En rask guide om e-læringsforfatting for kursutvikling [+5 Tools]

En god læringsopplevelse trenger engasjerende innhold, et oppslukende miljø og kreative verktøy for å gjøre det mer interessant. Et forfatterverktøy gir deg mulighet til å gjøre alt dette uten å trenge teknisk ekspertise.

Selv om det er mange verktøy, kan det være utfordrende å velge det rette.

Denne veiledningen hjelper deg med å velge det riktige e-læringsverktøyet for virksomheten din som kan heve opplevelsen av læring og skalere læringsproduksjon.

Hva er e-læringsforfatter og dens fordeler?

En e-læringsprogramvare gjør det mulig for brukere å lage digitale kurs ved hjelp av tekst, grafikk og interaksjoner.

Disse verktøyene tilbyr ferdige forhåndsbygde maler, verktøy og medier som kan brukes til å lage digitalt innhold. Dette gjør det mulig for brukere med begrenset teknisk programmeringskunnskap å bruke programvaren etter deres behov.

Den primære fordelen med forfatterverktøy for e-læring er å gjøre det mulig for enhver bruker å lage tilpasset læringsinnhold enkelt. Det er imidlertid mer til det.

La oss se på noen fordeler ved å bruke et e-læringsverktøy:

Forbedrede læringsresultater

Den største fordelen med e-læringsverktøy er å gjøre det enkelt for en bruker å lage tilpasset læringsinnhold. Med de innebygde mediene og designverktøyene kan hvem som helst lage engasjerende innhold som har en dyp innvirkning på den generelle læringsopplevelsen.

Enkelt samarbeid

Å administrere kursinnholdet ditt kan være stressende når teammedlemmer jobber fra forskjellige steder.

Forfatterverktøy gjør det mulig for skaperne å jobbe i et samarbeidsmiljø. Dette lar skaperne dele sine forskjellige perspektiver, noe som resulterer i bedre kvalitet på innhold og engasjement.

Lavere installasjonskostnad

E-læringsverktøy kan spare deg for mye penger. Hvis du bruker denne programvaren, trenger du ikke et klasserom eller en lærer som holder offline forelesninger.

Dette sparer de første investeringskostnadene til en organisasjon. Bortsett fra det gir det også fleksibilitet til å lage flere e-kurs uten å justere timeplanene til ansatte sammenlignet med et offline oppsett.

Sparer tid

Å lære gjennom nettkurs kan spare rundt 60 % av en ansatts tid sammenlignet med frakoblet oppsett. Dette resulterer i høyere effektivitet og generell vekst for den ansatte og organisasjonen.

Hvorfor trenger du et e-læringsverktøy?

Mens forfatterverktøy for e-læring muliggjør stressfri innholdsoppretting. Her er flere grunner til hvorfor du bør ha disse verktøyene i settet:

Oppfyller opplæringsbehov

Å trene dem på nettet i stedet for personlig er mer tilgjengelig hvis du vil oppgradere ditt voksende team. E-læringsverktøy lar deg holde tritt med kravet om å lage kvalitetsinnhold for å imøtekomme dine treningsbehov.

  Hvordan koble AirPods til en iPhone

Samarbeidsevne

Det tillater et sømløst samarbeid mellom interessenter og teamet ditt, noe som resulterer i dypere engasjement og innholdsskaping av høy kvalitet.

Frihet til å skape

Hvis du begynner i det små og ikke kan ansette en utvikler, kan forfatterverktøy være en redning. Med begrenset kodingskunnskap hjelper e-læringsverktøyene deg med å lage tilpasset innhold.

Enkel tilgang

Du vil gjerne dele lærdommen din over hele verden på en gang. Forfatterverktøy for e-læring muliggjør en enkel utrulling av kursene dine på tvers av forskjellige steder, i samsvar med nye forskrifter.

Ulike typer forfatterverktøy for e-læring

Det finnes flere e-læringsverktøy, hver med unike funksjoner for å gjøre innholdsopprettingsprosessen enkel og problemfri. La oss se på noen av dem:

#1. Skybaserte verktøy

Skybaserte forfatterverktøy er fri fra alle skrivebordsinstallasjoner. Disse verktøyene finnes online, som brukere kan få tilgang til på internett via et sikkert vertssystem.

Det forbedrer samarbeid på tvers av plattformer og gir en ideell løsning for skapere som jobber eksternt.

Dens manglende evne til å fungere uten internett gjør den imidlertid utilgjengelig i et offline-oppsett.

#2. Desktop eller tradisjonelle verktøy

Disse verktøyene krever skrivebordsinstallasjon før du får tilgang til dem. Den tilbyr et bredt utvalg av kreative alternativer for profesjonelle instruksjonsdesignere som liker å jobbe i et offline-oppsett.

Til tross for mange fordeler, kan det komplekse brukergrensesnittet og avhengigheten av en enkelt enhet hemme hastigheten på innholdsskaping.

#3. Raske forfatterverktøy

Raske forfatterverktøy lar fagfolk lage nettinnholdskurs av høy kvalitet med innebygde Microsoft PowerPoint-plugins.

Disse pluginene lar deg lage interaktive e-læringsdesign, for eksempel å lage quizer og leksjoner, med minimale krav til koding.

Disse verktøyene trenger imidlertid en Microsoft-konto for å fungere, noe som kan være en begrensende faktor. Articulate Studio og Adobe Presenter er noen eksempler på raske plugins.

Faktorer å vurdere når du velger et e-læringsverktøy

Det er nødvendig å huske på noen enkle ting før du velger et e-læringsverktøy:

Intuitivt brukergrensesnitt

Det primære formålet med teknologi er å spare tid og øke effektiviteten. Et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt muliggjør umiddelbart en stressfri opprettelse av e-kurs i noen få trinn.

Forhåndsbygde funksjoner

Å velge programvare med passende innebygde maler og kreative funksjoner kan gjøre læringen smidig og engasjerende. Dette gjør det viktig å velge et e-læringsverktøy for dine behov.

Multimedia-tillegg

Rik multimedia og grafikk kan gjøre læringen mer engasjerende og spennende for elevene. Derfor vil du alltid velge verktøyet som tilbyr videoer, spill, lyd og mange flere tillegg for å skape et oppslukende læringsmiljø.

Smarte vurderingsverktøy

Online vurderingsverktøy er avgjørende for å utforme en gjensidig læringsopplevelse. Funksjoner som sveipekort, spørrekonkurranser og svarark gjør evalueringsprosessen enkel. På denne måten kan du identifisere svake soner og innlemme spesifikke funksjoner for å forbedre dem.

Prismodeller

Tilbyr programvaren en gratis prøveversjon? Inkluderer det noen ekstra kostnader?

  Slik overfører du data fra din gamle PC til din nye Mac

Du må stille de to spørsmålene ovenfor mens du vurderer et forfatterverktøy. På grunn av mangel på forskning kan du betale mer enn du trenger. For å unngå slike ting, bør du bestemme hvilke prisplaner som passer deg og teamet ditt.

Spørsmål å huske på når du velger et e-læringsverktøy

#1. Trenger du LMS?

LMS – forkortelse for learning management system, er programvare som håndterer ulike aspekter av læringsprosessen som administrasjon, automatisering, sporing av innhold osv. Den overvåker læringsprosessen ved å spore fremgang og analysere organisasjonens mål.

Du kan berike kursinnholdet ved å strømlinjeforme pensum fra et hvilket som helst sted ved å bruke et læringsplattform.

Men mange LMS-programvare kommer med innebygde verktøy, noe som kan være en begrensning for noen forfattere som ønsker mer frihet i utformingen av kursene sine. Dette utgjør en vesentlig bekymring om du trenger et LMS eller frittstående programvare.

Merk: Frittstående programvare gir designere mer kreativ frihet til å lage tilpasset innhold av høy kvalitet.

#2. Hvordan dele kurset med kunder?

Du kan dele e-læringen din via sky- og skrivebordsbasert programvare. Du må imidlertid bestemme deg for hva som fungerer best for deg.

Begge har sine fordeler og ulemper som kan påvirke dine krav.

Ved å bruke skybasert programvare kan du få tilgang til kurset eksternt, men det vil ikke fungere i et offline-oppsett.

På den annen side kommer tradisjonell stasjonær programvare med ulike kreative funksjoner og kan nås offline.

#3. Hva er din preferanse – abonnement eller lisens?

Etter å ha fullført programvaren, spør deg selv – hva som passer deg best, abonnement eller lisens.

Lisensmodellen tillater evig bruk av programvaren etter engangsbetaling. Imidlertid blir programvaren utdatert på kort tid, og du vil ikke få tilgang til de nye funksjonene.

Abonnementsmodellen lar deg bruke verktøyet i en bestemt periode. Du vil ikke lenger ha tilgang til programvaren når abonnementet avsluttes.

Nå som du vet alt om e-læring, la oss se på noe programvare som kan hjelpe deg med å sette opp ting raskt.

Adobe Captivate

Adobe Captivate lar deg lage vakkert designede baner på få minutter. Med sine klare til bruk lysbilder og fantasifulle interaksjoner, er det en av de mye brukte programvarene for å designe kurs.

Funksjoner

 • Gir virkelige læringsscenarier ved å bruke VR-headset
 • Asset Store lar deg laste ned fra 75 000+ ressurser for læringsprosjektene dine
 • Forvandler PowerPoint-lysbilder til videoleksjoner som fungerer sømløst på alle enheter
 • Lag flermoduls forgrenede kurs uten programmering ved å bruke eksempelmaler

Adobe Captivate er et ledende forfatterverktøy som tilbyr en rekke tjenester. Du kan abonnere på det i ett år og nyte moroa ved å lage utmerket læringsinnhold.

Lærbar

Lærbar gir deg alle nødvendige verktøy for å utvide coachingvirksomheten din. Det gjør det enkelt å lage og selge et godt designet kurs som kan tjene penger på.

Funksjoner

 • Intuitiv dra og slipp-skaper lar deg lage kurs raskt
 • Bruker funksjoner som spørrekonkurranser og kommentarer for å optimalisere elevenes engasjement
 • Avansert datarapportering lar deg ta proaktive forretningsbeslutninger
 • Ledende kryptering og sikkerhetskopiering lar deg beholde kontrollen over dataene dine
 • Et dedikert kundesuksessteam gir personlig veiledning på hvert trinn
  Slik deaktiverer du Outlook-tillegg for feilsøking

Teachable tilbyr funksjoner i verdensklasse som lar deg tjene penger på undervisningen din i ulike prismodeller. Du kan starte gratis og fortsette å oppgradere i henhold til dine behov.

Belysende

Belysende gir alle med minimal kodekunnskap mulighet til å levere læringsinnhold av høy kvalitet. Klarert av eksperter over hele verden gjør det til et av de mest pålitelige forfatterverktøyene i bransjen.

Funksjoner

 • Gir en menneskesentrisk tilnærming ved å lage personlig tilpasset innhold
 • Læringsakselerator sikrer innhold av høy kvalitet
 • Bruksklare maler sikrer best praksis innen læringsdesign
 • Skybasert distribusjon muliggjør ekstern tilgang til innholdet
 • Robuste retningslinjer for databeskyttelse opprettholder total konfidensialitet

Du kan bestille en gratis demo med Elucidat og, hvis du liker det, spørre om prisene i henhold til kurskravene dine.

Ispring

Ispring er et forfatterverktøy for Powerpoint som lar deg designe vakre og interaktive kurs på kort tid.

Funksjoner

 • Tilbyr mer enn 2300 ferdige maler for å lage tilpassede kurs
 • Samarbeidsfunksjonen gjør at innholdet ditt er tilgjengelig på tvers av plattformer
 • Lar deg designe interaktive quizer og vurderinger for enkel evaluering av elevens fremgang
 • Video Studio-funksjonen lar deg lage en videoopplæring med en screencast raskt
 • Lar deg lage interaktive rollespillsimuleringer for effektiv kommunikasjon mellom ansatte

Ispring tilbyr tonnevis av forfatterverktøy for å designe kurset sømløst. Det kan imidlertid bli dyrt sammenlignet med andre løsninger.

Enkel generator

Enkel generator gir et alt-i-ett-verktøy for å lage og dele interaktivt innhold uten forkunnskaper om læringssystemer.

Funksjoner

 • Jumpstarter kreasjonen din med forhåndsbygde maler programvaren tilbyr
 • Dra og slipp-funksjonen gjør det enkelt å legge til innholdet ditt på riktig sted
 • AWS-drevet oversettelse lar deg automatisk oversette kurset til 75 forskjellige språk
 • Gir atferdsmålinger for å optimalisere kurset ditt i henhold til elevens behov
 • Lar deg kontrollere kursinnstillingen din avhengig av elevens mål og behov

Easy Generator akselererer læringsutviklingen din med enkle forfatterverktøy. Du kan prøve det gratis i 14 dager. Imidlertid er funksjonen for automatisk oversettelse fortsatt i betafasen.

Innpakning

Hensikten med et e-læringsforfatterverktøy er å gi alle, det være seg fageksperter eller nybegynnere, i stand til å designe og produsere engasjerende læringsinnhold.

Listen ovenfor gir deg funksjonene til de beste tilgjengelige e-læringsverktøyene og vil hjelpe deg å velge det som passer best for deg og teamet ditt.

Du kan også se på den beste moodle-verten for læringsplattformen din.

x