De 3 beste Mac Dynamic Wallpaper-nettstedene (og hvordan lage din egen)

Bakgrunnsbilder på Mac-en trenger ikke å se like ut hele dagen. Hvis du kjører programvare fra macOS Mojave og utover, kan du angi dynamiske bakgrunnsbilder som automatisk tilpasser seg tiden eller systemtemaet ditt.

Apple inkluderer en haug med bakgrunnsbilder som standard, men de fleste av disse er grafikk og bare noen er faktiske bilder. Du vil sannsynligvis snart finne deg selv i å ønske deg flere alternativer. Så her er de beste stedene å finne nye dynamiske bakgrunnsbilder for macOS, pluss hvordan du lager en fra dine egne bilder.

Hvordan sette et dynamisk bakgrunnsbilde på macOS

Det er to måter du kan konfigurere et dynamisk bakgrunnsbilde fra en tredjepart på macOS. Det er ganske likt å sette opp en vanlig skrivebordsbakgrunn i macOS, som det er mange tips og triks for.

Den enkleste og mest kjente måten er å gå til Systeminnstillinger > Bakgrunn. Når du er inne på denne skjermen, finner du et utvalg av Dynamic Desktop-alternativer øverst. Det er totalt ni du kan velge mellom. Klikk på bakgrunnen du vil bytte til, og den erstatter automatisk det eksisterende alternativet.

Alternativt kan du høyreklikke på en hvilken som helst HEIC-fil (bruk Get Info for å sjekke et bilde), og klikk alternativet Set Desktop Wallpaper. Dette er akkurat som du normalt ville gjort for enhver annen statisk bakgrunn. Bakgrunnen vil imidlertid vise det bevegelige elementet i bildet, og gir deg et dynamisk bakgrunnsbilde.

Hvordan lage ditt eget dynamiske bakgrunnsbilde

Ingen av Apples aksjeopsjoner tar deg lyst? Du kan lage ditt eget dynamiske bakgrunnsbilde i stedet. Å utvikle et personlig dynamisk tapet er enkelt – alt du trenger er et par bilder.

  20 beste gratis og betalte ressurser for å lære statistikk for datavitenskap

Vanligvis viser dynamiske bakgrunnsbilder det samme bildet om natt og dag, med en mørkere og lysere versjon tilgjengelig. Men det dynamiske bakgrunnsbildet ditt trenger ikke. Du kan bruke den dynamiske bakgrunnsfunksjonen for å endre til et helt annet bilde hvis du ønsker det. Ideen bak dynamiske bakgrunnsbilder er å la deg tilpasse Mac-en enda mer.

1. Ta ditt eget HEIC-bilde

Beleilig kan iPhones faktisk ta bilder i HEIC-filformatet. Du har kanskje til og med sett dette formatet når du overfører bilder til datamaskinen.

For å ta HEIC-bilder på iPhone, sørg for at Live Photos er aktivert. For å gjøre det, sørg for at du trykker på den runde knappen i øverste høyre hjørne av Kamera-appen før du tar et bilde.

Bildet du tar vil bli lagret som et kort videoklipp bak hovedbildet, kjent som et Live Photo. Hvis noe beveger seg foran kameraet ditt, for eksempel, vil du se det spille ut. Du kan deretter angi dette HEIC-bildet som et dynamisk bakgrunnsbilde.

2. Dynamic Wallpaper Club

Når du har samlet noen bilder til bakgrunnsbildet ditt, kan du gå til Dynamic Wallpaper Club – en webapp for dynamiske bakgrunnsbilder for Mac. Klikk på Opprett-knappen øverst og registrer deg for en ny konto. På neste side vil du se det dynamiske bakgrunnsskaperverktøyet. Her, dra og slipp bildene dine på den høyre delen.

Dynamiske bakgrunnsbilder kan oppdateres basert på enten tidspunktet på dagen eller solens posisjon der du befinner deg. For sistnevnte må skuddene dine ha gyldige EXIF-data. Hvis de ikke gjør det, kan du manuelt koble dem til lys og mørke temaer ved å bruke de tilgjengelige knappene.

Når du velger å endre tapet basert på tidspunktet, må du spesifisere det nøyaktige tidspunktet når et bestemt bilde skal komme til live. Etter at du har fullført dette, laster Dynamic Wallpaper Club opp dine dynamiske bakgrunnsbilder til det offentlige biblioteket. Hvis du vil velge bort dette, fjerner du merket for Offentlig bakgrunn.

  Lag mønsterdesign ved å bruke disse 11 tjenestene og verktøyene

Under Forhåndsvisning-delen skal du kunne se hvordan resultatet ser ut. Trykk på Opprett når du er ferdig med innstillingene. Dynamic Wallpaper Club vil legge til den nye filen i kontoens Mine bakgrunner-seksjon. Der velger du bakgrunnen du vil lagre og klikker på Last ned-knappen.

3. Dynaper

Det er også en Mac-app du kan installere for å transformere dine personlige bilder for å støtte den dynamiske funksjonen. Den heter Dynaper, og kommer med et dra-og-slipp-grensesnitt som lar deg raskt produsere dynamiske bakgrunnsbilder. Du må ganske enkelt importere et sett med bilder og på kort tid vil det dynamiske bakgrunnsbildet være klart.

I likhet med Dynamic Wallpaper Club lar Dynaper deg også spesifikt justere tidene tapetet ditt vil tilpasse seg. Appen foreslår til og med tider for deg ved å lese filenes metadata. Men hvis du foretrekker det, kan du også vise metadataene manuelt.

På toppen av dette har Dynaper en funksjon med tittelen Solar Wizard som kan oppdage solens koordinater i ditt område og stille inn periodene deretter. Dynaper er gratis å laste ned, men for å bli kvitt det overlagte vannmerket må du oppgradere til premiumplanen.

Last ned: Dynaper for Mac (Gratis, premiumversjon tilgjengelig)

Nettsteder for å finne nye dynamiske bakgrunnsbilder for macOS

Har du ikke lyst til å lage dine egne bakgrunnsbilder? Prøv disse ressursene for å finne flotte ferdiglagde dynamiske bakgrunnsbilder til Mac-en din.

1. Dynamic Wallpaper Club

I tillegg til det tilpassede dynamiske bakgrunnsverktøyet, har Dynamic Wallpaper Club et stort bibliotek med dynamiske bakgrunnsbilder du kan laste ned gratis. Nettstedets samling er først og fremst avhengig av fellesskapet for bakgrunnsbilder. På grunn av dette vil du oppdage en ny nesten hver dag.

Når du lander på nettstedets hjemmeside, går du til Galleri-fanen for å bla gjennom det eksisterende settet med bakgrunner. Dynamic Wallpaper Club har til og med 5K-oppløsning dynamiske bakgrunnsbilder som ikke koster noe.

  Hvordan bruke utpakkingsoperatørene (*, **) i Python?

2. 24-timers bakgrunnsbilde

24 Hour Wallpaper er en Mac-app som gir deg 58 eksklusive dynamiske bakgrunnsbilder. Hver sekvens består av over 30 bilder som dekker hele døgnets 24-timers lengde.

Appens katalog inkluderer steder som New York, London, Paris, Amsterdam, Tokyo, Mojave Preserve, Yosemite, Joshua Tree, High Sierra og mer. I stedet for arkivbilder eller gradienter, inneholder 24 Hour Wallpaper profesjonelt tatt bilder.

I tillegg skryter utviklerne av at halvparten av bakgrunnsbildene er fra et enkelt utsiktspunkt, noe som lar deg virkelig oppleve stedets atmosfære. I likhet med Dynamic Wallpaper Club kan 24 Hour Wallpaper synkroniseres til både lokal tid og solens posisjoner.

Appen støtter også flere skjermer. Du kan til og med tilpasse varigheten til noen bakgrunnsbilder og bytte til et annet sted.

Siden 24 Hour Wallpaper leier inn fagfolk for bakgrunnsbilder, er det ikke en gratis tjeneste. Du kan imidlertid sjekke noen av dem gratis, ettersom utviklerne har gjort fire av bakgrunnsbildene tilgjengelige på nettet. Gå over til 24 Hour Wallpaper nettsted for å gi dem en titt før du kjøper appen.

Last ned: 24 timers bakgrunnsbilde for Mac ($7)

3. Dynwalls

Dynwalls tilbyr en håndfull dynamiske bakgrunnsbilder. De fleste av dem har romtema, designet med NASA-ressurser. For eksempel er det en som følger banen til den internasjonale romstasjonen. En annen er sammensatt av ekte og fascinerende jordbilder fra Himawari-8-satellitten som viser planetens rotasjon gjennom en dag.

Bortsett fra de planetariske bakgrunnene, huser Dynwalls to bybildebakgrunner i skrivende stund. Dynamiske bakgrunnsbilder på Dynwalls er gratis å laste ned. Men for noen få dollar kan du bli beskytter og få tidlig tilgang til de nyeste bakgrunnsbildene.

Hvis du liker plassbakgrunner, bør du vurdere å ta en titt på noen mørke bakgrunnsbilder som er perfekte for skrivebordet ditt.

Flere måter å tilpasse Mac-skrivebordet

Du kommer aldri til å kjede deg med Mac-bakgrunnen takket være disse nettbaserte verktøyene og appene. Og du kan enkelt lage et dynamisk bakgrunnsbilde selv når du har prøvd alle de eksisterende alternativene online og på din Mac.