Hva er snarveien Opprett ny mappe i Windows 10

Mapper er avgjørende for å holde orden på filene dine. Windows 10 setter ingen grense for hvor mange mapper en bruker kan opprette. Du står fritt til å lage så mange du vil. Du kan opprette en ny mappe hvor som helst ved å høyreklikke inne i en mappe og velge alternativet Ny>Mappe. Mappen er opprettet med navnet Ny mappe, og du kan gi den nytt navn.

Lag ny mappesnarvei i Windows 10

Du kan opprette en mappe i et hvilket som helst filutforskervindu og på skrivebordet. Høyreklikk-kontekstmenyalternativet er ikke vanskelig å bruke, men hvis du foretrekker hurtigtaster, kan du opprette en ny mappe med en.

  Installer drivere manuelt og reparer 'Driver Not Found'-feilen på Windows

Ny mappesnarvei

Den nye mappesnarveien på Windows 10 er Ctrl+Shift+N. Du kan bruke denne hurtigtasten på skrivebordet og i hvilken som helst mappe i Filutforsker.

Én tast Ny mappesnarvei

Du kan ytterligere forenkle den nye mappesnarveien med et AutoHotKey-skript. Skriptet og selve AutoHotKey er lette. Alt du trenger å bestemme er hvilken nøkkel du skal bruke for å opprette en ny mappe. Hvis tastaturet ditt har dedikerte taster for å åpne e-post eller gå til hjemmesiden i nettleseren din, kan du tilordne en av dem på nytt.

Sjekk ut vår guide for hvordan du identifiserer dedikerte tastaturtaster.

  Slik åpner du .key-filer på Windows 10

Når du har identifisert nøkkelen, kan du lage skriptet ved å følge disse trinnene.

Installere AutoHotKey på systemet ditt.
Åpne en ny notisblokkfil.
Skriv inn følgende.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Rediger «Launch_Mail»-delen og erstatt den med nøkkelen du vil bruke til å opprette en ny mappe.
Lagre filen med filtypen AHK.
Kjør skriptet.
Trykk på tasten og en ny mappe vil bli opprettet.

Du kan flytte skriptet til oppstartsmappen og skriptet kjøres automatisk når du starter systemet. Du vil kunne bruke nøkkelen uten å måtte kjøre skriptet manuelt.

Ctrl+Shift+N tastatursnarveien fungerer bare i Filutforsker. Det er ikke en universell hurtigtast på Windows 10. I andre apper, for eksempel en nettleser, vil dette åpne et nytt inkognitovindu. Du kan åpne et nytt File Explorer-vindu med Win+E-tastatursnarveien, og denne snarveien er universell, slik at du kan bruke den i hvilken som helst app for å åpne et nytt File Explorer-vindu.

  Slik ser du hvilke apper som bruker mikrofonen din på Windows 10

Konklusjon

Ctrl+Shift+N tastatursnarveien vil også fungere i dialogboksen Lagre fil. Hvis du laster ned en fil, kan du klikke på Ny mappe-knappen, eller du kan bruke denne hurtigtasten for å lage snarveien. Navnet på mappen vil være redigerbart.