tipsbilk.net

Hva er best for videoredigering?

Viktige takeaways

 • Premiere Pro og CapCut tilbyr begge flotte videoredigeringsfunksjoner og kan lage landskaps- og portrettvideoer i alle lengder.
 • CapCut er allment tilgjengelig på ulike enheter og operativsystemer, mens Premiere Pro er begrenset til Adobe-abonnenter på Windows og macOS.
 • CapCut tilbyr en gratisversjon med et enormt bibliotek med funksjoner, mens Premiere Pro opererer på en abonnementsmodell med en 7-dagers gratis prøveversjon og tilgang til Adobe Creative Cloud-apper.

Videoproduksjon er i rask utvikling, og valgverktøyene dine betyr noe. Premiere Pro og CapCut gir begge flotte videoredigeringsfunksjoner, men hvilken fungerer bedre for dine videoredigeringsbehov? Begge plattformene kan lage landskaps- og portrettvideoer i alle lengder, har mangfoldig plattformtilgjengelighet og tilbyr mange nyttige verktøy. La oss sette dem mot hverandre for å se hvilken som kommer ut på toppen.

Plattformtilgjengelighet

Avhengig av operativsystemet eller enhetstypen, kan du være begrenset i alternativene dine.

CapCut

CapCut er tilgjengelig for alle som har tilgang til en datamaskin eller håndholdt enhet. Du kan laste ned den offisielle CapCut-appen for begge Android og iOS for mobilbruk, noe som er flott for videoskapere av sosiale medier eller innholdsskapere som lager videoer mens du er på farten.

Det er en CapCut-app du kan bruke på Mac og Windows, og hvis du bruker andre operativsystemer, kan du redigere videoer i nettleserversjonen på CapCuts nettside.

Premiere Pro

Adobe Premiere Pro har ingen nettleserversjon og er kun tilgjengelig for Adobe-abonnenter. Dette er det bedre alternativet for mer seriøse videoredigerere som leter etter detaljerte videoredigeringsalternativer.

Du kan laste ned Premiere Pro for Windows og macOS. For Linux-brukere er det ingen offisiell app; Du kan imidlertid kjøre en virtuell maskin for å bruke Photoshop og annen Adobe-programvare på Linux.

  Hvordan ser Nginx Plus ut?

Premiere Pro er ikke tilgjengelig for Android eller iOS. Adobe har imidlertid en mobil videoredigerer kalt Adobe Premiere Rush som ligner på Premiere Pro, men bedre utstyrt for videoredigering på mindre skjermer med berøringsskjermfunksjoner.

Pris

Tilbyr plattformene gratisversjoner, engangsbetalinger eller rimelige abonnementer? Vurder prispunktet ditt for å se hvilken plattform som er verdt å bruke.

CapCut

Med CapCuts gratisversjon får du tilgang til et enormt bibliotek med opptak, lyd, maler og videooverganger. Og det enorme biblioteket med funksjoner oppdateres regelmessig i tråd med de nyeste trendene for å holde deg på toppen av videoredigeringsspillet ditt. Det er imidlertid noen funksjoner som bare er tilgjengelige ved å oppgradere til Pro.

CapCut Pro tilbyr ekstra overganger, bedre maler og et bredere utvalg av verktøy og funksjoner. Du kan enkelt oppgradere og velge mellom et månedlig ($7,99) eller årlig ($74,99) abonnement, hver starter med en 7-dagers gratis prøveperiode. Du kan også registrere deg for en engangsmåned, uten abonnement, for $9,99.

Bli med i CapCut Pro ved å velge Join Pro på skrivebordsversjonen eller trykke på Pro på mobilversjonen.

Premiere Pro

Adobe Premiere Pro er en del av Adobe Creative Cloud, så den tar på seg Adobes abonnementsmodell. Du kan abonnere på en enkelt Premiere Pro-plan eller på Adobes All Apps-plan som inkluderer alle Creative Cloud-apper. Nye brukere kan få en 7-dagers gratis prøveperiode før de forplikter seg til et abonnement.

All Apps-planen inkluderer over 20 Adobe Creative Cloud-apper og koster $59,99 per måned for ett års tilgang. Hvis du bare vil ha et Adobe Premiere Pro-abonnement, er planen med én app $ 22,99 per måned for ett års tilgang.

Adobe Premiere Rush er gratis med andre Adobe-planer, men det er en premiumversjon til $9,99 for ekstra verktøy og funksjoner.

Maler

Mange vil kanskje redigere videoer fra bunnen av, men for videoer på sosiale medier foretrekkes ofte bruk av maler. Hvilken av disse videoplattformene gir et bedre utvalg av videomaler?

  Slik legger du til en Emoji Viewer til Mac-menylinjen

CapCut

Med samme morselskap som TikTok, er CapCut sterkt påvirket av kortformede videoplattformer og populære sosiale medievideoer. Du finner massevis av trendende TikTok-videomaler, AI-maler, samt bilde- og lydmaler. Se vår guide for å lage kortformatvideoer i CapCut for å lære mer.

Du kan ikke redigere keyframes, timings eller andre intrikate aspekter ved CapCut-maler; du kan bare redigere plassholdere i maler, for eksempel bilder og tekst.

Premiere Pro

Premiere Pro tilbyr begrensede videomaler gjennom en Adobe Stock abonnement. Disse malene er mindre fokusert på trendende videostiler og mer på videoaspekter som du kan redigere videre selv i Premiere Pro.

Maler inkluderer overgangsanimasjoner, animerte bakgrunner, bevegelsesoverlegg og nedre tredjedeler – du kan også lage lavere tredjedeler i After Effects for deretter å bruke i Premiere Pro.

Premiere Pro er sterkt fokusert på å lage originale videoer og tilbyr en mengde innebygde verktøy for å gjøre det. Du kan redigere malene slik du ville redigert originale videoer i Premiere Pro: plassere, redigere og flytte nøkkelbilder, samt endre fargene på elementer, fjerne elementer eller duplisere dem.

De tilgjengelige malene imøtekommer ikke sosiale medier-trender og er begrenset til videofunksjoner som introer, outros og overgangselementer, for å nevne noen.

Oppbevaring

Tilbyr disse videoredigererne skylagring, og hvor mye koster det?

CapCut

CapCut tilbyr lag med skylagring for videoprosjektene dine, enten du lager videoer på skrivebordet eller via appen.

Alle CapCut-brukere får 1 GB livstidslagring gratis. Du kan også kjøpe ekstra lagringsplass for rundt en dollar per 10 GB. På toppen av det kan du få ekstra personlig lagringsplass ved å fullføre oppgaver som å invitere nye brukere, eksportere videoer og invitere folk til rommet ditt. Denne lagringen er imidlertid bare gyldig i 45 dager.

CapCut Pro-brukere får 100 GB ekstra lagringsplass for å lagre videoprosjekter og eiendeler. Mobilversjonen lagrer også videoer lokalt på telefonen din.

  Hvordan formatere hevet eller senket tekst i Word eller PowerPoint

Premiere Pro

Premiere Pros lagring er skybasert, men med mulighet for lagring lokalt. Enten du abonnerer på Premiere Pro-abonnementet med én app eller Adobe All-Apps-abonnementet, får du 100 GB skylagring med abonnementet ditt.

AI-funksjoner

AI er i forkant av visuell redigering. Hvilken editor tilbyr bedre AI-funksjoner?

CapCut

CapCut tilbyr mange AI-verktøy for både videoredigering og bilderedigering, som er tilgjengelig gratis med noen Pro-funksjoner. Den tilbyr også magiske verktøy som, selv om de ikke er helt AI-baserte, tilbyr lignende funksjoner som AI-verktøyene.

Noen av AI- og Magic-videoverktøyene er:

 • AI-historiegenerator
 • Lang video til shorts
 • Skript til video
 • AutoCut
 • Bakgrunnsfjerner
 • Magisk øyesporingseffekt
 • Video oppskalerer og resizer

CapCut har også mange AI-bilderedigeringsverktøy, men de er ikke til stede i videoredigereren.

Premiere Pro

Premiere Pro har AI-verktøy knyttet til video, lyd, tekst og mye mer. Disse funksjonene bruker Adobe Sense kunstig intelligens-teknologi som er innebygd i de fleste Adobe-programvare.

Noen av de viktigste AI-funksjonene i Premiere Pro er:

 • Tekstbasert redigering
 • Tale-til-tekst-teksting
 • Deteksjon av sceneredigering
 • Auto-farge
 • Morph cut overganger
 • Automatisk lydremiks
 • Automatisk endring av rammestørrelse

Sammen med AI-funksjonene kan du også bruke andre Adobe-apper (og deres AI-funksjoner) til å bruke i Premiere Pro-kreasjonene dine. Du kan bruke dynamisk kobling for å integrere After Effects-komposisjoner i Premiere Pro-videoene dine, for eksempel.

CapCut vs. Premiere Pro: Hvilken videoredigerer passer for deg?

Hvis du er vant til Adobe-programvare, vil du ha en mindre læringskurve med Premiere Pro enn en helt nybegynner. Men CapCuts brukergrensesnitt er ikke komplisert å plukke opp. Den har en relativt enkel klikk-og-velg-layout, mens Premiere Pro har mer dyptgående menyer og funksjoner å sette opp for å oppnå de samme resultatene.

Hvis du mener alvor med å være en videoredigerer, skaper eller produsent, er tiden du bruker på å lære Premiere Pro verdt det – du kan lage alt du kan tenke deg. CapCut kan tilby mange lignende effekter og resultater med mindre arbeid.

x