Hvordan lage et overbevisende følgebrev i Microsoft Word

Hver gang du søker jobb, er det lurt å legge ved et følgebrev. Det er vanskelig å bestemme seg for hvordan du skal skrive hver enkelt, men du trenger i det minste ikke å starte fra bunnen av med designet deres.

Microsoft Word tilbyr maler og ønsker tredjepartsdesign velkommen for å hjelpe deg med å lage overbevisende følgebrev. Slik bruker du slike alternativer i Word og gjør det beste førsteinntrykket mulig for potensielle arbeidsgivere.

Bruk Microsoft Words følgebrevmaler

Formelle brev trenger ikke å være blide. Gå til Fil > Flere maler på Word, og skriv «følgebrev» i søkeboksen. Du finner flere stilige design som legger struktur og farge til dokumentet ditt.

Hva gjenspeiler deg bedre, et subtilt eller skarpt fargevalg? Hvis du vurderer en fet overskrift for dine profesjonelle detaljer, kan du også lære hvordan du designer brevhoder på Word. Du kan til og med legge til portrettet ditt i følgebrevet ditt.

  Slik deler du et statisk øyeblikksbilde av Google-kalenderen din

Microsoft Words innebygde maler inkluderer også felt du kan fylle ut med informasjonen din og din potensielle arbeidsgiver. De veileder deg på disse små måtene, noen gir til og med en prøve for brevets hoveddel. Det er imidlertid en god idé å omformulere det for å passe hver jobbsøknad.

Hvis du ikke liker noen av alternativene på Words skrivebordsapp, kan du utforske mer Microsoft følgebrevmaler online og last ned favorittene dine derfra.

Bruk tredjepartsmaler i Microsoft Word

Du kan lage følgebrev for drømmejobben din på plattformer i tillegg til Microsoft. Hvis du heller vil holde deg til det, vil du til og med komme over tredjepartsmaler som er spesielt utviklet for deg å laste ned og tilpasse på Word. Her er noen eksempler.

1. ResumeLab

Utforsk over 50 følgebrevmaler, alt fra minimalistiske til iøynefallende design. Husk at noen av dem er ment å bli opprettet på ResumeLab. Resten kan du ta med til Word ved å klikke på lenken Last ned det gratis her.

Du vil bli omdirigert til nettsteder som Bra CV og Gjenoppta Genius, som hjelper deg raskt å laste ned dokumentene dine. Så er alt du trenger å gjøre å åpne dem i Microsoft Word.

Du vil også legge merke til at noen følgebrev på ResumeLab er redigerte versjoner av Words innebygde maler, men dette legger bare til utvalget ditt og gir deg flere ideer.

  6 Assetto Corsa vertsservere for actionfylt spilling

2. Template.net

Dette er et populært nettsted for maler av alle slag, inkludert følgebrev. For noen design betaler du en liten avgift, men Template.net har også et imponerende utvalg av gratis alternativer. Dessuten er nedlastingsprosessen veldig enkel.

Bare bla gjennom samlingen, klikk på et design du liker, og velg Word-knappen under Last ned gratis mal. I neste vindu klikker du på Gratis nedlasting. Hvis du ikke allerede er logget på, blir du bedt om det som siste trinn.

Følg gode fremgangsmåter for følgebrev

Gjør deg kjent med hva du må og ikke må gjøre ved å skrive et følgebrev. Husk disse retningslinjene når du velger og tilpasser en mal eller lager et følgebrev fra bunnen av. De koker ned til følgende regler.

1. Forskning potensielle arbeidsgivere

Gjør research før du skriver eller utformer følgebrevet ditt. Bli kjent med hvert selskap og til og med rekruttereren du henvender deg til. Det er den samme strategien som å skreddersy CV-en for ulike jobbtyper.

2. Skreddersy ditt følgebrev

Når du viser frem dine ferdigheter og interesse for en stilling, bruk forskningen din til å skreddersy brevet ditt slik at det fanger rekruttererens oppmerksomhet og imponerer dem. Vær smart, entusiastisk og kortfattet med ordene dine.

3. Bruk din tomme plass med omhu

Mål å begrense følgebrevet til én side. Mer enn det, og du risikerer å miste rekruttererens interesse. Tenk på hva du trenger å si, inkludert viktige og relevante detaljer som ikke dekkes i CV-en din. Uttrykk disse tingene så kortfattet som mulig.

  12 beste NAS-løsninger (Network Attached Storage) for personlig og offisiell bruk

4. Det visuelle skal utfylle og ikke overvelde brevet

Legg til litt farge og tekstur, gå for en subtil effekt. Du kan til og med bruke noen små ikoner, så lenge de er smakfulle og diskré. Uansett hva du velger, hold disse bildene på kantene av bokstaven, og ikke la dem dominere teksten.

5. Master Words funksjoner som gagner følgebrev

Du kan for eksempel lage følgebrevet ditt mer effektivt ved å sette tekstens grenser fra start. For å gjøre dette, gå til Layout > Marginer. Fra samme verktøylinje kan du justere avsnittsavstand og innrykk.

Gjennom Sett inn > Bilder kan du importere et bilde av signaturen din og plassere den på slutten av brevet. Topp- og bunnteksten kan også tilpasses herfra.

Til og med Mailing-verktøylinjen kan være av interesse. Det kan bidra til å effektivisere prosessen med å skrive og sende brev, samt holde styr på mottakere.

God planlegging og formulering gjør de beste følgebrevene

Mellom Microsoft og andre leverandører har du tilgang til et bredt utvalg av maler for enkle, men attraktive følgebrev som du kan tilpasse på Word. Selve appen er full av nyttige skrive- og redigeringsverktøy.

Med denne benet opp er det enklere å designe et følgebrev for enhver anledning. God forskning og planlegging når det gjelder hvordan du skal nærme deg hver søknad kan bidra til å polere brevet enda mer.