Hvordan skrive et skript for en engasjerende YouTube-video

Finner du deg noen gang midt i innspillingen av din neste YouTube-video, og du er usikker på hva som bør komme neste gang? Det kan være overveldende å komme opp med slutten av en video mens kameraet ruller.

Det er der et manus kan komme inn for å hjelpe deg – enten det er for en historieplan eller en dialogskisse. I denne artikkelen lærer du skriveelementene for et YouTube-videoskript og prosessen du må følge for å lage ditt eget.

Hvorfor du bør skrive et manus før opptak

Det er flere komponenter for å lage en vellykket video: fortellerprosessen, filmproduksjon og videoredigering er bare noen få. Å skrive et manus før du filmer videoen din er et viktig skritt for å holde orden på alle disse elementene. Og et skript er egentlig en retningslinje for YouTube-videoen din – både for videoflyt og dialog.

Du kan for eksempel ha en trinn-for-trinn-plan for b-roll-bilder for å gi videoen din et filmatisk utseende. Mens du filmer, vet du hvilket bilde du trenger. Du vil også ha en veiledning for å gjøre videoredigering mer effektiv.

I tillegg, hvis du planlegger en video der du bruker rimelig tid på å snakke med kameraet, vil du takke deg selv for manuset. Det trenger ikke å være ordrett hva du vil si, men det vil hjelpe deg å holde videoen til temaet. I tillegg kan du bruke en teleprompter-app mens du tar opp videoene dine.

Viktige skriveelementer for et videoskript

Når du skriver et manus for YouTube, er det noen få elementer du må legge til for å gjøre det best mulig.

  Hva er familieabonnement i YouTube Premium?

Nåtid

Bruk av presens gir publikum følelsen av å se videoene dine i sanntid. Dette kan bidra til å gjøre innholdet ditt mer relatert og holde seg relevant.

Bruk enkel setningsstruktur

Enkle setninger er lettere for et publikum å forstå og ta inn informasjonen du presenterer. I tillegg, hvis du prøver å nå et globalt publikum, må du vurdere alle nivåer av språkkunnskaper – enkle setninger vil bidra til å holde innholdet ditt mer tilgjengelig.

Skriv for ditt publikum

Til slutt lager du YouTube-videoer som andre kan glede seg over. Du må vurdere hva publikum ønsker å se.

Bare fordi du liker krussamlingen din, kan det hende at publikum som kommer til kanalen din for å lære hvordan du restaurerer gamle Toyotaer bryr seg – noe som vil føre til at du mister seere.

Bruk Active Voice

Bruk av aktiv stemme vil bidra til å gi YouTube-videoen din en mer kraftfull holdning, noe som oversettes til et mer engasjert publikum. Du vil uttrykke ideene dine tydeligere og med mer selvtillit – og en selvsikker presentatør fremstår vanligvis som mer pålitelig.

Hvis du er usikker på om skriptet ditt bruker aktiv eller passiv stemme, kan du alltid bruke ChatGPT som korrekturleser.

Ikke vær for formell

Målet med manuset ditt er å gjøre det lettere å koble til publikum. Hvis du bruker et språk som ikke er for formelt, kan du skape et mer uformelt miljø på kanalen din.

I tillegg har seerne en tendens til å ha videoer som er mer relevante, og formelt språk har en tendens til å ta tid.

Humor er en fin touch

Alle liker å le, så prøv å inkludere litt humor i manuset ditt. Ikke bare vil det hjelpe deg å skille deg ut som YouTuber, men du vil også bli mer minneverdig for seerne dine.

Enda mer er det mer sannsynlig at folk deler en video som fikk dem til å le.

Bruk AI-skriveassistenter

Hvis du har funnet deg selv med writer’s block eller har vanskelig for å komme opp med en video helt, prøv å bruke en AI-skriveassistent for å lage engasjerende innhold.

  Fiks YouTube Music som ikke spiller neste sang

Det kan hjelpe med flere aspekter av skriveprosessen, som å komme opp med titler og introduksjoner og til og med skrive et dialogmanus for deg.

Hvordan skrive et skript for YouTube-videoen din

Å skrive et manus til en video trenger ikke å være en utfordring. Nedenfor er en guide for alt du bør vurdere underveis i prosessen. Til slutt vil du ha en nyttig disposisjon før du i det hele tatt har begynt å filme.

1. Start med en hovedidé

Det er nødvendig å finne ut hovedtemaet for videoen din – du bør ikke gå inn i filmingen uten å forstå hvilke bilder du trenger.

Visst, mens du filmer, kan historien utvikle seg til noe litt annerledes, men hovedtemaet bør fortsatt være det sentrale fokuset. Hvis ikke, vil publikum ha vanskelig for å holde seg engasjert.

2. Forutsi publikums spørsmål

Å kjenne målgruppen din er ett av trinnene i en sjekkliste for innholdsoppretting. Før du skriver et manus, må du forstå hva publikummet ser etter hvis de velger å se videoen din.

La oss for eksempel si at du skriver et manus til en video om hvordan du setter opp solenergi for bobilen din utenfor nettet. Publikum vil gjerne vite hvilke batterier du bruker, effekten på solcellepanelene og hvordan alt er koblet til, inkludert omformeren og kontrollerene.

Uten et manus kan du gå glipp av en viktig informasjon som seerne dine så etter.

3. Bruk en krok som en introduksjon

De første 30 sekundene av enhver YouTube-video er de mest avgjørende – det er når en seer vil vite om de vil fortsette å se eller ikke. Så det er din jobb å holde dem engasjert med en fengslende introduksjon.

Du kan skrive ut kroken din som en forklaring på actionbilder for å fengsle publikum, som et par linjer å si i videoen, eller som en voiceover. Kroken din skal være rask og fristende.

4. Skriv ut innholdet ditt

Etter å ha etablert emnet og introduksjonen, vil du skrive ut resten av videoen. Dette kan gjøres på forskjellige måter, for eksempel ved å sette opp dialog for teleprompteren eller gi en detaljert rapport om hver scene.

  YouTuber legger til bakgrunnsavspillings- og nedlastingsalternativer til YouTube-appen [Jailbreak]

Hovedformålet er å holde deg på sporet – så det er helt opp til deg hvordan skriptet formateres.

5. Finn ut overganger

Mer enn sannsynlig vil videoen din ha flere scener som tar publikum fra en setting til en annen eller til og med bare ett underemne til det neste. Det er viktig å skissere disse overgangene på forhånd, så filming og redigering blir en jevnere prosess.

Det kan hende du finner i manuset ditt at en seksjon mellom overgangene ikke ser ut til å hjelpe historien videre – du kan klippe scenen før produksjonen for å spare tid.

Du kan også finne ut at du trenger veldig spesifikke opptak for jevne overganger. Dette er nyttig å vite, slik at du kan være sikker på at du tar de riktige bildene.

6. Legg til en oppfordring til handling

YouTubere er altfor kjent med handlingsoppfordringen «trykk på abonner-knappen» og «lik denne videoen». Jada, du kan finne tid mens du filmer til å legge til handlingsfremmende uttrykk i videoen din – eller du kan skrive den slik at den ikke virker så tvunget.

Det er viktig å lage en oppfordring til handling på et sted som føles organisk for deg og publikum – du vil ikke at de skal bli uengasjerte. Hvis du skriver det inn i videoens disposisjon, vil du kunne finne ut det naturlige stedet på forhånd, noe som vil gjøre jobben din enklere senere.

7. Inkluder YouTube sluttskjermtillegg

På slutten av YouTube-videoer har du muligheten til å plassere tillegg, som hvilken video du skal se neste eller en av spillelistene dine. Hvis du vet hvilke tillegg du skal bruke, kan du inkludere dem i skriptet.

Det ville være bra for deg å vite om du måtte peke i en bestemt retning, så tillegget dukker opp på riktig sted. Eller du kan skrive til en voiceover for å fortelle publikum om å sjekke ut den spesifikke spillelisten.

Skriv et skript for din neste YouTube-video

Som YouTuber er det å skrive et manus et viktig skritt du ikke vil gå glipp av. Det kan bidra til å lindre stresset ved å komme opp med improvisert innhold. Det kan også gjøre videoen din mer organisert og engasjerende.

Neste gang du planlegger en YouTube-video, kan du prøve å skrive et skript for å gjøre det enklere for deg – mens du husker på skriveelementene ovenfor.