10 beste videokonferanseutstyr for små bedrifter [2023]

Den globale pandemien endret mange ting, men den største endringen vi var vitne til var måten vi jobber på.

Hybrid- og fjernarbeid er i ferd med å bli den nye normen. Faktisk er hybridarbeid ikke bare en fordel for ansatte lenger, men en forventning til ansatte.

I følge Gartners rapport vil 39 % av globale kunnskapsarbeidere innen utgangen av 2023 være engasjert i hybridarbeid, og 9 % vil jobbe eksternt.

Hvis du er en liten bedrift som ansetter eller leder en hybrid og ekstern arbeidsstyrke, må du bruke mye tid på virtuelle møter og nettdiskusjoner.

Investering i videokonferanseutstyr er derfor avgjørende for å muliggjøre effektivt samarbeid uavhengig av hvor en ansatt befinner seg.

Jeg vil nå dele noen av de beste videokonferansekameraene som vil hjelpe deg og teamet ditt med å samhandle sømløst og øke produktiviteten.

Hva er videokonferanser?

Videokonferanser er den digitale ekvivalenten til et personlig møte. Møtet holdes online ved hjelp av lyd- og videoverktøy som hjelper teamet ditt med å delta, uavhengig av geografisk plassering.

Videokonferanser hjelper deg med å komme i kontakt med teammedlemmer, potensielle kunder og kunder som du ikke kan møte personlig.

Fordeler med videokonferanseverktøy

I følge Edelman Data x Intelligence-undersøkelser ønsker 73 % av de ansatte å jobbe i et hybrid/fleksibelt arbeidsområde. Arbeidsgivere må derfor tilpasse seg disse skiftende trendene for å beholde kompetente arbeidere ved å investere i samarbeidsverktøy.

Disse teknologiene inkluderer samarbeidsverktøy, produktivitetsprogramvare og videokonferanseutstyr. Her er noen av de store fordelene som disse bedriftene la merke til.

Fjerner geografiske barrierer

Riktig videokonferanseutstyr lar deg gjennomføre et virtuelt møte med teammedlemmer og klienter uten noen geografiske barrierer. Du kan få kontakt med hvem som helst fra hvilken som helst tidssone eller land.

Disse verktøyene er mye billigere og mer effektive enn å reise til en annen stat eller et annet land for å diskutere ansikt til ansikt.

Lar deg bygge en dypere forbindelse

Videokonferanser hjelper deg å få bedre kontakt med teamet ditt. Det er mye mer personlig og engasjerende enn en telefonsamtale eller en e-postsamtale.

Videokonferansekamera og mikrofon av god kvalitet kan hjelpe deg med å oppdage kroppsspråk, ansiktsuttrykk og stemmeintonasjoner under samtalen.

Disse signalene hjelper deg å forstå den andre personen bedre og bygge en dypere forbindelse.

Bidrar til å spare tid og penger i det lange løp

Når du først investerer i videokonferanseutstyr av god kvalitet, sparer du tid og penger i det lange løp fordi du nå er åpen for å ansette utover dine nasjonale grenser, hvor du kan finne talentfulle ressurser til lavere lønn.

Du eller teammedlemmene dine trenger ikke å reise til et bestemt land eller by for et møte. Alt kan skje rett fra soverommet ditt. På denne måten sparer du på reisekostnadene og, selvfølgelig, din dyrebare tid.

Øker teamets produktivitet

Bruk av videokonferanser kan øke teamets effektivitet ved å redusere bortkastet tid på å reise mellom møter, gå til konferanserom eller pendle for å møte kunder.

Huddly IQ

Huddly IQ er et AI-drevet videokonferansekamera som kommer med en vidvinkel 150º video, en innebygd mikrofongruppe, kraftig analyse-API og moderne AI-funksjoner for smartere videoer og bedre møter.

  Fix Samsung Internett fortsetter å åpne av seg selv

Egenskaper

Automatisert brukeropplevelse

IQ forbedrer brukeropplevelsen med automatisert innramming. Du trenger ikke lenger å kontrollere kameraet. IQs nevrale motor lar den se, forstå og svare på rommets miljø i sanntid.

150° bredt synsfelt og innebygd mikrofon

Huddle IQ kommer med et 150° vidvinkelsynsfelt og en programvareforbedret innebygd mikrofongruppe som gjør at alle blir sett og hørt i møtet.

Genial innramming og kraftig analyse

IQs Genius Framing rammer automatisk høyttaleren slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe.

Med Huddly InSights API kan du samle høykvalitets analysedata om hvordan møteplassene dine blir brukt.

Best for: Små rom og mellomstore møterom

AVer CAM340+

AVers CAM340+ er et bærbart, lett, plug-n-play videokonferansekamera som hjelper deg med å få en moderne videokommunikasjonsopplevelse i møter og konferanser.

Egenskaper

120° bredt synsfelt

AVers CAM340+ har et ekstra bredt synsfelt som er perfekt for klynge- og konferanserom. Vidvinkelen sørger for at alle i rommet blir sett på skjermen uten forvrengning.

Ultra HD-oppløsning

CAM340+ kommer med Sony Sensor 4k Ultra HD-oppløsning, som gir deg en møteopplevelse i 4k ved 30 bilder per sekund. Kameraet har en 4X jevn zoom som automatisk rammer inn høyttaleren.

Kameraet kombinerer glass med flere linser og høykvalitetssensorer for å vise skarpe og nøyaktige farger som gir deg en forbedret visuell opplevelse.

Super lydkvalitet

Dette videokonferansekameraet kommer med en enveismikrofon som enkelt fanger opp alle samtaler i møterommene dine. Den kansellerer støyen for å levere en skarp lydopplevelse til lytterne.

Best for: Huddle-rom og konferanserom

Poly Studio R30

Poly Studio R30 er et smart videokonferanseutstyr som kommer med vidvinkelvisning, AI-drevet smartkamerateknologi, kraftige høyttalere og plug-n-play-funksjoner.

Egenskaper

Eksepsjonell video- og lydopplevelse

Poly Studio R30 kommer med et 4k-oppløsningskamera som kommer med et bredt 120° synsfelt som sikrer at alle kan sees i bildet.

Kameraet kommer med en innebygd mikrofongruppe og støyreduksjonsteknologi – Acoustic Fence og NoiseblockAI – for å levere skarp og klar lyd.

Denne kombinasjonen gjør det til et perfekt videokonferanseutstyr for en liten bedrift eller et hjemmekontor.

AI-drevet kamerateknologi

Poly DirectorAI-teknologi fanger høyttaleren nøyaktig med automatisk sporing og har gruppeinnramming av profesjonell kvalitet.

Kameraet bytter automatisk mellom individuell modus og gruppemodus for å gi videosamtaler av toppkvalitet.

Enkelt, fleksibelt oppsett

Kameraet har et design som er lett å montere, som du kan plassere på hvilken som helst PC eller TV og starte møtet med en gang. Du trenger bare å koble til adapterne, og du er klar til å starte møtet.

Hvis du vil ha mer fleksibilitet, kan du til og med legge til et veggfeste eller et standard stativfeste til oppsettet ditt.

Best for: Små konferanserom

Logitech BCC950

Logitech BCC950 lar små bedrifter som deg kjøre videokonferansene dine hvor som helst og når som helst. BCC950 er et alt-i-ett videokonferanseutstyr som kommer med et HD-kamera, innebygd høyttalertelefon og plug-n-play webkamera.

Egenskaper

Unik utvidet stilkdesign

BCC950 kommer med en robust base som lar deg oppbevare den hvor du vil. Men den unike utvidede stammedesignen lar deg opprettholde kontakt i øyehøyde med teammedlemmene og kundene dine under møtet.

Alt-i-ett videokonferansesystem

BCC950 samler inn og leverer skarp lyd fra en full dupleks høyttalertelefon og HD-video fra et motorisert kamera.

Du får også en fjernkontroll som lar deg endre kamerainnstillingene fra 3 meters avstand. Når det er sagt, har du alltid mute-knappen rett ved siden av deg.

  8 beste verktøy for å lage, samle og måle din Net Promoter Score (NPS)

Dette gjør BCC950 til et perfekt videokonferanseutstyr for et raskt møte med et lite team på opptil 4 personer i ett rom. Bare plugg og spill.

Kompatibel med de fleste videokonferanseapper

Som en liten bedrift må du bruke nettkonferanseverktøy som Skype, Google Meet eller Zoom. BCC950 er kompatibel med alle disse og andre populære webkonferanseverktøy.

Best for: Private kontorer og hjemmekontorer

NexiGo Meeting 360

NexiGo Meeting 360 har doble 195° linser som fanger en 360° panoramautsikt over hele møterommet slik at ingen blir usett.

Kameraet tar opp med 8k oppløsning og leverer skarpe, skarpe delte bilder i 1080p-kvalitet. Kameraet justerer også eksponeringen og hudtonene automatisk slik at alle i bildet ser best ut.

NexiGo Meeting 360 kommer med 8 omnidireksjonelle mikrofoner som kan fange opp klar lyd fra opptil 18 fot unna. 10 W-høyttalerne i full dupleks leverer krystallklar lyd for en autentisk møteopplevelse ansikt til ansikt.

Egenskaper

Kraftige visningsevner

Kameraet kommer med sofistikert AI-sporing som gjenkjenner og fokuserer på høyttaleren. Dette hjelper deg med å holde en naturlig en-til-en-samtale med høyttaleren.

Du kan enkelt bytte mellom 5 visningsmoduser – Diskusjon, Presentasjon 1, Presentasjon 2, Global og Patrol.

Enkelt oppsett og bred kompatibilitet

NexiGo Meeting 360 er enkel å sette opp og bruke. Bare koble den til den bærbare datamaskinen eller PC-en, og du er i gang. Pop-up-kameradesignet er elegant og hjelper også med å beskytte kameralinsen.

Dette kameraet er kompatibelt med en lang rekke virtuelle møtekonferanseprogramvare som GoToMeeting, BlueJeans, Cisco Webex og mer.

Best for: Store møterom og rundebordskonferanser

Logitech MeetUp

Hvis du ser etter et enkelt videokonferansekamera med lavt budsjett som følger deg, så passer Logitechs MeetUp perfekt.

MeetUp kommer i en standard soundbar-lignende design som du enkelt kan sette på en bordplate eller montere på en vegg/TV. Det brede 120° synsfeltet, pan/tilt-linsen og integrert lyd sørger for at alle ved bordet blir tydelig sett og hørt.

Egenskaper

Utrolig lyd og visuell opplevelse

MeetUp kommer med RightSound™-teknologi som sentrerer stemmen og videoen for å få samtalen til å virke naturlig og en-til-en.

Den har også en stråleformende mikrofongruppe for å fange tale tydeligere samtidig som den undertrykker støy. Mikrofon-arrayen automatisk nivåer høyere og mykere stemmer for lytteren også.

Med RightSight™ datasyn panorerer/tilter MeetUp automatisk kameraposisjonen og zoomer inn/zoomer ut for å finne og ramme alle høyttalere i rommet.

Administrer med Logitech Sync Device Management

Med Logitech Sync kan du administrere og overvåke alle møteromsenhetene dine fra én enkelt plattform. Du får også innsiktsfulle analyser om hvor optimalt rommene dine blir brukt.

Best for: Små konferanserom

Livsstørrelse ikon 300

Lifesize Icon 300 er et videokonferansekamerasystem for huddle room som kombinerer et huddle room-kamera med et komplett videobehandlingssystem for å gi deg en alt-i-ett-løsning for dine videokonferansebehov.

Noen av de fremtredende egenskapene til Lifesize Icon 300 er:

  • Enkel plug-n-play funksjonalitet
  • Ulike alternativer for bordplate/veggmontering er tilgjengelige
  • Bredt 120° synsfelt
  • Full dupleks høyttalere for naturlige samtaler
  • Støtter alle skjermer med HDMI-inngang som støtter 1080p eller 4Kp30 (UHD) videomodus

Dette kan være et godt valg hvis du har et lite team (3-4 personer) og ser etter noe lavbudsjett. Noen av de nevnte kameraene gir imidlertid mye flere funksjoner og funksjoner enn Lifesize Icon 300.

Best for: Huddle-rom (3-6 personer)

Møte ugle 3

Owl Labs» Meeting Owl 3 er ikke ditt daglige videokonferanseutstyr. Den har et unikt design og kameralinse som ligner en ugle. Til og med av- og på-lyden ligner på en ugles tuting.

  Hvordan mørk modus kan forlenge batterilevetiden på OLED-telefoner

Egenskaper

Samarbeid bedre med 360° synsfelt

Meeting Owl 3 skaper en oppslukende hybrid møteopplevelse i alle rom med sitt intelligente 360°-kamera, mikrofon og høyttaler som kombineres med Owl Intelligent System (OIS) for å levere den beste videokonferanseopplevelsen.

Videoen er tatt opp i 1080p, og OIS fanger automatisk opp høyttaleren for å lette en mer naturlig en-til-en-kommunikasjon.

Smart tilpasningsevne

Hvis du vil bruke Meeting Owl 3 på en større plass, kan du legge til en utvidet mikrofon eller kombinere to Meeting Owls. Den er også kompatibel med Owl Labs» Whiteboard Owl og Meeting HQ.

Meeting Owl 3 kommer med den nyeste OIS som tillater raskere sporing, wifi-aktiverte programvareoppdateringer og virtuelle forbedringer.

Enkelt oppsett og bred kompatibilitet

Owl Labs hevder at du kan gå fra unboxing til ditt første møte innen 7 minutter. Enheten er kompatibel med ulike digitale arbeidsområdeverktøy som Google Workspace, Slack og Skiff.

Best for: Middels til store konferanserom (3 til 8 personer)

Kandao Meeting Pro

Kandao Meeting Pro er et AI-drevet videokonferanseutstyr som kommer med et kraftig 360°-objektiv, hi-fi-høyttalere, rundstrålende mikrofoner og kjører på Android OS.

Egenskaper

Robuste video- og lydfunksjoner

Kandao Meeting Pros 360°-kamera gir deg ulike visningsmoduser – låse-, presentasjons-, global-, patrulje- og egendefinerte moduser. Du kan koble dette kameraet til en hvilken som helst skjerm med en HDMI-kabel.

1080P HD-utgangen gir et skarpt og klart bilde, reduserer forvrengning og gir deg en suveren møteopplevelse.

Enheten leveres med et kraftig lydsystem – 8 førsteklasses mikrofoner og en 360° kraftig HiFi-høyttaler. Dette fanger opp lyden fra opptil 18 fot og leverer krystallklar lyd til alle som deltar på møtet.

Holder nettmøtene dine sikre

Ved å samle inn API-data, lagre filer i skyen og endre IP-adresser, beskytter KanDao-konferansekameraet alltid dataene dine og forhindrer informasjonslekkasje.

Dermed kan du til og med dele konfidensiell informasjon uten bekymringer.

Innebygd Android-system

Last ned populær videokonferanseprogramvare med WiFi eller ethernet ved å bruke bekvemmeligheten til det innebygde Android OS.

Dette møtekameraet er kompatibelt med Zoom, Skype, etc. og alle andre store nettbaserte videokonferanseplattformer, noe som gjør det enkelt å koble til og bruke.

Best for: Middels og store konferanserom (8 til 12 personer)

Toucan 360

Toucan 360 er et komplett alt-i-ett videokonferansesystem som kommer med et avtakbart 360° konferansekamera, 8 førsteklasses mikrofoner med sanntids ekko kansellering, en 5W høyttaler for klar lyd og en enkel plug-n-play trekk.

Egenskaper

Alt-i-ett videokonferanseutstyr

Du trenger ingen ekstra programvare for å bruke Toucan 360, bare koble til med USB-kabelen, og du er klar til å starte møtet. Det er et kraftig 4-i-1 kameraoppsett som fanger hvert hjørne av rommet.

Systemets AI-drevne stemmesporing sporer og fokuserer automatisk på høyttaleren, enten det er én eller to høyttalere.

Enkelt berøringspanel

Kameraet har et enkelt berøringspanel som lar deg slå strømmen på/av, veksle Bluetooth, justere volum, zoome inn/ut og bytte mellom forskjellige visningsmoduser – Panorama, Split, Fokus og Rutenett.

Skarp lydkvalitet

Toucan 360 kommer med 8 støyreduserende mikrofoner som fanger opp stemme fra alle deler av rommet. 5W-høyttaleren finjusterer den fangede lyden og leverer utmerket lydutgang.

Best for: Store møterom

Siste tanker

Ettersom hybridmodellen og fjernarbeid øker i popularitet, kommer etterspørselen etter videokonferanseutstyr bare til å stige.

Som en liten bedrift må du unngå hyppige kjøp, og dermed bør du investere i et robust videokonferansekamera til konferanserommet.

Jeg anbefaler Meeting Owl 3 eller Kadao Meeting Pro, da du vil få en kraftig design med førsteklasses funksjoner. Dette er det beste videokonferanseutstyret for langsiktig avkastning.

Men hvis du ikke har et slikt budsjett for øyeblikket, kan du velge Logitech BCC950. Du vil få en grei møteopplevelse med ditt lille team.

Hva blir det neste? Sjekk ut noen virtuelle kontorløsninger.