12 sikkerhetsfunksjoner som webhotellleverandøren din bør ha

Å sørge for at webverten din er sikker er en av de mest kritiske aspektene ved å velge en god vertsplattform.

Det spiller ingen rolle hvor rask, verdi for pengene vertsplanen er med mindre du får viktige sikkerhetsfunksjoner med den.

Hvis du er en bedrift eller har valgt en premium administrert hosting-løsning, trenger du ikke bekymre deg for sikkerhetsfunksjonene. De fleste etablerte administrerte hostingløsninger bør gi konkurransedyktige sikkerhetsfunksjoner. Likevel er det verdt å sjekke det vesentlige.

Men hvis du er en liten/mellomstor bedrift som bruker en sky-hosting-løsning eller en delt webhotellplan, bør du ta godt vare på sikkerhetsfunksjonene som er tilgjengelige.

Hvis du leter etter en webhotellleverandør, er det lurt å undersøke om verten tilbyr de grunnleggende sikkerhetsfordelene. Dessuten ville det hjelpe hvis du også er klar over onlinetruslene du skal beskytte deg mot.

Her vil jeg fremheve vanlige trusler på nettet og de viktigste sikkerhetsfunksjonene du bør se etter når du velger en vertsleverandør.

Vanlige trusler mot nettbaserte virksomheter

Uansett type eller størrelse på virksomheten din, hvis du er avhengig av en nettvert for å drive din online nettside/virksomhet, vil du alltid møte et bredt spekter av sikkerhetstrusler.

Selv om noen kanskje ikke er forstyrrende, ser det forferdelig ut for virksomheten din å bli kompromittert av en angriper.

Så å kjenne til de vanligste truslene bør gi deg et forsprang når det gjelder å beskytte nettvirksomheten din.

Brute Force angrep

Et brute force-angrep prøver en rekke mulige kombinasjoner for å få kontolegitimasjonen din riktig. Det kan være manuell gjetting eller en robot som prøver hundrevis av kombinasjoner for å få tilgang til kontoen din.

Hvis en angriper klarer å komme inn på din nettvertskonto, kan en enkelt påvirke driften av virksomheten din.

DDoS-angrep

Distribuerte Denial-of-Service-angrep (DDoS) tar sikte på å overvelde serveren din med trafikk (ikke fra ekte mennesker, men roboter/kompromitterte enheter) for å påvirke tilgjengeligheten til nettstedet ditt.

En angriper trenger ikke noen av din kontolegitimasjon eller sensitiv informasjon for å starte et DDoS-angrep.

Du vil finne flere DDoS-beskyttelsestjenester for å beskytte virksomheten din, men det er best å finne en hostingleverandør som beskytter deg mot det.

Distribusjon av skadelig programvare

I noen tilfeller vil de ondsinnede angriperne ganske enkelt spre skadelig programvare gjennom webverten din, enten det påvirker virksomheten din direkte.

Disse angrepene tar sikte på å bruke serveren din som en forkledning for å utføre sine ondsinnede aktiviteter.

  Hvordan automatisk størrelse på bilder i PowerPoint

Sårbarheter i operativsystemet

Hver webserver tilbyr alternativer for å velge mellom en rekke operativsystemer. Hvert operativsystem oppdateres ofte regelmessig for å bekjempe problemer.

Men hvis det er en sårbarhet som ikke har blitt rettet av vertsleverandøren din, kan angriperne få kontroll over nettstedet eller virksomheten din.

I tillegg til disse finnes det ulike trusler på nettet som kan utgjøre en risiko for webverten din og virksomheten din. Du kan også utforske vanlige typer hackere og hackere hvis du er nysgjerrig på dem.

La oss nå se på de kritiske funksjonene du bør se etter når du velger en sikker vertsplattform.

De fleste av de beste webhotellplattformene tilbyr viktige sikkerhetsfunksjoner. Imidlertid spesialiserer hver hostingleverandør seg på noe annet. Så det kan være lurt å vurdere flere alternativer for å sammenligne og bestemme en selv.

Noen av nøkkelfunksjonene inkluderer:

Sikkerhetskopiering og gjenopprettingsfunksjonalitet

Hver vert tilbyr en viss sikkerhetskopierings-/gjenopprettingsfunksjonalitet. Men funksjonen må være så sømløs som mulig.

Hvis sikkerhetskopierings-/gjenopprettingsprosessen ikke involverer et nylig arkiv av filene dine, er det kanskje ikke nyttig nok.

Så du bør bekrefte om vertsleverandøren din tilbyr automatiske sikkerhetskopier med valgfri sanntidsfunksjonalitet. Hvis webhotellet kun støtter manuell backup/gjenoppretting, er det lurt å gå gjennom dokumentasjonen deres for å se om prosessen er enkel å følge eller tidkrevende.

Vær oppmerksom på at de tilgjengelige alternativene vil avhenge av prisplanen og typen hosting du velger, uavhengig av vertsplattformen.

For eksempel er sikkerhetskopiering/gjenoppretting relativt enkelt med administrerte hostingleverandører.

Noen av de gode vertseksemplene som tilbyr problemfri sikkerhetskopiering og gjenoppretting inkluderer SiteGround og A2 Hosting.

Det minner meg om at vi også har en guide som hjelper deg med å sette opp et WordPress-nettsted på SiteGround hvis du nettopp har begynt.

Server- og nettverksovervåking

Det er best å ikke stole på automatiserte løsninger for alt. Derfor, hvis du trenger å holde et øye med serverstatistikken og nettverkstrafikken, bør overvåkingsverktøy hjelpe deg.

Selv om du ikke har tid til å overvåke det selv, er det best å ha litt innsikt når du får tid. Det kan også være nyttig når serveren din har nedetid og du vil se på hva som skjer.

Så en webhotellpartner som tilbyr deg grunnleggende server-/overvåkingsstatistikk ved bruk av innebygde overvåkingsverktøy bør foretrekkes.

Jeg kan anbefale DigitalOcean og Linode for jobben. Men du kan også utforske andre skyvertsleverandører.

Vanlige skanninger av skadelig programvare

Ikke alle nettverter tilbyr muligheten til å skanne etter skadelig programvare på serveren din. Du må kanskje velge en egen tjeneste eller en plugin for å få jobben gjort. Du kan også prøve å se på skannere for skadelig programvare hvis verten din ikke tilbyr dem.

Imidlertid er det noen alternativer som Scalahosting, som utstyrer deg med en sanntidsbeskyttelsestjeneste for automatisk å blokkere angrep og skanne etter skadelig programvare.

  Hvordan øke hastigheten på Internett-tilkoblingen

I tillegg til de automatiserte funksjonene, sender den deg også regelmessige rapporter om blokkerte angrep eller skadelig programvare.

Hvis vertsleverandøren din kommer fullpakket med denne funksjonen (eller lignende), bør den redusere innsatsen som kreves manuelt for å holde trusler på nettet i sjakk.

DDoS-beskyttelse

De fleste vertsplattformer gir grunnleggende DDoS-beskyttelse sammen med deres vertsplan for serveren.

Imidlertid er DDoS-beskyttelsestjenester vanligvis ikke tilgjengelige for en god handel, og de grunnleggende beskyttelsene er kanskje ikke nok. Så det er best å velge noen premium webhotellalternativer, spesielt hvis du bygger et WordPress-nettsted.

I dette tilfellet vil vi anbefale å prøve Kinsta for noen av de beste sikkerhetstilbudene.

Manuell omstart av tjenester

Det er ofte en god ting for webverter å administrere de fleste av de kritiske oppgavene. Det er imidlertid også viktig at du får kontroll over serveren din.

Så selv om du legger merke til at nettverten ikke gjør noe, kan du ganske enkelt prøve å starte noen kjørende tjenester på nytt for å løse problemet.

De fleste av nettskyvertsleverandørene som Cloudways gir deg finmaskede kontroller for å starte/stoppe driften av tjenester.

Integrasjon av nettapplikasjonsbrannmur

En nettapplikasjonsbrannmur (WAF) er en kostbar investering for små og mellomstore bedrifter.

Men det bør være en stjålen avtale hvis verten din tilbyr WAF-beskyttelse ut av esken med enkel integrasjon, noe som gjør det praktisk for deg å bruke den.

Et av eksemplene inkluderer SiteGround med Cloudflare. Med slike alternativer trenger du ikke å manuelt konfigurere eller sette opp en WAF for å få forbedret sikkerhet for nettstedet ditt. Du kan også utforske andre brannmurtjenester for nettapplikasjoner om nødvendig.

Sikkert datasenter

Vanligvis er datasentrene til webhotellselskaper fysisk sikre, med tanke på at de er lokalisert på forskjellige avsidesliggende steder.

For å sikre at datasenteret til en webvert er sikkert, er det best å velge en hostingløsning som bruker en robust datasenterinfrastruktur.

For eksempel er SiteGround avhengig av Googles datasenternettverk. Så du kan være sikker på at du får det beste av teknologiene hvis du velger hostingplanene deres. I motsetning til dette kan en ukjent webvert som hevder at de har total kontroll over infrastrukturen ha den beste teknologien for å sikre datasentrene.

Du må gjøre litt bakgrunnsundersøkelser for å vite mer om datasentrene som brukes av din favorittvertsplattform.

Tilgang og brukertillatelser

Hvis du trenger å gi teamet ditt tilgang til å administrere serveren, er det bra å ha tilgang/brukerkontroller for å administrere tillatelser i henhold til rollene deres.

Du vil ikke at alle teammedlemmene dine skal ha full tilgang til vertskontoen. Så en vertsplattform som tilbyr justeringer av tilgang/brukertillatelser bør foretrekkes.

Og hvis du bruker WordPress til å drive nettstedet ditt, kan du også velge plugins for å administrere brukere på WordPress-nettstedet ditt.

  Hva skjer hvis du ikke betaler eBay-faktura?

Periodisk passordendring og tofaktorautentisering (2FA)

Det er sunt å endre kontopassordet regelmessig, så det blir vanskelig for en angriper å kompromittere påloggingsinformasjonen din.

Noen nettverter instruerer deg (eller varsler) strengt om å endre passordet ditt regelmessig for å gjenopprette denne vanen. Men, ikke alle gjør det. Så det er greit hvis vertsleverandøren din ikke oppfordrer deg til å endre passord veldig ofte.

Når det er sagt, må du ha tofaktorautentisering (2FA) aktivert.

Med det trenger du kanskje ikke å bekymre deg mye om passordendringen. Det er imidlertid fortsatt greit å regelmessig endre passord for økt sikkerhet. Tross alt kan du velge å bruke passordbehandlere for å gjøre ting enklere.

De fleste webhotellplattformer gir deg muligheten til å aktivere 2FA.

Hvis du oppdager at webverten din ikke støtter 2FA, bør du unngå å bruke tjenestene deres helt.

Det er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene.

SFTP-tilgang

Det er vanlig å ha FTP-tilgang på vertsplattformer. Selv om du får enkle fordeler med FTP, er det ikke en sikker protokoll for å få tilgang til webhotellfilene dine.

Så det er best å velge en vertsplattform der du har SFTP støttet for sikker tilgang til filene dine.

Dessuten, hvis en webvert forbyr bruk av FTP og bare begrenser deg til SFTP, er det enda bedre.

Katastrofegjenoppretting

Enten du velger en premium eller billigste plan, er filene dine fortsatt avhengige av et datasenter som administreres av vertsplattformen eller en tredjepart.

Så, i tilfelle en katastrofe, hva er retningslinjene som er tilgjengelige av vertsleverandøren din for å gjenopprette tapte data?

Har de spesielle tiltak klare for å gjenopprette dataene dine etter slike tilfeller? Hva kan de egentlig gjøre med det?

Du trenger selvfølgelig ikke være superparanoid om det. Jeg mener, ingen kan forutsi hva som kan skje. Men det er bedre å kjenne til alternativene dine før du mister dataene dine permanent, noe som påvirker virksomheten din.

SSL-sertifikat

Hver webvert støtter SSL-sertifikater. Noen tar imidlertid en premie for det mens andre tilbyr det gratis.

For å spare noen kroner er det bedre å se etter en vertsplattform som gir gratis SSL-sertifikater, for det meste når du bruker sertifikater utstedt av Let’s Encrypt-sertifikatmyndigheten.

Du kan få et gratis SSL-sertifikat som er gyldig i en begrenset periode i noen tilfeller. Det kan være en god deal, men du må vurdere kostnaden etter gratisperioden hvis du planlegger å fortsette med samme vert over lengre tid.

Du trenger ikke spesielle SSL-sertifikater med mindre du har en massiv virksomhet eller en betalingsrelatert virksomhet.

For å sikre at du har et SSL-sertifikat, kan du gå for Bluehost eller Dreamhost som vertsplattform.

Innpakning

Hvis din foretrukne nettvert klarer å krysse av for alle viktige sikkerhetstrekk, vil innsatsen som kreves for å beskytte nettvirksomheten din være minimal.

Totalt sett er SiteGround, Bluehost, DreamHost og Scalahosting noen populære hensyn du kan se på. I begge tilfeller utforsker du også andre etablerte vertsplattformer for å velge en for ditt bruk.