Komplett guide for å identifisere falske anmeldelser på Amazon

Du kan ikke stole på hvert produkt med mange 5-stjerners anmeldelser på Amazon; mange av dem har ikke 100 % ekte anmeldelser.

Falske anmeldelser er en vanlig praksis på alle nettjenester, og Amazon er ikke et unntak. Selv om du er litt forsiktig, kan du skumle falske anmeldelser og ta en fornuftig kjøpsbeslutning på ekte anmeldelser.

Når sant skal sies, er anmeldelser nødvendige for at mindre populære selgere skal kunne lansere sine nye produkter. Ingen vil prøve et produkt på Amazon med null eller et lavt antall anmeldelser, uansett hvor bra produktet kan virke. Så selgere kjøper falske anmeldelser for å få et tidlig løft eller holde produktet friskt med sporadiske falske anmeldelser. Selgere går til og med langt med å kjøpe negative falske anmeldelser for sine direkte konkurrenter for å avskrekke konkurrentene.

Hvis du ikke vil la deg lure av slik praksis, så kan jeg hjelpe deg med å identifisere falske anmeldelser på Amazon ved å forstå hvordan falske anmeldelser gjøres og hva er noen viktige utdelinger.

Hvordan fungerer falske anmeldelser på Amazon?

Før jeg forteller deg hvordan du identifiserer falske anmeldelser, er det greit å vite hvordan markedet for falske anmeldelser fungerer. Falske anmeldelser kan enkelt kjøpes på nettet for en liten pris, gratis produkt eller rabattert produkt. Amazon har slått ned på slik praksis i lang tid. Det har til og med saksøkt nettsteder som tilbyr slike tjenester Til og med individuelle falske anmeldere. Det er imidlertid umulig å fullstendig annullere falske anmeldelser, og selgere og falske anmeldere finner alltid gjensidig grunnlag for å fortsette denne praksisen.

Bare se på nettsidene som Reviewsub eller Amzon anmeldelse; de lar hvem som helst kjøpe falske anmeldelser billig eller få det gratis i bytte mot en egen falsk anmeldelse. Selv om disse nettstedene er stengt, er det ingen som hindrer selgere og falske anmeldere fra å inngå avtaler privat eller over sosiale medier, som f.eks. denne Facebook-gruppen.

Tidligere var uverifiserte (produkt ikke kjøpt) falske anmeldelser vanlig, men Amazon har tvunget alle ubekreftede anmeldelser til bunnen som standard, slik at de har mindre innvirkning. Derfor må anmelderen nå kjøpe produktet for å legge til en falsk anmeldelse. Vanligvis returnerer anmelderen produktet til selgeren etter å ha vurdert om han har belastet et eget gebyr. Imidlertid gis også falske anmeldelser i bytte mot gratis produkter eller store rabatter på produktene.

  Slik bruker du styreflatemodus på iPhone og iPad for å velge tekst

Siden falsk anmeldelse faktisk er en sidejobb for disse anmelderne, vurderer de dusinvis av produkter hver måned og har vanligvis ikke en personlig interesse for disse produktene. Dette får dem til å følge identifiserbare mønstre, som alle med litt kunnskap kan skille fra ekte anmeldelser. Vi vil dra nytte av de samme mønstrene og noen andre ting for å identifisere falske anmeldelser; la oss sjekke dem ut.

Merk: Eventuelle identifiseringsmetoder nedenfor kan ikke individuelt bekrefte at en anmeldelse er falsk. Du må kombinere dem for å bekrefte om anmeldelsen er falsk eller ekte.

Generisk tone

En falsk anmelder bruker vanligvis en generisk tone for å vurdere et produkt, da de ikke vet mye om produktets tekniske egenskaper. Så de bruker ord som «bra», «utrolig», «Fantastisk», «verdt pengene» osv., for å beskrive produktet. Noen mer avanserte anmeldere kan gå i dypere detaljer, men til slutt vil de ikke legge til ytterligere informasjon som ikke allerede er tilgjengelig i produktbeskrivelsen.

Lengde på anmeldelsen

Falske anmeldelser er enten hver short med knapt en linje med innhold eller består av maksimalt 1-2 avsnitt. Falske anmeldelser er ikke veldig lange fordi anmelderen har mindre erfaring med produktet, og de har flere anmeldelser å skrive. Og hvis selgeren bare er interessert i en rask 5-stjerners vurdering og ikke motiverer anmelderen mye, vil de legge igjen en veldig kort og generisk falsk anmeldelse.

Anmeldelsesvurdering

Selgere ber alltid anmelderen om å enten gi en 5-stjerners eller 1-starts vurdering avhengig av om de ønsker en positiv eller negativ anmeldelse. Disse vurderingene påvirker den generelle vurderingen, så det blir nødvendig å gi disse vurderingene. Det er ikke en god giveaway av falske anmeldelser, da det meste av ekte anmeldere også gir samme vurdering, men det er verdt å vurdere sammen med andre metoder.

Se etter lignende anmeldelser

Mange selgere gir en mal for falske anmeldere å lage sine anmeldelser rundt. Det kan bety falske anmeldelser hvis du legger merke til flere anmeldelser som fremhever den samme informasjonen bare formulert annerledes.

Dårlig engelsk

Mange av de falske anmelderne bor i tredjeverdensland og har ikke engelsk som førstespråk. Hvis du ser flere ødelagte engelske anmeldelser, kan det bety at selgeren har betalt for disse anmeldelsene.

Sjekk tidsstempler

Dette er en veldig god måte å finne falske anmeldelser ettersom selgere vanligvis ber flere personer om å gi en falsk anmeldelse samtidig. Slike tjenesteleverandører tilbyr pakker med 50 eller 100 falske anmeldelser for et produkt med en fast pris, så disse vurderingene gjøres vanligvis raskt etter hverandre. Sett anmeldelsesfilteret til «Seneste» og bla gjennom. Hvis det er mange 5- eller 1-stjerners anmeldelser lagt ut over en kort periode, for eksempel 1-3 dager, er det en mulighet for at disse anmeldelsene er falske.

  Hvor mange spillere kan spille samtidig på Switch?

Sjekk anmelderens historie

Det er ikke praktisk å gå gjennom hver anmelders profil for å se om de er en falsk anmelder. Men hvis en spesifikk anmeldelse skiller seg ut og direkte påvirker beslutningsprosessen din, er det verdt å sjekke anmelderens historie. Nedenfor er noen vanlige ting du må se etter i anmelderprofiler for å bekrefte om de er en falsk anmelder eller ikke:

  • Anmelderen vurderer produkter konsekvent, for eksempel mer enn 5 produkter i uken.
  • Anmelderen gir alltid en 5- eller 1-stjerners vurdering.
  • Tilsvarende lengde på hver anmeldelse.
  • Bruk en generisk tone i hver anmeldelse i stedet for å gå inn på tekniske detaljer.

Hvis flere av hintene ovenfor er i anmelderprofilen, betyr det sannsynligvis at de gir falske anmeldelser, og du bør ikke stole på anmeldelsen deres.

Bruk nettsted for detektor for falske anmeldelser

Mange nettsteder kan skanne anmeldelser av et bestemt Amazon-produkt ved å bruke algoritmen deres for å oppdage falske anmeldelser og tilby mer informasjon om dem. Disse tjenestene er ikke 100 % korrekte hver gang, men de kan gi deg en god idé om hva du har å gjøre med før du undersøker et produkt for falske anmeldelser.

jeg liker Fakespot og thereviewindex for dette formålet, da de gir en dyp analyse av alle anmeldelsene. Du kan kopiere hele nettadressen til produktet på Amazon og lime den inn i søkefeltet på alle disse nettstedene, så får du analysen din. Nedenfor er informasjonen du kan få fra begge nettstedene:

Fakespot

Avhengig av sannsynligheten for falske anmeldelser, gir Fakespot en vurdering til det søkte produktet fra A til F. Vanligvis er A- og B-vurdering ikke et tegn på alarm. Dette betyr at minst 80 % av anmeldelsene er av høy kvalitet. Anmelderne har ikke en mistenkelig historie. Selv om enhver vurdering under denne terskelen bør vekke mistanke, og du bør undersøke anmeldelsene personlig.

I likhet med produkter gir Fakespot også produktets selger en vurdering basert på alle oppførte produkter. Hvis selgeren ofte kjøper falske anmeldelser for produktene sine, kan Fakespot fortelle deg om selgeren er pålitelig eller ikke. Hvis både selgeren og produktet har en dårlig vurdering, er det nesten bekreftet at anmeldelsene er rigget.

Du kan også installere Fakespot Chrome-utvidelse hvis du vil ha mer intuitiv tilgang.

thereviewindex

Denne kan være litt treg å jobbe ettersom den genererer rapporten på forespørsel i stedet for å ha en oppdaterbar indeks som Fakespot, men den tilbyr en grundig analyse av anmeldelser. Nettstedet har en spamtestseksjon som sjekker for falske anmeldelser basert på 5 faktorer. Dette inkluderer antall anmeldelser per anmelder, høyhastighets anmeldere, inaktive anmeldere, ubekreftet anmeldelsesrekke og anmelderhistorikk overlapping.

  Slik deaktiverer du Samsung Discover-alternativet fra appskjermen

Som du kanskje har gjettet, hjelper ikke thereviewindex å oppdage falske anmeldelser; den oppdager faktisk falske anmeldere. Så falske anmeldere vurderer det produktet hvis du finner mange varsler i spam-delen.

Nettstedet har også en gjennomgangssammendrag-seksjon som gjør en fantastisk jobb med å lage tilpassede kategorier av anmeldelsesinnhold for å lære om ulike aspekter ved produktet. For eksempel vil den kategorisere anmeldelser etter kompatibilitet, brukervennlighet, plass, pålitelighet, holdbarhet, pris, retur og til og med spesifikke innebygde funksjoner i produktet.

thereviewindex har også en Chrome-utvidelse hvis du vil åpne analysen rett fra Amazon-siden raskt.

Ikke glem å rapportere den falske anmeldelsen

Informasjonen ovenfor bør være nok til å oppdage de fleste av de falske anmeldelsene. Når du finner en falsk anmeldelse, ikke glem å rapportere den slik at Amazon kan iverksette tiltak mot den. Hvis rapporten din blir akseptert, vil Amazon fjerne den anmeldelsen fra produktet og redde andre fra å falle for den. Det er også en mulighet for at Amazon kan blokkere en selger hvis det oppdages for mange falske anmeldelser på produktene deres.

Det er enkelt å rapportere en anmeldelse, klikk på Rapporter misbruk-knappen nederst i anmeldelsen, og bekreft deretter rapporten i det nye vinduet som åpnes.

Avsluttende tanker

Som sagt bør du kombinere tipsene ovenfor for å identifisere Amazons falske anmeldelser. Jeg anbefaler at du først søker etter produktet på Fakespot eller thereviewindex for å få en ide om hvilket produkt og selger du har å gjøre med og deretter personlig dømme anmeldelser hvis du er mistenksom.

Videre vil det være best å filtrere anmeldelser etter 4 eller 3-stjerners vurderinger, da disse anmeldelsene er mest kritiske for produktfunksjonene og vanligvis ikke har falske anmeldelser.

Hvis du er et produkt eller bedriftseier, bør du få det anmeldt av en ekte person eller leie en tester.

x