HOVERAir X1-anmeldelse: The Autonomous Flying Cameraman

Viktige takeaways

  • HoverAir X1 er en lett og bærbar drone med grei bilde- og videokvalitet for personlig bruk.
  • Den tilbyr fem opptaksmoduser og trippel stabilisering for jevne og høykvalitets opptak.
  • Dronen har begrenset kamerakontroll, lav batterilevetid og ingen hindring unngåelse, men den er nybegynnervennlig og perfekt for raske vlogging-øyeblikk.

De HoverAir X1 er en sammenleggbar, lett enhet som kan startes fra håndflaten og betjenes med bare to knapper for å velge mellom de forskjellige autonome flymodusene. Det er svært praktisk for de som ønsker å droppe kalibreringer før flyreisen og få de raske vlogging-øyeblikkene på farten.

Som en avveining for sin ministørrelse, tilbyr ikke Hoverair X1 den høyeste bildekvaliteten, flyrekkevidden eller flytiden per batteri. Det er imidlertid en nybegynnervennlig enhet som lar deg få sekundære bilder og videoer uten en praktisk kameraoperatør.

HOVERAir X1

HoverAir X1 er en drone for personlig bruk designet for å fly autonomt for å ta video og bilder. Den kan betjenes fra bare to knapper eller overtas for manuell flyvning i følgesappen. For ytterligere bekvemmelighet tilbyr den en helt lukket design med sikkerhetsvern samtidig som den er lett og sammenleggbar for enkel transport. I tillegg tilbyr de fem opptaksmodusene videoalternativer på 2,7K (30FPS), 1080P (60 og 30FPS), eller 12MP-bilder som kan lagres på den interne 32GB lagringsplassen. Dronekameraet prøver å få de beste bildene mens trippel stabilisering jevner ut prosessen sammen med vindmotstand på nivå fire.

Merke HOVERAir

App Hover X1 App

Hastighet 7 m/s (15,6 mph) – Horisontal | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Oppstigning/nedstigning

Vekt 125 g (0,28 lbs)

Rekkevidde 98 fot (30 m)

Tilkobling Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Batteri 1050mAh

Dimensjoner 5 x 3,4 x 1,2 tommer (127 x 86 x 31 mm) brettet / 5 x 5,7 x 1,2 tommer (127 x 145 x 30 mm) utbrettet

Videooppløsning 2,7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Videoformater MP4

Live View Ja

Maks vindhastighetsmotstand nivå-4 (7,9 m/s)

First-Person View (FPV) Live view via appen

Bitrate 32 Mbps

Fordeler

  • Lett og bærbar
  • Trippel stabilisering
  • Intelligente flyveier holder motivet lett synlig
  • Palm lansering er enkel
  • Oppdager når vindforholdene er for flyktige
  • Manuelt flyalternativ med livevisning via appen

Ulemper

  • Lav batterilevetid (9 til 10 minutter)
  • Begrenset kamerakontroll
  • Ingen hindring/kollisjon unngåelse
  • Sporadiske app- eller tilkoblingsfeil

Oppsett: For det meste sømløs

James Hirtz / MakeUseOf

Etter å ha brettet ut og ladet batteriet til fullt, må Hoverair X1 kobles til Hover X1-appen. Dette vil sikre at du kan hente de nødvendige fastvareoppdateringene, få tilgang til enhetens lagringsplass og gjennomgå eventuelle veiledninger før fly.

Appens veiledede opplæring tar ikke lang tid å fullføre, men du må sørge for at hvert trinn registreres med appen for å unngå å måtte starte dronen på nytt og gjenta den for første gang. Dette kan skje hvis du utilsiktet bryter ansiktsnivå med dronens kamera når du øver på håndflatetaking for første gang, for eksempel.

Design: Lett og sammenleggbar

James Hirtz / MakeUseOf

Som en minidrone kan HoverAir X1 brettes opp til rundt 5 x 3,4 x 1,2 tommer (127 x 86 x 31 mm), og utvides til 5,7 tommer bred (145 mm) når den brettes ut. Den håndstore naturen til dronen faller sammen med dens vekt på 125g (0,28 pund) med batteriet installert, noe som gjør den egnet for enten en lomme eller en liten reiseveske og holder den under vektkravet for FAA-registrering. Den fullt innkapslede designen bruker en solid og litt elastisk plast for å holde propellene ekstra trygge under transport eller hvis dronen skulle komme for nærme en tregren.

James Hirtz / MakeUseOf

Utover dens petite design, vil front-LED endre farger og blinke for å indikere gjeldende status eller eventuelle problemer. Dette faller vanligvis sammen med en stemmekunngjøring, slik at du både kan bekrefte flyinnstillingene dine før du sender Hoverair X1 til himmelen eller legge merke til et direkte problem hvis du skulle ta øynene fra dronen.

  Hvordan bygge en DIY trådløs vanntankalarm

For tilkobling bruker dronen Wi-Fi 2,4 GHz eller 5,8 GHz; du kobler deg direkte til Hover-dronens Wi-Fi for å få tilgang til albumet. Det er ingen lagringsutvidelse, og dronen kommer med 32 GB på enheten. Appen noterer den gjenværende plassen din.

Under flyturen kan HoverAir X1 gå rundt 98 fot (30 m) fra brukeren. I mellomtiden nådde flyhastighetene 7 m/s (15,6 mph) mens de flyr horisontalt eller 1,5 m/s (3,3 mph) når de stiger opp eller ned.

James Hirtz / MakeUseOf

For å navigere bruker HoverAir X1 VIO-posisjoneringssystemet i stedet for GPS-navigasjon. Dette gir muligheten til å fly innendørs også, forutsatt tilstrekkelig belysning. Som en avveining er det ingen reell unngåelse av hindringer, og du vil bare motta en advarsel når dronen havner i et problematisk scenario, så det er best å holde øynene på den.

For stabilisering bruker HoverAir X1 et trippelsystem som består av gimbal, horisontutjevning og elektronisk bildestabilisering (EIS). Dette er kombinert med de datamaskinbaserte synsalgoritmene som skal holde motivet i ramme under intelligente flymoduser.

Tester ut flyforhold

James Hirtz / MakeUseOf

Mangelen på fjernkontroll kommer med noen få begrensninger. Under visse forhold vil HoverAir X1 rett og slett ikke ta av, så du trenger ikke å bekymre deg for noen få ulykkesscenarier som dukker opp.

Hvis du flyr i utilstrekkelig lys (under ≥15 lux-området), vil HoverAir X1 varsle deg og ikke ta av. På samme måte, hvis du tar HoverAir X1 ut på en dag som overstiger dens nivå-fire vindmotstand (7,9 m/s), vil den enten redusere flyhastigheten når den nærmer seg vindhastighetsterskelen eller avslutte flyturen og begynne å lande hvis truffet av vind som overstiger motstanden.

Ingen av sikkerhetstiltakene er overfølsomme; det er ganske tydelig når du ser på Hoverair X1 bekjempe plutselige vinder og korrigere seg selv. Trippelstabiliseringssystemet gjør jobben sin også; du vil bare merke kamerajitter hvis det virkelig er utenfor normale vindtoleranser.

Selv om det er best å fly HoverAir X1 i behagelig vær, er det bra at den kan overvåke noen forhold for nyere flyers.

James Hirtz / MakeUseOf

Som et generelt tiltak, ved å holde Hover X1-appen åpen kan du se om det oppstår feil når du tester et nytt miljø. I en nødssituasjon kan du også ta tak i HoverAir X1 i luften og snu den for å stoppe flyvningen hvis du ikke trygt kan starte en landingskommando. Vanligvis er det ikke behov for dette med mindre dronen er i ferd med å kollidere med miljøet eller hvis du er for tilfeldig når du flyr den innendørs.

James Hirtz / MakeUseOf

Før du tar den på lengre bilder, er det best å virkelig få en følelse av miljøet du skal jobbe i. Hvis du for eksempel har HoverAir X1 som følger deg mens du sykler eller løper, kan en skarp sving føre den inn i et hinder . Den fullstendig innkapslede designen vil tillate den å frigjøre seg til en viss grad, men det er best å unngå hindringer belastede områder eller holde et øye med det under actionbilder.

Prøver forskjellige flymoduser

James Hirtz / MakeUseOf

Når du vet hvordan Hoverair X1 fungerer, vil du eksperimentere med de fem primære flymodusene: sveve, følge, bane, fugleperspektiv og zoome ut. For nye flyers holder Hover X1-appen også oversikt over antall flyvninger som utføres under hver modus og låser opp manuell kontroll først etter et bestemt antall vellykkede flyvninger.

Du kan bruke telefonens mikrofon hvis du vil legge til stemme på flyreisene dine. Når HoverAir begynner å spille inn video, vil du se en indikator på at lyden blir tatt opp fra telefonen. I stedet for en innstilling ombord, er dette en generell innstilling som må slås av når det ikke er ønskelig.

James Hirtz / MakeUseOf

Når du prøver ut modusene for første gang, har Hover X1-appen sikrere innstillinger for dronens høyde, avstand ut eller til og med rotasjonshastighet. Dette gir en innebygd sikker beregning for nyere brukere som ønsker å prøve ut hvordan forskjellige innstillinger ser ut. Du må justere innstillingene for å nå høyere terskler som maksimal høyde på 15 meter under visse moduser. Hvis du fotograferer i vertikal videomodus, vil du også se Hoverair X1 låser ved 1080P (30 fps) for video. Det er imidlertid ikke mange innstillinger for hver modus.

  11 beste datasikkerhetskopieringsløsning for mellomstore og store bedrifter

James Hirtz / MakeUseOf

Hvis du vil ha mer kontroll, vil du ha det bedre med live forhåndsvisning og manuell kontroll i appen. De forhåndsinnstilte modusene er avhengige av å spore ett menneskelig motiv og følge det veldig nøye uten å bruke GPS.

Dette gjør HoverAir X1 utmerket til å fokusere på et menneskelig motiv i forskjellige settinger. For å introdusere andre fag, må de holde seg i nærheten av deg. For å fotografere kjæledyr og andre ikke-menneskelige motiver, trenger du full manuell kontroll.

Batterilevetid: Svært begrenset

James Hirtz / MakeUseOf

En ulempe med X1 er dens gjennomsnittlige flytid. Som en avveining for den lavere vekten er den installerte batterikapasiteten bare 1050mAh; dette gir deg vanligvis en driftstid på 11 minutter per batteri. Under mer stressende flyforhold vil du se dette falle ned til rundt ni til ti minutter, for eksempel under manuelle flyvninger med høyere vind eller mer komplekse flymoduser.

HoverAir tilbyr kombinasjonspakker som kommer med to eller tre batterier; eller du kan bare kjøpe en annen etter behov. Men hvis du får en kombinasjonspakke, kommer den også med en batteriladehub for å lade flere batterier samtidig.

James Hirtz / MakeUseOf

For ladetider bemerker HoverAir at for å nå full lading tar det 35 minutter per batteri med ladehuben, eller 55 minutter når du lader direkte ombord på X1 via en USB-C-kabel. For å oppnå disse ladeområdene, bør du i det minste bruke en PD 18W-adapter. Etter installasjonen kan du sjekke gjeldende batterinivå ved å trykke på strømknappen på X1 eller koble til appen for et fullstendig prosentanslag.

Ladetidene vil også variere basert på hvilken endelig batterilading dronen ble stående på. Avhengig av om det er en modusbasert eller manuell flyging og gjeldende høyde, kan dronen begynne å lande automatisk med anslagsvis tre til fem prosent av batterilevetiden igjen.

På dette tidspunktet vil ikke X1 fly, og stemmevarslingen vil si at den er for lav til å ta av, men du kan bruke gjenværende batteri til å laste ned bilder eller video fra lagringen på enheten.

Hover X1 App: Manuell kontroll, og ikke mye annet

På Hover X1-appens startskjerm vil du se noen av videoene lastet opp av andre brukere sammen med dine egne innspilte øyeblikk. Men du vil sannsynligvis hoppe over til enten Hover-knappen eller innstillingene.

Hvis X1-dronen din allerede er slått på og sammenkoblet, vil Hover X1-appen også automatisk koble til den. Du kan deretter raskt få tilgang til flyinnstillingene, albumet eller aktivere lydopptak. Hover-fanen lar deg også hoppe inn i en smart forhåndsvisningsmodus der du kort kan se på de begrensede innstillingene for både bilder og video. I tillegg kan du se de manuelle kontrollene for å få en ide om hvordan de fungerer før du gjennomfører en direkteflyvning.

Hvis du ikke er interessert i manuell kontroll eller gjøre et omfattende lydopptak, vil du sannsynligvis bare bruke appen til å justere innstillinger eller laste ned media.

Tester ut manuell kontroll av HoverAir X1

James Hirtz / MakeUseOf

Når du er klar til å kontrollere X1 manuelt, anbefales det å ta av like etter at du har aktivert forhåndsvisningsmodusen, siden den tømmer batteriet raskt. Men før det vil du sette kontrollen vendt til å operere enten mot eller bort fra deg. Under flyturen er kontrollskjemaet litt merkelig, siden de virtuelle berøringsplatene er stablet oppå hverandre i stedet for plassert ved siden av hverandre i et mer typisk kontrollerformat.

Hvis du er fokusert på å kontrollere kun én bevegelsesakse for skuddet ditt, er ikke dette en stor sak. Men hvis du prøver å kombinere kommandoer på hver joystick, kan det i utgangspunktet føles litt unaturlig. I mellomtiden forblir justering av gimbalvinkel og opptaksknapper på hver side av styrespakene på skjermen, med opptaksmoduser og innstillinger tilgjengelig øverst.

James Hirtz / MakeUseOf

Under flyturen vil du få kritiske varsler hvis du når noen terskler, for eksempel driftsavstand eller maksimal høyde. Disse kan noen ganger være i veien for vindvarsler, så hvis du flyr i mer potensielt ubehagelig vær, kan det være lurt å fly under de harde grensene for rekkevidden for å unngå et ekstra varsel.

  Hva er et SIPOC-diagram, og hvordan lages et?

James Hirtz / MakeUseOf

Når du trykker på landknappen, er det en liten forsinkelse da den stabiliserer seg før den går ned. Hvis du presser batteriets grenser, vil X1 også automatisk lande tidlig for å sikre at den kan returnere trygt. For mer kontroll over X1 gir manuell flyging mest fleksibilitet, men den har en brattere læringskurve.

Kan du fly flere droner?

James Hirtz / MakeUseOf

En av de mer strenge restriksjonene til HoverAir X1 er at dens intelligente flybane fokuserer på et enkelt mål. For å omgå dette og batterigrensene kan du kjøpe en annen X1. Imidlertid kan Hover X1-appen bare koble til én drone om gangen, så du må planlegge rundt dette eller starte den andre X1 manuelt.

James Hirtz / MakeUseOf

Hvis du prøver å ta flere bilder på kort tid, kan muligheten til å utføre flere eller litt forskjellige modusvariasjoner bidra til å diversifisere opptakene dine uten mye mer innsats. Hvis du trenger å justere flyinnstillingene, kan du bare bytte direkteforbindelse mellom de to dronene i Hover X1-appen.

James Hirtz / MakeUseOf

Da jeg prøvde dette, var det ingen flybanekryss selv når jeg brukte samme følgemodus samtidig på ett emne. Men dette var mer en lykkelig ulykke, siden de ikke kommuniserer med hver enkelt eller unngår hindringer.

Kamera- og videokvalitet: Som forventet

James Hirtz / MakeUseOf

Foruten batterilevetid, er mangelen på kamerakontroll en begrensende faktor for HoverAir X1. For video kan du velge mellom 2,7K (30fps), 1080P (60fps) og 1080P (30fps), som alle vil bli lagret som en MP4. Bilder er i mellomtiden enda mer begrenset, med mulighet for bare ett enkelt eller seriebilde i 4000 x 3000 piksler (12 megapiksler) JPEG-format. Kameraet håndterer alt annet automatisk, så det er ingen mulighet til å endre ting som ISO eller lukkerhastigheter.

James Hirtz / MakeUseOf

Som man kan forvente kan det automatiske kamerasystemet få bilder til å se litt overbehandlet ut, men du kan fortsatt fange veldig fine detaljer. Hvis hovedmålet ditt for bildene dine er personlig bruk eller sosiale medier, er dette mye mindre et problem, men det er en avveining igjen med brukervennlighet.

James Hirtz / MakeUseOf

Totalt sett er HoverAir X1 ideelt brukt for sine sporingsmuligheter på video. Hvis du bruker den der, vil du få mest mulig ut av den når den kombineres med dens bærbarhet.

Bør du kjøpe HoverAir X1?

James Hirtz / MakeUseOf

HoverAir X1-spesifikasjonene ser mindre imponerende ut på papir enn prislappen på $400 tilsier. Med et øyeblikk vil du sannsynligvis sammenligne den med DJI Mini 2 SE for video- og fotograferingsspesifikasjonene, og den fungerer veldig likt der. Den taper imidlertid når det gjelder flyytelse med kortere batterilevetid, flyrekkevidde og mindre vindmotstand.

I stedet vil du velge HoverAir X1 først og fremst for enkelhets skyld. Vil du ha en drone som du kan bære hele dagen uten å merke det og raskt fly innendørs og utendørs, vinner den der. Sammenlignet med DJI Mini 2 SE finner du også forbedret sikkerhet med buret rundt propellene.

Hvis du er villig til å gi opp litt kontroll og kraft, viser HoverAir X1 en utrolig tilgivende introduksjon til en personlig drone. Du trenger bare å avgjøre om det lille fotavtrykket passer best til dine opptakssituasjoner.

HOVERAir X1

HoverAir X1 er en drone for personlig bruk designet for å fly autonomt for å ta video og bilder. Den kan betjenes fra bare to knapper eller overtas for manuell flyvning i følgesappen. For ytterligere bekvemmelighet tilbyr den en helt lukket design med sikkerhetsvern samtidig som den er lett og sammenleggbar for enkel transport. I tillegg tilbyr de fem opptaksmodusene videoalternativer på 2,7K (30FPS), 1080P (60 og 30FPS), eller 12MP-bilder som kan lagres på den interne 32GB lagringsplassen. Dronekameraet prøver å få de beste bildene mens trippel stabilisering jevner ut prosessen sammen med vindmotstand på nivå fire.

Merke HOVERAir

App Hover X1 App

Hastighet 7 m/s (15,6 mph) – Horisontal | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Oppstigning/nedstigning

Vekt 125 g (0,28 lbs)

Rekkevidde 98 fot (30 m)

Tilkobling Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Batteri 1050mAh

First-Person View (FPV) Live view via appen

Dimensjoner 5 x 3,4 x 1,2 tommer (127 x 86 x 31 mm) brettet / 5 x 5,7 x 1,2 tommer (127 x 145 x 30 mm) utbrettet

Videooppløsning 2,7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Videoformater MP4

Bitrate 32 Mbps

Live View Ja

Maks vindhastighetsmotstand nivå-4 (7,9 m/s)