17 beste indiespill på Steam du ikke bør gå glipp av

Med populariteten til plattformer som Steam, har også Indie-spill gjenvunnet navnet sitt på markedet. Utforsk noen verdige Indie-spill i denne listen.

Indiespill gir flere unike spillopplevelser, og de finnes i alle store videospillmarkeder. Underholdningssektoren ser en mani med disse spillene. De gjorde det ganske tydelig at hvem som helst kan bli velstående og berømt bare basert på sine egne ferdigheter og dyktighet.

Denne artikkelen vil diskutere hva Indie-spill er og hvordan de skiller seg fra vanlige spill. Vi vil også diskutere noen av de beste Indie-spillene på Steam som du bør dra nytte av.

Hva er indiespill?

Siden midten av 2000-tallet har indiespill blitt viralt på grunn av plattformer som Steam og Xbox Live Arcade. På toppen av det går også spillindustriens trend mot å prioritere profitt over brukeropplevelse i spillproduksjon. Spillere søkte etter ferske, fantasifulle og narrative-fokuserte opplevelser. De var i stand til å tilfredsstille dette ønsket på grunn av indie-spill.

Dataspill utviklet uavhengig er kjent som indiespill. Uttrykket «indie-spill» er avledet fra terminologi som ligner på «indiekino» og «indiemusikk», der ideen ofte er knyttet til selvpublisering og uavhengighet fra store studioer eller distributører.

Disse spillene kan lages helt fra bunnen av av en enkelt person eller en liten gruppe på 2 til 10 personer. Siden materialene som brukes i uavhengige spill enten er laget av utviklerne uavhengig eller hentet gratis, blir de noen ganger referert til som gratis.

Hvordan er Indie-spill forskjellig fra vanlige spill?

Indiespill er uavhengige når det gjelder både økonomi og kreativitet. Selv om de har en utgiver, ble spillet deres utviklet uavhengig med lite innspill fra dem, enten via deres midler eller gjennom midler som crowdsourcing. Indie-videospill lages ofte av én person, et lite team eller et lite uavhengig selskap som kun er satt opp for å lage spillet.

Indiespill blir ofte berømmet for sin originalitet, oppfinnsomhet og eksperimentering. Oppfinnsomt spill eller særegne historiefortellingstilnærminger veier ofte opp for dårlig estetikk.

Disse spillene utforsker ofte spill som kunst og er veldig oppfinnsomme og eksperimentelle. De har råd til å ta originale risikoer som ikke gjøres av store spill. På grunn av behovet for utgiverstøtte, selges de ofte gjennom digitale distribusjonsplattformer.

Nå som du har en god idé om indiespill, la oss utforske noen av de beste.

For kongen

Et land kalt Fahruls monark er død i indie-videospillet For the King. Han blir myrdet av en uidentifisert overfallsmann, noe som får det en gang så rolige kongeriket Fahrul til å gå over i anarki.

Dronningen i dette spillet har appellert desperat til kongedømmets folk om å reise seg og bidra til å stoppe strømmen av nærmer seg katastrofe siden hun ikke har noe annet sted å henvende seg og er strukket utover grensene sine.

Spilleren må tåle de tøffe forholdene, kjempe mot onde monstre, cruise på havet og utforske den skyggefulle underverdenen. Spillet har som mål å kjempe mot det onde og gjenopprette rikets harmoni.

Utviklet av: IronOak Games

Publisert av: IronOak Games

Utgitt: 19. april 2018

Tilgjengelig på: Steam, Nintendo Switch, Xbox og PS4

Stardew Valley

Et av de morsomste uavhengige spillene som noen gang er laget er Stardew Valley. Spillet er en enkel oppdrettssimulator, og selv om noen spillere kan finne dens pikselerte estetikk avskrekkende, har det utmerket materiale som er verdt hundrevis av timer med spilling. Fokuset i spillet er først og fremst på avkobling og fantasi.

  Hvordan få PUBG gratis på Steam [Legal method]

Spillere vil stå fritt til å designe gården og hjemmet sitt mens de prøver å leve ærlig i byen. Spilleren vil samhandle med andre NPC-er i nabolaget og identifisere den ideelle å slå seg til ro med. I løpet av spillets sesonger er det romantiske muligheter og særegne møter med ulike karakterer.

Utviklet av: ConcernedApe

Publisert av: ConcernedApe

Utgitt: 26. februar 2016

Tilgjengelig på: Steam, Xbox og PS4

Stray

Et av de største og beste Indie-spillene er utvilsomt Stray. En entusiastisk respons resulterte i eventyrene til en ingefærpus strandet i en cyberpunk-verden, og tilbrakte betydelig tid på toppen av den beste uavhengige spilllisten på Steam.

Du skal på turné i neonopplyste smug og løse enkle miljøoppgaver for det meste av Stray. Likevel er det også engstelige anledninger som setter refleksene dine på prøve.

Utviklet av: BlueTwelve Studio

Publisert av: Annapurna Interactive

Utgitt: 19. juli 2022

Tilgjengelig på: Steam og PS 4&5

Drep Spiren

I indiespillet «Slay the Spire» kan du lage en særegen kortstokk, løpe over merkelige skapninger, finne kraftige gjenstander og beseire Spire. Dette spillet er den største kortstokkbyggeren for én spiller siden det kombinerer kortspill med roguelikes.

350+ fullstendig tilgjengelige kort, 200+ unike objekter, 50+ unike kampmøter og 50+ mystiske hendelser som kan være fordelaktige eller skadelige er alle til stede i dette spillet.

Med hvert forsøk på å skalere Spire, får du finne hundrevis av nye kort å legge til kortstokken din. Du kan også velge kort som utfyller hverandre for å beseire motstandere raskt og komme til toppen.

Utviklet av: MegaCrit Games

Publisert av: MegaCrit Games

Utgitt: 15. november 2017

Tilgjengelig på: Steam, Xbox, Android, PlayStation, iOS og Nintendo Switch

Binding av Isak: Gjenfødsel

The Binding of Isaac: Rebirth er et useriøst action-rollespill med tilfeldig oppretting. Spillet vil inneholde Isaac mens han raskt flykter fra sin fanatiske kristne mor, som er fast bestemt på å ofre ham ved å bruke en felledør plassert på soverommet hans. Isaac reiser gjennom et ukjent miljø i dette spillet.

Som Isaac utvikler du overmenneskelige ferdigheter og graver frem skatter mens du avverger horder av fiender, lærer mysterier og forhåpentligvis kommer deg i sikkerhet. Dette er et utfordrende spill på grunn av variasjonen av arter og labyrinten av kamre, men det er verdt å søke deg frem til alle mulige avslutninger.

Utviklet av: Edmund McMillen

Utgitt av: Edmund McMillen

Utgitt: 29. september 2011

Tilgjengelig på: Steam

Geometri Dash

Indiespillet kalt Geometry Dash vil dele spillere inn i to grupper. Spillere prøver å lede en firkantet «karakter» nedover en bane fylt med hindringer ved å berøre eller holde skjermen for å få den til å hoppe eller hoppe opp eller ned rampene som ligner trapper. Hvis du tider et sprang feil eller støter på en hindring, må du starte nivået på nytt fra begynnelsen.

Firkanten din vil ofte endre seg til en rakett på mellomnivå, slik at du kan fly gjennom en tunnel mens du unngår hindringer ved å endre høyden din. Et lydspor som spiller sammen med spillet hjelper med rytmen til hoppene.

Utviklet av: RobTop-spill

Publisert av: RobTop games

Utgitt: 23. desember 2014

Tilgjengelig på: Steam

Kerbal Space Program

Du administrerer romprogrammet for utenomjordiske arter kjent som Kerbals in Kerbal Space Program. Du kan sette sammen et fullstendig fungerende romfartøy ved å bruke en rekke deler som opererer i henhold til nøyaktig aerodynamisk og orbital fysikk. Det er tre forskjellige spillmoduser i Kerbal Space Program.

  Slik deaktiverer du Shader Pre Caching i Steam

Gjennomfør romeksperimenter i Science Mode for å utvikle Kerbalkinds teknologiske evner. Administrer alle fasetter av romprogrammet i karrieremodus, inkludert planlegging, budsjettering, forbedringer og mer. Du kan bygge ethvert skip du kan tenke deg i Sandbox ved å bruke komponentene og teknologiene som er tilgjengelige.

Utviklet av: Squad

Utgitt av: Privat avdeling

Utgitt: 27. april 2017

Tilgjengelig på: Steam

Kjernekeeper

I Core Keeper spiller du som en eventyrer som våkner opp i en fascinerende hule full av skapninger, ressurser og skatter. Du bygger basen din, skaper nye gjenstander, holder deg i live og styrker kjernen med relikvier og ressurser.

Et sandkasseeventyr for 1 til 8 personer lar deg kjempe mot gigantiske skapninger, avdekke mysterier, høste avlinger, lage nye retter og utforske et dynamisk generert underjordisk rike.

Du får utforske en enorm underjordisk hule fylt med uendelige forsyninger. Du kan også oppdage skjulte krystaller, fossiler og andre skatter mens du utvinner malm og overlever i en prosessuelt skapt underjordisk verden. Du kan spille online med opptil 7 andre personer eller spille solo. Dette spillet lærer deg å utvinne ressurser, kjempe, drive gård, lage, leve og samarbeide fullt ut.

Utviklet av: Pugstorm

Publisert av: FireShine Games

Utgitt: 8. mars 2022

Tilgjengelig på: Steam

Overkokt

I det lokale samarbeidsspillet Overcooked må du fullføre gjøremål for å lage og servere en bestemt mat. Spillets mekanikk kan virke grei, men fordi disse oppgavene må utføres i en bestemt rekkefølge, må du kommunisere med venner og familie mer effektivt.

Problemet forverres når du møter nivåer som inkluderer utfordrende terreng eller utfordrende labyrinter å gå gjennom kjøkkenet. Når flere spillere blir med på moroa, blir spillet, som kan spilles med opptil 4 personer, mer kaotisk. Selv om Overcooked er kort og kan spilles på nytt, gir det deg og vennene dine eller familie en fantastisk opplevelse.

Utviklet av: Ghost Town Games

Utgitt av: Team17 Digital

Utgitt: 3. august 2016

Tilgjengelig på: Steam

Terraria

I 2D-sandkasse-overlevelsesspillet Terraria kan du grave, utforske, lage ting og konstruere ting til du ikke kan mer. Fordi hver jordklode produseres tilfeldig, vil hvert spill være forskjellig. Så snart spillet begynner, vil du søke etter ressurser og finne et passende sted for å sette opp basen din. Du vil søke ressurser og forsyninger til du finner varene på følgende nivå.

Etter å ha låst opp et nytt nivå, vil du utføre det samme gjentatte ganger fordi det vil åpne nye regioner å utforske. Spillet har internett-samarbeid, og fordi Terraria har en så stor mengde materiale, spilles det best med andre.

Utviklet av: Re-logic

Utgitt av: Re-logic

Utgitt: 16. mai 2011

Tilgjengelig på: Steam

Kena: Åndenes bro

Kena: Bridge of Spirits er et narrativt actionspill som kombinerer fartsfylt slåssing og utforskning. Som en ung Spirit Guide ved navn Kena som leter etter den ærverdige Mountain Shrine, må du sortere gjennom historien. The Rot, Kenas søte spøkelsesvenner, vil hjelpe til med å frigjøre sjelene som er fengslet i en glemt landsby.

Utviklet av: Ember Lab

Utgitt av: Ember Lab

Utgitt: 27. september 2022

Tilgjengelig på: Steam og PS4

Midt i det onde

Det er syv separate episoder i det uavhengige spillet Amid Evil, hver med et unikt miljø og fiender. Du får bruke absurd kraftige magiske våpen som kan overlades med døde menneskers sjeler.

I dette spillet kan du øve på dine evner mot ondskapens uendelige hærer. Fiendene i dette spillet er ondskapsfulle og intelligente, og de vil forfølge deg på land, vann og i luften. Den har også enorme ikke-lineære nivåer lastet med lore og hemmeligheter fra fortiden.

  Hvordan få tilgang til Steam Workshop, hva det er

Utviklet av: Indefatigable

Publisert av: New Blood Interactive

Utgitt: 20. juni 2019

Tilgjengelig på: Steam

En robot som heter Fight

A Robot Named Fight er en Metroidvania roguelike som legger vekt på gjenstandsinnsamling og utforskning. Du får ta over kontrollen over en enslig robot som er betrodd å eliminere Megabeastet. I denne utrolig grufulle Metroidvania kan du krysse tilfeldig skapte labyrinter, låse opp hemmeligheter, oppdage tilfeldige power-ups og gjenstander og knuse kjøttfulle fiender.

Utviklet av: MorningStar Games

Publisert av: MorningStar Games

Utgitt: 7. september 2017

Tilgjengelig på: Steam og Nintendo Switch

Momodora

Momodora: Reverie Beneath Moonlight er et av de mange spillene som tilbys av Bomb Service. I dette spillet reiser spilleren gjennom en forbannet region som er på randen av utryddelse.

De døde reiser seg, ondskapen sprer seg og korrupsjon hersker. Men for en prestinne fra grenda Lun ved navn Kaho, har håpet nesten forsvunnet. Hvis bare Kaho kunne finne en måte å se dronningen på, kunne hun bli overtalt til å bruke sin innflytelse til å hjelpe til med å bevare regionen og dens befolkning fra uunngåelig ødeleggelse.

Utviklet av: Bomb Service

Utgitt av: Playism

Utgitt: 4. mars 2016

Tilgjengelig på: Steam

Hva er golfen?

«What the Golf» er ikke din typiske golfrunde. Spilletempoet i dette spillet er raskere og mer arkadeaktig. Spillet transporterer deg til spesifikke golfbaner som ligner minigolfbaner, men med ekstra vanvittige trinn. Ved å bruke en golfball som utgangspunkt kan du slå ballen uansett hvor og når du vil.

Du kan vinne runden så lenge du fullfører banen med færre slag og på kortere tid. Du vil ikke være vitne til at du svinger golfkøller når du bruker banens hindringer. I stedet vil du lansere golfballer i et forsøk på å bringe dem nærmere hullet. Å spille What the Golf med venner og familie kan være fantastisk underholdende.

Utviklet av: Triband

Utgitt av: Triband

Utgitt: 22. oktober 2022

Tilgjengelig på: Steam og Nintendo Switch

Primal lys

Du får kontrollere karakteren Krog i 2D action-plattformspillet Primal Light. Et merkelig blått monster iført rødt lendeklede er Inhabit Krog. I dette spillet reiser han gjennom en labyrint av stiger, spaker, feller og skapninger.

Mens du hacker og skjærer deg frem til seier, og etterlater en kirkegård med fæle sjefer i kjølvannet, får du utforske sprekkene i et merkelig og spennende univers.

Utviklet av: Fat Gem

Publisert av: Fat Gem

Utgitt: 9. juli 2018

Tilgjengelig på: Steam og Nintendo Switch

Shovel Knight: Treasure Trove

Den endelige og ferdige versjonen av Shovel Knight, en feiende klassisk action-eventyrspillserie med fantastisk spilling, elskelige karakterer og en 8-bits throwback-design, heter Shovel Knight: Treasure Trove.

Du trenger bare å bevege deg raskt og delta i kamp som Shovel Knight, en bruker av Shovel Blade, som leter etter en tapt kjærlighet. Du må beseire de onde ridderne av Order of No Quarter og møte The Enchantress, deres skumle kommandør. Det er fire flere spill som står alene i Shovel Knight: Treasure Trove.

Utviklet av: Yacht Club

Utgitt av: Yacht Club

Utgitt: 26. juli 2014

Tilgjengelig på: Steam, Xbox og PS4

Konklusjon

Fra omtrent 2005 økte bevisstheten til uavhengige spill både i videospillbransjen og i resten av verden betydelig. Skiftet til nye digitale distribusjonskanaler, inkludert markedsplasser som Steam som inkluderte uavhengige spill sammen med mer vanlige titler samt butikkfronter spesifikt for uavhengige spill, var en stor motivator.

Selv om direkte distribusjon på nettet hjalp indiespillutviklere med å nå spillere, tillot disse butikkfrontene spillutviklere å publisere, oppdatere og annonsere spillene sine direkte. Spillere kunne laste ned spillene fra hvor som helst, og butikkfronten håndterte alle andre aspekter ved distribusjon og salg.

Dette motiverte folk til å prøve ut flere indie-spill. Så du kan se gjennom listen ovenfor for å finne det beste indiespillet for deg selv.

Du kan også utforske de beste dungeon crawler-spillene for å ta fatt på et actionfylt oppdrag.