Hvordan planlegge Instagram-historier og spare tid og krefter

Instagram er den mest populære sosiale medieplattformen. Den sosiale medieplattformen er en fin måte å holde kontakten med venner, familie og forretningsforbindelser. Dessuten er det over 200 millioner bedrifter på Instagram.

Ettersom Instagram fortsetter å utvikle seg, er Instagram-historier en funksjon som har vokst betydelig i popularitet. Du kan dele spesifikke øyeblikk fra dagene dine ved å bruke denne funksjonen, og folk kan også reagere og kommentere historiene dine.

Mens Instagram-historier er en utmerket måte å engasjere seg med publikum på, kreves det tid og krefter for å lage og laste dem opp kontinuerlig, spesielt hvis du er en bedriftseier, derfor er det å planlegge Instagram-historiene på forhånd en strategi som kan hjelpe deg å spare tid og innsats og vær konsekvent.

I denne artikkelen vil vi utforske fordelene med å planlegge Instagram-historier og gi detaljerte instruksjoner om hvordan du gjør det vellykket. Ved å implementere denne tidsbesparende teknikken kan du opprettholde en vanlig og spennende Instagram-tilstedeværelse selv når du er opptatt med andre ting.

Hva er Instagram-historier?

Instagram lar deg legge ut 24-timers permanente bilder, videoer og annen visuell informasjon. Dermed gir historier på Instagram en øyeblikksopplevelse fra dagen din enn standardinnlegg gjør på plattformens feed.

Instagram-historier er representert av profilbilder og vises som en lysbildefremvisning øverst i en Instagram-brukers feed. For å se historien i fullskjerm, trykk på profilbildet. Du kan også legge til kunstneriske komponenter mens du legger ut en historie, inkludert tekst, klistremerker, GIF-er, filtre, musikk, avstemninger, spørrekonkurranser og mer.

Du kan bruke Instagram-historier på ulike måter; Du kan sende inn mange historier etter hverandre for å lage en større sammenhengende historie, hver med en maksimal varighet på 15 sekunder.

I tillegg inkluderer Instagram interaktive verktøy som forbedrer engasjementet og samtalen med publikummet ditt, for eksempel sveipe-opp-lenker (for kontoer med over 10 000 følgere), omtaler og direktemeldinger i historier.

Instagram-historier er en utmerket måte å engasjere publikum på, øke eksponeringen din og fremme engasjement, enten du er en person som deler personlige øyeblikk eller et selskap som tilbyr varer eller tjenester.

Hvorfor bruke Instagram-historier?

Instagram-historier er et nyttig verktøy for enkeltpersoner og organisasjoner på grunn av deres brede spekter av fordeler.

Følgende er noen overbevisende begrunnelser for bruk av Instagram Stories:

Autentisitet og sanntidsengasjement

Å dele øyeblikk fra dagen din på Instagram-historier er mer uformelt og ekte å engasjere seg med følgerne dine. Du kan også se engasjement og visninger i sanntid.

  Instagram ble hacket og e-post endret – Trinn for å gjenopprette kontoen din

Økt synlighet

Instagram-historien din er kun synlig for følgerne dine. Når du legger ut en historie, vises historien øverst i Instagram-feeden til følgerne dine. Derfor er det mer sannsynlig at de klikker og samhandler med kontoen din.

Kreativt uttrykk

Bruk av forskjellige elementer og verktøy på Instagram-historier som tekst, klistremerker, GIF-er, filtre, musikk og mer til innlegget ditt. Du kan forbedre den estetiske appellen til historiene dine og produsere innhold ved å bruke Instagram-historieskapere som er interessant og særegent fra konkurrentene.

Sveip opp-lenker

Hvis bedriftskontoen din har mer enn 10 000 følgere, er du kvalifisert til å bruke sveipe-opp-funksjonen. Som et resultat kan du inkludere lenker i historiene dine som tar leserne til andre nettsteder, blogger, produktsider eller andre steder du liker. Sveip-opp-lenker er en effektiv strategi for å pushe bestemt atferd, generere potensielle kunder og øke trafikken.

Høydepunkter i historien

Instagram lar deg lagre historiene dine som høydepunkter som vises tydelig på profilen din. Høydepunkter lar deg samle og presentere dine største og viktigste historier i mer enn 24 timer, noe som igjen gjør profilen din mer interessant.

Mer verdifullt engasjement

Instagram-historier inkluderer ulike interaktive elementer, som avstemninger, spørrekonkurranser, spørsmålsklistremerker, nedtellinger osv. Ved å bruke disse elementene kan du aktivt samhandle med publikum i kommentarer, gjennomføre markedsundersøkelser og fremme engasjement. Du bygger fellesskap blant følgerne dine og forbedrer interaksjonen med dem ved å inkludere dem i historiene dine.

Viktigheten av å planlegge Instagram-historier

● Sparer tid: Du kan planlegge historier ved hjelp av Instagram-planleggere i god tid, slik at du ikke trenger å bruke tid på å legge dem ut daglig. Når du har alt innholdet, kan du planlegge det i henhold til innholdskalenderen og planen din.

● Konsistens: Publikum vil alltid få konstante oppdateringer via historier. Det vil hjelpe deg å bygge gode forbindelser med dem. Med god konsistens vil publikum ha for vane å se deg daglig og vil ha mer av deg.

● Øk engasjementet: Historier er en fin måte å engasjere publikum og bygge et en-til-en-forhold med dem. Når du får en vane med å planlegge historier regelmessig. Publikummet ditt legger merke til at du konsekvent legger ut innhold av høy kvalitet. På denne måten kan publikum lettere samhandle og engasjere seg i innholdet ditt.

● Forbedre innholdsstrategien: Ved å planlegge historier kan du lansere innholdet ditt strategisk. Dette betyr at innholdet ditt stemmer overens med dine overordnede markedsføringsmål og merkevaremeldinger.

● Spor resultatene dine: Du kan se analyse- og engasjementberegningene med planlegging. Du får detaljert innsikt om innholdet ditt. Det vil hjelpe deg med å identifisere trender og hjelpe deg med å ta beslutninger basert på data.

Så du kan unngå å stole på flaks og magefølelse. På denne måten kan du vurdere hvilke ting som fungerer og hva som trenger forbedringer. Du kan også doble ned på ting som fungerer.

  Slik fjerner du kontoer på Instagram

Planlegge Instagram Stories

Per nå kan du ikke planlegge historier direkte fra selve Instagram-appen. Så du må installere Meta Business Suite på mobiltelefonen din.

Trinn 1: Gå til Play Store/App Store og last ned Meta Business Suite.

Trinn 2: Åpne Meta Business Suite og logg på Instagram-kontoen din.

Trinn 3: Helt nederst i appen vil du se en knapp med et legg til-ikon.

Trinn 4: Klikk på den og velg historiealternativet.

Trinn 5: Velg et bilde og lag historien du ønsker. Trykk deretter på del på-knappen nederst til høyre.

Trinn 6: Planlegg deretter for senere ved å velge dato og tidspunkt.

Trinn 7: Gratulerer historien din er nå planlagt til senere.

Trinn 8: For å sjekke det planlagte innholdet ditt, gå tilbake til startsiden. Trykk på Innhold fra bunnmenyen. Velg det planlagte alternativet fra rullegardinmenyen, og du vil se alt det planlagte innholdet, inkludert historier.

Bortsett fra å bruke Meta Business-pakken for å planlegge Instagram-historiene dine, kan du også bruke tredjeparts Instagram-historieplanleggerverktøy.

Verktøy for planlegging av Instagram-historier

Her er noen Instagram-historieplanleggingsverktøy du kan bruke for å planlegge Instagram-historiene dine enkelt.

#1. Seinere

Din gå til Instagram-planleggeren for å planlegge Instagram-historier i bulk. Senere lar deg planlegge, planlegge og planlegge ditt sosiale medieinnhold visuelt.

Egenskaper:

 • Visuell innholdskalender som gir en klar oversikt over dine planlagte innlegg.
 • Planlegg flere innlegg samtidig samtidig.
 • Forbered innholdet ditt på forhånd og planlegg det automatisk for senere.
 • Gir deg hashtags-anbefalinger som er spesifikke for innholdet ditt.
 • Linkin.bio-funksjon som lar deg lage en klikkbar landingsside som kobler Instagram-innleggene dine til eksterne nettsider.
 • Spor beregninger som engasjement, rekkevidde og vekst av følgere.

Den gir også detaljerte analyser som vil hjelpe deg med å måle suksess, lære den beste tiden å legge ut på sosiale medier og få hashtag-forslag. Videre lar mobilappen deg planlegge Instagram-historiene dine.

#2. Pallyy

Pallyy er en alt-i-ett Instagram-planlegger som lar deg autopublisere innholdet ditt med bare noen få klikk. Det er svært samarbeidende, noe som lar deg planlegge, planlegge og analysere innholdet ditt effektivt.

Egenskaper:

 • Enkelt og rent grensesnitt.
 • Samarbeid som lar deg administrere teammedlemmer, tildele roller og jobbe jevnt sammen.
 • Analyserer innholdet ditt og gir hashtag-anbefalinger.
 • Angi at det planlagte innholdet ditt skal publiseres automatisk til de valgte tidspunktene.
 • Enkel kurater og repost brukergenerert innhold.
 • Gir detaljerte analyser og innsikt.
 • Mobilvennlig og responsiv design.

Pallyys enkle og rene grensesnitt sikrer en jevn opplevelse, og hjelper deg å strømlinjeforme innsatsen på sosiale medier og oppnå resultater.

#3. Hootsuite

Hootsuite er en 360-graders administrasjonsplattform for sosiale medier. Et enkelt, brukervennlig og samarbeidende planleggingsverktøy.

Egenskaper:

 • Mer enn 16 millioner brukere over hele verden.
 • Planlegging av flere plattformer.
 • Svært samarbeidende arbeidsflyt
 • Gir forslag til innhold og hjelper deg med å samle relevant innhold fra pålitelige kilder.
 • Hootsuite har innebygde mobilapplikasjoner for både iOS og Android.
 • Leveres med en innholdskalender som gir deg en visuell oversikt over dine planlagte innlegg
 • Automatisk planlegging og masseplanlegging av innhold.
  Slik legger du flere bilder i ett innlegg på Instagram

Med Hootsuite kan du sømløst planlegge, publisere, samarbeide og analysere Instagram-innholdet ditt.

#4. Buffer

Buffer er et av de mest populære og kjære planleggingsverktøyene. Planlegg og planlegg Instagram-historiene dine visuelt for å utvide merkevaren din organisk.

Egenskaper:

 • Rent brukergrensesnitt
 • Lag en tilpasset innleggsplan skreddersydd for publikums engasjementsmønstre.
 • Køplanleggingsfunksjonen planlegger automatisk innleggene dine til forhåndsbestemte tider basert på din foretrukne tidsplan for innlegg.
 • Tilbyr dybdeanalyse og innsikt for å spore ytelsen til innhold.
 • Gir innholdsforslag for å hjelpe deg med å oppdage og kuratere relevant og engasjerende innhold

Buffer lar deg lage og planlegge innhold for ulike sosiale mediekontoer samtidig.

Husk at tredjepartsverktøy er superkraftige og nyttige for planlegging og automatisk publisering av innhold. Imidlertid kommer de med sine begrensninger. Så prøv ut alle de forskjellige planleggingsverktøyene for Instagram-historier og velg det verktøyet som passer best til dine behov og forretningskrav.

Beste praksis for å planlegge Instagram-historier

 • Bruk riktige hashtags og omtaler: Bruk relevante hashtags for å øke rekkevidden til historien din. Nevn personer eller merkevarer hvis det passer for innholdet. Det er en utmerket måte å få følgere og engasjement på.
 • Planlegg historien for den beste tiden: Hvis du legger ut tilfeldig når som helst, vil selv flott innhold ikke fungere. Så analyser når målgruppen din er den mest aktive og planlegg deretter. På denne måten er det mer sannsynlig at historiene er synlige i feeden deres, og det er stor sjanse for at de ser dem.
 • Hold historier engasjerende og interaktive: Historier trenger ikke å være enkle, statiske og kjedelige. Få full bruk av de innovative funksjonene Instagram-historier har. Prøv å gjøre dem så kreative, morsomme, engasjerende og interaktive som mulig. Inkluder GIF-er, videoer, klistremerker og forskjellige andre kule funksjoner som følger med historier. Hvis du gjør det, er det mer sannsynlig at publikum interagerer og engasjerer seg med det.
 • Vær konsekvent med merkevarebygging: Uansett hva, må du alltid være tro mot merkevaren. Sørg for at du bruker merkevareretningslinjene, farger, typografi osv. Det vil hjelpe deg med å lage et konsistent tema som stemmer overens med merkevaren din.

Konklusjon

Ved å planlegge Instagram-historier kan du spare tid og få flere ting gjort effektivt. Det hjelper deg å holde deg konsekvent og få bedre kontakt med publikum.

Prøv de ovennevnte Instagram-historieplanleggingsverktøyene og beste fremgangsmåtene for å begynne å utnytte kraften ved å planlegge Instagram-historier. Og lås opp det maksimale potensialet for å oppnå større suksess på nettet.

Husk at suksess på sosiale medier tar tid, så vær motivert og utholdende. Omfavn reisen, vel vitende om at hvert skritt fremover bringer deg nærmere å nå målene dine. Du har dette!

Du kan også utforske noen av de beste Instagram-analyseverktøyene for suksess i sosiale medier.