Topp 12 praktiske YAML til JSON-konverteringsverktøy

Mange nettverktøy konverterer fra ett språk til et annet uten å vite noe om noen av dem. Denne artikkelen vil diskutere noen av de beste verktøyene som er tilgjengelige for konvertering fra YAML til JSON og omvendt.

YAML er et menneskelesbart dataserialiseringsspråk som brukes til å representere strukturerte data i tekstformat. I mange programmeringsspråk brukes YAML som standard skjemaspråk. Den bruker innrykk i stedet for krøllete klammeparenteser og mellomrom i stedet for semikolon.

Et undersett av YAML kjent som JSON (JavaScript Object Notation) brukes ofte til å overføre datastrukturer mellom programmer. YAML støttes imidlertid ikke av alle programmeringsspråk, og det kan for eksempel ikke lagre objekter i matriser eller tvinge strenger til tall.

Hva er YAML Language?

YAML er et dataserialiseringsspråk som vanligvis brukes til å skrive konfigurasjonsfiler. Det er en meningssak, YAML står for Yet Another Markup Language, eller YAML er ikke et markup language. Det understreker det faktum at YAML er et dataorientert språk og ikke dokumenter.

YAML er et velkjent programmeringsspråk siden det er enkelt å forstå og leses av det menneskelige øyet. Det er også et godt valg sammen med andre programmeringsspråk.

Fordi YAML er et supersett av JSON, kan det analysere JSON ved å bruke en YAML-parser. Utvidelsene som er en del av YAML inkluderer .yaml så vel som .yml. YAML-spesifikasjoner lar brukere definere sine datatyper og spesifikke datatyper. De mest populære datatypene som brukes i YAML er tall, strenger, nullverdier. Boolske, Datoer og tidsstempler, Sekvenser og Nestede verdier.

Hva er JSON-format?

JSON (JavaScript Object Notation) er et språkuavhengig, menneskelig lesbart språk som brukes for sin enkelhet og brukes hovedsakelig i nettbaserte applikasjoner.

JSON inkluderer en funksjon som lar deg kode seks forskjellige typer data, inkludert objekter, array, strenger, null, tall og boolsk. JSON er mye lettere for datamaskiner å forstå og er bemerkelsesverdig fleksibel sammenlignet med YAML, som tillater koding av Python-data, men den har sårbarheter ved dekoding. Derfor er YAML utfordrende å tolke.

Det mest brukte formatet for dataoverføring mellom programmer er JSON. Denne artikkelen vil diskutere noen av de beste verktøyene som er tilgjengelige for konvertering fra YAML til JSON og omvendt.

Online YAML-verktøy

Konverter raskt Another Markup Language til JavaScript med Online YAML-verktøy. Skriv inn YAML i inndatafeltet til venstre, og du vil se JSON vist i utdatafeltet til høyre. Skriv inn YAML, hent JSON. Det er ingen nedlastinger eller annonser, og alt fungerer i nettleseren din.

En YAML-konverterer konverterer YAML-konfigurasjoner og dokumenter til JSON-konfigurasjoner og filer. Den har ingen ekstra konfigurasjonsalternativer. Bare én ting du kan endre er JSONs utgang. Du har tre valg: rykk inn JSON ved hjelp av mellomrom eller innrykk JSON ved hjelp av tabulatorer og reduser JSON-utdata.

JSON-formater

JSON-formater er et annet gratis nettsted som lar deg transformere JSON til YAML online uten kostnad. Som alle de andre nettstedene i dette innlegget, kan du laste opp en YAML-fil eller kopiere YAML-koden til den; etter det konverterer den inngangen YAML til JSON og viser utdataene.

  Hvordan lage en seng i Minecraft

Etter å ha mottatt en utdata formatert i JSON, kan du velge å lagre den på utklippstavlen. Du kan også lagre JSON-utdata i en tekstfil. Men det er ingen andre verktøy eller tilleggsfunksjoner tilgjengelig på nettstedet å bruke. Bare send YAML, og du vil motta JSON-utdata. Det er så enkelt som det.

Besøk den ved å klikke på URL-en og deretter kopiere YAML-dataene til grensesnittet for å få tilgang til dette verktøyet. Pass på at du setter inn YAML-dataene i ruten til venstre. Når du har limt inn inndataene fra YAML, vil den umiddelbart vise JSON-utgangen, som du kan laste ned til din personlige datamaskin. Du kan også lagre JSON-koden og bruke den hvor som helst du vil.

Forskjønne kode

Forskjønne kode converter transformerer YAML-teksten til et faktisk JSON-objekt. Det oppnås ved å ta hver del av YAML-filen og oversette den til en gyldig JSON-egenskap.

JSON til YAML

JSON til YAML verktøyet er utstyrt med to ruter der du kan legge inn YAML-dataene i den ene og få resultatet i JSON i den andre. Dette verktøyet kan brukes til begge konverteringer: YAML til JSON og JSON til YAML. For å utføre denne YAML-konverteringen til JSON-konverteringen, er alt du trenger å gjøre å kopiere YAML-koden inn i grensesnittet. På bare noen få sekunder får du JSON-utgangen.

For å bruke dette verktøyet online, besøk hjemmesiden ved å bruke URL-en ovenfor. Etter det kopierer og limer du inn YAML-koden i den øvre høyre ruten. Etter det vil den automatisk vise hva som er i JSON-detaljene i den nederste ruten.

Du kan kopiere JSON-dataene og lagre dem i form av en fil på din personlige datamaskin. Den støtter også omvendt konvertering. Så uansett om du ønsker å endre YAML til JSON og JSON til YAML, vil den kunne oppnå dette raskt.

Kode Forskjønn

Kode Forskjønn er en enkel YAML til JSON-konverteringsside som du kan teste uten kostnad. Den kan ta YAML-koden direkte, eller du kan laste opp en YAML-fil til den. Etter å ha mottatt YAML-inngangene, vil programmet umiddelbart returnere JSON-utgangen.

Ikke bare det, men hvis du eier en YAML-fil som er lagret et annet sted, er det mulig å angi URL-en til den filen for å hente YAML-dataene og transformere dem til JSON. Da er det mulig å lagre JSON-data som en fil på datamaskinen din og utføre hva du måtte ønske.

For å begynne å bruke dette verktøyet, besøk nettstedet ved å bruke lenken ovenfor. Deretter kan du kopiere YAML-koden eller laste opp en YAML-fil på datamaskinen din. Du kan også angi en URL for «.yml»-filen for å hente YAML-informasjonen.

Etter YAML-filspesifikasjonen, trykk «YAML til JSON» eller «YAML til JSON»-knappen for å starte konverteringen. Konverteringen vil umiddelbart vise JSON-utgangen du kan lagre på din personlige datamaskin. Det er så enkelt.

  Hvordan konvertere valuta i Microsoft Excel

KonverterJSON

KonverterJSON er blant de mest populære nettstedene som lar deg endre YAML-data til JSON på et blunk. Den trekker ut «.yml»-filen fra deg og sender ut dataene i JSON-format. Det er mulig å sette inn YAML-koden direkte i grensesnittet og få JSON-utdata.

I tillegg til YAML i JSON endring, kan du også velge alternativer. Den lar deg spesifisere hvilke linjeender du vil se skal inkluderes i JSON-filen din.

Hvis du vil konvertere YAML til JSON via denne nettsiden for å få tilgang til verktøyet, gå til URL-en ovenfor. Når du har det, kan du enten laste opp YAML-filen til datamaskinen din eller kopiere YAML-koden inn i ruten til venstre. Når du har gjort det, må du velge type linjeavslutninger i den nedre delen i neste rute. Start deretter konverteringen.

ConvertSimple

ConvertSimple er et annet online verktøy som lar deg enkelt konvertere YAML til JSON. Du må bare kopiere YAML-oppføringen inn i inndataboksen til venstre, og den vil konvertere den til JSON. JSON-utgangen er i boksen til venstre.

Hvis det er et problem i YAML-filen og omformeren ikke er i stand til å fullføre konverteringen, vil feilmeldingen vises i utdataboksen, og forteller deg hvor feilen ble oppdaget inne i YAML. Bruk kontrollboksen til å velge alternativene som endrer konverteringen.

YAML-dataene er beskyttet. ConvertSimples omformer sender ingen av YAML-detaljene dine til serverne de bruker for konvertering. Prosessen gjøres i sin helhet i nettleseren din. Det er derfor ConvertSimple sin omformer er den sikreste og mest effektive omformeren som er tilgjengelig.

WTools

WTools gjør det enkelt å konvertere YAML-dokumenter online til riktig JSON-format. Verktøyet kan konvertere YAML The Ain’t Markup Language (YAML) dokumenter til JSON (JavaScript Obj Notation) dokumenter, og det er en helt gratis konvertering. Det er ikke nødvendig å laste ned noen programvare for å konvertere.

Hvordan virker det?

Lim inn YAML i tekstområdet ovenfor. Klikk på «Konverter», og du vil få tilgang til JSON-data i følgende tekstområde. Etter konvertering kan du legge til denne JSON-en i applikasjonen din eller en annen grunn.

Nettleserbruk

Med Nettleserbruk, kan du laste opp YAML-filen eller lime inn YAML-koden i den. Etter det konverterer den inngangen YAML til JSON og viser utdataene til deg.

Når du har mottatt utdataene dine som JSON, er det mulig å kopiere det til utklippstavlen. Du kan også konvertere JSON-utdataene til en tekstfil. Men det er ingen andre verktøy eller tilleggsfunksjoner tilgjengelig på nettstedet som du kan bruke. Send inn YAML, og du vil motta en JSON-utgang. Det er så enkelt som det.

For å få tilgang til dette verktøyet, få tilgang til det ved å klikke på URL-en og deretter kopiere YAML-dataene til grensesnittet. Pass på at du kopierer YAML-dataene til den nedre venstre ruten. Når du har limt inn inndataene i YAML-formatet, vil det gi deg JSON-utgangen, som du kan laste ned til din personlige datamaskin. I tillegg kan du ta en kopi av JSON-koden og bruke den hvor som helst du vil.

  9 beste antivirusløsninger for små og mellomstore bedrifter

Konverteringsverktøy er nok en YAML til JSON-konverter. Du kan velge mellom en rekke planer og bruke tjenestene deres selv uten registrering. Den tilbyr også tilpasset konverteringsutvikling for bedrifter og profesjonelle for å transformere filer og behandle data.

Her er trinnene for å bruke dette verktøyet-

  • Velg alternativene dine og klikk deretter på «Kjør konvertering»-knappen.
  • Dra og slipp filen til «Bla gjennom»-knappen eller klikk «Bla gjennom» for å velge filen.
  • Bruk et enkelt arkiv eller fil (zip 7z, rar, zip, xz) for å konvertere batchen.
  • Velg Antall mellomrom som skal rykkes inn.
  • Klikk på knappen for å starte konverteringen.
  • Kjør konvertering.

Det er satt begrensninger på hvor mange konverteringer som kan utføres og filstørrelsen for hver konvertering. Konverteringsplanen bestemmer grensene du velger. For brukere som ikke er registrert, er det en grense på 10 konverteringer per dag, 10 MB per opplastet fil – bare registrer deg og oppgrader gratis.

Veiledning fungerer

Veiledning fungerer er et gratis verktøy for å konvertere YAML-filer til JSON. All YAML som du legger inn her, blir ikke overført til serveren eller lagret på noe tidspunkt. Din personlige informasjon er beskyttet.

Kopier YAML-en du vil konvertere, og klikk deretter på Konverter-knappen. Du vil få ønsket utgang i det nederste feltet.

Aconvert

Aconvert er også et flott og sikkert sted å konvertere YAML-inngang til JSON-utgang. Her er trinnene for å bruke dette verktøyet-

  • Klikk på «Velg filer»-knappen for å velge flere filer fra datamaskinen din. Eller bruk rullegardinmenyen til å velge en nettfil fra nettadresser, Google Disk eller Dropbox.
  • Velg et måldokumentformat. Målformatet for dokumenter kan være PDF eller DOC eller DOCX og XLS. Andre formater inkluderer XLS, PPT HTML, PPTX, HTML CSV, TXT RTF, ODT, ODS, ODP, XPS eller OXPS. Velge et format for målet vil vise hvilke formater fra kilden som kan konverteres til målformatet.
  • Klikk på «Konverter nå!» knappen for å starte batchkonverteringen. De konverterte filene vises under delen «Konverteringsresultater»-delen «Konverteringsresultater». Klikk på ikonet for å vise QR-koden for filen eller lagre filene på nettbaserte lagringstjenester.

Konklusjon

JSON er et lett, tekstbasert datautvekslingsformat som blir stadig mer populært. YAML er et merkespråk som brukes i ulike programmeringsspråk og annen programvareutvikling for å beskrive data. Konvertering av YAML til JSON kan hjelpe deg med å spare tid og ressurser.

Du kan nå se på en introduksjon til YAML i Python for Beginners og JSON-verktøy for å analysere, formatere og validere. Vil du konvertere JSON til Excel? Prøv disse verktøyene.

x