Hvordan lage din første NFT (og legge den ut for salg!)

En gang i blant dukker det opp en trend som fullstendig endrer måten vi samhandler med ting på. Og nå er du sannsynligvis godt klar over begrepet Web3, NFT eller det desentraliserte nettet. Faktisk, hvis du bruker plattformer som Twitter og Instagram – er det ganske vanskelig å gå glipp av det.

Plutselig erstatter alle profilbildene sine med datagenererte pikselerte tegn. Alle fra kryptoentusiaster til faktiske kjendiser ser ut til å ha dyppet tærne i denne trenden. Disse pikselerte kunstsamlingene er mest kjent som NFT-er eller Non-Fungible Tokens.

Og i denne artikkelen skal vi snakke mye om NFT-er.

Det viktigste er at vi prøver å svare på spørsmålet «Hva er en NFT?». Og hvordan du kan lage din egen og publisere den for salg.

Så, la oss starte helt fra begynnelsen.

Hva er en NFT?

En NFT, som er forkortelse for «Ikke-fungibel token”, er en del av en digital ressurs som er lagret på Ethereum-blokkjeden. Ikke-fungibel betyr ganske enkelt at hvert enkelt stykke er unikt og ikke kan replikeres.

Hvis du eller noen andre oppretter en NFT – blir du automatisk tildelt et token for ditt individuelle aktivum. Og dette tokenet er den eneste måten å bekrefte at du faktisk er eieren av det aktuelle stykket.

Tokenene lagres utelukkende på Blockchain og er synlige for alle. Dette bidrar til å skape en sterk følelse av eierskap, som deretter kan valideres av de som samhandler med dine digitale eiendeler. Anvendelsen av NFT-er er enkel nok til å forstå. Men brukervennligheten deres i virkelige scenarier er mye bredere enn bare en kryptoaktiva.

La meg forklare dette mer detaljert.

Hvorfor er NFT-er populære?

Det er ingen tvil om at folk har mye debatt om brukbarheten til NFT-er i virkelige scenarier. Men når man sier det, er det vanskelig å benekte det faktum at ideen om desentralisert eierskap er tiltalende.

De siste månedene har prosjekter som Royal har begynt å strømlinjeforme NFT-er ved å inkludere ordklassemusikere som Nas på plattformen deres. Ved å forhandle en avtale med Nas om å publisere musikken hans på blokkjeden, kan fans kjøpe en del av musikken og eie rettighetene til den.

Så når noen hører på sangene til Nas og han får betalt for det, kan du også få en del av den inntekten. Dette er tiltalende fordi det skaper en dypere forbindelse mellom artisten og fansen hans. Faktisk setter det kunstnere tilbake i førersetet for å eie kunsten sin.

Til sammenligning har artister signert med byråer generelt en tendens til å motta en nominell avgift av den totale inntekten. Men ved å publisere arbeidet deres på en desentralisert plattform – ikke bare får de fullt eierskap, men de kan også involvere fans for å hjelpe og øke populariteten til kunsten deres.

Det er mange plattformer hvor du kan spore kule NFT-prosjekter.

Hva er Minting?

I lekmannstermer tilsvarer å «mynte» noe på blokkjeden å lage et dokument som beviser ditt eierskap til det.

Den eneste forskjellen er at dette dokumentet vil være din kryptolommebokadresse. Og den vil være tilgjengelig for alle å se. Denne tilnærmingen til «smarte kontrakter» bidrar til å eliminere uredelig aktivitet og mistenkelige påstander.

  Hvis du planlegger å installere massevis av Smarthome-enheter, hopp over Wi-Fi

Men det kan også skape problemer alene. Hvis du noen gang mister tilgangen til kryptolommeboken din, mister du også muligheten til å bekrefte eierskap.

Så nå som vi fikk det grunnleggende ut av veien – la oss utforske prosessen med å lage en egen NFT.

Kan du lage en NFT gratis?

En av de første tingene folk spør om å lage en NFT er: «Kan du lage en NFT gratis?». Og det korte svaret er ja. Det er mulig å lage en NFT gratis, og mange plattformer tilbyr denne tjenesten.

Det lange svaret er litt mer komplisert, og viktig å forstå. Selv om det er mulig å opprette og publisere en NFT gratis, vil noen på et tidspunkt måtte betale gassgebyrer (transaksjonsgebyr), og hvis du ikke vil gjøre det selv – må personen som kjøper NFT-en din.

Her er en definisjon av gassavgifter:

Begrepet gass refererer til mengden Ethereum som kreves for at alle skal kunne samhandle med ETH Blockchain. Gassavgiftene er de tilhørende kostnadene som følger med å få gruvearbeidere til å verifisere transaksjoner. Dette er nyttig fordi det gir sterkere sikkerhet ved å eliminere dårlige aktører fra å spamme nettverket.

Selv om det er nyttig av sikkerhetsgrunner, gassavgiftsaspektet til Etherum blir i stor grad sett på som en dårlig ting. Det er planer om å forbedre Etherum-nettverket med innføre et konsensuslag – men dette pågår fortsatt, og det kan ta litt tid før dette trer i kraft.

Hvordan lage (Mint) en NFT

For å forenkle hele prosessen, kommer vi til å bruke to plattformer for denne opplæringen. Først MetaMask for å lage en kryptolommebok på Etherum-blokkjeden. Og for det andre, OpenSea – den mest populære NFT-markedsplassen i verden.

Bare med disse to plattformene kan du gå fra aldri å ha opprettet en NFT til å ha den oppført for salg!

Første ting først, hvordan lage en Etherum-lommebok?

Opprette en ETH-lommebok med MetaMask

MetaMask har nærmere 25 millioner brukere. Plattformen gir en enkel måte å lage din første Etherum kryptolommebok. Det viktigste er at du trenger MetaMask for å samhandle med OpenSea-markedsplassen.

Faktisk er det umulig å publisere en NFT på OpenSea med mindre du har Etherum-lommeboken klar. Du kan Last ned MetaMask for Chrome, Firefox, Brave, Edge og iOS- og Android-enheter.

Når du har lastet ned, vil du bli tatt gjennom en trinn-for-trinn-veiledning for å lage din første kryptolommebok.

Onboarding-prosessen introduserer deg til noen grunnleggende sikkerhetsprinsipper. Den viktigste er den hemmelige gjenopprettingsfrasen. Denne hemmelige 12-ordsfrasen er den eneste måten å virkelig sikre lommeboken din på. Som sådan bør du sørge for at du har lagret det et trygt sted ved siden av passordet ditt.

MetaMask genererer setningen automatisk, og du bør umiddelbart lagre den et trygt sted. Mange mennesker foretrekker å lagre det i en passordbehandling, men å gjøre det på et fysisk sted kan også være en klok idé.

I tillegg kan det være lurt å vurdere et av alternativene som er skissert i artikkelen vår om kryptosikkerhetstiltak.

Når du kommer forbi dette, er du ferdig. Whola! MetaMask har nettopp laget din egen Etherum kryptolommebok i farten.

Adressen kan også verifiseres med Etherscan. Husk at du kan bruke din nye lommebok til å samhandle med praktisk talt alle blokkjedebaserte tjenester som støtter Etherum.

  Hvordan e-postbombing bruker spam for å skjule et angrep

Så nå som vi har fått en lommebok – er det på tide å lage og liste vår første NFT på OpenSea-markedet.

Hvordan publisere en NFT på OpenSea

Åpent hav er hjemsted for noen av de største kryptosamlingene i verden.

På en gitt måned behandler plattformen mer enn 3 milliarder dollar verdi av digitale eiendeler. Og på grunn av dens popularitet, er det mye mer sannsynlig at du kommer til å tiltrekke deg et salg for din nye NFT. I tillegg gjør OpenSea det utrolig enkelt å sende inn kunstverkene dine for en offentlig oppføring.

Hvis du går til OpenSea Create side, vil du bli møtt med denne skjermen:

Fordi vi allerede har en MetaMask-lommebok, kan vi ganske enkelt klikke på MetaMask-alternativet. Dette vil utløse en automatisert tjeneste for å koble MetaMask-lommeboken din med OpenSea-infrastrukturen.

Du må godta noen grunnleggende vilkår, men ikke noe annet utover det.

Og så snart du er ferdig – vil OpenSea presentere grensesnittet Create a New Item. Som dette:

På denne siden kan du velge det digitale aktivaet du ønsker å prege. OpenSea støtter bilder, videoer, lydfiler og 3D-modeller. Og maksimal filstørrelse for hver er 100 MB.

Du kan også inkludere detaljer som navnet på NFT-en din, en ekstern side som forklarer hva den handler om, og en beskrivelse. Alternativt kan du velge mellom Etherum og Polygon som blokkjeden du vil publisere din nye NFT på.

På dette tidspunktet kan du ganske enkelt klikke på Opprett og du er ferdig. Du blir automatisk omdirigert til din nye NFT-oppføring:

Jeg må innrømme at det ikke er mitt stolteste kunstverk. Men for et eksempels skyld – jeg synes den gjør en ganske god jobb.

På dette tidspunktet har du to valg:

  • La være som den er. Dette betyr at din nye NFT er oppført på OpenSea-markedsplassen og er tilgjengelig for organiske kjøpere. Individuelle kjøpere kan gi tilbud på oppføringen din, og du kan enten godta eller avslå dem.
  • Selge. Å selge betyr at du har en pris i tankene og ønsker å selge NFT offentlig i stedet for å vente på et tilbud. Du kan velge fra en fast pris eller gå med auksjonsstil.

Du kan også bestemme deg for å la kunstverket være i fred.

Men for mange mennesker – hovedattraksjonen til NFT-er er muligheten til å selge eller bytte dem med andre. For noen handler det om prestisje mens det for andre handler om sosial bevis.

Selvfølgelig er det de som er i det for ren profitt også. Så spørsmålet er – hvordan selger du den digitale eiendelen din hvis du aldri har solgt en før?

Hvordan selge en NFT?

For mange av de tidlige kryptoadoptantene – å eie et dyrt digitalt kunstverk er et statussymbol. Gulvprisen for Bored Ape Yacht Club er omtrent 93 ETH i skrivende stund. Dette tilsvarer omtrent $230 000 USD, men kan gå opp så langt som $500 000 avhengig av Etherums pris.

Det er mye penger å betale for en digital ressurs. Og det har absolutt fått mye oppmerksomhet fra folk som også ønsker å være en del av trenden.

Men ikke alle kommer til å selge sin nypregede kunst for tusenvis av dollar. Og å hoppe inn i denne trenden blindt ville være dårlig lurt.

  Slik slår du på Moto E4-varslingslys

Som sådan, her er mine topp 3 tips for å akselerere salgsprosessen.

Bruk dine kreative ferdigheter

Enten det er et bilde eller en sang du prøver å selge på blokkjeden, er det viktig at prosjektet ditt stammer fra kreativitet. Med så mange mennesker som er med på vognen, krever det litt nøye planlegging for å skille seg ut fra gjennomsnittlige oppføringer.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, anbefaler jeg å utforske prosjektene som folk allerede har publisert. Snakk med folk som har solgt kunstverkene sine for 1 eller 2 Etherum, og spør dem – hvordan gjorde de det?

En ting som er bemerkelsesverdig med Web3 og NFT spesifikt, er fellesskapsaspektet. Folk er åpne for å snakke om deres suksesser og deres fiaskoer. Og det skader aldri å spørre.

Bli med i fellesskap

Å bli med i et likesinnet fellesskap er den enkleste måten å markedsføre kunsten din og andre digitale eiendeler på. Mest bemerkelsesverdig er disse Twitter, Discord og Clubhouse. Hvis du ikke følger med på de siste trendene, kan du gå glipp av potensielle kunder for kunsten din!

Nettsteder som NFT-kalender vise frem kommende drops. Dette kan være utgangspunktet ditt for å se hvem som publiserer meldingen, og hva deres fellesskapskoblinger er. Min personlige favoritt er Twitter.

Du kan følge en eller to personer i rommet, og om en ukes tid vil du kjenne minst 100 andre mennesker som brenner for dette rommet.

Intensjon er alt

Hvis du ikke klarer å vise genuin interesse for Web3-bevegelsen, kan det føles som en absolutt kjedelig å prøve å selge din NFT. Som sådan ville det sannsynligvis hjelpe hvis du bruker tid på å lære om krypto generelt.

Brenner du for ideen om en desentralisert nett? Vil du leve i en fremtid der artister kan involvere fansen sin i deres kreative prosess?

Selv om bevegelsen fortsatt er ny, skjer det mye bak kulissene. Og å vise en intensjon om å lære og forstå kan raskt tiltrekke seg likesinnede inn i kretsen din. Disse kan også ende opp med å bli menneskene som gjerne vil anskaffe et av kunstverkene dine!

Avslutningserklæring

For hvor komplisert Blockchain kan være å forstå, ser det ut til å være et ikke-problem å lage en NFT. I denne artikkelen har vi lært at å prege et enkelt digitalt bilde på blokkjeden tar mindre enn noen få minutter.

Det er også gratis å gjøre, men som vi lærte – gassavgifter er en ting.

Bortsett fra det tror jeg vi har dekket det absolutte grunnleggende av det hele.

Sist, men ikke minst, er det alltid flere ting å lære om, nemlig – hvordan lage en NFT-samling som ligner på CryptoPunks og andre.

Vil du ha gratis krypto? Her er 7 måter å tjene gratis kryptovaluta på.

x