iOS 8 er ute! Her er hva som er nytt og hva som er forbedret [Review]

Siden kunngjøringen av iOS 8s lansering, supplert med nyheter om Yosemite og iPhone 6/6+ og Apple Watchs ankomst, har folk blitt dratt mellom de som sier at Apple er sent ute til så mange fester (stor skjerm, wearables, widgets, etc.). ). Den andre antyder at dette er den typen trekk som omarbeider hele plattformen fra grunnen av og som måtte ta sin tid. Kanskje er det begge deler. Det spiller ingen rolle for noen av leirene fordi iOS 8 er ute. Det er den mest naturlige utviklingen av en plattform. Hvis du eier en kompatibel Apple-enhet, bør du få en oppgradering. La oss lede deg gjennom hvorfor.

Førsteinntrykket av denne oppgraderingen var at den var litt mindre spennende enn da iOS 7 kom ut. Det er en grunn til det gapet. Skiftet fra iOS 7 til iOS 8 er like paradigmatisk som 7 var fra 6. iOS 8 er et skifte mot en omarbeidet back-end som åpner plattformen litt for å gi utviklere mer kraft og frihet. Utviklere vil allerede vite hva iOS 8 kan gjøre for dem, så vi trenger ikke gå inn i disse detaljene, men for å oppsummere, bringer konseptet metall utviklere nærmere maskinvaren, og åpner nye riker. Spill vil prestere bedre, de vil se bedre ut, de vil ha bedre AI og algoritmer i backend som ikke sees utenfor en spillkonsoll. Så mange manuelle kontroller har blitt lagt i hendene på utviklere, det vil være tilpassede tastaturer, tilpassede widgets (av slagsen) og så mange andre funksjoner som når de settes sammen, til slutt vil føre til paradigmeskiftet. Mottoet deres var tross alt «Enormt for utviklere. Massivt for alle andre.»

Maskinvareforutsetningene for oppgraderingen er en iPhone 4s eller nyere, iPad 2 eller nyere, iPod 5th Gen og begge iPad Minis. Det sies at du må være på 7.1.2 før du oppgraderer til 8, jeg kan ikke bekrefte dette siden alle enhetene mine allerede var på 7.1.2, men la oss anta at det er sant (gjør ingen forskjell om du er på vei til 8 uansett ).

Hva er nytt?

La oss først snakke om funksjoner som er nye for iOS 8 og hva de betyr for oss brukere. Det er en app som heter Tips hvis eneste jobb er å fortelle deg om alle de smarte nye funksjonene du kan glede deg over, så det er en hurtigveiledning innebygd rett inn i operativsystemet.

Raskt svar

Hver gang en melding vises, kan du trykke på den for å skrive et raskt svar, som ligner på Mavericks varslingssvar. Det er en veldig hendig funksjon som lar deg svare på tekstmeldinger uten å måtte lukke noen apper. For spillere er det en uavbrutt Clash of Clans-økt. For kroniske tekstere er det en effektivitetsøkning. Dette er en sårt nødvendig og en hjertelig velkommen oppgradering.

  Miranda hjelper deg med å koordinere tid i flere tidssoner [iOS]

Smart rask tilgang

Dette er en funksjon som jeg ikke har vært i stand til å prøve ut (og heller ikke ble kunngjort på keynoten), men internett er fullt av historier om hvordan når en bruker gikk inn i en Starbucks, ble relaterte apper tilpasset rask tilgang. På grunn av disse ryktene er det ikke klart hvordan denne funksjonen fungerer (plasseringsbasert) eller hvilke apper som er kompatible på dette tidspunktet, men vi vet at denne funksjonen vil komme til nytte og litt til. I tillegg, hvis du surfer på et nettsted som krever at du oppgir kredittkortinformasjonen din, vil Safari gi deg muligheten til å ta et bilde av kredittkortet ditt som det, gjennom OCR (optisk tegngjenkjenning), vil bruke til å fylle ut elektroniske skjemaer . Dette virker som en nyttig funksjon, selv om jeg er sikker på at livene våre ville ha gått på det samme hvis det ikke hadde eksistert. Det er interessant å se at Apple har planlagt selv for områder som til slutt vil bli bekymringer et sted nedover linjen.

Utvidelser

Utvidelser er et middel der systemet kan bytte funksjonalitet. Disse har 6 hovedkategorier, vi vil utrede delene som ikke er direkte relatert til sluttbrukere:

Handlinger – Som å kjøre andre appers funksjoner fra en annen app
Egendefinerte tastaturer – detaljert nedenfor
Widgets – Detaljert nedenfor
Dokumentleverandører – Handel med dokumenter fra en app med en annen
Fotoredigering – Mer frihet gitt, så bedre bilderedigerere vil være på vei
Deling – Mer enn bilder kan nå deles med eksterne kilder

Widgets

De såreste stedene med ivrige Android-fans. Apple har nå widgets. Apples visning av widgets er mindre en lekeplass sammenlignet med Android, men det får noen deler av jobben gjort. Du kan redigere hvilken informasjon du får i varsler. Dette inkluderer alle apper som støtter widgets, som Evernote. De tok kjerneideen bak widgets og implementerte den i et kontrollert miljø, og det ser ut til å fungere.

Egendefinerte tastaturer

Jeg ser for meg at vi kommer til å bruke mye tid på disse i løpet av de neste ukene, med unike tilpassede tastaturer som kommer ut med noen få dagers mellomrom. Det vil være interessant å se hvor dette ender og om ideen bak Apples originale tastatur faktisk kan forbedres. Du kan starte med SwiftKey, det er gratis og like kraftig som Android-motstykket.

Apple Pay

Navnet på deres økonomiske verktøy som bruker NFC. Det eksisterer allerede i noen inkarnasjoner av andre smarttelefoner, men Apple Pay tar det enkle ved å kjøpe fra App Store og bruker det på daglige transaksjoner som å betale for et par sko eller kaffen din. Dessuten er sikkerheten på et annet nivå. Dine biometriske data er kryptert og lagret på enheten, noe som gir et mye sikrere system. Dette må prøves ut i virkelige scenarier for å virkelig bedømme dets sikkerhet og effektivitet.

  Se og administrer iOS 7-varsler rett fra appikoner med Badger 7

Familiedeling

Denne funksjonen lar deg koble til 6 andre enheter med kontoen din, de kan også bruke sin egen iCloud-konto, men de vil være en del av pakken din, med disse 6 kontaktene kan du dele bøker, apper, musikk og filmer. Alt du trenger er et fungerende kredittkort for å komme i gang.

Kontinuitet/hand-off

Nå er dette statskuppet for iOS og Mac OS X. Gjennom en lyttemodus med lav effekt (bluetooth) vil du kunne hente halvkomponerte e-poster på Mac-en din, du kan sende tekstmeldinger via Mac-en og du kan til og med ta anrop via en tilkoblet Mac. Vi vil gå i detalj for dette når den endelige versjonen av Mac OS X Yosemite rulles ut.

Helse

Denne gangen har Apple vært veldig klar for helseovervåking. Den samler rett og slett all informasjon fra ulike kilder (apper og wearables) og gjør den om til rene data. Du kan se denne informasjonen representert på nesten hvilken som helst måte du vil, og helseappen vil gjøre det for deg. Jeg ser for meg at det må gjøre det eksepsjonelt bra med Apple Watch. Det er mulighet for en medisinsk ID, som du kan opprette med relevant informasjon. Dette er for å gi din medisinske informasjon i tilfelle en nødsituasjon. Den vil ha all informasjon om dine allergier og medisinske tilstander, denne kan nås uten å låse opp telefonen. Denne siste er jeg en varm tilhenger av. Dersom noe skulle skje, vil en så omfattende redningsveiledning være av største betydning.

iCloud Drive

Tenk deg Dropbox, det er slik, bare med den ekstra fordelen av alle iClouds tjenester. Pass på Mac-brukere, hvis du aktiverer iCloud Drive, vil du ikke kunne få tilgang til lagringen din uten iCloud Drive, noe som betyr at du trenger iOS 8 og OS X Yosemite. Når det kommer ut, fortsett og oppgrader for å fortsette å få tilgang til filer på vanlig måte. Denne funksjonen kom som forventet da vi gjennomgikk Yosemite-betaen.

Hva er bedre?

La oss nå analysere forbedringene som er gjort til forskjellige aspekter av denne plattformen.

Smartere Siri

Du trenger ikke engang holde knappen nede lenger, akkurat som Google Nå kan du si ordene «hei Siri» og den vil automatisk slå inn. Siri vil svare raskere, forstå deg bedre og det beste av alt, har en shazam-integrasjon innebygd. Alt du trenger å gjøre er å spørre Siri hvilken sang som spilles, og Siri vil spore den sangen for deg. Litt kronglete sammenlignet med den enkle metoden for å bruke shazam, men hvis det er det folk vil ha, skal de ha det. I tillegg er det et dikteringsalternativ som fungerer ganske bra nå, selv om noen sier at det er rett der oppe med Dragon NaturallySpeaking talegjenkjenning, jeg vil ikke si det så langt, men mye lenger enn det på iOS 7. Med mindre du ikke gjør det Hvis du ikke snakker engelsk eller er i rolige omgivelser, trenger du ikke bruke tastaturet i det hele tatt.

  Googles Photo Sphere-kamera tar 360 graders bilder, laster opp til kart [iOS]

Kamera og fotoredigering

Det er en ny tilpasset eksponeringsinnstilling som du kan justere, og fører vei inn i andre biblioteker som er gjort tilgjengelig for utviklere (noen splitter nye uber kraftige apper er definitivt på vei). Det er også time-lapse-funksjonen som tar bilder med faste intervaller og setter sammen resultatet til en video, du vil bli kjent med denne funksjonen ganske intimt, da den garantert vil oversvømme dine sosiale medier-feeds veldig snart. Dette, sammen med fototimeren, vil garantert generere noe forretning for mobilt fototilbehør.

Det er også en oppdatering til bilderedigeringsprogrammet, med en rekke alternativer som nå tilbyr deg den typen redigeringskraft som ikke sees utenfor sofistikert photoshop-programvare.

Videomeldinger

Det er nå en mer direkte metode for å sende videomeldinger, du kan gjøre det fra iMessages-appen. Selvfølgelig kunne du allerede gjort dette med Whatsapp for lenge siden, men det er fortsatt en velkommen oppgradering til den opprinnelige appen.

Tastatur

Det eksisterende tastaturet kan imidlertid erstattes med en tredjepartsenhet, men det opprinnelige Apple-tastaturet har også gjennomgått en viss overhaling. Den prøver å forutsi de neste ordene dine for deg i en forslagsboks (i likhet med HTCs tastatur) mens du skriver. Du kan sveipe ned forslagene for å skjule dem.

Konklusjon

Det vil fortsatt være funksjoner ved denne plattformen som vi ennå ikke har utforsket, noen fremtredende, noen fremtredende, men uansett vil de uten tvil være interessante. Det har vært Apples stil å gi deg en gruppe alternativer og så snike inn noen flere uten å fortelle det til noen, slik at vi blir positivt overrasket når vi endelig får de skitne småpotene våre på den.

Til tross for all hatet for å være en Android-rip-off som iOS 8 tiltrekker seg, er det viktig å merke seg at med iOS 8 og iPhone 6s store skjermer, har to av Androids tre viktigste salgsargumenter nettopp blitt skutt som en skitt i OL. Vi har nå tilpasninger og vi har store skjermer i Apple. Android har en billigere prislapp for det, som for kraftigere enheter er like uoverkommelig dyrt, så nå kommer argumentene virkelig til å varmes opp.

Jeg liker iOS 8 veldig godt, av to grunner, jeg liker det det gjør og jeg liker det det representerer. Innen Android L ruller ut, lurer jeg på hvor mange flaggskiptelefoner som vil få oppdateringene sine? Fordi iOS 8 er tilgjengelig selv på en 4 år gammel enhet.

For utviklere er dette en helt ny verden, plattformen er enklere å utvikle for og de tilgjengelige verktøyene vokser i en alarmerende hastighet. Metal vil gi oss utrolige spill, utviklerøkninger vil gi oss apper som klemmer hver eneste unse av funksjonalitet. Du burde få det. Nå gleder jeg meg til Yosemite så jeg kan ta anrop og svare på tekstmeldinger på datamaskinen min. Paradigmet er virkelig endret.