tipsbilk.net

De beste hvite hovedkortene i 2023

Den mørke paletten til ditt typiske hovedkort er fin, men slående, iskalde, hvite hovedkort kan virkelig få komponentene dine til å springe ut. Selvfølgelig er det rent estetikk og gir ingen ytelsesfordeler, men hvis du vil ha et spesifikt fargeskjema for bygget ditt, er de beste hvite hovedkortene et godt sted å starte.

ASUS

Hvis du setter sammen en høyytelses AMD-konstruksjon, er ASUS ROG Strix X670E-A uten tvil den sterkeste konkurrenten, spesielt sammen med en kraftig NVIDIA- eller AMD GPU. Med tilgjengelige porter, overklokkingsstøtte og en mengde kjøleribber kan du virkelig presse riggen din.

Vil du ha raskere lastetider, jevnere spilling og et raskere operativsystem? Gitt de to Gen 5-klare NVMe-sporene, kan du bruke en for operativsystemet ditt og en annen for å lagre favorittspillene dine. Som en bonus er det også to Gen 4 M.2 spilleautomater, som er ganske nyttige for eldre spill eller de du bare spiller av og til.

ASUS ROG Strix X670E-A er utstyrt med en AM5-sokkel, som gir deg tilgang til AMDs kraftige CPU-er i Ryzen 7000-serien. Den typen strøm kan bli varm, så sørg for å installere en av de beste AIO-kjølerne også. Den kommer til og med med SafeSlot-teknologi, en funksjon som bør være standard siden den hjelper til med å unngå skjæring av GPU-en din, spesielt hvis den er omkrets.

ASUS ROG Strix X670E-A Gaming WiFi

Beste AMD totalt sett

ASUS ROG Strix X670E-A kommer ut på toppen, og viser sin støtte for AM5 CPUer, et vell av kjøleribber og en stilig off-white finish. Fremfor alt støtter den PCIe 5.0 for både SSD-er og GPU-er.

Fordeler

 • Enkel å jobbe med, inkludert BIOS
 • Støtter DDR5-minne
 • Kan kobles til en AIO
 • SafeSlot legger til ekstra støtte til tyngre GPUer

Ulemper

 • Støtter ikke Thunderbolt

ASRock

Naturligvis kommer budsjett AMD-bygg med ofre. Heldigvis gjorde ASRock en utmerket jobb med å designe B650M Pro RS ved å stramme opp funksjonene samtidig som den gir mange verdifulle fordeler.

For eksempel, mens du er begrenset til PCIe 4.0 for GPUer, noe som ikke er en dårlig ting til å begynne med, får du en AM5-sokkel og DDR5-støtte i retur, sistnevnte kan du overklokke. Mens sokkelen begrenser valgene dine til AMDs Ryzen 7000-serie, er ASRock B650M Pro RS så konkurransedyktig priset at du ikke vil ha problemer med å finne en CPU som passer budsjettet ditt.

Til slutt setter «Blazing M.2», som ASRock liker å kalle det, en vakker sløyfe på hele pakken. Gamle HDD-er og enda mindre SSD-er kan ikke holde et stearinlys til Gen 5-hastigheter. Du opplever ikke bare et langt mer responsivt OS, men spill får også et stort løft.

  Beste skjermoppløsning for spill (720p vs 1080p vs 1440p vs 2K vs 4K vs 8K)

ASRock B650M Pro RS WiFi

Budsjett AMD

For enhver spirende PC-bygger på et budsjett, er ASRock B650M Pro RS et av de mest enkle, brukervennlige hovedkortene du kan jobbe med. Den er ikke overmettet med porter, men har i stedet alt du trenger for å lage en avansert AMD-konstruksjon.

Fordeler

 • Flott alternativ for kompakte bygg
 • Kan overklokke RAM
 • Solid sett med porter, inkludert USB-C
 • Kan spare litt mer å gå med alternativet uten WiFi

Ulemper

 • Begrenset til CPU-er i Ryzen 7000-serien

Gigabyte

Gigabyte Z790 Aorus Elite AX ICE tar estetikken til neste nivå, og maler hele brettet i forskjellige nyanser av hvitt, sølv og en fargeklatt for godt mål. Heldigvis yter den like bra som den ser ut, spesielt hvis målet ditt er å bygge en avansert Intel-maskin.

Ta CPU-sokkelen. Gigabyte Z790 Aorus Elite AX ICE har LGA 1700, som støtter både 13. og 14. generasjons Intel-prosessorer, som pares fantastisk med PCIe Gen 5-grafikkortsporet. Du vil med andre ord kunne dra nytte av de beste Intel-prosessorene og GPUene på markedet.

Gigabyte Z790 Aorus Elite AX ICE har også et vell av funksjoner utenom ytelsen. Støtten for ARGB betyr at du kan gå utover med personalisering, enda mer sammen med et av de beste hvite PC-dekslene. Og hvis du planlegger å bruke avanserte komponenter, vil all den ekstra termiske skjermingen på MOBO langt på vei holde alt pent og kjølig.

Gigabyte Z790 AORUS Elite AX ICE

Beste Intel totalt sett

Med et vell av funksjoner har Gigabyte Z790 AORUS Elite AX ICE så få mangler. Ikke bare er den brukervennlig, men den gjør deg klar for store oppgraderinger på veien, for eksempel 14. generasjons Intel-prosessorer og PCIe Gen 5-klare GPUer.

Fordeler

 • Flott å jobbe med, gitt Q-Flash Plus og EZ-Latch Plus
 • Fire M.2-kontakter
 • Godt utvalg av porter
 • PCIe 5.0-sporet er bakoverkompatibelt med PCIe 4.0

Ulemper

 • PCIe Gen 5-grafikkort er ikke tilgjengelig ennå
 • SSD begrenset til PCIe Gen 4-hastigheter

ASUS

For en mer budsjettorientert Intel-konstruksjon er ASUS ROG Strix B760-A en langt mer økonomisk tilnærming, men tilbyr et anstendig sett med porter, Wi-Fi 6E-funksjoner og støtte for GPUer som kan dra nytte av PCIe 5.0.

ASUS ROG Strix B760-A har en LGA 1700-sokkel, som lar deg velge mellom 12. og 13. generasjons Intel-prosessorer. Dette gir deg ikke bare muligheten til å ta til takke med en billigere modell – tenk Intels 12400F – men tilbyr også oppgraderingsveier for fremtiden. Bare sørg for å dra nytte av vannkjølingshodet ombord!

Det beste av alt er at ASUS ROG Strix B760-A er overraskende enkel å jobbe med. Ikke bare har den en BIOS FlashBack-knapp, men også en Q-Release og Q-Latch, noe som gjør utstøting av GPU og M.2 smertefri og, enda viktigere, unngå uønsket skade.

  Slik fikser du svart flekk på iPhone-skjermen

ASUS ROG Strix B760-A Gaming WiFi D4

Beste Budget Intel

$195 $220 Spar
$25

Gitt de brukervennlige funksjonene, prisen og LGA 1700-sokkelen, er ASUS ROG Strix B760-A det perfekte alternativet når budsjettet er din bekymring først og fremst. I tillegg betyr PCIe 5.0 x16 at du også kan feste den med en kraftig GPU.

Fordeler

 • Godt utvalg av porter, inkludert HDMI 2.1
 • Heatsinks for VRM, M.2 og brikkesett
 • Kan kobles til en AIO
 • Tre M.2 spor

Ulemper

 • M.2-spor er begrenset til PCIe 4.0-hastigheter
 • Begrenset til DDR4-minne

Gigabyte

Hvis den ultimate spillriggen er det du er ute etter, etterlater ikke Gigabyte Z790 AORUS Pro X noe på klipperommet. Det setter deg opp for de beste GPUene og CPUene på markedet akkurat nå, samt for bedre oppgraderinger på veien.

Eksempelvis er Gigabyte Z790 AORUS Pro X rocke PCIe 5.0 for både GPUer og SSDer. Mens listen over GPUer som drar fordel av den ekstra båndbredden riktignok er kort, er sporet bakoverkompatibelt med PCIe 4.0, som fortsatt er hjemsted for noen av de beste GPUene, som NVIDIAs RTX 40-serie, samt mer budsjettorienterte alternativer .

Like viktig er de små egenskapene som gjør Gigabyte Z790 AORUS Pro X til en fryd å jobbe med. Støtten for ARGB betyr at du kan sette sammen en rigg som er så glorete du vil med de beste RGB-viftene. I tillegg er den innebygde Q-Flash Plus-knappen en enorm tidsbesparelse, siden du ikke trenger å bygge PC-en for å oppdatere BIOS.

Gigabyte Z790 AORUS Pro X

Best for gaming

$360 $390 Spar
$30

Gigabyte Z790 AORUS Pro X kommer med alle klokkene og plystre du noen gang kan be om, fra PCIe 5.0 for GPUer til 14. generasjons Intel CPU-støtte. Den har også rikelig med kjøleribber for ekstra kjøling,

Fordeler

 • Kompatibel med 12., 13. og 14. generasjons Intel-prosessorer
 • Støtter DDR5
 • 5 GB LAN og Wi-Fi 7
 • Q-Flash Plus er nyttig for å oppdatere BIOS

Ulemper

 • Alle disse funksjonene har en pris

FAQ

Spørsmål: Betyr fargen på hovedkortet ditt noe?

Fargen på hovedkortet er rent kosmetisk og påvirker ikke ytelsen eller holdbarheten. De fleste foretrekker et hovedkort som matcher fargen på datamaskinbygget eller skrivebordsutstyret. Et hvitt hovedkort vil gi PC-en din et rent, fantastisk utseende som passer godt inn i forskjellige oppsett.

  9 beste reverse engineering-verktøy for sikkerhetseksperter

Spørsmål: Hva betyr et hvitt hovedkort?

Et hvitt hovedkort er et hovedkort med et overveiende hvitt fargevalg. Mens PCB vanligvis er svart på de fleste hovedkort, er resten av komponentene, som kjøleribber, VRM-deksel og I/O-skjold, primært hvite.

Spørsmål: Hvordan vet jeg hvilket hovedkort jeg trenger til PC-en min?

Det avhenger helt av CPU og GPU. Hvis du ikke har bestemt deg for disse komponentene ennå, gjør det først. Start med å velge en prosessor (AMD eller Intel) og velg deretter et passende grafikkort. Når du har avgjort det, kan du begynne å begrense søket; faktisk, vår guide om hovedkortspesifikasjoner og deres betydning bryter ned prosessen kortfattet!

Spørsmål: Hva gjør hovedkortet på min PC?

Hovedkortet tillater kommunikasjon mellom alle komponentene, fra USB-porter til grafikkortet.

Spørsmål: Hvordan kan jeg finne ut om hovedkortet mitt har blitt dårlig?

Hvis hovedkortet ditt har gitt deg problemer, kan det gi fra seg et pip, mislykkes i å legge ut eller ha innebygde LED-lamper som lyser hvis det er et problem med GPU, CPU, harddisk og RAM. Det er imidlertid bare toppen av isfjellet, så hvis du prøver å feilsøke din MOBO, er det best å bli kjent med tegnene på at hovedkortet ditt er dødt.

Spørsmål: Kan jeg bruke hvilken som helst CPU med hvilket som helst hovedkort?

Nei. Et hovedkorts CPU-sokkel vil bare akseptere én av to prosessorer: Intel eller AMD. Du kan ikke bruke en AMD-prosessor med en Intel-sokkel og omvendt. Nå betyr det fortsatt ikke at du kan bruke hvilken som helst prosessor hvis du for eksempel har en Intel CPU og et Intel-basert hovedkort, da de bare godtar bestemte generasjoner.

Spørsmål: Hva står CPU for?

CPU er et akronym for «sentral prosesseringsenhet». CPU-en er analog med hjernen, og utfører de ulike oppgavene og behandler data.

Spørsmål: Spiller størrelsen på hovedkortet noen rolle?

Ikke i det hele tatt. Brettstørrelsen påvirker ikke ytelsen. Du kan få de samme grunnlinjefunksjonene, enten det er en mini-ITX eller den største E-ATX. Størrelsen på hovedkortet spiller kun inn når det kommer til om det får plass i PC-dekselet ditt.

Spørsmål: Hvorfor er de fleste hovedkort grønne?

Som mange av komponentene er hovedkort ganske delikate, gitt alle bitene av elektronikk og spor som forbinder kortets ulike funksjoner, som du kan se om du ser nærmere etter. For å legge til et beskyttelsesnivå er hovedkort innkapslet i en tynn harpiks – loddemasken – og disse har en rekke farger, inkludert grønt. Det er både estetisk tiltalende og ganske nyttig for å få elektronikken til å skille seg ut.

x