Slik spiller du Pokémon-spill på iPhone eller iPad

The Pokémon Company har gitt ut noen av de mest populære titlene som noensinne har prydet spillfellesskapet. Disse episke spillene dateres tilbake til 1996 og har formet mange av barndommene våre. Men du trenger ikke slutte å spille Pokémon bare fordi du ikke eier en Game Boy lenger.

Faktisk er det mange måter å spille Pokémon på din iPhone, enten du leter etter de nyeste iOS-spillene eller klassiske eventyr som Pokémon Red og Pokémon Blue. Vi forklarer alle alternativene dine nedenfor – emulatorer, nettleserapper og App Store-spill – slik at du kan fange dem alle på kort tid.

Viktige takeaways

 • Spill klassiske Pokémon-spill på din iPhone med emulatorer, som Delta. Den beste måten å installere disse på er gjennom AltStore.
 • Etter å ha installert en emulator på iPhone, må du få en Pokémon ROM for å spille på den. Disse er allment tilgjengelige gratis online.
 • Alternativt er det mange nye Pokémon-spill tilgjengelig for nedlasting på App Store, som Pokémon GO eller Pokémon UNITE.

Emuler klassiske Pokémon-spill på din iPhone

Den beste måten å spille klassiske Pokémon-spill på din iPhone er å laste ned og installere en emulator. Dette er en type app som etterligner et datasystem, som en gammel videospillkonsoll. Med de beste emulatorene for iPhone kan du spille Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance og Nintendo DS-spill på din iPhone. Nyere konsoller, som Nintendo Switch, er vanligvis ikke tilgjengelige for etterligning fordi iPhone-en din ikke har nok prosessorkraft.

Slik installerer du en emulator på din iPhone

Dessverre tillater ikke Apple emulatorer på App Store. Men det er mange alternative metoder du kan bruke til å installere en emulator på iPhone i stedet. Og ingen av dem krever at du jailbreaker enheten din først.

  En nybegynnerveiledning til Google Web Stories [+4 Tools]

For å spille Pokémon på iOS er den beste emulatoren å bruke Delta, iNDS eller den nettleserbaserte Eclipse-emulatoren. Alle disse er gratis, og sammen lar de deg spille Pokémon-spill fra alle følgende konsoller:

 • Game Boy eller Game Boy Color
 • Game Boy Advance
 • Nintendo 64
 • Nintendo DS

De fleste emulatorer er åpen kildekode, noe som betyr at de er gratis og lovlige å bruke, selv om Apple ikke liker det. Den mest pålitelige måten å få en emulator på iPhone er å installere AltStore på en sammenkoblet datamaskin. Ikke bekymre deg – det er enklere enn det høres ut. Faktisk har vi et annet innlegg som forklarer nøyaktig hvordan du installerer emulatorer på iPhone.

Hvor får du Pokémon ROM-er for iPhone

Etter at du har installert en emulator på iPhone, trenger du fortsatt en programvareversjon av spillet du vil spille. Disse kalles ROM-er. Selv om emulatorer er gratis og lovlige å bruke, er ROM-er ikke så enkle. Hvis du allerede eier et spill på lovlig måte, har du i noen tilfeller lov til å lage din egen ROM-versjon av det for sikkerhetskopiering. Derimot, Nintendos juridiske vanlige spørsmål innebærer at selv denne arkivbruken er ulovlig.

Uansett hvordan du skaffet dem, siden videospill er opphavsrettsbeskyttet, er det en forbrytelse for deg å dele ROM-er med noen andre. Likevel, alt som trengs er et Google-søk for å finne ROM-ene du leter etter, delt av andre.

Spill Pokémon i Safari med Game Play Color

Hvis å installere en emulator på iPhone høres for komplisert ut, kan det hende du foretrekker å bruke en nettbasert emulator i stedet. Spillfarge er det beste alternativet for dette.

Du må fortsatt laste ned ROM-er for Pokémon-spillene du vil spille. Men du trenger ikke å hoppe gjennom så mange ringer for å få den emulatoren til å fungere på iPhone.

Game Play Color er den enkleste måten å begynne å spille Pokémon på din iPhone. Slik setter du opp:

  Hvordan finne negativ SEO?
 • Last ned hvilke ROM-er du vil spille og lagre dem på Google Disk.
 • Åpne Safari på iPhone og last inn Spillefarge nettsted.
 • Trykk på Spill nå, trykk deretter på Del-knappen og velg Legg til på startskjermen > Legg til.
 • Du bør se et Game Play-appikon vises på startskjermen.
 • Start Game Play-appen, og logg deretter på Google Disk-kontoen din. Du må kopiere tilgangskoden den gir deg for å synkronisere kontoen din.
 • Game Play søker på Google Disk etter kompatible ROM-er og viser dem på skjermen. Trykk på spillet du vil spille for å starte det opp.
 • Pokémon-spill på App Store

  De fleste av dere er sannsynligvis ute etter å se de klassiske Pokémon-spillene ovenfor. Men vi ønsket også å ta et øyeblikk til å anerkjenne noen av de andre Pokémon-spillene du kan laste ned direkte fra iOS App Store.

  Pokémon GO

  Pokémon GO eksploderte på scenen i 2016, og snappet nyhetsoverskrifter og gjenopplivet en verdensomspennende kjærlighet til Pokémon-serien. Det er et augmented reality-spill som bruker kameraet på din iPhone for å la deg finne Pokémon i den virkelige verden. Du kan samle over 900 Pokémons, konkurrere i treningskamper og kjempe mot Team Rocket-grynt.

  Og best av alt, Pokémon GO oppmuntrer deg til å komme deg ut og utforske dine lokale omgivelser på jakt etter de beste Pokémonene.

  Nedlasting: Pokémon GO (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

  Pokémon Masters EX

  Dette spillet tar en ny tilnærming til Pokémon-opplevelsen ved å la deg samle forskjellige Pokémon-trenere, i stedet for selve Pokémon. Fordi hver trener allerede er sammenkoblet med en bestemt Pokémon, får du litt av begge deler.

  Pokémon Masters er mer episodisk enn de klassiske spillene, med en serie kapitler å fullføre og sporadiske spillomfattende hendelser. Dette gjør det enkelt å plukke opp og legge fra seg, men det mangler absolutt følelsen av eventyr du sannsynligvis forventer av Pokémon-spill.

  Nedlasting: Pokémon Masters EX (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

  Pokémon Quest

  Dette Pokémon-spillet i kubestil oppfordrer deg til å bygge det perfekte laget, nøye velge de beste trekkene og evnene for å runde ut troppen din. Det er en annen type spill enn det du sannsynligvis er vant til med Pokémon, men det gjør det ikke mindre vanedannende.

    Hvilke butikker godtar Samsung Pay?

  Samle en rekke gjenstander, dekorer baseleiren din, og prøv å fange alle de 150 originale Pokémonene. Det er ikke vanskelig å synke mange timer inn i dette spillet.

  Nedlasting: Pokémon Quest (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

  Pokémon UNITE

  Pokémon UNITE handler om kampene, slik at du kan delta i teamarenakamper med fire andre trenere. Du kan kjempe mot ville Pokémon eller motstående lag i et forsøk på å gå opp i nivå, utvikle seg og score poeng.

  Hver kamp går på en 10-minutters timer, i løpet av denne tiden må du samle energi fra å beseire Pokémon og som du deretter banker ved å ta den til en fiendebase.

  Nedlasting: Pokémon UNITE (Gratis kjøp i appen tilgjengelig)

  Pokémon søvn

  Bildekreditt: Pokemon

  Pokémon Sleep er ikke så mye et spill som det er en måte å gamify søvn på. Ved å legge iPhone på puten mens du sover, vil Pokémon Sleep spore alle slags beregninger om søvnen din og legge den inn i en rapport for deg. Når du våkner om morgenen, vil du til og med oppdage at du har samlet noen Pokémon rundt deg i appen.

  Spillet vil koble deg sammen med Pokémon som er en lignende søvntype som deg. Deretter kan du trene dem opp gjennom dagen eller undersøke Pokémonen din for å fylle ut den nye Sleep Dex.

  Nedlasting: Pokémon søvn (Gratis kjøp i app tilgjengelig)

  Bland spillingen din med noen Pokémon-utfordringer

  Nå vet du hvordan du kan nyte Pokémon på din iPhone. Enten du installerer en emulator eller prøver en moderne Pokémon-tittel, er det mye moro å ha på iOS-enheten din. Som du sikkert vet, er ikke Pokémon-spillene spesielt vanskelige å slå. Mesteparten av gleden kommer fra å utforske verden og oppdage nye skapninger å legge til teamet ditt. Men hvis det ikke høres ut som nok, kan du legge til en utfordring for å krydre spillet.

  Selvfølgelig vet vi alle at den største utfordringen er å fange hver eneste Pokémon. Men visste du om Nuzlocke-utfordringen eller Monotype-utfordringen? Det er mange spennende Pokémon-utfordringer du kan pålegge deg selv for å bevise at du mestrer de klassiske spillene. Hver utfordring lover å endre måten du spiller på og tilfører et helt nytt nivå av moro.