Surface Neo vi alltid har ønsket oss

Viktige takeaways

  • ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​tilbyr en unik design med to skjermer for forbedret multitasking.
  • Enheten blander sømløst et tradisjonelt bærbart oppsett med en andre skjerm, og dobler skjermens eiendom.
  • Den innovative bærbare designen gir allsidige portalternativer, utmerkede skjermer og en komfortabel skriveopplevelse.

I en verden der den bærbare datamaskinens formfaktor ofte virker stillestående, er designen til ASUS Zenbook DUO ganske bisarr. ASUS er ikke fremmed for å gi ut flere utradisjonelle formfaktorer gjennom årene, spesielt når det kommer til hva de kan gjøre med flere skjermer, men denne er annerledes. Zenbook DUO er på mange måter hva Microsofts uutgitte Surface Neo kunne ha vært, og den beviser at en bærbar datamaskin med to skjermer ikke bare er en gimmick, men et genuint forfriskende syn på hva bærbar design kan være.

ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406

En forfriskende versjon av formfaktoren for bærbar datamaskin

ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​skiller seg ut med sin unike design med to skjermer, som gir et forfriskende inntrykk av bærbare formfaktorer. Enheten blander sømløst et tradisjonelt bærbart oppsett med en ekstra skjerm, og dobler skjermens eiendom og forbedrer multitasking-mulighetene. Uten noen umiddelbare kompromisser bortsett fra kanskje batterilevetid og ytelse, inkorporerer Zenbook DUO nesten perfekt en dobbel skjerm i en bærbar datamaskin som ikke suger.

Operativsystem Windows 10

CPU Opp til en Intel Core 9-185H

GPU Intel Arc Graphics

RAM Opptil 32 GB LDDR5

Lagring Opptil 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD

Batteri 75Wh

Skjerm (størrelse, oppløsning) Dobbel 14-tommers 3K (2880 x 1800) 120Hz 16:10 sideforhold OLED-berøringsskjerm 0,2 ms responstid, 120 Hz oppdateringsfrekvens 500-nits topplysstyrke,

Kamera FHD

Høyttalere Harmon Kardon

Porter 2 x Thunderbolt 4 USB-C (opptil 40 Gbps, PD, DP støttet), 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x full størrelse HDMI 2.1, 1 x lydkombinasjonskontakt

Dimensjoner 31,3 x 21,7 x 1,99 cm (med tastatur)

Vekt Ca. 1,65 kg (med tastatur)

Fordeler

  • Utmerkede skjermer
  • Brukbart avtakbart tastatur og styreflate
  • Allsidig portutvalg

Ulemper

  • Batterilevetiden kan lide med dobbeltskjermmodus
  • Ytelsen kan bli hindret av formfaktor med to skjermer

Breaking the Laptop Design Mold

Zenbook DUOs mest slående visuelle er oppsettet med to skjermer, men når du først åpner enheten, blir du møtt med det som tilsynelatende er et helt normalt bærbart oppsett med en enkelt 14-tommers skjerm og et tastatur og styreflate i full størrelse . Men når du kobler fra tastaturet og støtter støtten på bunnen av den bærbare datamaskinen, vil du se den andre identiske skjermen under. Denne designen dobler effektivt skjermeneiendommen din og lar deg referere til én skjerm mens du arbeider på en annen.

Zarif Ali / MakeUseOf

Visuelt er denne designen med to skjermer en gjentakelse av den forrige Zenbook DUO, som hadde en mindre skjerm øverst på den bærbare datamaskinen, og presset tastaturet nær bunnen med styreflaten klønete plassert til siden. ASUS hadde også Zenbook Fold, en kontinuerlig sammenleggbar skjerm som spenner over hele den bærbare datamaskinen og hadde et avtakbart tastatur og mus. Med denne nye Zenbook DUO får du en mellomting mellom de to, og det er denne designen som uten tvil er bedre enn de to som kom før den.

  7 beste åpen kildekode Live Chat-programvare for å snakke med kundene dine

For det første bidrar inkluderingen av et avtakbart tastatur i full størrelse og en innebygd støtte til den bærbare datamaskinens ergonomiske komfort, spesielt fordi du kan bruke tastaturet og styreflaten på samme måte som en vanlig bærbar datamaskin sammenlignet med forrige Zenbook DUO. I tillegg betyr den nye Zenbook DUOs to separate paneler dekket av glass at den ikke har noen ekstra sammenleggbare elementer, noe som betyr at du får en uten tvil mer pålitelig og holdbar bærbar datamaskin sammenlignet med Zenbook Fold.

Zarif Ali / MakeUseOf

Stativet er sannsynligvis mitt favorittaspekt ved denne designen, og det er på grunn av hva det betyr for ergonomi. Å koble fra tastaturet og støtte opp den bærbare datamaskinen til der hovedskjermen er i øyehøyde er en game changer; under lange arbeidsøkter bak skjermen vil du føle deg mindre anstrengt over tid, og det er bare en veldig subtil ting som sikrer en mer komfortabel dataopplevelse.

Rent praktisk lurer du kanskje på om det er noen umiddelbare ulemper ved å ha denne formfaktoren, spesielt når det gjelder å reise med den, men ærlig talt er det ikke mye å bekymre seg for. Den bærbare datamaskinen er litt tykkere sammenlignet med andre, og kommer inn på 1,46 cm uten tastatur og ca. 2 cm med tastatur, men vektmessig veier Zenbook DUO ca 1,65 kg, som er på nivå med andre enheter i sin kategori.

Skjermer: To er bedre enn én

Zenbook DUO flytter til stjernen i showet, og har to ASUS Lumina OLED-skjermer, sertifisert med Dolby Vision og Pantone Validated, og tilbyr en 100 % DCI-P3-fargeskala i kinokvalitet. Begge skjermene har en oppløsning på 2880 x 1800 og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe som sikrer skarpe bilder og jevne bevegelser. Disse skjermene gir ikke bare livlige farger, men kommer også med VESA DisplayHDR True Black 500-sertifisering, noe som gjør dem utmerket for innholdsforbruk.

Zarif Ali / MakeUseOf

Å velge identiske paneler for begge skjermene er en av de beste fordelene med denne bærbare datamaskinen; det er ingen avvik i kvaliteten, så du kan behandle begge skjermene likt hvis du stoler på dem for fargenøyaktighet. Så hva kan du gjøre med dette dual-display-oppsettet? Svaret på det spørsmålet er bokstavelig talt hva du vil; Når du fjerner tastaturet, slår den bærbare datamaskinen automatisk på den sekundære skjermen, og Windows behandler den som en sekundær skjerm, slik at du kan utvide den, duplisere den eller bare slå den av hvis du bare vil bruke hovedskjermen med støtten. .

Du kan også orientere enheten på siden for å ha to vertikale skjermer ved siden av hverandre, men jeg valgte å bruke støtten for bedre stabilitet.

Jeg brukte hovedsakelig sekundærskjermen som hovedskjerm, med toppskjermen som referanse. For koding var det nyttig å ha en YouTube-video, nettside eller Python-konsoll på hovedskjermen mens Pycharm med all min kode var nederst. Den samme praktiske funksjonen gjelder for å ha et Word-dokument nederst med en nettside eller referanse på den øverste skjermen for å ta notater. For videoredigering ville det være veldig nyttig å ha tidslinjen på bunnskjermen med en full forhåndsvisning på toppskjermen.

Zarif Ali / MakeUseOf

Det jeg elsker med denne formfaktoren er at den ikke nødvendigvis bringer noe nytt til PC-en; du kan gjøre alt denne doble skjermen kan gjøre ved å bare koble til en bærbar PC til en ekstern skjerm eller ha et oppsett med to skjermer for din stasjonære PC. Men fordi det er innebygd, er portabilitetsaspektet til dette oppsettet flott. ASUS har inkludert et par funksjoner for å dra nytte av den doble skjermen, som delingsalternativet der du kan snu en av skjermene slik at personen overfor deg kan se det du ser. Jeg har imidlertid ikke brukt det mye, og det hadde vært bedre å se den implementeringen hvis den bærbare datamaskinen kunne artikulere seg forbi 180 grader til en teltmodus.

  Bluetooth 5.1: Hva er nytt og hvorfor det betyr noe

Samlet sett er Zenbook DUOs skjermkvalitet, praktiske og allsidighet i en bærbar formfaktor uten sidestykke av konkurrentene.

Porter, tastatur, styreflate: Holder seg til røttene

Zenbook DUO sparer ikke på tilkoblingsmuligheter. Den har to Thunderbolt 4-porter, en standard HDMI 2.1, en USB 3.2 Gen 1 Type-A-port og en kombinert lydkontakt; dette betyr at du får en anstendig balanse mellom både moderne og eldre periferiutstyr.

Zarif Ali / MakeUseOf

Når det gjelder tastatur- og styreflateopplevelsen, var dette et område jeg var bekymret for at kunne ha blitt skrapet for å inkorporere denne toskjermsdesignen, men heldigvis er det en flott skriveopplevelse. Zenbook DUO er utstyrt med et avtakbart ASUS ErgoSense-tastatur i full størrelse som tilbyr en skriveopplevelse som alle andre ASUS bærbare datamaskiner. Med 1,4 mm tastevandring og bakgrunnsbelysning føles tastaturet det samme som alle andre Zenbook. Sammenlignet med konkurrerende bærbare datamaskiner som Apples MacBooks eller Microsofts Surfaces, kan tastene føles mindre taktile. Imidlertid er det generelt en god skriveopplevelse.

Zarif Ali / MakeUseOf

Nytt for tastaturoppsettet er inkluderingen av Windows Copilot-tasten, slik at du kan tilkalle Windows» innebygde Copilot på hver skjerm, selv om jeg ikke fant meg selv å strekke meg etter den så ofte, om i det hele tatt. Til tastaturet følger berøringsplaten, og denne føles igjen identisk med alle andre styreflater i ASUS bærbare portefølje, det vil si flott. Sammenlignet med den trange layouten og den vanskelige plasseringen til den forrige Zenbook DUO-styreflaten, føles denne mye bedre ergonomisk.

Zarif Ali / MakeUseOf

Denne avtakbare enheten kobles til den bærbare datamaskinen via pogo-pinner og magneter, og når den er festet til den bærbare datamaskinen, føles enheten veldig tradisjonell å bruke på fanget som du ville gjort med en hvilken som helst annen bærbar datamaskin, og når du vil koble den fra, er den avhengig av Bluetooth for automatisk sammenkobling med den bærbare datamaskinen. Du vil kanskje legge merke til noe etterslep når det gjelder styreflate og tastaturinndata når du begynner å bruke den bærbare datamaskinen umiddelbart etter at den er tatt av. Fortsatt, i generell bruk, er latensen veldig lav og umerkelig.

Maskinvareytelse: Kraft møter effektivitet

Utstyrt med opptil en Intel Core Ultra 9-185H-prosessor, opptil 32 GB innebygd LPDDR5-minne og en 2 TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD, er Zenbook DUO et ganske kraftsenter. Inkluderingen av Intel Meteor Lake-prosessorene med NPU sikrer AI-databehandling med lav latens, men den største umiddelbare fordelen du vil legge merke til er brikkens effektivitet, som for en bærbar datamaskin som driver to 3K 120Hz-paneler, er ganske viktig.

Enheten vår er en toppkonfigurasjon med Core Ultra 9-185H og 32 GB RAM, og den yter ganske bra, selv om det kan være noen begrensende faktorer for å drive to skjermer med høy oppløsning og høy oppdateringsfrekvens.

  9 beste verktøy for ekte brukerovervåking for å forbedre brukeropplevelsen

Zarif Ali / MakeUseOf

På Geekbench 6 scoret den bærbare datamaskinen 2.294 på single-core og 10.231 på multicore, og på PCMark10 scoret den bærbare datamaskinen i gjennomsnitt 6.296, med individuelle poeng for Essentials på 10.127, produktivitetsscore 8.424 og Digital Content Creation scoret 7.940.

For Geekbench scoret Zenbook DUO overraskende litt mindre på multi-core sammenlignet med Ultra 7-155H Zenbook 14 OLED, som fikk 11.121. Jeg mistenker at denne litt lavere poengsummen, i det minste for testen vår, skyldes at denne enheten struper mer sammenlignet med vanlige bærbare datamaskiner, fordi den, i tillegg til å holde brikkesettet kjølig, også må ta hensyn til den andre skjermen.

Når det er sagt, i daglig bruk er ytelsen til Zenbook DUO ganske god. Bruken min inkluderte nettsurfing, medieforbruk med YouTube og Netflix, koding i PyCharm og redigering av bilder i Adobe Photoshop og Lightroom, og den bærbare datamaskinen håndterte disse aktivitetene jevnt, med minimal hakking eller etterslep.

Zarif Ali / MakeUseOf

Det er imidlertid verdt å merke seg at den bærbare datamaskinen fortsatt kan lide av hørbar viftestøy, selv under nettsurfing. Selv om du takket være støttebenet kan lindre noe av den termiske belastningen på chassiset.

En annen fordel med denne formfaktoren er at du ikke føler den typiske varmen under dekk under store arbeidsbelastninger fordi når du kobler fra tastaturet, overføres ikke noe av den varmen, noe som er veldig hyggelig.

Batterilevetid: Ikke helt hele dagen

Zenbook DUO er utstyrt med et 75 watt-timers batteri, og støtter hurtiglading, og kan lade opp til 50 % på bare 30 minutter. Den bærbare datamaskinen er vurdert til rundt 10 timers batterilevetid, men avhengig av bruken din, spesielt med den sekundære skjermen, er det mer sannsynlig at du får ganske mye mindre enn det.

Zarif Ali / MakeUseOf

I min bruk av en typisk dag med nettsurfing, strømming av innhold, koding og fotoredigering, med begge skjermene, fikk jeg rundt seks til syv timer før jeg måtte koble til, noe som er ganske mindre sammenlignet med andre ASUS bærbare datamaskiner som Zenbook 14 OLED, som tok rundt ni til 10 timer.

Uten den sekundære skjermen bør du kunne forlenge denne batterilevetiden til en eller to timer til, men hvis du vil få full nytte av å ha denne typen bærbare datamaskiner, og du planlegger å bruke den utenfor huset, vil du vil sannsynligvis ha med deg ladeklossen.

Bør du kjøpe ASUS Zenbook Duo?

ASUS Zenbook DUO beviser at formfaktoren for den bærbare datamaskinen er langt fra en blindvei for designinnovasjon.

Hvis du leter etter en bærbar datamaskin som bryter formen og tilbyr en genuint nyskapende dobbelskjermopplevelse, er ASUS Zenbook DUO et overbevisende valg. Dens unike design, kraftige maskinvare og lange batterilevetid gjør den til et utmerket alternativ for multitaskere, innholdsskapere og alle som ønsker å forbedre produktiviteten.

ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406

En forfriskende versjon av formfaktoren for bærbar datamaskin

ASUS Zenbook DUO UX8406 ​​skiller seg ut med sin unike design med to skjermer, som gir et forfriskende inntrykk av bærbare formfaktorer. Enheten blander sømløst et tradisjonelt bærbart oppsett med en ekstra skjerm, og dobler skjermens eiendom og forbedrer multitasking-mulighetene. Uten noen umiddelbare kompromisser bortsett fra kanskje batterilevetid og ytelse, inkorporerer Zenbook DUO nesten perfekt en dobbel skjerm i en bærbar datamaskin som ikke suger.