelle hastigheter, geo-opphevende dyktighet og bransjeledende prislapp.

Ja, det er en av de dyreste VPN-ene på markedet. Likevel velger folk ExpressVPN for dens rene flyt og funksjonssettet som fungerer oftere enn ikke.

Den tilbyr en anstendig tilkobling med fem enheter per abonnement.

Du kan ta en dyp titt på det med vår detaljerte ExpressVPN-gjennomgang.

Timens behov!

Selv om det var en fancy ting å snakke om for en tid tilbake, bør tilsløring være en integrert del av alle VPN-er.

Men det er ikke tilfelle. Likevel gir ganske mange deg denne fordelen til å bli virkelig anonym. I tillegg til de oppførte, kan du også sjekke ut Astrill VPN for serverobfuskering.

Du kan også utforske noen pålitelige VPN-er for små og mellomstore bedrifter.

x