Hvilke eldre Samsung-telefoner får Galaxy AI?

Viktige takeaways

 • Samsung har bekreftet Galaxy AI-støtte for alle sine avanserte telefoner og nettbrett fra 2023.
 • Galaxy AI vil finne veien til kompatible enheter sammen med One UI 6.1-programvareoppdateringen.

Samsung planlegger å rulle ut Galaxy AI, det ettertraktede settet med AI-funksjoner introdusert sammen med Galaxy S24-serien, til sine eldre modeller over en programvareoppdatering i 2024. Men ikke alle Samsung-telefoner er kvalifisert. Finn ut om Galaxy-enheten din kommer på listen.

Samsungs liste over Galaxy AI-kompatible enheter

I en Samsung Newsroom-innlegg, kunngjorde den koreanske smarttelefongiganten offisielt listen over enheter som vil støtte Galaxy AI med One UI 6.1-programvareoppdateringen. I tillegg til eldre smarttelefoner, bringer Samsung Galaxy AI til nettbrettutvalget. Her er listen over kompatible telefoner og nettbrett:

 • Galaxy S23, S23+, S23 Ultra og S23 FE
 • Galaxy Z Flip 5 og Z Fold 5
 • Galaxy Tab S9, Tab S9+ og Tab S9 Ultra
  Bekymret for ChatGPTs personvern? Slik velger du bort

Som du kan se, er alle premiumtelefoner og nettbrett Samsung utgitt i 2023 kvalifisert til å motta noen av de beste Galaxy AI-funksjonene. Lavere modeller som Galaxy A54, Galaxy Tab S9 FE/FE+ og Galaxy A23 vil ikke få Galaxy AI, sannsynligvis fordi maskinvaren deres rett og slett ikke er dyktig nok.

Når slipper Samsung One UI 6.1 med Galaxy AI?

AngieYeoh/Shutterstock

I følge kunngjøringen vil Samsung begynne å rulle ut One UI 6.1 fra slutten av mars. Vi har ikke en eksakt dato ennå, men du bør se en forespørsel om programvareoppdatering på den kompatible Galaxy-telefonen eller -nettbrettet den siste uken i mars. Med One UI 6.1 planlegger Samsung å bringe Galaxy AI til 100 millioner brukere i 2024:

  Det beste lysutstyret i 2024

«Dette er bare begynnelsen på Galaxy AI, siden vi planlegger å bringe opplevelsen til over 100 millioner Galaxy-brukere innen 2024 og fortsette å innovere måter å utnytte de ubegrensede mulighetene til mobil AI.»

9to5Google rapporterte at One UI 6.1 også vil finne veien til eldre flaggskip som Galaxy S22 og S21-serien senere i 2024, men dessverre vil ikke Galaxy AI være en del av det.

Hvilke Galaxy AI-funksjoner kommer til eldre telefoner?

Zarif Ali/MakeUseOf

Det fine trykket på Samsungs nyhetsrom-innlegg bekrefter at noen av S24s Galaxy AI-funksjoner ikke vil være tilgjengelige på alle eldre enheter. Samsung lover følgende funksjoner når du oppdaterer Android-telefonen til One UI 6.1:

 • Live oversetter og tolk
 • Chat Assist
 • Merk Assist
 • Ring rundt for å søke med Google
 • Generativt redigerings- og redigeringsforslag
 • Øyeblikkelig Slow-mo
 • Browse Assist
 • Transkripsjonshjelp
  10 beste vertsleverandører for rustservere i 2022 [Updated]

Instant Slow-mo vil ikke være tilgjengelig for Galaxy S23 FE.

På toppen av disse funksjonene vil kompatible Galaxy-enheter som kjører One UI 6.1 også la deg generere AI-bakgrunnsbilder med tekstmeldinger.

Det er imidlertid verdt å merke seg at noen Galaxy AI-funksjoner som Live Translate, Note Assist, Chat Assist og Generative Edit krever at du logger på med en Samsung-konto. Chat Assist vil også være begrenset til Samsung Keyboard, mens Browsing Assist krever at du bruker Samsungs nettleser.

Vi tror at Samsungs beslutning om å bringe Galaxy AI til eldre modeller er et skritt i riktig retning. Det viser selskapets forpliktelse til å støtte eldre enheter i det lange løp. One UI 6.1-oppdateringen med Galaxy AI-funksjoner kan imidlertid fraråde noen brukere å oppgradere til S24 eller S24 Ultra.