tipsbilk.net

Slik sikkerhetskopierer du iPhone eller iPad

Viktige takeaways

 • Ta deg tid til å kjøre regelmessige sikkerhetskopier på iPhone for å unngå å miste viktige data som bilder og tilpasningsinnstillinger.
 • iCloud er et praktisk sikkerhetskopieringsalternativ, men du må sannsynligvis kjøpe mer lagringsplass.
 • Sikkerhetskopiering til datamaskinen ved hjelp av iTunes eller Finder er raskere å gjenopprette så lenge PC-en har ledig plass, men krever manuell sikkerhetskopiering.

Hvis du mister eller ødelegger din iPhone, har du to alternativer når det kommer til dataene dine: gjenopprett fra en sikkerhetskopi eller start fra bunnen av. Å ha en sikkerhetskopi er et mye mer behagelig alternativ, så du bør ta deg tid til å kjøre vanlige sikkerhetskopier på iPhone. Her er hvordan, sammen med detaljene for hver metode.

Mens vi fokuserer på iPhone her, fungerer sikkerhetskopiering av en iPad på samme måte.

Hvorfor sikkerhetskopiere iPhone?

Selv om det er en utgift å bytte ut telefonen, er de uerstattelige dataene som finnes på smarttelefonen mye mer verdifulle. Uten en sikkerhetskopi kan du miste dyrebare bilder og videoer, usynkroniserte notater og viktige data appene dine bruker.

Unsplash

Å sette opp enheten på nytt og prøve å huske nøyaktig hvordan du hadde den konfigurert er et ork. Du er mye bedre å bruke den tiden på å lage en sikkerhetskopi for å få trygghet. Så hvis du mister telefonen eller får en feil oppdatering, kan du gjenopprette iPhone-sikkerhetskopien og alt blir som det pleide.

Jo oftere du sikkerhetskopierer viktige filer, jo mindre vil du tape hvis det verste skjer. Å ha en vanlig sikkerhetskopieringsstrategi er derfor et must for enhver iPhone- eller iPad-eier.

Slik sikkerhetskopierer du iPhone med iCloud

Slik sjekker du om du allerede har iCloud-sikkerhetskopi aktivert på enheten din, og begynner å bruke den hvis ikke:

 • Åpne Innstillinger og trykk på navnet ditt øverst på skjermen, etterfulgt av iCloud.
 • Trykk på iCloud Backup under Enhetssikkerhetskopier.
 • Hvis Sikkerhetskopier denne iPhone er aktivert, vil du se det siste sikkerhetskopieringstidsstempelet under Sikkerhetskopier nå.
 • Hvis du ikke allerede sikkerhetskopierer til iCloud, bytter du på Sikkerhetskopier denne iPhone-glidebryteren for å aktivere funksjonen.
 • Trykk på Sikkerhetskopier nå for å kjøre en manuell sikkerhetskopi, eller vent til det skjer automatisk når telefonen er tilkoblet, lader og låst.
 • Du kan aktivere Back Up Over Cellular hvis du ikke er bekymret for datakostnader og vil at telefonen skal sikkerhetskopiere selv når den ikke er på Wi-Fi.
 •   Et minimalistisk distraksjonsfritt verktøy for å skrive på nettet

  Med mindre du har betalt for mer iCloud-lagring, er det sannsynligvis ikke et levedyktig alternativ å sikkerhetskopiere iPhone til iCloud. Apple gir bare 5 GB ledig iCloud-plass, noe som nesten helt sikkert er mindre enn det du vil sikkerhetskopiere på telefonen. Hvis du ser en advarsel om at du ikke har nok iCloud-plass for sikkerhetskopiering, må du betale for mer lagringsplass, opprette ledig plass i iCloud eller sikkerhetskopiere iPhone-en til datamaskinen i stedet.

  For å se hva som tar opp lagringsplassen din i skyen, gå tilbake til iCloud-menyen og du vil se en oversikt øverst. Velg Administrer kontolagring for å få en mer detaljert oversikt over hvor mye iCloud-lagring appene dine bruker; velg en for å administrere og slette dataene. Velg Endre lagringsplan hvis du bestemmer deg for å kjøpe mer.

  For å tilpasse hvilke appdata enheten din inkluderer i sikkerhetskopien, gå til Innstillinger > [Your Name] > iCloud > Administrer kontolagring > Sikkerhetskopier. Trykk på enheten din og du vil se alle elementene den sikkerhetskopierer til iCloud. Slå av glidebryteren for en app for å ekskludere den og spare plass.

  Slik sikkerhetskopierer du iPhone til PC eller Mac

  Slik lager du en sikkerhetskopi ved hjelp av datamaskinen:

 • På Windows, last ned og åpne iTunes. Åpne Finder på en Mac.
 • Koble iPhone til datamaskinen din med en Lightning- eller USB-C-kabel etter behov. Godta sikkerhetsmeldingen på telefonen din hvis dette er første gang du kobler den til datamaskinen.
 • I iTunes klikker du på enhetsikonet øverst til venstre i vinduet når det vises (nedenfor). I Finder velger du telefonen din under Locations på venstre sidefelt.
 • På siden Sammendrag (iTunes) eller Generelt (Finder), klikk på Sikkerhetskopier nå under Sikkerhetskopier og gjenopprett manuelt, og vent til prosessen er fullført.
 •   10 Effektiv skatteplanleggingsprogramvare for små og mellomstore bedrifter

  Hvis du vil at sikkerhetskopien skal inkludere sensitive data (som generelt er en god idé), velg Krypter lokal sikkerhetskopi og angi et passord for det. Dette er et ekstra trinn, men lar deg beholde lagrede passord, data i Health, nettsted og anropshistorikk og informasjon om Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke krypterer sikkerhetskopien, er ikke denne informasjonen inkludert.

  Sørg for å oppbevare krypteringspassordet et trygt sted, som en passordbehandler, siden du vil bli låst ute fra denne sikkerhetskopien hvis du mister den.

  Til slutt, hvis du planlegger å sikkerhetskopiere iPhone på denne måten regelmessig, velg Denne datamaskinen under Automatisk sikkerhetskopiering. Dette vil få iTunes/Finder til å ta sikkerhetskopier når du kobler iPhone til datamaskinen.

  I tilfelle du ikke har nok plass på datamaskinen til å lagre iPhone-sikkerhetskopier, bør du vurdere å kjøpe en av de beste bærbare SSD-ene for enkelt å legge til mer plass.

  Bør du sikkerhetskopiere iPhone ved hjelp av datamaskinen eller iCloud?

  Nå som du kjenner prosessen for begge iPhone-sikkerhetskopieringsalternativene, hvilken bør du bruke? Det er fordeler og ulemper med hver.

  Sikkerhetskopiere iPhone til iCloud

  iCloud er en sett-og-glem-sikkerhetskopieringsløsning, men som vi så, vil det nesten helt sikkert kreve at du kjøper mer iCloud-lagring for riktig bruk.

  Når den er aktivert, skjer iCloud-sikkerhetskopier automatisk når telefonen din er koblet til strøm, online via Wi-Fi (eller mobildata hvis du velger det), og ikke er i bruk for øyeblikket. For de fleste betyr dette at sikkerhetskopiering finner sted over natten mens enheten lades.

  Din første iCloud-sikkerhetskopi vil ta en stund siden din iPhone må laste opp alt til serveren. Fremtidige sikkerhetskopier overfører bare nye eller modifiserte data, så de tar relativt kort tid. Hvis du noen gang slutter å bruke iCloud-sikkerhetskopi, lagres den endelige sikkerhetskopien i 180 dager før den slettes.

  iCloud-sikkerhetskopier dekker følgende:

  • Appdata
  • Apple Watch-sikkerhetskopier
  • iOS-innstillinger
  • Startskjermen og applayouten din
  • Innhold i meldinger (inkludert både iMessage- og SMS-tekster), hvis det ikke allerede er synkronisert med iCloud
  • Bilder og videoer, hvis de ikke allerede er synkronisert med iCloud
  • Din kjøpshistorikk fra alle Apple-tjenester
  • Ringetoner
  • Visuelt passord for talepost

  Sikkerhetskopiering av iPhone til iCloud hopper over alt du allerede lagrer i iCloud, for eksempel kontakter, påminnelser og iCloud-bilder. Du kan sjekke hva du har lagret i iCloud på Innstillinger > [Your Name] > iCloud; trykk på Vis alle under Apper som bruker iCloud.

    15 apper for måltidsplanlegging for å gjøre ernæringsfysiologjobben din enkel

  Sikkerhetskopiere iPhone til iTunes/Finder

  Å bruke datamaskinen til å sikkerhetskopiere er mindre praktisk enn iCloud, men det er raskere å gjenopprette og du er bare begrenset av lagringsplassen på datamaskinen. Som med iCloud er den første sikkerhetskopien stor og tar en stund, men fremtidige sikkerhetskopier kopierer bare endrede data.

  Det største problemet med å stole på iTunes/Finder-sikkerhetskopier er å huske å kjøre prosessen manuelt. Hvis du sjelden kobler iPhone til datamaskinen, må du bli vane med å gjøre det. Ellers kan den siste sikkerhetskopien din være uker eller måneder gammel når noe skjer.

  Avhengig av datamaskinen din, kan det også være en bekymring å ha nok lagringsplass til størrelsen på iPhone-sikkerhetskopien.

  Sikkerhetskopiering til en datamaskin inkluderer «nesten alle enhetens data og innstillinger,» ifølge Apple. Her er hva den ikke inkluderer:

  • Innhold fra App Store og iTunes Store, sammen med alle PDF-filer du lastet ned til Apple Books
  • Alt du synkroniserte fra Finder/iTunes, som importerte MP3-er eller videoer
  • Data som allerede er lagret i iCloud, som iCloud-bilder og iMessage-tekster
  • Face ID/Touch ID info
  • Apple Pay-data
  • Mail-filer

  Hvis du vil sikkerhetskopiere informasjonen din fra Activity, Health og Keychain, må du lage en kryptert sikkerhetskopi, som forklart ovenfor.

  Merk at sikkerhetskopiering av iPhone til iTunes eller Finder ikke er det samme som å synkronisere enheten til iTunes. Sikkerhetskopiering lager en kopi av filene dine for oppbevaring. Synkronisering sørger for at musikken, programmene, bildene og andre medier du har lagret i iTunes er de samme som er på iPhone.

  Enhver backup er bedre enn ingen backup. For de fleste anbefaler vi å sikkerhetskopiere i iCloud fordi det beskytter dataene dine uten at du trenger å tenke på det. Noen få dollar per måned er en liten pris for å beskytte uerstattelige bilder og preferanser som kan ta timer å gjenopprette.

  Hvis du ikke kan betale for iCloud-lagring, sørg for å lage vanlige iTunes/Finder-sikkerhetskopier i stedet. For fullstendig trygghet bør du sikkerhetskopiere til iCloud regelmessig, samt foreta periodiske sikkerhetskopier på datamaskinen i nødstilfeller.

  x